Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ...

Την πρώτη γνωριμία με τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και με τους ενθουσιώδεις φιλάθλους της Λάρισας, είχε σήμερα ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο.

Ο επιθετικός από την Ακτη Ελεφαντοστού, που αποκτήθηκε πριν από 24 ώρες από τους κυπελλούχους Ελλάδας, προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα δίνοντας κάποια δείγματα γραφής των ικανοτήτων του, παρουσία περίπου 400 οπαδών της ΑΕΛ που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Δένδρων.

Μάλιστα, ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος της προπόνησης δήλωσε πως τον υπολογίζει κανονικά για τον πρώτο αγώνα της περιόδου, που πιθανότατα θα γίνει την Κυριακή εναντίον του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Μπακαγιόκο θα βρίσκεται, λοιπόν, στην αποστολή της Λάρισας, από την οποία θα απουσιάσει μόνο ο τιμωρημένος Βενετίδης.

Με την απόκτηση του 31χρονου άσου, κλείνουν οι μεταγραφές για την τρέχουσα περίοδο. Η κυπελλούχος Ελλάδας απέκτησε 10 νέους ποδοσφαιριστές, έφυγαν επίσης 10, ενώ πέτυχε να μειώσει σημαντικά το μέσο όρο ηλικίας, κάτι το οποίο αποτελούσε στόχο του Δώνη στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Αυτή τη στιγμή, το ρόστερ της ΑΕΛ απαρτίζεται από 31 (συμπεριλαμβανομένου του τέταρτου τερματοφύλακα, Ηλία Μακρή) παίκτες, ηλικίας 25,4 ετών κατά μέσο όρο.

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: "ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ..."

Εμφανώς ικανοποιημένος που -επιτέλους- όλα πήραν το δρόμο τους και από χθες το βράδυ αποτελεί και επίσημα ποδοσφαιριστή της Λάρισας για τα επόμενα δύο χρόνια ήταν ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, λίγο πριν αναχωρήσει με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕ§ Νίκο Λυράκη για τη Λάρισα, όπου σήμερα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη βυσσινί φανέλα!

Ο Ιβοριανός επιθετικός με την πολύ μεγάλη καριέρα στο «Σαμπιονά» με τη Μαρσέιγ δέχθηκε να πει δύο κουβέντες στο «Goal», που τον καλωσόρισε στην Ελλάδα και εξήγησε γιατί αποφάσισε να... ενδώσει στο ασφυκτικό πρέσινγκ της ΑΕ§, που χρονολογείται τους τελευταίους δύο μήνες.

- Ικανοποιημένος;
«Σίγουρα ναι. Από τη στιγμή που όλα τελείωσαν καλά, είμαι ευχαριστημένος που θα παίξω στη Λάρισα».

- Τι ήξερες για τη Λάρισα, όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις;
«Το σημαντικότερο που γνώριζα είναι ότι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος τη χρονιά που μας πέρασε. Κι αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση, να σου πω την αλήθεια! Επίσης, είχα πληροφορηθεί ότι ο προπονητής μου στο παρελθόν έχει παίξει μπάλα στην Αγγλία».

- Εχεις μιλήσει με τον κ. Δώνη;
«Οχι ακόμη. Αύριο (σ.σ.: σήμερα), που θα κάνω την πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα».

- Το γεγονός ότι η Λάρισα θα αγωνιστεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ φαντάζομαι αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο, για να έρθεις στην Ελλάδα...
«Ναι, το ΟΥΕΦΑ ήταν ο ένας από τους δύο λόγους που αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και στη Λάρισα. Οπως είπες, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα να αγωνιστώ ξανά στην Ευρώπη και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

- Ο άλλος λόγος;
«Η Λάρισα μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε όλο αυτόν τον καιρό! Αν και προέκυψαν αρκετές δυσκολίες με τη Μεσίνα, η Λάρισα δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά της και έκανε τα πάντα, για να με φέρει στην Ελλάδα».

- Οι φίλαθλοι της νέας σου ομάδας φημίζονται για την αγάπη τους για τη Λάρισα. Θέλεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα, να τους υποσχεθείς κάτι;
«Οχι, δεν είμαι των υποσχέσεων. Εμαθα αυτό που μου λες, ότι οι οπαδοί της Λάρισας είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Μου αρέσει! Το σημαντικό είναι ότι πλέον είμαι ποδοσφαιριστής της Λάρισας και το μόνο που θέλω είναι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων της ομάδας, που έκαναν τα πάντα για να έρθω εδώ».

