Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

MAΡK XIOYZ: "ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ"

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος προσήλθε στην συνέντευξη τύπου ο Μαρκ Χιουζ. Ήταν λιγομίλητος και στις λιτές του δηλώσεις ανέφερε:

«Είμαι απογοητευμένος από την απόδοση. Ήμαστε καλύτεροι απ’ ότι δείξαμε. Η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα, έπαιξε δυνατά και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να δεχτούμε το δεύτερο γκολ. Είμαι απογοητευμένος γιατί χάσαμε ύστερα από 15 παιχνίδια.

Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Το δεύτερο παιχνίδι είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θετικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε άλλο γκολ! Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχωρήσαμε και πολλοί παίκτες μου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα».

ΔΩΝΗΣ: "ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Σε πελάγη... ευτυχίας έπλεε ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα. Η μεγάλη νίκη επί της Μπλάκμπερν είναι σίγουρα η κορυφαία στιγμή της καριέρας του μετά την κατάκτηση του κυπέλλου προ μηνών από τον Παναθηναϊκό...

Ο Έλληνας τεχνικός των βυσσινί υποστήριξε ότι το τελικό 2-0 αδικεί την κυπελλούχο, ενώ τόνισε ότι η ΑΕΛ θα πάει στην Αγγλία για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ.

Πιο συγκεκριμένα, δευτερόλεπτα μετά το τελικό σφύριγμα ο Γιώργος Δώνης, τόνισε: "Αδικούμαστε από το 2-0. Είχαμε ευκαιρίες για τρίτο γκολ. Με την νίκη μας δώσαμε βαθμούς στην Ελλάδα. Θα πάμε στην Αγγλία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Μπράβο στους παίκτες μου που πίστεψαν ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στην επιτυχία απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπλάκμπερν».

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο 37χρονος τεχνικός, σχολίασε: «Είχα πει πως θα προσπαθήσουμε σκληρά και το κάναμε πράξη. Θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας και το πετύχαμε. Είχαμε δουλέψει πολύ καιρό γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχαν επίσημες υποχρεώσεις. Θέλαμε να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και να κερδίζουμε την μπάλα στις μακρινές πάσες του αντιπάλου μας, κάτι που καταφέραμε. Πάντως, δεν μας βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος, αφού ήταν γεμάτος τρύπες κάτι που δεν φάνηκε απ’ έξω και δεν ευνοεί τις ομάδες που παίζουν με την μπάλα κάτω».

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ...


ΑΕΛ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ... 2 - 0

Στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια, η Λάρισα θύμισε τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 80’. Κόντρα στα προγνωστικά και έχοντας την συμπαράσταση 10.000 και πλέον οπαδών της, η ΑΕΛ πήρε μια «καθαρή» νίκη με 2-0 επί της Μπλάκμπερν και μαζί το πάνω χέρι για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.


Απέναντι στους υπερόπτες Άγγλους, το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε και έφτασε δίκαια στη μεγάλη νίκη. Σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο (33’ – 35’) Μπακαγιόκο και Κλέιτον «εκτέλεσαν» τη Μπλάκμπερν, που παρότι είχε μπροστά της χρόνο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η Λάρισα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, απειλήθηκε ελάχιστα, ενώ στην επανάληψη ανέβασε και άλλο την απόδοσή της και θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ.

Δέκα με τόνο

Μπορεί η Μπλάκμπερν να ήταν το φαβορί, όμως, δικαίωσε τον χαρακτηρισμό μόνο στα χαρτιά. Γιατί μες το γήπεδο, η Λάρισα ήταν μια εξαιρετική ομάδα, με παίκτες που εκτέλεσαν πιστά τις εντολές του Δώνη. Στην εφαρμογή του 4-3-3, οι «βυσσινί» πήραν δέκα με τόνο, καθώς με πρέσινγκ και αλληλοκάλυψη δεν επέτρεψαν στους Άγγλους να απειλήσουν ουσιαστικά τον Κοτσόλη.

Την ίδια στιγμή, με υπομονή, ηρεμία και κυρίως «καθαρό μυαλό» οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ και δικαιώθηκαν. Ο Μπακαγιόκο έκανε μεγάλη εμφάνιση στην κορυφή της επίθεσης, αφού πέρα από το γκολ που πέτυχε, είχε εξαιρετικές κινήσεις και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην αγγλική άμυνα.

