Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

"ΤΑΥΡΟΣ" Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Τελικά ο Νίκος Νταμπίζας δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στους κοιλιακούς. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι εξετάσεις που έκανε ο αμυντικός της Λάρισας. Καλού κακού, ο ποδοσφαιριστής δεν πιέζεται στην προπόνηση και ίσως μάλιστα να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσει κανονικά το παρών στον επαναληπτικό κόντρα στη Μπλάκμπερν.

Από εκεί και πέρα οι Βενετίδης και Κώτσιος συνεχίζουν να προπονούνται σε δυνατούς ρυθμούς, ωστόσο δεν έχουν μπει ακόμα στους κανονικούς ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας.

Στην προπόνηση της Τρίτης έγιναν ορισμένες ασκήσεις τακτικής, ενώ ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στους παίκτες του για το παιχνίδι με τη Βέροια, τόνισε πως οι πολλές αλλαγές που έκανε ίσως μπέρδεψαν την ομάδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ξεκίνησε την Τρίτη (25/9), η προετοιμασία του Ατρόμητου για τον αγώνα του Σαββάτου (29/9) με αντίπαλο την ομάδα της Λάρισας, για την τρίτη αγωνιστική της Super League. Ο τεχνικός του συλλόγου, Γκιγιέρμο Όγιος, δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.
Στη σημερινή προπόνηση, ο Ρέγες ξεκίνησε κανονικά με την ομάδα αλλά στη συνέχεια, για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αύριο στις 17:30 το απόγευμα, οι παίκτες του Ατρομήτου θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα την ομάδα Νέων του συλλόγου. Το εν λόγω ματς θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου και θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών».

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα απέναντι στους «βυσσινί», στην οποία αποφασίστηκε η θύρα 1 του γηπέδου να διατεθεί για οπαδούς των φιλοξενούμενων.

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΑΕΛ

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε στην Λάρισα της ΑΕΛ με 74-60 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η Ένωση είναι αυτό του Κολοσσού, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή στην Ρόδο.

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Τινγκ 7 (1), Κλιμαβίτσιους 8, Κολώκας 2, Παπανικολόπουλος 10 (2), Κις 12 (1), Αγγελακόπουλος 5 (1), Τσέρανιτς 11, Παπαχρήστος 5 (1).

ΑΕΚ (Άγγελος Κορωνιός): Μπάρλος 4, Λι 2, Κυρίτσης 3 (1), Ουέσον 8 (1), Χατζής 18 (2), Βασίλιεβιτς 7 (1), Ταπούτος 9, Σι 13 (2), Τσάμης 2.

ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ"

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της δεύτερης αγωνιστικής ήταν τα ογδόντα χιλιάδες (και βάλε) εισιτήρια που κόπηκαν στα οκτώ γήπεδα της Α' Εθνικής. Σίγουρα για την προσέλευση μέτρησαν ο καλός καιρός, οι πέντε νίκες των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η μεγάλη διακοπή που έκανε πολύ κόσμο να χαρμανιάσει και να περιμένει να δει ποδόσφαιρο. Όμως αυτοί που έκοψαν πολλά εισιτήρια μοιάζει να έχουν επιτέλους και μια πολιτική: δεν τα έκοψαν επειδή έτσι έτυχε.

Στο site της Σούπερ Λίγκας αναφέρεται ότι το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στο περσινό πρωτάθλημα ήταν τα 64 χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν στην 20ή αγωνιστική, 4 Φεβρουαρίου 2007, μέσα στο καταχείμωνο. Μόνο που τότε από τους 64 χιλιάδες θεατές οι 38 χιλιάδες είχαν πάει στο ΟΑΚΑ να δουν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, μια και πολλά εισιτήρια πέρα από το Καραϊσκάκη (25 χιλιάδες) και το ΟΑΚΑ (18 χιλιάδες) είχαμε και στην Τούμπα (12 χιλιάδες) και στο Αλκαζάρ (10 χιλιάδες) και στο Καυταντζόγλειο, όπου βρέθηκαν κοντά 10 χιλιάδες οπαδοί του Αρη, κάνοντας πλούσιο το ταμείο της Καλαμαριάς.

ΑΕΛ

Πολλά εισιτήρια κόβει και η Λάρισα, αλλά εδώ, πέρα από την εταιρική οργάνωση και τα καλά αποτελέσματα της ομάδας, θα πρέπει να μετρήσει κάποιος και την ιδιαιτερότητα της πόλης, η οποία είναι μία από τις λίγες στην ελληνική επαρχία όπου δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι οπαδοί των θεωρητικά μεγάλων ομάδων. Η Λάρισα και τα Γιάννενα είναι εξαιρετικά αλλά και μοναδικά παραδείγματα. Αν ήμουν ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ενδιαφερόμουν να αναστήσω την Παναχαϊκή, θα έριχνα μια ματιά στην εταιρική οργάνωση της θεσσαλικής ομάδας και στο είδος των σχέσεων που η εταιρεία έχει αναπτύξει με τους οργανωμένους της: όχι τυχαία, αυτοί στο Αλκαζάρ συμπεριφέρονται πιο κόσμια από αρκετούς που κάθονται στα επίσημα.