- Πέρυσι -όπως είπες- η Λάρισα κατέκτησε το Κύπελλο. Φέτος τι μπορεί να πετύχει;
«Θα δούμε, δεν γνωρίζω -όπως καταλαβαίνεις- πολλά πράγματα για την ομάδα. Από αύριο (σ.σ.: σήμερα), όμως, θα αρχίσω να μαθαίνω τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου και σε λίγες ημέρες θα μπορώ να πω περισσότερα. Ευχή μου, βεβαίως, είναι να πάμε καλά και να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ από την πλευρά μου».

Πηγή: εφημερίδα "goal"

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ είναι αναμφισβήτητα ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο. Ο 31χρονος Ιβοριανός επιθετικός συμφώνησε με την Κυπελλούχο Ελλάδας για συνεργασία δύο ετών. Έχοντας παίξει σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Μαρσέιγ και η Έβερτον, αλλά και σε Μονπελιέ, Οσασούνα, Ιστρ, Λιβόρνο και Μεσίνα, έρχεται για να δώσει στην ΑΕΛ αυτό που την έλειπε. Ένας επιθετικός με διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που έχουν οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Γι’ αυτό το λόγο έγιναν τόσο καιρό προσπάθειες για να αποκτηθεί και να ενισχύσει τη γραμμή «κρούσης» της Λάρισας.
Image


Ιμπραϊμα, ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα σου. Μετά την Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία έρχεσαι στην Ελλάδα. Στην ηλικία σου, ποιο είναι το κίνητρο που έχει ένας ποδοσφαιριστής για να πάει καλά;


Στη ζωή του, ένας ποδοσφαιριστής πάντα πρέπει να «παλεύει» για να αποδείξει ότι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του. Κανένας δεν σου χαρίζει κάτι. Είσαι υποχρεωμένος να δείξεις ότι είναι ικανός. Κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα, σε κάθε αγώνα δοκιμάζεσαι. Αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου διαρκώς.Εγώ θέλω να παίξω μπάλα και έχω μεγάλη όρεξη. Είναι μια νέα προοπτική στην καριέρα μου. Έχω ζήσει αρκετά πράγματα, έχω εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα και θέλω να βοηθήσω και να δικαιώσω εκείνους που με επέλεξαν και με έφεραν στην Ελλάδα.
Image

** Ποιοί είναι οι στόχοι που έχεις με τη νέα σου ομάδα;

Ξέρω ότι πέρσι η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Συνεπώς, θα πρέπει και φέτος να έχει η ομάδα υψηλούς στόχους. Να επιδιώξει να ξαναφτάσει και πάλι στον τελικό του θεσμού και αν μπορέσει να κατακτήσει εκ νέου το τρόπαιο. Παράλληλα, πρέπει στο πρωτάθλημα να κοιτάει ένα-ένα τα ματς και να στοχεύει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αν δεν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς, θα «παλέψουμε» και θα «κυνηγήσουμε» μια καλή θέση στο πρωτάθλημα.

** Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει κάτι που θέλεις να πετύχεις;


Κοίταξε, θα ήταν εύκολο να πω ότι θα σημειώσω έναν αριθμό γκολ. Αυτό είναι το πιο εύκολο. Όμως, δεν κοιτάω αυτό. Με ενδιαφέρει να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Αν γίνει αυτό, τότε θα μπορέσω να πετύχω και εγώ ότι έχω οριοθετήσει. Η προοπτική της εθνικής ομάδας είναι ελκυστική.
Εξάλλου, έρχεται και το Κόπα Άφρικα.Ίσως δεν συμπεριλαμβάνομαι στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας τώρα, όμως αν πάω καλά με την ΑΕΛ δεν αποκλείεται να με κοιτάξουν πάλι και να ξαναφορέσω τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ακτής Ελεφαντοστού.
Image

** Όταν σε πλησίασε η ΑΕΛ για να έρθεις στην Ελλάδα, ήξερες τίποτα για την ελληνική ομάδα;


Δεν θέλω να πω ψέματα. Δεν ήξερα τίποτα. Όμως όσο περνούσαν οι ημέρες άρχισα να ψάχνω και να συγκεντρώνω πληροφορίες. Έβλεπα ότι με θέλουν αρκετά, ότι δεν σταμάτησαν να είναι σε επαφή με τη Μεσίνα. Έδειχναν διαρκώς ότι με θέλουν και αυτό μου είχε φτιάξει τη διάθεση. Πληροφορήθηκα στη συνέχεια ότι η ομάδα κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο, ενώ ότι έχει πολύ ένθερμο κοινό.


