Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Η ΑΕΛ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εκτενές αφιέρωμα στον Γιώργο Δώνη και την Λάρισα αλλά και στην ονειρική Πέμπτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο της 20ης Σεπτέμβρη του 2007 με τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια φιλοξενεί η ΟΥΕΦΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναγράφεται στην πρώτη παράγραφο η μεγάλη επιτυχία της Λάρισας ενάντια στην αγγλική Μπλάκμπερν και φιλοξενούνται δηλώσεις του τεχνικού της ΑΕΛ όπου εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι οι «βυσσινί» δεν σημείωσαν περισσότερα από δύο τέρματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στην δεύτερη παράγραφο γίνεται αναφορά για τις χθεσινές επιτυχίες της Ελλάδας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στην τρίτη και την τέταρτη παράγραφο συνεχίζεται η αναφορά στο πρόσωπο του Δώνη ενώ στην τελευταία παράγραφο μπορεί κανείς να διαβάσει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ.

http://www.uefa.com/competitions/uefacup/news/kind=1/newsid=592025.html

ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ

Για να σας πω την αλήθεια κάθισα πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη του κομπιούτερ μέχρι να γράψω κάτι για το χθεσινό θρίαμβο της ΑΕΛ. Βλέπετε στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που σε γεμίζει κάτι τόσο πολύ, που θέλεις απλά να κάθεσαι και να το σκέφτεσαι, καθώς δεν μπορείς να αποδώσεις στο 100% αυτό που νιώθεις.

Η αίσθηση αυτή, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει να κάνει με την ιδιαίτερη συμπάθεια και αγάπη του υπογράφοντος στο (διαχρονικό) «φαινόμενο» Λάρισα, αλλά στην καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Δώνη, απέναντι σε μια πολύ καλή αγγλική ομάδα που φάνταζε σαν το μεγάλο φαβορί αυτής της αναμέτρησης. Και η αναφορά στον προπονητή της ΑΕΛ δεν είναι τυχαία. Οπως πέρυσι κρίθηκε πολύ και σκληρά, έτσι τώρα πρέπει να του απονεμηθούν τα εύσημα για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του (γιατί αυτός τη δημιουργεί σε τεχνικό επίπεδο) στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της φέτος. Με «μεστό» αγωνιστικό πρόσωπο, ψυχραιμία, ταλέντο, καρδιά που δεν την είχε πέρυσι και (νέους) παίκτες «σημεία αναφοράς» όπως ο Μπακαγιόκο, ο Κυριακίδης και ο Σαρμιέντο.

Θα άξιζε στη Λάρισα ένα 3-0 ή και 4-0 χθες όχι γιατί η Μπλάκμπερν ήταν κακή, αλλά γιατί αυτή την εξανάγκασε σε παθητικό ρόλο μη δείχνοντας ούτε καν το ντεσαβαντάζ της αγωνιστικής ανετοιμότητας λόγω της έλλειψης επίσημων αγώνων. Ένα ακόμα γκολ θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά, στη ρεβάνς, όπου -έχοντας πάρει το (σκληρό) μάθημά του- ο Χιουζ θα ξέρει τι να προσέξει. Τα πράγματα σίγουρα θα είναι δύσκολα, αλλά η ΑΕΛ έχει πλέον κάτι χειροπιαστό να υπερασπίσει και η ενδεχόμενη πρόκρισή της στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ θα σφυρηλατήσει ακόμα περισσότερο το χαρακτήρα αυτής της ομάδας, που έχει πολλά να προσφέρει στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός των τειχών του Λεκανοπεδίου.

Πηγή: goalnews (Δημήτρης Κωνσταντινίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: "ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΓΚΟΥΑΝΤΑΛΟΥΠΕ"

Με τον Μαρτσέι Μπικόφσκι στην αποστολή της θα ταξιδέψει η Βέροια για τον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Ο Πολωνός επιθετικός πήρε κανονικά μέρος στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής, δείχνοντας πως δεν νιώθει πλέον ενοχλήσεις, ωστόσο δύσκολα θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Αντίθετα οριστικά «νοκ άουτ» από το ματς με τους «βυσσινί» τέθηκε ο Γκουανταλούπε που ακολούθησε και την Παρασκευή ατομικό πρόγραμμα και ίσως μπει σε κανονικούς ρυθμούς από τη Δευτέρα. Τη θέση του Γκουανταλούπε στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Μπαλάφας, ενώ τον Μπικόφσκι θα αντικαταστήσει αν δεν τα καταφέρει να παίξει, ο Ερέρα. Το Σάββατο το πρωί οι «κυανέρυθροι» θα κάνουν χαλάρωμα, ενώ θα αναχωρήσουν στις 14.30 με προορισμό τους τη Λάρισα.

ΩΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντί προλόγου, θα κάνουμε χρήση των όσων είπε ο Μαρκ Χιούζ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λάρισα. Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός της Μπλάκμπερν τόνισε: "Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και δεν βοήθησε κάποια από τις δύο ομάδες. Δεν είναι δικαιολογία. Ίσως η Λάρισα ήταν πιο έτοιμη από εμάς".

Πιο έτοιμη μία ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί μόλις 90 επίσημα λεπτά και μάλιστα δεν συγκαταλέγεται στις δύο – τρεις κορυφαίες, από μία αγγλική η οποία έχει μείνει αήττητη για 15 ματς στην Πρέμιερσιπ και εφέτος έχει ήδη δώσει πέντε ματς πρωταθλήματος, δύο για το Κύπελλο Ιντερτότο και άλλα τόσα για τον δεύτερο προκριματικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτό και μόνο είναι ένα παράσημο το οποίο ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του θα πρέπει να το έχουν μαζί τους για πάντα.

Αν επιμερίσουμε αυστηρά στα του αγώνα, θα διαπιστώσουμε ότι η όλη λειτουργία της Λάρισας είναι άξια συγχαρητηρίων. Η βάση μπήκε με την αντιμετώπιση των στημένων φάσεων μπροστά από την εστία του Στέφανου Κοτσόλη. Άπαντες λειτούργησαν άψογα και τα "ρόδα" δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα κατεξοχήν πλεονέκτημα που έχουν.

Στο άλλο μισό του γηπέδου, τα μηνύματα ήταν ακόμη πιο θετικά. Η τριπλέτα Μπακαγιόκο, Κλέιτον, Αλεξάνδρου γέμιζε με κάθε ευκαιρία την περιοχή του Μπραντ Φρίντελ, ο Φωτάκης έπαιζε μπαλαντέρ όχι στα χαρτιά αλλά και στην πράξη, οι Κατσιαρός, Γκαλίτσιος προωθούνταν συχνότατα, ενώ και ο Σαρμιέντο δεν είχε πρόβλημα να ανεβάσει την ομάδα όποτε έκρινε πως υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Κατά το παρελθόν, είχαμε μπουχτίσει με το να βλέπουμε τις ελληνικές ομάδες σε αντίστοιχες δοκιμασίες να παίζουν με έναν παίκτη προωθημένο, πέντε να λειτουργούν ως αμυντικοί μέσοι και άλλοι τέσσερις να μην εγκαταλείπουν τα αμυντικά καθήκοντά τους ούτε για αστείο.

Ο Δώνης όμως διέγνωσε την έλλειψη ταχύτητας στα αγγλικά μετόπισθεν και χτύπησε ακριβώς εκεί. Ας μας επιτρέψετε να αναφέρουμε πως το τελικό 2-0 ήταν η ελάχιστη ανταμοιβή των Θεσσαλών και σε καμία περίπτωση δεν τους εξασφαλίζει εν όψει της ρεβάνς του "Ίγουντ Παρκ". Αν όμως παρουσιαστούν όπως δείχνουν ότι μπορούν, τουλάχιστον ένα γκολ θα το βάλουν. Για να αποκλειστούν, θα πρέπει να δεχτούν τέσσερα, πράγμα που φαντάζει πολύ, πολύ δύσκολο.

Καταλήγοντας, η Λάρισα απέδειξε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Δεν αρκούσε το ότι είναι Κυπελλούχος Ελλάδος. Σαν τέτοια έπρεπε να αγωνιστεί και το κατάφερε στο ακέραιο.

Πηγή: contra.gr

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει ότι κυκλοφορούν από το επίσημο κατάστημα της ομάδας μας, Vissini Store, τα εισιτήρια της κυριακάτικης αναμέτρησης με τη Βέροια στο Αλκαζάρ (17:00) για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:
Θύρα 3: 60 ευρώ
Θύρα 2: 30 ευρώ
Θύρα 4: 30 ευρώ
Θύρες 10Α-10: 23 ευρώ
Θύρες 6-7: 18 ευρώ

Η παιδική κερκίδα θα λειτουργήσει κανονικά. Το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) θα λειτουργήσει κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, όπως επίσης και το πρωί της Κυριακής από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

ΔΩΝΗΣ: "ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ"

Ως τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Λάρισας χαρακτήρισε ο Γιώργος Δώνης το χθεσινό αποτέλεσμα με την Μπλάκμπερν για τον Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο τεχνικός των «βυσσινί» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι θεαματικός ο τρόπος που νικήσαμε».

Ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας μιλώντας μια μέρα μετά την μεγάλη νίκη της ΑΕΛ επί της Μπλάκμπερν, είπε: «Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, ήταν θεαματικός. Παίξαμε δύναμη στη δύναμη και τα καταφέραμε».

Όσον αφορά την ρεβάνς, ο Γιώργος Δώνης ανέφερε ότι θα πρέπει η ομάδα του να είναι συγκεντρωμένη στο «Ίγουντ Παρκ» και με τον ίδιο τρόπο να καταφέρει να πάρει την πρόκριση. Ενώ, σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί η ομάδα του συγκεντρωμένη εν όψει της δεύτερης αγωνιστικής με την Βέροια, απάντησε: «Δεν είναι δύσκολο για εμάς. Σκοπός μας είναι η διάκριση μέσα από το πρωτάθλημα».

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ"

Την Πέμπτη η Λάρισα πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της. Το 2-0 επί της Μπλάκμπερν μπορεί να μην της εξασφαλίζει την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA, όμως, σίγουρα τις δίνει πολλές ελπίδες. Αν η ομάδα του κάμπου ήταν πιο τυχερή η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και ο κόσμος των "βυσσινί" να πανηγύριζε από τώρα μια τεράστια πρόκριση.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Λάρισας δήλωσε πως η ομάδα του ήθελε τη νίκη αλλά και πως όλα είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς. Παράλληλα, πλέκει το εγκώμιο του συμπαίκτη του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο ενώ τονίζει και τη σημαντικότητα της σπουδαίας αυτής νίκης.

"Η Μπλακμπερν είναι μια μεγάλη ομάδα. Εμείς δεν την αφήσαμε να επιβάλει το ρυθμό της στο παιχνίδι. Μπήκαμε πιο δυνατά και δείξαμε ότι έχουμε πάθος. Δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη", είπε αρχικά ο άσος της θεσσαλικής ομάδας και συνέχισε μιλώντας για τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση:

"Τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά στην Αγγλία. Αν εμείς καταφέρουμε να κάνουμε τόσο καλή εμφάνιση όσο εδώ τότε όλα είναι ανοιχτά". Ακόμα και αν δεν έρθει η πρόκριση για την ΑΕΛ (κάτι που απευχόμαστε) η νίκη επί του αγγλικού συλλόγου έχει μεγάλη αξία. Σε αυτό συμφωνεί και ο ποδοσφαιριστής των "βυσσινί":

Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Η Μπλακμπερν είναι μια ομάδα που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγγλικό πρωτάθλημα και στα τελευταία δεκαπέντε παιχνίδια ήταν αήττητη”.

Ενας από τους παίκτες που έκλεψαν την παράσταση στο ματς με τους Αγγλους ήταν ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο που σημείωσε και το πρώτο γκολ των Λαρισαίων. Ο συμπαίκτης του δήλωσε για αυτόν: "Εχει μια αξιοζήλευτη καριέρα. Είναι ένας μεγάλος παίκτης, ότι και να πω για αυτόν θα είναι λίγο".

Η βραδιά της Πέμπτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "μαγική" για την χώρα μας. Και οι πέντε εκπροσωποί μας σημείωσαν νίκες και χάρισαν υπερπολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος σχολίασε επί του θέματος: "Είναι πολύ θετικό, το καλύτερο για την χώρα μας. Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο".

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: "ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΔΩ"

Τρέλανε κόσμο η Λάρισα στο εντυπωσιακό 2-0 επί της Μπλάκμπερν στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, παρόλα αυτά ο Μπακαγιόκο πιστεύει ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Ο Ιβοριανός επιθετικός, σκόρερ του πρώτου γκολ της μεγάλης νίκης της Λάρισας, τόνισε παρόλα αυτά πως η Λάρισα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

«Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι μας θεωρούν φαβορί μετά το 2-0, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αγωνιστούμε με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Τώρα, όμως, κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής», τόνισε ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Λάρισας στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Μπακαγιόκο μιλώντας για τους λόγους που τον έφεραν στη Λάρισα, αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα που συνάντησε στη θεσσαλική πόλη:
«Ήταν δύσκολη απόφαση για μένα να έρθω στην Ελλάδα. Αλλά από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι όλος ο κόσμος εδώ ήθελε πολύ να έρθω. Ο πρόεδρος, ο προπονητής», δήλωσε ο διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού επιθετικός.

Ο Ιμπραχίμα, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις Μονπελιέ, Εβερτον, Μαρσέιγ, Οσασούνα, Ιστρ, Λιβόρνο, έκανε ακόμη εγκωμιαστικά σχόλια για τους οπαδούς της ΑΕΛ:
«Οι οπαδοί μας είναι πολύ φανατικοί. Μου θυμίζουν το κοινό της Λιβόρνο... Αισθάνομαι φανταστικά εδώ».

