Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ...

Αν και ακόμα το σοκ της ήττας (με τον τρόπο που αυτή ήρθε) από τον Ατρόμητο δεν έχει ξεπεραστεί στη Λάρισα, η ομάδα κοιτάει ήδη προς Αγγλία μεριά.

Η Μπλάκμπερν δεν έχει καμία διάθεση να την πατήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, έχει ακονίσει τα νύχια της και περιμένει με άγριες διαθέσεις την ΑΕΛ για τη ρεβάνς στο 2-0 του Βόλου. Στη Λάρισα βέβαια παίρνουν τα μέτρα τους. Προετοιμάζονται πυρετωδώς, ο Δώνης προειδοποιεί τους παίκτες του για τις δυσκολίες του αγώνα και περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεσή τον Βενετίδη.

Ο Εβρίτης αριστερός μπακ ανέβασε ρυθμούς τη Δευτέρα και θα παλέψει μέχρι τέλους. Αντίθετα, η συμμετοχή του Κώτσιου είναι αμφίβολη.

ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ, ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στη Λάρισα προσπαθούν αλλά δεν μπορούν να... χωνέψουν ότι έχασαν και με τι τρόπο έχασαν στο Περιστέρι...

Επειδή όμως πλησιάζει για την κυπελλούχο Ελλάδας, η δύσκολη ρεβάνς με την Μπλάκμπερν, πρέπει απαραιτήτως να συνέλθει και να βρει τη χαμένη της ηρεμία...

Οι Θεσσαλοί θα παραταχθούν, την ερχόμενη Πέμπτη στο "Ιγουντ Παρκ" για να υπερασπιστούν το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά και ξέροντας ότι η αποστολή τους, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αν έρθει η πρόκριση, τότε η "Βασίλισσα του Κάμπου" θα έχει γράψει με χρυσά γράμματα, την ευρωπαϊκή της ιστορία...

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τον Λεβαδειακό, όπου με νίκη, η ΑΕΛ θα μπορέσει να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση...

ΕΧΑΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ...

Η ΑΕΛ άξιζε να νικήσει στο Περιστέρι. Αντί να συμβεί αυτό, δεν πήρε ούτε την ισοπαλία. Γιατί όσες πιθανότητες είχε να ισοφαρίσει ή και να γυρίσει τον αγώνα, τις αφαίρεσε ο Ζολώτας με τις αποφάσεις του. Η κυπελλούχος Ελλάδας έχασε την ευκαιρία να ανακάμψει βαθμολογικά, αλλά έχασε και τη δυνατότητα να πάει στη ρεβάνς με την Μπλάκμπερν, έχοντας το κατάλληλο ηθικό.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί η ΑΕΛ ότι κέρδισε από αυτό τον αγώνα, είναι η αναγνώριση ότι έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα. Η "βυσσινί θύελλα" ήταν συντριπτικά ανώτερη από τον αντίπαλο της και θα έπρεπε να κερδίσει και μάλιστα εύκολα. Αυτό σίγουρα είναι θετικό, ως προν την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, πριν τα τινάξει όλα στον αέρα ο Ζολώτας...

ΤΙ ΕΧΑΣΕ: Αρχικά, έχασε τρεις βαθμούς. Από εκεί και πέρα, αφού αρχή είναι ακόμη, δεν έχασε κάτι τρομερό στο πρωτάθλημα, πλην της ευκαιρίας να ανέβει στις πρώτες θέσεις. Αυτοπεποίθηση οι Θεσσαλοί έχουν, λόγω και της εμφάνισης τους, αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη ηρεμία μετά από αυτή την αναμέτρηση.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ: Η ΑΕΛ καλείται να ξεχάσει τον Ζολώτα και την Super League, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, για να αφοσιωθεί στη ρεβάνς με την Μπλάκμπερν. Οι Θεσσαλοί θα παραταχθούν την Πέμπτη στο "Ιγουντ Παρκ" για να υπερασπιστούν το υπέρ τους 2-0 του πρώτου αγώνα, ξέροντας ότι η αποστολή τους θα είναι δύσκολη. Αν καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση, θα ανακτήσουν το ηθικό που είχαν πριν το Περιστέρι. Στη συνέχεια, υπάρχει ο εντός έδρας αγώνας με τον Λεβαδειακό, όπου ο στόχος είναι η νίκη και μόνο, ώστε να βελτιώσει η ομάδα τη βαθμολογική της θέση στο πρωτάθλημα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Με δεδομένο ότι ήταν εκτός έδρας αγώνας κόντρα σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, οι 13 προσπάθειες για γκολ που είχε η ΑΕΛ, είναι ένας πολύ καλός αριθμός. Αν και αποδείχθηκε γρουσούζικος, καθώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι κυπελλούχοι υποχρεώθηκαν μόλις σε επτά επεμβάσεις στην άμυνα τους, ενώ κέρδισαν και τέσσερα κόρνερ. Το αρνητικό, συνέπεια του εκνευρισμού, ήταν τα 51 λάθη, ενώ οι παίκτες του Γιώργου έκαναν έξι διεισδύσεις στην περιοχή του Μιχαηλίδη, ενώ μέτρησαν και 7/26 σέντρες.

