Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Με καθυστέρηση 50 λεπτών περίπου, ξεκίνησε η τελευταία προπόνηση των βυσσινί σε λαρισινό έδαφος (αύριο αναχωρούν για Πορταριά). Ο Γιώργος Δώνης κράτησε τους παίκτες του στα αποδυτήρια και τους πρόβαλε αποσπάσματα από τον αγώνα Τσέλσι-Μπλάκμπερν.

Ο τεχνικός των "βυσσινί" εστίασε στον τρόπο παιχνιδιού των "ρόβερς", αναλύοντας τους αμυντικούς προσανατολισμούς και τις αδυναμίες τους (η Μπλάκμπερν αμύνονταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα). Στη συνέχεια τόνισε στους παίκτες του ότι το πιο σημαντικό στον επερχόμενο αγώνα είναι να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να μην αφήσουν τους Άγγλους να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση και να πάνε στο νησί έχοντας στις αποσκευές τους ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μόλις τελείωσε η βιντεοθεραπεία οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο των Δέντρων, ξεκινώντας την προπόνηση. Στα πρόσωπά τους διέκρινες την ανυπομονησία και το ζήλο για την διάκριση απέναντι στην αγγλική ομάδα.

Ο Ηλίας Κώτσιος δεν πήρε μέρος στην προπόνηση συνεχίζοντας την θεραπευτική αγωγή και δύσκολα θα προλάβει και το αγώνα της Κυριακής με την Βέροια. Ο Στέλιος Βενετίδης έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Παναγιώτης Μπαχράμης λόγω προβλήματος που του παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή. Όλοι οι υπόλοιποιπ παίκτες ακολούθησαν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα.

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Βόλος, Ελλάδα

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Τοπική ώρα Θερμ
°C
Διεύθυνση Ανέμου Ταχύτητα Ανέμου
Km/h
Υγρ % Καιρός
00:00 24.3 °C ΒΒΔ 17 Km/h
(3Bf)
65 Αραιή συννεφιά
03:00 21.4 °C ΒΒΔ 17 Km/h
(3Bf)
76 Αραιή συννεφιά
06:00 18.4 °C ΒΒΔ 19 Km/h
(4Bf)
71 Αίθριος καιρός
09:00 18.2 °C ΒΒΔ 20 Km/h
(4Bf)
58 Αίθριος καιρός
12:00 22.2 °C Β 17 Km/h
(3Bf)
43 Αραιή συννεφιά
15:00 24.3 °C ΒΒΑ 13 Km/h
(3Bf)
41 Αραιή συννεφιά
18:00 23.3 °C ΑΒΑ 12 Km/h
(3Bf)
50 Αραιή συννεφιά
21:00 19.3 °C Α 7 Km/h
(2Bf)
71 Αυξημένη συννεφιά

ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΓΚΟΖΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ

"Η ΑΕΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Για το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν πήραμε την άποψη των πρώτων σκόρερ της Α.Ε.Λ. τα τελευταία δύο χρόνια, του Θωμά Κυπαρίσση (με επτά γκολ) και του Άγγελου Διγκόζη (έξι τέρματα).

O Θωμάς Κυπαρίσσης μας είπε:

«Είναι μεγάλη στιγμή για την Α.Ε.Λ. η επιστροφή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Μπλάκμπερν είναι μια αγγλική ομάδα που πάντα τερματίζει από τη μέση και πάνω της βαθμολογίας σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι η πρεμιερσίπ.
Η Α.Ε.Λ. είναι το αουτσάιντερ στις μάχες με την Μπλάκμπερν αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το ποδόσφαιρο είναι αγαπητό άθλημα γιατί σε αυτό μπορούν και συμβαίνουν εκπλήξεις. Αν οι παίκτες της λαρισινής ομάδας παίξουν με προσοχή και πειθαρχημένα τότε θα καταφέρουν να προκριθούν».

Ο Άγγελος Διγκόζης ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας με το απόλυτο στις εκτελέσεις των πέναλτι (έξι στα έξι) μας είπε:

«Η Α.Ε.Λ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα με αντίπαλο την Μπλάκμπερν. Το Πανθεσσαλικό είμαι βέβαιος ότι την Πέμπτη θα θυμίζει... Αλκαζάρ, αφού η Α.Ε.Λ. έχει τους πιο φανατικούς φιλάθλους. Νομίζω ότι θα περάσει η λαρισινή ομάδα και οι φίλαθλοι θα πανηγυρίσουν μια μεγάλη πρόκριση. Το άγχος θα το έχει η αγγλική ομάδα και όχι η Α.Ε.Λ. Αυτό που έχουν παρατηρήσει μέχρι τώρα είναι ότι η Μπλάκμπερν δεν μπορεί να... «σκοτώσει» τον αντίπαλό της».