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: "ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΟΡ"

Aπόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Λάρισας στην αναμέτρηση με την Mπλάκμπερν, αλλά δυσαρεστημένος από το τελικό σκορ (2-0), το οποίο θεωρεί «φτωχό», δήλωσε στον sportdog ο Γιάννης Bαλαώρας λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα του Πανθεσσαλικού. H μεγάλη δόξα της AEΛ συνεχάρη όλους τους παίκτες της θεσσαλικής ομάδας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Mπακαγιόκο, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί αφού οι Άγγλοι στην έδρα τους μεταμορφώνονται. Kατά τον Bαλαώρα, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50.

Kύριε Bαλαώρα, υποθέτω ότι μείνατε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Λάρισας στον αγώνα με την Mπλάκμπερν.
Aπό την απόδοση της ομάδας έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, από το σκορ όμως όχι! H Λάρισα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα από δύο τέρματα, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Tο τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο για την ομάδα μας.

Περιμένατε τόσο καλή τη Λάρισα; Για τους περισσότερους η εμφάνισή της ήταν ευχάριστη έκπληξη.
Tο περίμενα. Eίχα καλό προαίσθημα για τον αγώνα με τους Άγγλους. Eίχα δηλώσει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες ότι η Λάρισα δεν επρόκειτο να χάσει και πως θα έπαιζε καλά. Eυτυχώς, δικαιώθηκα με τον καλύτερο τρόπο!

Mήπως σας θύμησε παλιές καλές εποχές; Tότε που παίζατε εσείς στην Eυρώπη;

Nαι, αυτό είναι αλήθεια. Ξαναθυμήθηκα τους αγώνες κυρίως με τη Σερβέτ, που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μου.

Που κρίθηκε το παιχνίδι;
Πιστεύω ότι ο Γιώργος Δώνης ήταν πολύ «διαβασμένος» και έστησε σωστά την ομάδα του. Oι παίκτες της Λάρισας δεν άφησαν χώρους στους αντιπάλους τους, ενώ εξουδετέρωσαν όλα τα ατού της Mπλάκμπερν. Eίναι χαρακτηριστικό ότι οι Άγγλοι είχαν μόλις μια ευκαιρία σε ολόκληρο το ματς.

Ποιους παίκτες ξεχωρίσατε από την AEΛ;
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ήταν όλοι εξαιρετικοί. Δεν θα μπορούσα όμως να μη σταθώ στον Mπακαγιόκο, που ήταν κίνδυνος θάνατος για την αντίπαλη εστία. Πέτυχε ένα φοβερό γκολ, ήταν μαχητικός και πάλεψε σκληρά με τους αμυντικούς της Mπλάκμπερν. Mου άρεσε επίσης ο Kυριακίδης, που έτρεξε πάρα πολύ, ενώ η άμυνα στάθηκε θαυμάσια με τους Nταμπίζα και Φέρστερ.

H Mπλάκμπερν πως σας φάνηκε;
- Δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν έπαιξε καλά και δεν απείλησε τη Λάρισα. Aυτό όμως δεν πρέπει να μας ξεγελάει εν όψει του επαναληπτικού. H Mπλάκμπερν διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες και στην έδρα της μεταμορφώνεται. H AEΛ πρέπει να παίξει προσεκτικά, συγκρατημένα και με αντεπιθέσεις για να σταθεί όρθια. Aυτά όμως είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζει καλύτερα από όλους μας ο Γιώργος Δώνης.

Πλέον, πόσες πιθανότητες πρόκρισης δίνετε στη Λάρισα;

Mπορεί να πετύχαμε μια σπουδαία νίκη, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Tα πράγματα στην Aγγλία θα είναι πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι πλέον η AEΛ έχει σοβαρές πιθανότητες. Θεωρώ πως μετά το 2-0, έχουμε φτάσει στο 50-50.

Ήσασταν στο Πανθεσσαλικό;

Όχι, βρίσκομαι στην Kω. Aλλά από τώρα προγραμματίζω το ταξίδι μου στην Aγγλία για να δω τον επαναληπτικό!

ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ"

Η Λάρισα έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ευρωπαϊκή της ιστορία με τη σπουδαία νίκη επί της Μπλάκμπερν και πλέον θα πάει στην Αγγλία για τον επαναληπτικό στο "Ίγουντ Παρκ", έχοντας πολλές πιθανότητες για να πετύχει αυτό που φάνταζε ως ένα μικρό θαύμα όταν έγινε η κλήρωση.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ΑΕΛ στην μεγάλη επιτυχία απέναντι στην ομάδα του Μαρκ Χιουζ ήταν και ο Παναγιώτης Κατσιαρός. Ο πρώην παίκτης του Άρη και του Πανιωνίου δεν έκρυψε ότι στο στρατόπεδο της Κυπελλούχου Ελλάδος υπήρχε πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπλάκμπερν.