Ατομικά, ο Σαρμιέντο είχε μία προσπάθεια για γκολ, 11 σωστές μπαλιές, τρία κλεψίματα και ισάριθμα κερδισμένα φάουλ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γκαλίτσιος με εννιά σωστές πάσες και δύο κλεψίματα. Ο Πάρα προσπάθησε τρεις φορές να σκοράρει, ενώ μοίρασε και τέσσερις φορές σωστά την μπάλα, ενώ αρνητικοί ήταν οι Κατσιαρός και Κλέιτον, έχοντας εννιά και οκτώ λάθη αντίστοιχα.

Πηγή: sportime

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: "ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ..."

Η εκτός έδρας ήττα της Λάρισας από τον Ατρόμητο (0-2), αποτελεί πρώτη είδηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπλάκμπερν. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως η προσεχής αντίπαλος των «βυσσινί» για το Κύπελλο UEFA, έχει αυτή τη στιγμή τον παράγοντα ψυχολογία με το μέρος της, ενώ δεν κρύβει πως το έργο της ομάδας τους θα είναι αρκετά δύσκολο.

«Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν διανύει και την πιο ευχάριστη περίοδό της, αφού μετά την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Βέροια, ηττήθηκε 2-0 από τον Ατρόμητο. Με μειονέκτημα το 0-2 του πρώτου αγώνα στο Βόλο, οι Ρόβερς έχουν δύσκολο έργο στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους ομίλους του κυπέλλου UEFA, όμως χάρη στις διαδοχικές νίκες (Μπέρμιγχαμ και Σάντερλαντ), πηγαίνουν στο παιχνίδι της Πέμπτης σε εξαιρετική φόρμα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα..

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ & ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ

Παρά την πίκρα που υπάρχει από την ήττα αλλά και τον τρόπο επίτευξης του δεύτερου γκολ του Ατρομήτου, στην ΑΕΛ δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν άλλο με το παιχνίδι του Σαββάτου. Η Μπλάκμπερν περιμένει την Πέμπτη και στους Κυπελλούχους τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Ο Γιώργος Δώνης δεν θέλησε να χαθεί ούτε μέρα χωρίς να πάνε οι παίκτες του στο γήπεδο. Την Κυριακή όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν κόντρα στον Ατρόμητο έκαναν χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Το ιατρικό επιτελείο ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις των Μπακαγιόκο και Σαρμιέντο που είχαν ενοχλήσεις. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία αφού δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Οι προπονήσεις της ΑΕΛ θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη. Την Τετάρτη η αποστολή θα αναχωρήσει με τσάρτερ από τη Νέα Αγχίαλο με προορισμό το Μάνστσεστερ. Από εκεί θα μεταβεί στο Μπλάκμπερν. Από την Αγγλία η αποστολή θα αναχωρήσει αμέσως μετά το παιχνίδι.

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ!

Ο Κώστας Πηλαδάκης θέλει πάση θυσία να μπει η Λάρισα στους ομίλους, γι αυτό και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου η ομάδα του να το πετύχει. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ έχει αποδείξει ότι είναι γενναιόδωρος και ετοιμάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να δώσει ένα... έξτρα κίνητρο στους παίκτες του.

Ο Πηλαδάκης, λοιπόν είναι διατεθειμένος να δώσει 8.000 με 10.000 ευρώ πριμ για κάθε βασικό παίκτη και τα μισά περίπου για κάθε αναπληρωματικό!

Στο μεταξύ την απόφαση να τιμήσει τον Γιώργο Δώνη, πριν την έναρξη του επαναληπτικού, πήρε η διοίκηση της Μπλάκμπερν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Έλληνα τεχνικό θα βραβεύσει κάποιο μέλος της τεχνικής ηγεσίας ή άνθρωπος της διοίκησης από την εποχή που ο Δώνης αγωνιζόταν εκεί.

ΛΥΡΑΚΗΣ: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ"

Την ώρα που πολλοί θα περίμεναν «ομοβροντίες» κατά του Λουτσιάνο από σύμπασα την ΑΕΛ (μετά την περιβόητη εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου που εξελίχθηκε σε... «κατεβασιά» για γκολ), οι κυπελλούχοι Ελλάδας μέσω του Νίκου Λυράκη στέλνουν μήνυμα... ευγνωμοσύνης στον Βραζιλιάνο του Ατρόμητου.