Πηγή: Ελευθερία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΤΥΠΗΤΗ"

Ο Έλληνας επιθετικός της Μαντσεστερ Σίτι γνωρίζει καλά την Μπλάκμπερν, αφού πριν 15 μέρες περίπου βέθηκε αντίπαλός της για το πρωτάθλημα της Πρέμιερσιπ. Τον ρωτήσαμε λοιπόν για τον προσεχή αντίπαλο της ΑΕΛ κι αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας:

"Η Μπλάκμπερν αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στην Αγγλία. Την τελευταία τετραετία παρατηρούνται σταθερά βήματα βελτίωσης στο αγωνιστικό της κομμάτι. Ο Μαρκ Χιουζ είναι οργανωτικός προπονητής, ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει από κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι απίστευτα δεμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι μονολότι είχαμε για 10 λεπτά αριθμητική υπεροχή δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο ματς. Υπήρχε αλληλοκάλυψη σε κάθε τους κίνηση, γρήγορες επιστροφές και ήξερε ο καθένας τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο."

Και συνέχισε λέγοντας:

"Η δύναμή της είναι τα άκρα με τους Μπέντλει, Πέντερσεν. Είναι ταχύτατοι, διεμβολιστές, έχουν επαφή με τα δίχτυα και οι σέντρες τους είναι "πάρε-βάλε" στους ΜακΚάρθι και Κρουζ. Ο Τουγκάι στα χαφ δεν χάνει την μπάλα ακόμη κι όταν μαρκάρεται από δυο-τρεις αντιπάλους. Το χειρότερο με αυτήν την ομάδα είναι ότι επιτίθεται με 7-8 παίκτες και δεν ξέρεις ποιον να σταματήσεις."

Καταλήγοντας τόνισε ότι η αγγλική ομάδα έχει και τρωτά σημεία:

"Φυσικά και έχει τρωτά σημεία. Αν η ΑΕΛ μπορέσει και χτυπήσει από τα ευάλωτα αμυντικά άκρα μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Μπλάκμπερν. Το γήπεδο δεν φημίζεται για την ζωηράδα του. Μαζεύει 20.000-25.000 φιλάθλους, που αν δεν τους πάει το παιχνίδι, μπορεί να μην ακουστούν κιόλας".

ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ

Mε ανακοίνωσή του το ΚΤΕΛ Λάρισας (Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων) ενημερώνει τους φιλάθλους της ΑΕΛ ότι θα διαθέσει λεωφορεία από το στόλο του, προκειμένου να διευκολύνει την μεταφορά τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 6 ευρώ μετ' επιστροφής, ενώ η ώρα αναχώρησης ορίστηκε στις 15:00μ.μ. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι της ΑΕΛ να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια τους για την δική τους διευκόλυνση.

ΔΩΝΗΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Μπλάκμπερν ζήτησε ο Γιώργος Δώνης από τους παίκτες του. Στον πρώην ποδοσφαιριστή της αγγλικής ομάδας, ο οποίος μίλησε στη «SportDay», ξυπνούν οι αναμνήσεις από τις ημέρες που αγωνιζόταν στα αγγλικά γήπεδα με τους "Ρόβερς".
Πώς υποδέχθηκαν οι δικοί σου την κλήρωση;

«Άμα σου πω ότι το περίμεναν; Ειδικά όταν μάθαμε το προηγούμενο βράδυ ότι στο γκρουπ των πιθανών αντιπάλων είναι η Μπλάκμπερν, είπαμε "κοίτα να δεις τι θα γίνει!". Εμένα το μυαλό μου πήγε και στον Άγιαξ, με τον οποίο επίσης έχω παρελθόν και ήμουν σίγουρος ότι θα κληρωνόμασταν με μία από τις δύο αυτές ομάδες».

Ποιο θα είναι το πρώτο μέρος που θέλεις να ξαναδείς στο Μπλάκμπερν; Είχες κάποιο στέκι, κάποιο μέρος που θα σου «ξυπνήσει» αναμνήσεις;

«Όχι. Το Μπλάκμπερν είναι μια μικρή πόλη και μάλιστα οι περισσότεροι παίκτες δεν μέναμε εκεί. Επομένως, το μόνο μέρος που ανυπομονώ να ξαναδώ είναι το γήπεδο. Έχω ξαναπεράσει πάντως από την πόλη, όταν είχα πάει στην Αγγλία».