** Μια υπόσχεση που θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ΑΕΛ;


Θέλω να έρχονται στο γήπεδο και να δημιουργούν πάντα εξαιρετική και «καυτή» ατμόσφαιρα. Ο κόσμος δίνει ώθηση σε κάθε ομάδα και τη βοηθάει να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αν οι οπαδοί της ΑΕΛ είναι όπως μου έχουν περιγράψει, είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε πολύ καλά και ο δρόμος για την επιτυχία είναι ανοικτός.

Πηγή: sportlarisa.gr

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΠΟΥΕΡΤΑ



Δείτε το βίντεο του θλιβερού γεγονότος:
http://www.elpais.com/videos/deportes/Muere/Antonio/Puerta/elpepudep/20070828elpepudep_5/Ves/


Θρήνος…

Θρήνος έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Σεβίλλης! Ο Αντόνιο Πουέρτα άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης (28/8) μετά από δύο μέρες νοσηλείας στην εντατική. Η κατάσταση του 22χρονου αριστερού μπακ της Σεβίλλης, είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, λόγω των εγκεφαλικών βλαβών και δυσλειτουργίας πολλών ζωτικών οργάνων και του μεγάλου διαστήματος στο οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά του.

Το χρονικό…

Ο Αντόνιο Πουέρτα αξίζει να αναφέρουμε πως είχε λιποθυμήσει δύο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν είχαν δείξει κάποιο πρόβλημα. Κανείς όμως δεν υπολόγιζε πως στις 25 Αυγούστου θα είχαμε την αρχή του τέλους για τον ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα του περασμένου Σαββάτου της Σεβίλλης με την Χετάφε «πάγωσαν» όλοι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» όταν στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης Αντόνιο Πουέρτα σωριάστηκε στο χορτάρι και γύρισε η γλώσσα του. Αμέσως οι συμπαίκτες του και εν συνεχεία το ιατρικό τιμ της ομάδας έσπευσαν να τον βοηθήσουν και ο Ισπανός αριστερός μπακ των Σεβιγιάνων μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια, υποβασταζόμενος.

Εκεί ανέκτησε, αλλά λίγο μετά ξαναέχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο παίκτης παρέμεινε στην εντατική μέχρι και την σήμερα(Τρίτη), όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Who is Who του Αντόνιο Πουέρτα

Στις 24 Νοεμβρίου 1984, γεννήθηκε στην Σεβίλλη, ένα αγόρι, που έμελλε να καταφέρει πολλά πράγματα στην σύντομη (δυστυχώς) ζωής του. Ο Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Πέρεθ, πιο γνωστός ο Πουέρτα, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα εφηβικά τμήματα της αγαπημένης του, Σεβίλλη, σε πολύ μικρή ηλικία. Μόλις στα 18 του χρόνια, πέρασε την πύλη του «Σαντσεθ Πιρχουάν» και φόρεσε την φανέλα της δεύτερης ομάδας των Ανδαλουσιάνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλη.

Μέσα σε δύο χρονιές, ο Πουέρτα, κατέκτησε δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (2006, 2007), ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2007), ένα Κύπελλο Ισπανίας (2007) και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ (2007). Ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας κάτω των 21 ετών, από το 2003, ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί σ’ ένα παιχνίδι με την ανδρική εθνική ομάδα της χώρας του. Σε δύο χρόνια καριέρας με την φανέλα της Σεβίλλη είχε 53 συμμετοχές και 5 τέρματα.

NO BUDGET FESTIVAL ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΛ

Η No Budget Team, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία προώθησης της μουσικής και του πολιτισμού στη Λάρισα, και η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 συνδιοργανώνουν για δεύτερη φορά ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ το οποίο θα λάβει χώρα στις 31 Αυγούστου, 1 & 2 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ και θα καλύπτει έναν ευρύ μουσικό χώρο της αγγλόφωνης κυρίως ελληνικής σκηνής.

Το εγχείρημα αποτελεί μια απόπειρα συνέχισης της περσινής επιτυχίας και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός συνδυάζοντας την πρόταση πολιτιστικών διεξόδων στους νέους της περιοχής με χρήσιμες φιλανθρωπικές προσφορές.

Το φεστιβάλ θα συνοδευτεί από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις T-Shirts, παζάρι δίσκων, έκθεση φωτογραφίας κ.α.) γύρω από το Κηποθέατρο.

Τα έσοδα του τριημέρου από το συμβολικό εισιτήριο θα διατεθούν στο γραφείο Θεσσαλίας ΑμΣκΠ (ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας) το οποίο θα συμμετέχει με περίπτερο Ενημέρωσης-Πληροφόρησης-Ευαισθητοποίησης στον χώρο του Κηποθεάτρου.Μέγας χορηγός στην προσπάθεια αυτή είναι το Casino Rio, υποστηρικτής το café- restaurant Hobo και χορηγοί επικοινωνίας η Δημοτική Ραδιοφωνία, το Nova Sport FM , το TRT, Θεσσαλία TV και Astra TV.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7:30. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο καφέ Hobo και στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου. To πρόγραμμα του φεστιβάλ

Το γενικότερο καλλιτεχνικό πλαίσιο του φεστιβάλ έχει αναλάβει η No Budget Team η οποία είναι μία πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρία Λαρισαίων, που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2005 χάρη στην αγάπη των μελών της για την εγχώρια μουσική σκηνή. Ήδη δραστηριοποιήθηκε και ανέλαβε με επιτυχία την οργάνωση αρκετών συναυλιών στην πόλη της Λάρισας. Μερικά από τα σχήματα με τα οποία συνεργάστηκε η No Budget Team είναι τα εξής :Μωρά στη φωτιά, Χειμερινοί Κολυμβητές, Astyplaz, Engine-V, Nightstalker, Film, Deus Ex Machina, Last Drive, Dead Moon, Rotting Christ, Earthbound, Mikro κ.α.

1η μέρα:

Την πρώτη μέρα θα εμφανιστούν τα εξής σχήματα:

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Ελληνόφωνη rock μπάντα που άρχισε την καριέρα της το 1987 και διαλύθηκε εντελώς άδοξα για να επανασυνδεθεί μόλις πριν δύο χρόνια. Έχει δισκογραφικά τρείς κυκλοφορίες.

SOULFIRE

Πολυμελής reggae μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με μεγάλη συναυλιακή εμπειρία και δισκογραφική παρουσία.

SIVA SIX

Electro-gothic μπάντα από την Αθήνα με δύο albums στο ενεργητικό τους, πολλά shows σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ κομμάτια τους απέσπασαν άριστες κριτικές και σημαντικές θέσεις σε charts του εξωτερικού.

JANE DOE

Οι Θεσσαλονικείς Jane Doe δημιουργήθηκαν το 2006. Κινούνται στο χώρο του alternative rock και συμμετείχαν σε διάφορες συλλογές.

2η μέρα

THE NOMADS

Σουηδικό punk, neo-garage σχήμα των 80’ς με πλούσια δισκογραφική παρουσία (επτά albums, singles, συλλογές). Εμφανίζεται ζωντανά αποκλειστικά στην πόλη μας.

DEUS EX MACHINA

Punk-rock σχήμα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 1989 και έχουν πολλά live στο ενεργητικό τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο “No Budget” Festival θα απολαύσουμε καινούργια τους κομμάτια, αφού πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον καινούργιο τους δίσκο.

THE 700 MACHINES

Σχηματίστηκαν το 1999, κάνοντας μια δυνατή μίξη ήχων rock & roll, punk, soul, psychedelic 70’s rock. Κυκλοφόρησαν τρία demos και εμφανίστηκαν ως support σε μεγάλες συναυλίες (Dead Moon, Misfists, Hawkwind κ.α.)

THE GRIMES

Τετραμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη με επιρροές από το punk των 70’ς. Έχουν κυκλοφορήσει ένα split με τους Vibrators και ένα E.P

3η μέρα

NIGHTRAGE

Ελληνοσουηδική death metal μπάντα με μελωδικά στοιχεία που έχει κυκλοφορήσει τρία albums. Θα τους δούμε στην πόλη μας στο πλαίσιο της προώθησης του καινούργιου τους album “A New Disease Is Born”.

IN VAIN

Οι Λαρισαίοι In Vain δημιουργήθηκαν το 2001 από πρώην μέλη των Denial Price. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από stoner και doom επιρροές.Έχουν δύο demos και πολλά live στο ενεργητικό τους.

INACTIVE MESSIAH

Melodic, dark metal group με brutal φωνητικά που δημιουργήθηκε το 2001 και έχει κυκλοφορήσει δύο albums με αυτό το όνομα.