"Ήταν κάτι που το πιστεύαμε. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 25-30 λεπτά όπου ίσως σκεφτόμασταν το όνομα της Μπλάκμπερν, στη συνέχεια ήμασταν πολύ ανώτεροι και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και άλλο γκολ", ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά παρά το 2-0 θεώρησε ότι ακόμη η πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA δεν έχει εξασφαλιστεί.

"Όχι δεν έχουμε προκριθεί ακόμη. Έχουμε το αβαντάζ αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, καθώς η Μπλάκμπερν είναι μία πολύ καλή ομάδα και στην Αγγλία θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μπλάκμπερν θα ήταν ένα μικρό θαύμα αν καταφέρναμε από το πρώτο παιχνίδι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση".

Όσον αφορά το αν η Μπλάκμπερν υποτίμησε την Λάρισα, ο Παναγιώτης Κατσιαρός, απάντησε: "Ίσως να μας υποτίμησαν. Δεν ξέρω αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Πιάσαμε καλή απόδοση και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας παράλληλα όμως σε ερώτηση για το αν το "Πανθεσσαλικό" στάδιο ταιριάζει στην ομάδα του, καθώς στο ίδιο γήπεδο πριν από λίγους μήνες πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, είπε ότι αποδεικνύεται γούρικο για την ομάδα του.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ονειρική βραδιά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, λέγοντας:"Μακάρι να συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα. Δείχνει ότι σαν Ελλάδα αν είμαστε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες που έχουν όνομα στην Ευρώπη".

ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΑΘΗΜΑ"

Πέρυσι, λίγο πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος κι αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Λάρισα, είχα γράψει σε ένα δευτεριάτικο κομμάτι ότι ο Γιώργος Δώνης έχει ολοκληρώσει την καριέρα του στην ΑΕΛ και ότι θα ήταν προτιμότερο γι' αυτόν να φύγει. Το είχα γράψει καλοπροαίρετα. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι μέσα σε αυτό το θερμοκήπιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο όλα μετριούνται με νίκες, είχα κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του Δώνη στη Λάρισα και είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα περισσότερο.

Για του λόγου το αληθές ξανακάνω τον λογαριασμό: ο Δώνης με την ΑΕΛ πριν από τρία χρόνια κέρδισε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, πρόπερσι πέτυχε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία, πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο. Ως κύκλος μού έμοιαζε ολοκληρωμένος και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα και τώρα αυτό ως εκτίμηση μου φαίνεται απολύτως λογικό, ενώ πρόκειται για μια τεράστια μπούρδα!

Ο Δώνης δεν κουβαλάει τα μυαλά τα δικά (μου) μας. Ευτυχώς δεν τα κουβαλάει κι ο Κώστας Πηλαδάκης, που γέλαγε καλόβολα με τις εκτιμήσεις μου, όπως πρέπει να κάνει κάθε πρόεδρος διαβάζοντας όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι. Ο Δώνης δεν μετρά τη δουλειά του με νίκες, τις θεωρεί αποτέλεσμα, σύμπτωμα, ίδιες με τις ήττες. Ο προπονητής της ΑΕΛ βλέπει τη δουλειά του εξελικτικά και όχι μεμονωμένα: δεν πιστεύει ότι ένας προπονητής είναι καλός όταν κερδίζει και κακός όταν χάνει, δεν πιστεύει καν ότι οι προπονητές χάνουν και κερδίζουν.

Αντιθέτως, πιστεύει –και δεν το κρύβει– ότι η δουλειά του προπονητή είναι να βελτιώνει την ομάδα του, να την εξελίσσει, να τη χτίζει. Αυτό που εγώ θεωρούσα το τέλος ενός κύκλου για τον Δώνη ήταν απλώς η αρχή. Η αρχή μιας νέας αποστολής, την οποία θα πρέπει να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ΑΕΛ χθες εναντίον της Μπλάκμπερν ρεζίλεψε άπαξ διά παντός τη θεωρία ότι μπάλα παίζουν τα μπάτζετ. Μπάλα –και μάλιστα επιπέδου– παίζουν οι ομάδες που έχουν καλούς παίκτες και καλό προπονητή: για την ακρίβεια, όσο πιο πολύ δουλεύει ο προπονητής για να κάνει καλύτερους τους παίκτες του τόσο καλύτερη είναι η ομάδα που παρουσιάζει στο γήπεδο. Η Μπλάκμπερν είναι ακριβότερη ομάδα από την ΑΕΛ και ίσως στο τέλος προκριθεί. Ομως ποιος μπορεί να ακυρώσει αυτό το εξαιρετικό τακτικό μάθημα που χθες της έδωσε η Λάρισα; Κανείς φυσικά.