Η οικογένεια θα έρθει μαζί;

«Ναι, θα έρθουν και η γυναίκα μου και τα παιδιά. Άλλωστε ο μικρός έχει γεννηθεί εκεί και έχει την αγγλική υπηκοότητα. Βέβαια μόνο ο μεγάλος, που ήταν δύο ετών όταν πήγαμε στην Αγγλία, μπορεί να θυμάται αμυδρά κάποια πράγματα. Το καλό για μένα είναι ότι θα δω κάποιους φίλους ύστερα από αρκετό καιρό».

Ξέρεις αν στη σημερινή Μπλάκμπερν έχει μείνει κανείς από τη δική σου εποχή;

«Δεν είναι πολλοί. Ο Τζακ Γουόκερ, ο τότε ιδιοκτήτης, έχει πεθάνει και μόνο ένας διοικητικός παραμένει στο συμβούλιο. Επίσης, συνεχίζει στο προπονητικό επιτελείο ο Τόνι Παρκς. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, μόνο με τους φίλους μου».

Τι σου είπαν, αλήθεια;

«Πιο πολύ το συνηθισμένο, το πώς τα φέρνει η ζωή. Μου ευχήθηκαν μάλιστα να με δουν και ως προπονητή στην Αγγλία (γελάει)».

Αν κρίνω πάντως από τις συζητήσεις των οπαδών της Μπλάκμπερν στα φόρουμ στο Διαδίκτυο, οι περισσότεροι σε θυμούνται και μάλιστα έχουν καλές αναμνήσεις.

«Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν πέτυχα αυτά που ήθελα στην καριέρα μου στην Αγγλία. Ίσως επειδή δεν υπήρχε τότε το κατάλληλο υπόβαθρο, ίσως επειδή ήμουν ο πρώτος Έλληνας που πήγα στην Αγγλία και η προσαρμογή μου δεν ήταν εύκολη. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, είμαι σίγουρος ότι θα τα πήγαινα πολύ καλύτερα. Από την άλλη πλευρά, έζησα πολύ έντονα το πρώτο μου εξάμηνο στην Μπλάκμπερν, είχα ξεκινήσει πολύ καλά. Το στυλ μου άρεσε πολύ στον κόσμο και θυμάμαι ότι στα εντός έδρας ματς οι φίλαθλοι ήθελαν να παίρνω την μπάλα και να βλέπουν ενέργειες από μένα. Ίσως γι' αυτό να τους έχω μείνει στο μυαλό».

Απ' ό,τι λέγεται, σχεδιάζουν να σε τιμήσουν...

«Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό. Είναι πολύ σημαντικό, πάντως, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σε εκτιμούν όχι μόνο ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως άνθρωπο ύστερα από τόσα χρόνια».

Αλήθεια, σκέφτηκες μήπως είναι καλός οιωνός η κλήρωση με μια παλιά σου ομάδα, λίγους μήνες μετά τον νικηφόρο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Δεν είναι το ίδιο, με τον Παναθηναϊκό θα βρισκόμαστε συνεχώς αντίπαλοι και στο μέλλον. Τώρα με την Μπλάκμπερν, όμως, είναι εμπειρία ζωής για μένα, την οποία δύσκολα θα ξαναζήσω. Πρώτα απ' όλα θέλω να την ευχαριστηθώ και μετά η ομάδα να προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Πάμε και στην ουσία. Είμαι σίγουρος ότι έχεις μελετήσει καλά την Μπλάκμπερν.

«Έχω σχεδόν ολοκληρωμένη άποψη, μια και έχω δει όλα τα φετινά παιχνίδια της. Η δύναμή της βρίσκεται στο κέντρο και την επίθεση. Διαθέτει πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι. Πέρα από τον Σάντα Κρουζ και τον ΜακΚάρθι, υπάρχουν μπροστά ο Ρόμπερτς και ο Πέντερσεν και δεξιά ο Μπέντλεϊ, ο οποίος παίζει στην εθνική Αγγλίας. Είναι σκληρή ομάδα, αλλά συνδυάζει τη δύναμη με την ποιότητα. Εννοείται πως δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης των δύο ομάδων, άλλωστε νομίζω ότι καμία ελληνική ομάδα δεν συγκρίνεται με αυτές της Πρέμιερσιπ».

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΛ; Αξιοπρεπή αποτελέσματα, καλές εμφανίσεις;

«Όχι, θέλουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι! Θα είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με τη νίκη, δεν μας αρκούν η συμμετοχή και η καλή εμφάνιση. Κι αν θες την άποψή μου, μπορούμε να νικήσουμε κι ας ακούγεται περίεργο σε κάποιους. Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι οι αγγλικές ομάδες, με εξαίρεση αυτές που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, δεν είναι τόσο καλές όταν βγαίνουν από το νησί. Το "κλειδί", όμως, θα είναι να μην αφήσουμε την Μπλάκμπερν να επιβάλει γρήγορο ρυθμό στον αγώνα. Και φυσικά δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ, θα είναι πολύ σημαντικό».