Σημαντική και η προσφορά του Κλέιτον, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όταν... χόρευε από τα αριστερλα, ενώ είναι βέβαιο πως ο Δώνης δεν πρέπει να έχει παράπονα από κανένα παίκτη. Νταμπίζας και Φέρστερ «καθάρισαν» όλες τις σέντρες, ενώ σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή έκαναν οι Κυριακίδης, Φωτάκης και Σαρμιέντο.

«Φονικό» δίλεπτο

Απ’ τα πρώτα κιόλας λεπτά, η ΑΕΛ έδειξε την αμυντική της προσήλωση, προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να απειλήσει κυρίως με τον Μπακαγιόκο. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, αφού ούτε η Μπλάκμπερν είχε τρόπους να φτάσει στην περιοχή του Κοτσώλη, μέχρι που φτάσαμε στο «φονικό» δίλεπτο (33’-35’).

Στο 33’ ο Μπακαγιόκο έκανε εξαιρετική κίνηση και με αριστερό κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Φρίντελ. Δυο λεπτά μετά, ο Αλεξάνδρου εκμεταλλεύθηκε το λάθος της αγγλικής άμυνας, νικήθηκε στο πλασέ του από τον Φρίντελ, όμως, στη συνέχεια και έπειτα από διαδοχικές κόντρες, η μπάλα «στρώθηκε» στον Κλέιτον, που με αριστερό πλάσε έγραψε το 2-0.

Άξιζε και τρίτο

Η ΑΕΛ είχε βάλει τις βάσεις για ένα «καθαρό» σκορ και στην επανάληψη, ήξερε πως πρέπει να παίξει ακόμη πιο έξυπνα για να το κρατήσει, όπως και έπραξε. Και όχι μόνο το κράτησε, αλλά ήταν εκείνη που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και άξιζε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα. Αντίθετα, η Μπλάκμπερν και παρά τις αλλαγές του Χιούζ, απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 55’ με μια κεφαλιά του Σάντα Κρουζ.

Για τη Λάρισα, η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 69’, όταν ο Μπακαγιόκο έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλέιτον, αλλά ο Φρίντελ εξουδετέρωσε με τα πόδια το πλασέ του Βραζιλιάνου. Ο Αμερικανός γκολκίπερ είπε ακόμη «όχι» στο φάουλ του Φωτάκη (48’), ενώ είδε τη μπάλα να περνά μόλις άουτ στο δυνατό σουτ του Κυριακίδη (66’).

Πολύ καλή η διαιτησία του Γερμανού, Πέτερ Σίπελ, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κατσιαρό, Μπακαγιόκο και Μπέντλεϊ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (76΄ Γκίκας), Φωτάκης, Κλέιτον (84΄ Καλαντζής), Μπακαγιόκο (92’ Βενέτης)

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Φρίντελ, Όιερ, Γουόρνοκ, Νέλσεν (57΄ Κιζανισβίλι), Έμερτον, Νταν, Σάβατζ, Μπέντλεϊ, Πέντερσεν (62΄ Ντερμπισάιρ), Σάντα Κρουζ, ΜακΚάρθι (79΄ Τουγκάι)
ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ


ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

"ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ"


Η μεγάλη ώρα για την ΑΕΛ έφτασε... Σήμερα το Πανθεσσαλικό θα έχει 12.000 φιλάθλους γεμάτους πίστη και ελπίδες για την ευρωπαϊκή πρόκριση. Η Βασίλισσα του Κάμπου, μετά από 19 χρόνια, καλείται να προβάρει ξανά το στέμμα της και να αποδείξει σε όλους ότι το δρόμο της καταξίωσης δεν το ξέχασε ποτέ.

Ο αγώνας με την Μπλάκμπερν είναι αφιερωμένος σε κείνη την χούφτα ανώνυμων οπαδών της ΑΕΛ που κάποτε κρέμασε στα κάγκελα του άδειου Αλκαζάρ ένα άσπρο πανί που έγραφε: "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ! ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ!". Ήταν μόνοι τους μέσα στο κρύο...


Αυτός ο ευρωπαϊκός αγώνας είναι "προϊόν" δουλειάς του Γιώργου Δώνη, είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού του Νίκου Λυράκη, είναι μέρος του οράματος του Κώστα Πηλαδάκη. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.