Συγγνώμη, Γιώργο, και σε ευχαριστώ για το μάθημα.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: "ΤΟ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ"

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο μέσος της Λάρισας Ηλίας Κυριακίδης, μιλώντας στον SUPER ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μεγάλη νίκη επί της Μπλάκμπερν. Ο 22χρονος άσος αναφέρθηκε στις χθεσινές επιτυχίες των Ελληνικών ομάδων και ξεκαθάρισε τι χρειάζεται να προσέξουν οι «βυσσινί» στη Ρεβάνς με τους «ρόβερς».

Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι δήλωσε:
«Εξ αρχής τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς, αφού δε συγκρίνεται μια αγγλική ομάδα με τις ελληνικές. Η αλήθεια είναι ότι πριν τον αγώνα και με ένα 0-0 θα ήμασταν ευχαριστημένοι, φανταστείτε τώρα λοιπόν με το 2-0 πόσο ικανοποιημένοι μπορεί να είμαστε...Ήταν μια αγγλική ομάδα κλασική αλλά όπως συνηθίζουν οι Άγγλοι παρουσιάσουν άλλο πρόσωπο, όταν βγαίνουν από τη χώρα τους. Εμείς αυτό που κάναμε από την αρχή ήταν να προσπαθήσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, και τα καταφέραμε».

Στη συνέχεια, ο Κυριακίδης αναφέρθηκε στον επαναληπτικό αγώνα και τα σημεία που πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ:
«Ειλικρινά με φοβίζει ο ταχύτατος ρυθμός που θα έχει η Μπλάκμπερν στην έδρα της. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να μας πιέσει από την αρχή, όπως κάνουν οι Άγγλοι στην έδρα τους και όπως είχε κάνει η Λίβερπουλ με τον Ολυμπιακό. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να διατηρηθούμε ήρεμοι και «φρέσκοι», ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση».


Τέλος, ο νεαρός μέσος μίλησε για τις χθεσινές επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο UEFA:
«Είμαστε περήφανοι για την παρουσία όλων των ελληνικών ομάδων και ευχόμαστε να συνεχιστεί. Εμείς στη Λάρισα έχουμε ένα λόγο παραπάνω να είμαστε χαρούμενοι γιατί στην Λάρισα αγωνίζονται αρκετοί νέοι Έλληνες παίκτες και αυτό είναι ότι καλύτερο».

ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΝΕΛΣΕΝ

Δεν της έφτανε της Μπλάκμπερν η ήττα από τη Λάρισα με 2-0, που κάνει δύσκολο το έργο των Ρόβερς εν όψει της ρεβάνς, αλλά ήρθε και ο τραυματισμός του Ράιαν Νέλσεν για να... δέσει το γλυκό.

Ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα, καθώς τραυματίστηκε σε σημείο που παλιότερα είχε κάνει εγχείρηση, όπως επιβεβαίωσε και ο προπονητής της ομάδας Μαρκ Χιουζ.

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΥΕΦΑ


Η βραδιά εκτός από το ελληνικό 5 στα 5 έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για κάποια φαβορί και αναπάντεχα αποτελέσματα. Χαρακτηριστική η γκέλα της Έβερτον που έμεινε στο 1-1 Μέταλιστ Κάρκιβ αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα 2 υπέρ της πέναλτι και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 9 παίκτες! Ισόπαλη 1-1 και η Μπόλτον με την Ραμποτνίτσκι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τρίτη 18/9

Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)-Αμβούργο (Γερμανία) 0-1

Τετάρτη 19/9

Λανς (Γαλλία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 1-1

Πέμπτη 20/9

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Οντένσε (Δανία) 0-0
Εμπολι (Ιταλία)-Ζυρίχη (Ελβετία) 2-1
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 1-1
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 3-0
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Λεϊρία (Πορτογαλία) 3-1
Σιόν (Ελβετία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 3-2
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ερσίγεσπορ (Τουρκία) 4-0
Τάμπερε Γιουνάιτεντ (Φινλανδία)-Μπορντό (Γαλλία) 2-3
Χετάφε (Ισπανία)-Τβέντε (Ολλανδία) 1-0
Γκρότσλιν (Πολωνία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 0-1
Μίντιλαντ (Δανία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 1-3
Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-1
Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)-Μπόλτον (Αγγλία) 1-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Ανόρθωση (Κύπρος) 6-1
Σαράγεβο (Βοσνία)-Βασιλεία (Ελβετία) 1-2
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-Βαλερένγκα (Νορβηγία) 2-0
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 0-0
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Ελφσμποργκ (Σουηδία) 1-2
Λοκομοτίβ Σόφιας (Βουλγαρία)-Ρεν (Γαλλία) 1-3
Μπραν (Νορβηγία)-Μπριζ (Βέλγιο) 0-1
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπελενένςες (Πορτογαλία) 1-0
Αμπερντίν (Σκοτία)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 0-0
Τουλούζ (Γαλλία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 0-0
Σαμπντόρια (Ιταλία)-Ααλμποργκ (Δανία) 2-2
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Χάκεν (Σουηδία) 5-0
Χάμαρμπι (Σουηδία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-1
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)-Παλέρμο (Ιταλία) 0-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 0-1
Νυρεμβέργη (Γερμανία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 0-0
Χέρενφεν (Ολλανδία)-Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) 5-3
Εβερτον (Αγγλία)-Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) 1-1
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-BATE Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 4-1
Πάσος Φερέιρα – Αλκμααρ 0-1

ΜΕ 1.667 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ 16η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Ελλάδα φαίνεται ότι έπρεπε να φτάσει σε επίπεδο συλλόγων του Ποδοσφαίρου στην 18 η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ για να κάνει το «ατομικό της Ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου 5 Ελληνικοί σύλλογοι θα φύγουν νικητές την ίδια μέρα σε αγώνες Ευρωπαϊκής διοργάνωσης . Οι 5 νίκες ανέβασαν την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα 2 θέσεις .

Ονειρεμένο 5/5 για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο UEFA και η μεγάλη αντεπίθεση στην μάχη της… κατάταξης έχει αρχίσει για τα καλά. Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, «πάτησε» την Σάλτσμπουργκ με 3-0, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από την έδρα της Αρτμέντια (2-1). Απλά… ακαταμάχητος ο Πανιώνιος, 2-0 τη Σοσό στη Γαλλία, την στιγμή που οι νίκες Άρη και Λάρισας επί Σαραγόσα (1-0) και Μπλάκμπερν (2-0) έκαναν τον γύρο της Ευρώπης.

Η… ευλογημένη Πέμπτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο απέφερε καρπούς! Η Ελλάδα, μετά τις πέντε νίκες στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ανέβηκε δυο θέσεις στην βαθμολογία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ξεπερνώντας τις Ελβετία και Νορβηγία και πλέον βρίσκεται στην 16η. Και έπεται συνέχεια…

Η βαθμολογία των χωρών που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα:

13. Βέλγιο 23.700 3/4 (3 από τις 4 ομάδες συνεχίζουν)
14. Τσεχία 23.250 3/4
15. Βουλγαρία 22.416 3/4
16. ΕΛΛΑΔΑ 20.663 6/6
17. Ελβετία 20.475 3/4
18. Νορβηγία 20.425 3/5
19. Δανία 18.200 4/4

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: "ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ"

Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο δεν είχε «μουδιάσει» στο άκουσμα του ονόματος της Μπλάκμπερν και μάλιστα είχε αναρωτηθεί μετά την κλήρωση «γιατί να μην ξανασκοράρω;», δεδομένου ότι στις 10 Μαρτίου του 1999 είχε οδηγήσει την Εβερτον σε εκτός έδρας νίκη επί των Ρόβερς με 1-2 πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Αμ έπος αμ έργον δηλαδή για τον 31χρονο Ιβοριανό άσο της ΑΕΛ που τήρησε την υπόσχεση του και έδρασε ξανά χθες κατά της Μπλάκμπερν αναπτύσσοντας πλέον... πελατειακή σχέση μαζί της.


«Φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο γκολ και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και με πολύ μεγαλύτερο σκορ. Πριν από το παιχνίδι δεν είχαμε καμία πιθανότητα για πρόκριση και αυτό μας βοήθησε να παίξουμε ελεύθερα. Δεν ξέρω πόσες έχουμε τώρα, σίγουρα όμως είναι πολύ περισσότερες» δήλωσε ο Μπακαγιόκο, που μόλις πέτυχε το 1-0 με την καταπληκτική του προσπάθεια έκανε ένα μίνι γύρο θριάμβου στον στίβο του σταδίου μπροστά από τους εκστασιασμένους οπαδούς της ΑΕΛ και κατέληξε σε χάι φάιβ μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του που ήταν ήδη στο πόδι για να πανηγυρίσει.