Σπάθας (Λάρισα - Βέροια 1-1). Καλό και τσαμπουκαλεμένο ντεμπούτο από το Ηλιάκι που είχε δίκιο σχεδόν σε όλα τα όχι και εύκολα που του τύχανε.

ΔΩΝΗΣ: ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Η ΕΠΑΡΣΗ...

Το... φιλότιμο των παικτών του προσπάθησε να «αγγίξει» ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, μετά την απρόσμενη γκέλα με τη Βέροια στο Αλκαζάρ, επιλέγοντας την εν λόγω τακτική από μία άλλη, για παράδειγμα, που θα παρέπεμπε σε «γκάζια».


Ο Δώνης, μιλώντας στους «βυσσινί» τόσο προχθές (κυρίως) μέσα στα αποδυτήρια του Αλκαζάρ όσο και στη χθεσινή προπόνηση, στάθηκε στο πόσο κακό έκανε σε όλους η νίκη και ταυτόχρονα η μεγαλειώδης εμφάνιση με την Μπλάκμπερν.

«Μας έκανε κακό, όπως αποδείχθηκε η νίκη επί της Μπλάκμπερν. Η έπαρση είναι κακός σύμβουλος. Δεν είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Δεν πρέπει ούτε έχουμε την πολυτέλεια να πετάμε βαθμούς μέσα στο Αλκαζάρ» είπε χαρακτηριστικά ο Δώνης, που στάθηκε και στον κόσμο της ΑΕΛ: «Τον ξενερώσαμε με αυτή την εμφάνιση, μετά τη μεγάλη νίκη μας με την Μπλάκμπερν».

Οι «βυσσινί» παραδέχονταν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους ότι όντως έπαιξαν πολύ άσχημα, αλλά προσέθεταν ότι από το επόμενο κιόλας ματς με τον Ατρόμητο θα δείξουν εκ νέου τον πραγματικό τους εαυτό.

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, θα παραθέσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου - ενόψει και της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο για την 3η αγωνιστική της Superleague – αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 11π.μ. στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ.

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ"

Οι αποφάσεις των αθλητικών δικαστών που... προβληματίζουν, η διαιτησία και η... ανυπαρξία γηπέδων στην Ελλάδα ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Σούπερ Λίγκα.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη:

Για τη διαιτησία: «Χρονικός ορίζοντας δεν υπάρχει. Μας ενδιαφέρει η βελτίωση της κατάστασης. Υπάρχουν ικανοί διαιτητές, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν εκπαίδευση. Δεν μπορεί να γίνονται συγκεκριμένες φάσεις και ο καθένας να τις ερμηνεύει όπως θέλει».

Για τη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα: «Υπήρχαν οι συνθήκες που βοήθησαν σε αυτό. Οι καλές καιρικές συνθήκες, η εφορία του κόσμου από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου. Το δύσκολο είναι να τους κρατήσουμε και να τους αυξήσουμε. Για μένα το Α και το Ω είναι η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων. Να γίνουν νέα γήπεδα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα "πίτα" αγοράς. Πρέπει η Πολιτεία να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της».

Για τα γήπεδα της Λάρισας και του Παναθηναϊκού: «Θέλουμε το κάτι παραπάνω και δεν "πετάμε το γάντι" σε κανέναν. Δεν περιμένουμε από την Πολιτεία να οδηγήσει, εμείς είμαστε στη θέση του οδηγού. Αυτό που θέλουμε είναι η βοήθειά της».

Για τους στόχους της Σούπερ Λίγκας: «Μας απασχολεί πάρα πολύ και το θέμα της βίας. Επίσης, το κομμάτι της διαιτησίας. Η πρόθεσή μας εστιάζεται στην εκπαίδευση των διαιτητών. Επίσης προχωράμε με το θέμα της ενδοεπικοινωνίας διαιτητή και βοηθών στη διάρκεια ενός αγώνα, έτσι ώστε να αλληλοβοηθούνται μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αμείβονται για την επιτυχία τους. Να βελτιώνονται στους τομείς που τους αναλογούν κι αν δεν μπορούν να αντικαθίστανται από διαιτητές μικρότερων κατηγοριών».

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: "ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ"

Η ήττα από τη Λάρισα επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία των παικτών της Μπλάκμπερν, η οποία την Κυριακή έχασε στο "Ίγουντ Παρκ" από την Πόρτσμουθ. Ο Μαρκ Χιουζ προανήγγειλε αλλαγές εν όψει της Αυριανής αναμέτρησης με την Μπέρμιγχαμ στο Λιγκ Καπ: "Δεν πρέπει να μείνουμε στον αγώνα του ΟΥΕΦΑ, γιατί φιλοδοξούμε να γίνουμε ένας σύλλογος που μπορεί ν' ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις".

Ο Κρίστοφερ Σαμπά, ο δυναμικός αμυντικός της Μπλάκμπερν που δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Λάρισα, δήλωσε: "Ως επαγγελματίες θα πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στην Ελλάδα και να φανούμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί στη συνέχεια".

ΣΠΑΝΟΣ: "ΠΟΤΕ ΓΙΝΑΜΕ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ;"

Την στήριξη του Γιώργου Σπανού έχει ο Γκιγιέρμο Όγιος. Ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου πιστεύει πολύ στο Αργεντινό τεχνικό και στην προσπάθεια που κάνει στην ομάδα του Περιστερίου. Μάλιστα, με δηλώσεις του στο Sportime έσπευσε να προστατεύσει τον Όγιος για την σκληρή κριτική που του ασκήθηκε από μερίδα του Τύπου μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.


«Πότε γίναμε Μπαρτσελόνα για να μπαίνουμε στο ΟΑΚΑ για το διπλό και δεν το ξέρω; Να δω πόσες ομάδες θα περάσουν νικηφόρα από την ΑΕΚ. Σε μας μένει η πικρία καθώς πέρα από το πρώτο τέταρτο, όπου δεχτήκαμε πίεση, μετά ισορροπήσαμε το ματς και θα μπορούσαμε να φύγουμε με το βαθμό αν αποφεύγαμε τα προσωπικά λάθη ». Όσο για αυτούς που άφησαν αιχμές για το αμυντικογενές παιχνίδι του Όγιος συμπλήρωσε: «Η ομάδα αγωνίστηκε όπως στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ωστόσο, κάποιοι παίκτες-κλειδιά δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παρ' όλα αυτά κρατήσαμε μέχρι το 79’».

Τέλος ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου τόνισε ότι πλέον η ομάδα του κοιτάει το ματς που ακολουθεί με την Λάρισα: «Οι παίκτες μας επηρεάστηκαν από το όνομα και το ειδικό βάρος του αντιπάλου και οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο. Πλέον το ματς ανήκει στο παρελθόν και όλοι προσηλωνόμαστε στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Στόχος μας φέτος είναι το Περιστέρι να γίνει απόρθητο φρούριο και να μη χάνουμε βαθμούς στην έδρα μας όπως πέρυσι».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:00 ΝΕΤ: «ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ» Φιλανθρωπικός αγώνας Μπάσκετ (Ζ)
21:00 SS1: ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:00 SS2: ΣΕΒΙΛΗ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Z)

ΣΠΟΡ+

12:00 AΡΣΕΝΑΛ – ΝΤΕΡΜΠΙ (E)
14:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΡΟ ΡΕΚΟ Ευρωλίγκα Πόλο (Ε)
16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (E)
18:00 ΑΝΘΕΜΙΑ 2007 (E)
20:00 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ Ευρωμπάσκετ 2007 (E)
22:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ (E)
00:05 ROLAND GARROS (E)
04:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1:ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
25/9/2005 Ο Paolo Maldini κάνει την 571η εμφάνισή του στον νικηφόρο αγώνα της Μίλαν επί της Τρεβίζο και γίνεται ο πρώτος σε συμμετοχές στην Serie A ξεπερνώντας τις 570 του Dino Zoff (1961-1983). Ο Maldini είχε κάνει ντεμπούτο στις 20/01/1985 στον εκτός έδρας αγώνα της Μίλαν με την Ουντινέζε (1-1)


25/9/2005
Η εθνική ομάδα του μπάσκετ κερδίζει την Γερμανία με 78-62 και ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ευρώπης προσφέροντας μέσα σε ένα χρόνο την τρίτη ευρωπαϊκή αναγνώριση μετά το Euro 2004 του ποδοσφαίρου και την Eurovision. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στέφεται ξανά πρωταθλητής μετά από 18 χρόνια ως προπονητής πια και ξαναστέλνει τον κόσμο στους δρόμους όλων των ελληνικών πόλεων

25/9/2002 Ο μέσος της Arsenal, Gilberto Silva σκοράρει στο 20” το πρώτο γκολ στον αγώνα με την PSV ισοφαρίζοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League που είχε σημειωθεί από τον Alessandro Del Piero της Juventus εναντίον της Manchester United στις 1/10/1997

25/9/1988 Ο Αμερικανός κολυμβητής Matt Biondi κερδίζει 5 χρυσά (50μ ελεύθερο, 100μ ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο, 4x200μ ελεύθερο και 4x200μ μικτή), 1 αργυρό (100μ πεταλούδα) και 1 χάλκινο μετάλλιο (200μ ελεύθερο) και ανακηρύσσεται καλύτερος αθλητής στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Συναθλητές του στην ομάδα σκυταλοδρομίας οι Christopher Jacobs, Troy Dalbey και Tom Hunter

25/9/1983 Ο Nelson Piquet τερματίζει μπροστά από τον Alain Prost και Nigel Mansell στο πρώτο Ευρωπαϊκό Grand Prix στο Brands Hatch

25/9/1975 Οι πρώτοι Βρετανοί που κατακτούν το Έβερεστ είναι οι Dougal Haston και Doug Scott

25/9/1904 Ο Charles Follis γίνεται ο πρώτος έγχρωμος που παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν υπογράφει συμβόλαιο με την ομάδα των Shelby Blues του Οχάιο.