Η μεγάλη μέρα έφτασε για την ΑΕΛ και θα έχει στο πλευρό της έναν φίλαθλο κόσμο που θα της δώσει φτερά και δύναμη. Είναι ένα δύσκολο ματς που θα κερδίσει εκείνος που διαθέτει - εκτός από ταλέντο - ψυχή και χαρακτήρα. Τίποτα δεν τελειώνει εύκολα και τίποτα δεν χαρίζεται σήμερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Αυτή είναι η αλάθητη συνταγή που οδηγεί στην επιτυχία.

Οι παίκτες της ΑΕΛ δείχνουν έτοιμοι να τα καταφέρουν απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η ψυχολογία τους, αν κρίνουμε από τις τελευταίες θαυμάσιες εμφανίσεις τους, αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Ας τους δώσουμε τη δύναμη να πετάξουν όσο πιο μακριά γίνεται αυτό το δόρυ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ

12-ωρη πρόγνωση για Βόλο
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
15:00 Πιθανή βροχή 22 oC 69% ΒΒΑ στα 13 km/h
(3 Bf)
18:00 Πιθανή βροχή 22 oC 68% ΒΒΑ στα 12 km/h
(3 Bf)
21:00 Συννεφιά 20 oC 75% ΒΒΔ στα 13 km/h
(3 Bf)
00:00 Πιθανή βροχή 19 oC 82% Β στα 12 km/h
(3 Bf)

ΑΗΤΤΗΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η διεξαγωγή του αγώνα με την Μπλάκμπερν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου κι όχι στο Αλκαζάρ έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη Λάρισα. Και είναι λογικό, μιας και όποτε οι βυσσινί, παίζουν στη φυσική τους έδρα, η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος δίνει την μεγάλη ώθηση που χρείαζεται η ομάδα.

Βέβαια στο περσινό πρωτάθλημα η ΑΕΛ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το γήπεδό της, στην Ευρώπη όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Στις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, η θεσσαλική ομάδα δεν γνώρισε ποτέ την ήττα στο Αλκαζάρ! Και δεν μιλάμε για λίγους αγώνες, αλλά έξι στον αριθμό. Οι "βυσσινί" έχουν τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες και παρέμειναν αήττητοι ακόμα και κόντρα σε σπουδαίες ομάδες της εποχής, όπως η Χόνβεβτ, η Ντιναμό Μόσχας και η Σαμπτόρια.

Φυσικά το Πανθεσσαλικό θεωρείται γούρικο για τη Λάρισα και θα γεμίσει από τους οπαδούς της, όμως δεν υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αν ο μεθαυριανός αγώνας διεξαγόταν στο Αλκαζάρ. Και θυμίζουμε τον περσινό αποκλεισμό από την Καϊσερισπορ στο Ιντερτότο, όταν η ΑΕΛ έπαιξε στο Πανθεσσαλικό, παραχώρησε ισοπαλία0-0 στους Τούρκους και η αίσθηση που έχει μείνει είναι ότι η νίκη δεν θα χανόταν με τίποτα, αν ο αγώνας διεξαγόταν στη φυσική της έδρα...

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

1983-1984: ΑΕΛ - Χόνβεντ ... 2-0
1984-1985: ΑΕΛ - Σιοφόκ ... 2-0
1984-1985: ΑΕΛ - Σερβέτ ... 2-1
1984-1985: ΑΕΛ - Ντιναμό Μ. ... 0-0
1985-1986: ΑΕΛ - Σαμπτόρια ... 1-1
1987-1988: ΑΕΛ - Ξαμάξ ... 2-1
2006-2007: ΑΕΛ - Καϊσερισπόρ ... 0-0

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

18:00 NET: ΑΕΛ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ Κύπελλο UEFA (Z)
19:00 MEGA: ΑΕΚ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ Κύπελλο UEFA (Z)
21:15 MEGA: ΑΡΤΜΕΝΤΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Κύπελλο UEFA (Z)
21:30 NET: ΑΡΗΣ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ Κύπελλο UEFA (Z)
22:00 SS1: ΤΟΤΕΝΑΜ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ Κύπελλο UEFA (Z)
23:45 MEGA: ΣΟΣΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Κύπελλο UEFA (Μ)

EKΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 ΝΕΤ: PRE GAME AΡΗΣ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ
21:00 MEGA: ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
23:45 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:15 ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

20/9/2004 Η Ανθή Καραγιάννη κατακτά το αργυρό μετάλλιο με επίδοση 12.87 στα 100μ Τ13 και η Παρασκευή Καντζά το χάλκινο με 13.34 στα 100μ Τ11 ενώ στην κολύμβηση ο Κωνσταντίνος Φίκας κατακτά το αργυρό στα 100μ ελεύθερο S8 με 1:00.37 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