«Στο γκολ που πέτυχα είδα ότι ο τερματοφύλακας ήταν λίγο πιο μπροστά, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργείς με το ένστικτο. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για τη Λάρισα και τους φιλάθλους. Σε αυτούς την αφιερώνω και στην οικογένειά μου» συνέχισε ο Ιβοριανός άσος, καταλήγοντας με ένα σχόλιο για τον επαναληπτικό: «Το δεύτερο ματς είναι δύσκολο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:30 SS2: ΜΠΟΧΟΥΜ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)

ΣΠΟΡ+

08:20 AIR TIME
09:30 ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
10:00 ΑΡΣΕΝΑΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ (E)
12:00 ΠΟΡΤΟ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ (E)
14:00 ΡΕΑΛ – ΒΕΡΝΤΕΡ CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ (E)
16:00 ΜΙΛΑΝ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ (E)
18:00 ΣΑΧΤΑΡ – ΣΕΛΤΙΚ CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ (E)
20:00 ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ (E)
22:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (E)
23:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (E)
00:05 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ (E)
02:30 ΠΠΑΣΙΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007 (E)

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 SS1: VIP
19:00 NET: ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

21/9/2004 Ο Χρήστος Ταμπαξής κατακτά το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο S1 με 2:56.64 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

21/9/2003 Ο 35χρονος ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που πραγματοποιείται στην Ισπανία. Ο Ελληνας πρωταθλητής των μιστράλ συγκέντρωσε 53 βαθμούς ποινής και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ πρώτος ήταν ο Πολωνός Πρτσέμεκ Μιαρτσίνσκι με 22 β.π. και τρίτος ο Ισραηλινός Γκαλ Φρίντμαν

21/9/2000 Στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία στο αγώνισμα του ιππικού τριάθλου η 23χρονη Χάιντι Αντικατζίδη κατατάσσεται 6η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ

21/9/2000 Απόλυτη κυριαρχία της Ρουμανίας στο σύνθετο ατομικό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όπου η Andreea Raducan κερδίζει το χρυσό, η Simona Amanar το ασημένιο και η Maria Olaru το χάλκινο μετάλλιο. Πέντε μέρες αργότερα ωστόσο, η Raducan ανιχνεύεται θετική στον έλεγχο ντόπινγκ και το μετάλλιο της αφαιρείται. Την τρίτη θέση παίρνει η Κινέζα Xuan Liu

21/9/1999 Ιντεπεντιέντε και Βελές Σάρσφιλντ ολοκληρώνουν την πιο μακράς διαρκείας ποδοσφαιρική συνάντηση στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής για το Κύπελλο Μερκοσούρ παίζοντας το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα που ξεκίνησε στις 1/9/1999. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο αγώνας διακόπηκε λόγω φωτοβολίδας που χτύπησε τον τερματοφύλακα της Βελές Jose Luis Chilavert, διάσημο για τα 41 τέρματα που έχει πετύχει, και ενώ ο αγώνας σταματάει ο αθλητικός δικαστής αποφασίζει την ολοκλήρωση του 21 ημέρες μετά. Έτσι ο αγώνας λήγει ισόπαλος 1-1 (με 2 ημίχρονα 22 και 23 λεπτών έκαστο) και η ομάδα του Chilavert αποκλείεται από την συνέχεια

21/9/1998 Πεθαίνει η Florence Griffith Joyner από ανακοπή σε ηλικία μόλις 39 ετών. Υπήρξε 3 φορές ολυμπιονίκης στα 100μ - 200μ - 4x100μ το 1988 στη Σεούλ, 1 φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 4x100μ το 1987 στη Ρώμη, 2η ολυμπιονίκης στα 200μ το 1984 στο Λος Άντζελες και κάτοχος 2 παγκοσμίων ρεκόρ (100μ και 200μ)

21/9/1996 Πεθαίνει ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης από οξύ καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 54 ετών

21/9/1991 Ο David Gavic, πρόεδρος του USA Basketball, ανακοινώνει ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες οι ΗΠΑ θα εκπροσωπούνται από επαγγελματίες παίκτες του ΝΒΑ. Η ομάδα αυτή παίρνει τον τίτλο “Dream Team”

21/9/1977 Η Ρουμανία συντρίβει την Ελλάδα με 6-1 σε φιλικό αγώνα στο Βουκουρέστι και ο Πέτρος Καραβίτης σκοράρει στο 28’ ενώ κάτω από τα ελληνικά γκολπόστ βρίσκεται ο Λάκης Στεργιούδας

21/9/1972 Απονέμεται το “Χρυσό Παπούτσι” στο Παρίσι στον Gerd Muller της Μπάγερν (40 γκολ). Αργυρός ο Αντώνης Αντωνιάδης με 39 γκολ και στην τρίτη θέση ο Francis Lee και ο Sandrac