INNOSENSE

Progressive metal μπάντα από τη Λάρισα. Δημιουργήθηκε το 2005 και έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα το πρώτο της demo.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;




Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13:30 ΕΤ1: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (Z)
21:45 MEGA: ΑΕΚ-ΣΕΒΙΛΛΗ Προκριματικά Champions League (Z)
22:00 SS2: ΛΟΡΙΑΝ - ΒΑΛEΝΣΙΕΝ Γαλλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
00:30 MEGA: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΤΟΥΛΟΥΖ Προκριματικά Champions League (Μ)

ΣΠΟΡ+

06:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (E)
07:00 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ
08:00 ΑΝΘΕΜΙΑ 2007 (E)
12:00 AIR TIME
13:00 ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
13:20 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ
14:30 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV
16:30 WRC
17:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (E)
22:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ Bόλεϊ (E)
00:05 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20
00:15 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (E)
04:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΜΠΡΑΓΚΑ-ΠΟΡΤΟ (E)

EΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 ET1: ΦΩΤΟ ΦΙΝΙΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ)
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
21:00 MEGA: ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ
23:45 MEGA: ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

28/8/2004 Η Ελισάβετ Μυστακίδου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στα 67 κιλά του τάε κβον ντο όταν χάνει στον τελικό από την κινέζα Wei Luo στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

28/8/2001 Η ΕΠΟ και η αντίστοιχη τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταλήγουν σε συμφωνία για την υποβολή υποψηφιότητας συνδιοργάνωσης του Euro 2008. H UEFA τελικά θα δώσει τη διοργάνωση στις Αυστρία/Ελβετία στις 12/12/2002

28/8/2001 Ο 23χρονος Ουκρανός τερματοφύλακας Serguei Perkhun πεθαίνει σε νοσοκομείο της Μόσχας χωρίς να συνέλθει από το κώμα που είχε πέσει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, όταν συγκρούστηκε στον αέρα με αντίπαλο επιθετικό στον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Άντζι Μαχάτσκαλα για το ρωσικό πρωτάθλημα

28/8/1999 Η Μιρέλλα Μανιάνι-Τζελίλη κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 67.09 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Σεβίλλης. Δεύτερη ανακηρύσσεται η Ρωσίδα Tatyana Shikolenko με 66.37 και τρίτη η Νορβηγίδα Trine Solberg-Hattestad με 66.06. Στις

14/2/2000 θα γίνει η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ αφού η IAAF σε συνεδρίασή της στο Μόντε Κάρλο θα αποφασίσει να μην κάνει δεκτή την επίδοση της Νορβηγίδας Trine Solberg-Hattestad σε μήτινγκ στο Μπέργκεν με 68.19

28/8/1999 Δύο νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες -ανάμεσά τους 31 αστυνομικοί- είναι ο τραγικός απολογισμός σοβαρών επεισοδίων που σημειώνονται στο Μπανγκλαντές μετά την λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα

28/8/1981 Πεθαίνει ο Ούγγρος προπονητής Μπέλα Γκούτμαν σε ηλικία 82 ετών. Λάτρης μαζί με τον Μπούκοβι του 4-2-4, δημιούργησε (1959-62) την μεγάλη ομάδα της Μπενφίκα, οδηγώντας την σε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους πρωταθλητριών, ανακάλυψε τον Μοζαμβικανό Εουσέμπιο και ανέλαβε στις 9/8/1967 προπονητής του Παναθηναϊκού γιά λίγο, με την ανακοίνωση της πρόσληψής του, μάλιστα, να κάνει ο Γεώργιος Πλυτάς, πρόεδρος του Παναθηναϊκού αλλά Δήμαρχος Αθηναίων

28/8/1981 Ο Sebastian Coe κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με 3:47.33 στο μίλι για τρίτη φορά. Το ρεκόρ θα κρατήσει μέχρι το 1985 όπου θα σπάσει από τον Steve Cram

28/8/1961 Πεθαίνει ο Thomas Connolly, ο πρώτος διαιτητής του μπέιζμπολ που μπήκε στο Hall of Fame

28/8/1961 Ο Α. J. Sylvester καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία με 60.72 στις Βρυξέλλες. Την ίδια χρονιά, λίγο νωρίτερα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των 60μ με 60.56

28/8/1949 Ο 29χρονος Κώστας Γιαταγάνας του Εθνικού ΓΣ με 15.09μ. Γίνεται ο πρώτος Έλληνας σφαιροβόλος που σπάει το φράγμα των 15 μέτρων. Δύο χρόνια μετά, θα αναδειχθεί χρυσός στους Μεσογειακούς ενώ στην καριέρα του θα πάρει το ρεκόρ ατα 14.63 και θα το ανεβάσει στα 15.58 βελτιώνοντάς το έξι φορές

28/8/1922 Οι HΠA νικούν την Αγγλία 8-4 κατακτώντας το 1ο Walker Cup στο ερασιτεχνικό γκολφ