20/9/2004 Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών ο Μπράϊαν Κλαφ, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της δεκαετίας του ’70 και του ’80, που σαν παίκτης αγωνίστηκε με την Μίντλεσμπρο και την Σάντερλαντ, ενώ σαν προπονητής αποθεώθηκε με την Ντέρμπι αλλά κυρίως με τη Νότιγχαμ Φόρεστ

20/9/1999 Ο κόσμος της ιππασίας θρηνεί τον θάνατο του 20χρονου Peter McLean, του πέμπτου τζόκεϊ που σκοτώνεται σε πτώση από το άλογό του μέσα στη χρονιά μετά τον 38χρονο Simon Long, τον Polly Phillips, τον Αυστραλό Robert Slade και την 33χρονη Peta Beckett. Ο Nicolas Gregory, εκπρόσωπος του Bristish Horse Society, αναφέρει ότι οι αναβάτες πέφτουν από τα άλογά τους γύρω στις 600 φορές στην καριέρα τους αλλά σπάνια σκοτώνονται

20/9/1999 Ο μεγαλύτερος σκόρερ της Αγγλίας στο ράγκμπι, 36χρονος Rob Andrew, αποσύρεται από την ενεργό δράση όταν βγάζει τον αριστερό του ώμο για δεύτερη φορά την ίδια χρονιά

20/9/1999 Ανακοινώνεται ότι κομμάτια του Γουέμπλεϊ, όταν αυτό κατεδαφιστεί, θα βγουν σε πλειστηριασμό με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για το χτίσιμο του καινούργιου σταδίου

20/9/1995 Αποχαιρετιστήριος αγώνας για το Γιώργο Κούδα στον αγώνα Ελλάδας- Νέας Γιουγκοσλαβίας (0-2) στην Τούμπα. Ο Κούδας έπαιξε 504 αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Πριν από τον αγώνα γίνονται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του "Μεγαλέξανδρου" του Βορειοελλαδίτικου ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Τούμπας

20/9/1995 Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Οπόρτο, αποβάλλει την Ντιναμό Κιέβου από το Κύπελλο Πρωταθλητριών επιβάλλοντας 3ετή αποκλεισμό για απόπειρα δωροδοκίας του Ισπανού διαιτητή Antonio Jesus Lopez Nieto στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό

20/9/1995 Διεξάγεται στο ΣΕΦ ο αγώνας επίδειξης μεταξύ Harlem Globetrotters και All-Stars του Kareem Abdul Jabbar

20/9/1988 Ο Αμερικανός κολυμβητής Greg Louganis, που μια ημέρα πριν στα προκριματικά χτύπησε το κεφάλι του στον βατήρα, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατάδυση από βατήρα 3 μέτρων με 638.31 βαθμούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ

20/9/1981 Ο Δημήτρης Μίχας, που ως έφηβος έσπασε το φράγμα των 16 μέτρων, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στους Βαλκανικούς του Σεράγεβο και γίνεται ο πρώτος Έλληνας που σπάει το φράγμα των 17 μέτρων με 17.04, ένα ρεκόρ που θα κρατήσει 17 χρόνια. Ο Χρήστος Μελέτογλου θα το ισοφαρίσει στα προκριματικά του “Αθήνα ’97” στις 6/8 και θα το καταρρίψει στον τελικό με 17.12 δύο ημέρες μετά

20/9/1969 Ο Anatoliy Bondarchuk από την Σοβ. Ένωση, η Jaroslava Jelikova από την Τσεχοσλοβακία και οι ομάδες σκυταλοδρομίας της Μ.Βρετανίας και της Γαλλίας καταρρίπτουν τα παγκόσμια ρεκόρ στη σφυροβολία με 74.68, στα 1500μ. με 4:10.7 και στα 4x400 με 3.30.8 στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Στάδιο Καραϊσκάκη

20/9/1922 Ξεκινάει η Μάχη των Φύλων (Battle of the Sexes) όταν η Billy Jean King αποδέχεται πρόσκληση του Bobby Riggs (πρώην πρωταθλητή του Wimbledon) για έναν αγώνα τένις στο Χιούστον και τον νικάει με 3-0 (6-4, 6-3, 6-3). Η King εμφανίστηκε ντυμένη Κλεοπάτρα και ο Riggs επάνω σε άρμα με μοντέλα μπροστά σε 30.472 θεατές