Το πρώτο ματς, όμως, θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό…

«Ναι, κι αυτό είναι κακό. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μην παίζει στη φυσική της έδρα και πολύ περισσότερο για την ΑΕΛ, στην οποία το γεμάτο Αλκαζάρ δίνει πολύ μεγάλη δύναμη. Το πληρώσαμε και πέρυσι με την Καϊσερισπόρ. Αν είχαμε παίξει στην έδρα μας πιστεύω ότι θα είχαμε προκριθεί».

Εκτός αυτού, σας λείπουν και οι επίσημοι αγώνες.

«Είναι σαν να βρισκόμαστε μονίμως σε προετοιμασία από τις αρχές Ιουλίου. Δεν γίνεται να βρεις ρυθμό μόνο με τα φιλικά και είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα η οποία έχει πολλά επίσημα παιχνίδια και στο πρωτάθλημά της και στην Ευρώπη, όπως είναι η Μπλάκμπερν. Θα δούμε».

Θα προτιμούσες να γίνει το πρώτο ματς στην Αγγλία;

«Όχι. Είναι καλύτερα που παίζουμε εντός, γιατί αν εκμεταλλευτούμε την έδρα, θα πάμε με μεγαλύτερες πιθανότητες στο εκτός έδρας παιχνίδι».

Κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους παίκτες σου;

«Να είναι συγκεντρωμένοι όλο αυτό το διάστημα στα δύο αυτά παιχνίδια, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αφήνεις τα πράγματα να σε προσπερνούν. Οφείλεις να τα κυνηγάς. Έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν την αξία τους και, πάνω απ' όλα, να ευχαριστηθούν την εμπειρία».

Πηγή: SportDay

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:45 SS1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΤΣΙΟ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS2: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ) 21:45 SS3: ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΙΝΤΕΡ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS4: ΡΟΜΑ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS5: ΠΟΡΤΟ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS7: ΤΣΕΛΣΙ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σέλτικ (Μ)
23:45 SS3 MAΡΣΕΙΓ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ Champions League: Φάση ομίλων (Μ)
00:00 ET1: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (M)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE SHOW
23:40 NET: CHAMPIONS NET
23:45 SS1: CHAMPIONS LEAGUE SHOW
00:00 THΛΕΑΣΤΥ: ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

18/9/2002 Ο Ολυμπιακός συντρίβει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2 (Τζόρτζεβιτς 3) στην πρεμιέρα του Champions League, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος εντός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση

18/9/2001 Μετά από 20 χρόνια ο Γιάννης Ιωαννίδης αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος

18/9/1991 Ο Αθηναϊκός αποσπά λευκή ισοπαλία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Λεωφόρο για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Dennis Law είναι σχολιαστής για το BBC. Το παράξενο της μετάδοσης έγκειται στην ύπαρξη δύο τηλεοπτικών συνεργείων στις δύο πλευρές του γηπέδου με σκοπό να φαίνονται διαφορετικές διαφημιστικές πινακίδες στις δύο μεταδόσεις. Στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ θα προκριθεί στην παράταση 2-0

18/9/1990 Η Αθήνα χάνει στο Τόκιο την ευκαιρία να αναλάβει τη διοργάνωση της Χρυσής Ολυμπιάδας, η οποία ανατίθεται στην Ατλάντα

18/9/1978 Πεθαίνει ο Ricardo Martinez Zamora, ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών, που γεννήθηκε στις 21/1/1901. Ο Zamora αγωνίστηκε 46 φορές με την Eθνική Ισπανίας

18/9/1972 60.538 θεατές παρακολουθούν τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Σέλτικ που διοργανώνεται προς τιμήν του Bobby Charlton, το μεγαλύτερο πλήθος που καταγράφεται σε τέτοιου είδους ποδοσφαιρικού αγώνα

18/9/1936 Ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο Βαλκανίων νικώντας στον 3ο τελικό τη Λέφσκι Σόφιας με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη

18/9/1915 Κατασκευάζεται η πρώτη πίστα αγώνων αυτοκινήτου από άσφαλτο στο Κράνστον των ΗΠΑ

18/9/1830 Διοργανώνεται αγώνας 9 μιλίων μεταξύ ενός αλόγου και του ''Tom Thumb'', του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Αμερική. Νικητής ανακηρύσσεται το άλογο με μεγάλη διαφορά αφού το αυτοκίνητο παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα