Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

H ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Η ομάδα της Ηλιούπολης έκανε τελικά την έκπληξη στο θεσμό του φετινού κυπέλλου και στο πλαίσιο της β' φάσης απέκλεισε τον Πιερικό νικώντας τον με 1-0. Έτσι, θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΛ στην δ' φάση του κυπέλλου σε παιχνίδι που θα γίνει λογικά στις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΒΥΣΣΙΝΙ...

H ομάδα που κατέκτησε το φιλικό τουρνουά του ΟΑΚΑ ήταν η ΑΕΛ. Η κυπελλούχος Ελλάδας, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΠΑΟΚ, νίκησε την ΑΕΚ στο τελευταίο 45λεπτο με 1-0, έχοντας για σκόρερ τον Κλέιτον στο 23'. Καθόλου δεν απείλησαν τους Θεσσαλούς οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι απογοήτευσαν σε αυτό το ματς, ενώ είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο ήρθαν ισόπαλοι 1-1, έχοντας περισσότερες και καλές ευκαιρίες για τη νίκη.

Οι Λορένσο Σέρα Φερέρ και Γιώργος Δώνης είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλές δοκιμές, με τον τεχνικό της Λάρισας να μένει περισσότερο ικανοποιημένος από όσα είδε. Στο τρίτο και τελευταίο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ, η "βυσσινί θύελλα" είχε την πρώτη καλή φάση, με το διαγώνιο σουτ του Καλαντζή στο 3ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Μορέτο. Το παιχνίδι δεν είχε γρήγορο ρυθμό και για αυτό "ευθύνεται" το γεγονός ότι η κυπελλούχος Ελλάδας ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους κιτρινόμαυρους, για να απειλήσουν.

Τα λεπτά περνούσαν με την Λάρισα να κρατάει άνετα το 0-0 και στο 23' πήρε και το προβάδισμα. Ο Πάρα έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά για τον Κλέιτον, ο οποίος δεν ήταν οφ σάιντ, απέφυγε στο σπριντ τον Ασκάρατε και νίκησε στο τετ α τετ τον Μορέτο, κάνοντας το 0-1. Η αντίδραση της ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ, καθώς οι παίκτες του Φερέρ δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς χώρους, για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Αντιθέτως, η κυπελλούχος Ελλάδας ήλεγχε το ματς και στο 31' είδε τον Μπουκουβάλα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε μια σέντρα που έκανε, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, ενώ στο 33' ο Μπαχράμης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε οφ σάιντ, αλλά δεν υπήρχε καμία τέτοια περίπτωση, καθώς ο Μπαχράμης καλυπτόταν. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα, με την ΑΕΚ να κάνει αισθητή την παρουσία τους επιθετικά μόνο στο 40', όταν ο Μπλάνκο έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Ενσαλίβα αν και αμαρκάριστος, δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν ότι η Λαρισινή ομάδα κόπηκε αναίτια με οφσάιντ τουλάχιστον 4 φορές, από έναν κάκιστο επόπτη γραμμών. Εκεί στη ΚΕΔ να τους χαίρονται!!!


ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Ασκάρατε, Ζεράλδο Αλβες, Ζήκος, Καφές (29' Ενσαλίβα), Μανού, Μπούρμπος (29' Παππάς), Παυλής, Μπλάνκο (41' Τόφας).

ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Φωτάκης, Κυριακίδης, Μπαχράμης, Πάρα (42' Κόζλεϊ), Κλέιτον (42' Βεργώνης), Καλαντζής.


Λευκό 45λεπτο...

Το φιλικό τουρνουά του ΟΑΚΑ, με αγώνες 45λεπτης διάρκειας, άρχισε με λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λάρισα. Οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και είναι χαρακτηριστικό ότι δημιουργήθηκε μόλις μία φάση κι αυτή στο 14', για τους Λαρισαίους , όταν ο Σίλβα Κλέιτον από πολύ καλή θέση έκανε το πλασέ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να φορτσάρουν και έτσι τα λεπτά περνούσαν με εκατέρωθεν λάθη. Καλή στιγμή για την ΑΕΛ ήταν και το σουτ του Λαμπρόπουλου που βγήκε απέναντι στον Φερνάντεζ μετά από μπαλιά του Κλέιτον, αλλά η προσπάθεια του κόντραρε στον Ουντέζε και η μπάλα έφτασε χωρίς δύναμη στα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι κυλούσε με κυρίαρχη την ΑΕΛ και η μοναδική ανησυχία στα καρέ των Λαρισαίων ήταν μια κοντινή προβολή του Λάκη, αλλά χωρίς να μετράει ως ευκαιρία αφού ο παίκτης τιυ ΠΑΟΚ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Έτσι, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες Θεσσαλονικέων και Θεσσαλών.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):
Φερνάντες, Μελίσσης, Σνάουτσνερ, Κνολ, Κωνσταντινίδης, Βαγγελής, Μουμίν, Ίλιεφ, Βρύζας, Γκονζάλες Λάκης.

Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Βενέτης, Φέρστερ, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Γκίκας (24' Ιγκλέσιας), Βεργώνης, Πίτας, Λαμπρόπουλος, Κλέιτον (34' Πάρα), Κόζλεϊ.


***: Στον άλλο αγώνα που διεξήχθη η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Σήμερα στις 17:00 και στις 19:00 οι φίλαθλοι της ΑΕΛ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από την συχνότητα του Σουπερσπορτ 2, απευθείας από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου για τους πυρόπληκτους , στο οποίο συμμετέχουν η ομάδα μας, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα προσφερθούν στους δοκιμαζόμενους από τη φωτιά συμπατριώτες μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της μετάδοσης των 45 λεπτων αγώνων έχει ως εξής:

17:00 ... ΑΕΛ - ΠΑΟΚ
18:00 ... ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
19:00 ... ΑΕΚ - ΑΕΛ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:


ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

14:30 ALPHA: F1 GRAND PRIX Μόντσα (Ζ)
17:00 SS2: ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Φιλικό Τουρνουά ποδοσφαίρου (Ζ)
18:00 SS2: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ Φιλικό Τουρνουά ποδοσφαίρου (Ζ)
19:00 SS2: ΑΕΚ - ΑΕΛ Φιλικό Τουρνουά ποδοσφαίρου (Ζ)
17:30 ΣΠΟΡΤ+: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ Eurobasket (Z) (02:00 ET1 (M))
20:00 ET1: ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ Eurobasket (Z)
22:30 ET1: ΡΩΣΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ Eurobasket (Z)

ΣΠΟΡ+

10:00 WRC
11:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΝΑΣΙΟΝΑΛ–ΜΠΕΝΦΙΚΑ (E)
13:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Eurobasket (E)
15:00 ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ Eurobasket (E)
17:30 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ Eurobasket (Z)
20:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΓΙΑΞ-ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ (E)
22:00 ΑΓΓΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ Προκριματικά Euro 2008 (E)
00:05 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20
00:30 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ Eurobasket (Z)
02:30 ΡΩΣΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ Eurobasket (E)
04:30 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

19:00 ET1: ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
22:00 ET1: PRE GAME ΡΩΣΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
00:30 ET1: VAMOS EUROBASKET
00:30 ET3: ΣΠΟΡ ΣΤΟ 3
01:15 ALPHA: ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ F1

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

9/9/1999
Ο Κουβανός τζόκεϊ J.C. Gonzalez σκοτώνεται όταν το άλογό του ''Wolfhunt'' καταρρέει στην τελευταία στροφή της 11ης κούρσας του Los Angeles Country Fair meeting στο Fairplex Park. Η τελευταία 12η κούρσα αναβάλλεται

9/9/1990 Ο Pete Sampras κατακτά τον πρώτο του τίτλο Grand Slam και γίνεται ο νεότερος (19 ετών & 28 ημερών) που κατακτά το US Open όταν κερδίζει τον Andre Agassi στον τελικό με 6-4, 6-3, 6-2

9/9/1975 Γίνεται δεκτή η αίτηση της Τσεχοσλοβάκας τενίστριας Martina Navratilova για πολιτικό άσυλο και αμερικάνικη υπηκοότητα στη Νέα Υόρκη

9/9/1972 ΕΣΣΔ-ΗΠΑ 51-50. Είναι η πρώτη φορά, που οι ΗΠΑ χάνουν τον ολυμπιακό τίτλο στο μπάσκετ μετά από σερί 63 νικών. Τρια δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα το σκορ είναι 49-50 υπέρ των ΗΠΑ ο Ρώσος Aleksandr Belov δέχεται μακρινή πάσα και σημειώνει δίποντο ακριβώς με την λήξη δίνοντας την νίκη στη Σ. Ένωση. Οι ΗΠΑ θα υποβάλλουν ένσταση, η οποία όμως θα απορριφθεί και για τον λόγο αυτό δεν θα παρευρεθούν στην απονομή και δεν θα παραλάβουν ποτέ τα ασημένια τους μετάλλια, ούτε καν μετά από 30 χρόνια, όταν η ΔΟΕ θα επιχειρήσει να του τα δώσει. Ο σκόρερ, που δεν έχει συγγένεια με τον συνώνυμό του και συμπαίκτη του Sergei, θα πεθάνει από μία σπάνια ασθένεια στις 3 Οκτωβρίου 1978

9/9/1968 Ο Αμερικανός Arthur Ashe κατακτά το πρώτο του US Open όταν κερδίζει στον τελικό τον Ολλανδό Tom Okker με 14-12, 5-7, 6-3, 3-6 6-3 μπροστά σε 7.100 θεατές στο West Side Tennis Club

9/9/1960 Ο πρώτος αγώνας του football league που μεταδίδεται ζωντανός διεξάγεται στο Bloomfield Road μεταξύ της Blackpool και της Bolton

9/9/1895 Δημιουργείται στην Νέα Υόρκη το American Bowling Congress, το πρώτο όργανο που οριοθέτησε κανόνες στο μπόουλινγκ