«Τον ευχαριστώ γιατί ξεβράκωσε, ξεγύμνωσε, ξεμπρόστιασε τον Ζολώτα που θα καλυπτόταν για τα συνολικά απαράδεκτα σφυρίγματά του» τόνισε χθες ο γενικός διευθυντής της Λάρισας και εξήγησε πως «αν είχε δει τη φάση, θα σφύριξε άκυρο για να καλυφθεί και πιθανότατα η διαιτησία του θα περνούσε ατιμώρητη, όπως πέρυσι με τον Μαζαράκο στο ίδιο γήπεδο. Γι αυτό επιμένω πως ο Λουτσιάνο μας έκανε δώρο. Χάρηκα αυτό το γκολ. Ήταν η θεία δίκη».

Τι καταλογίζει στον Ζολώτα
Ποια ήταν, όμως, τα απαράδεκτα σφυρίγματα με τα οποία στοιχειοθετείται η θέση της ΑΕΛ; «1. Έπρεπε να αποβληθεί ο Ολιβέιρα στη φάση του 24 για μπουνιά στον Μπακαγιόκο, 2. Η ξεκάθαρη πρόθεση του διαιτητή να μας βάλει στην περιοχή μας με ανύπαρκτα φάουλ και αναφέρω ενδεικτικά ότι πριν από τη φάση του 1-0 μετατρέπει σε κόρνερ ένα άουτ και αμέσως μετά υποδεικνύει ανύπαρκτο φάουλ σε ώμο με ώμο διεκδίκηση της μπάλας. Αν παρακολουθήσεις σε βίντεο όλο το ματς, καταλαβαίνεις τις προθέσεις του» επισημαίνει ο Λυράκης.

«Φάρος ελπίδας, αν εξαφανιστούν»
Ως εκ τούτου, λοιπόν, η ΑΕΛ προτείνει «να διαγραφεί διά παντός και ο Ζολώτας και ο επόπτης Μαυρόπουλος που είχε στερήσει από τον Βασάρα το Μουντιάλ της Γερμανίας. Πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης για να πούμε ότι υπάρχει φάρος ελπίδας. Αλλιώς σημαίνει πως τα αρμόδια όργανα θέλουν αυτήν την κατάσταση. Τι παραπάνω, εξάλλου, έκαναν πέρυσι οι Μπριάκος (Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός) και Τσαχειλίδης (Ατρόμητος - Ξάνθη);».

«Τους ενδιαφέρει να βρουν την άκρη»
Ο γενικός διευθυντής της Λάρισας αναφέρθηκε και στην πιο διαδεδομένη φράση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα: «Να βρούμε την άκρη. Αυτό λένε όλοι. Είναι η πιο διαδεδομένη φράση. Θα μας κοιτούν οι ποδοσφαιριστές μας και δεν θα μας λένε ανίκανους όχι γιατί δεν θέλουμε νέα γήπεδα και υποδομές, όχι γιατί δεν παρέχουμε καλά συμβόλαια, αλλά επειδή δεν μπορούμε να βρούμε την άκρη. Η ΑΕΛ έχει δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα γιατί δεν ασχολείται να βρει την άκρη. Χάσαμε περισσότερους από δέκα βαθμούς -όπως παραδέχτηκαν πολλοί πέρυσι- λόγω της διαιτησίας και κινδυνεύσαμε».

«Γυρίζει την πλάτη ο κόσμος»
Ο απογοητευμένος Νίκος Λυράκης αναφέρθηκε και στον κόσμο: «Έχει αισθητήριο και γυρίζει την πλάτη του στο ποδόσφαιρο. Μοιραία ο Ατρόμητος δεν θα έχει ποτέ περισσότερους από 1.500 φιλάθλους στο μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας και εμείς δεν θα ξεπεράσουμε τους 7.000. Έχει αηδιάσει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο που είναι δέσμιο των ορέξεων κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται είτε σε εντεταλμένη υπηρεσία είτε για να εξυπηρετήσουν το σύστημα των ολίγων. Ο ευνοημένος Ατρόμητος αύριο θα είναι ο αδικημένος».

«Του ζητώ συγγνώμη και θα του έλεγα φύγε»
Το 2002 ο Νίκος Λυράκης είχε προτρέψει τον Κώστα Πηλαδάκη να επενδύσει στο ποδόσφαιρο (τότε στον Ηλυσιακό), όμως μερικά χρόνια αργότερα του ζητάει συγγνώμη και αν δεν υπήρχε η δέσμευση του γηπέδου, θα του πρότεινε να αποχωρήσει... «Θα του έλεγα να φύγει αύριο το πρωί, αν δεν ήταν δεσμευμένος με το γήπεδο. Είναι καταξιωμένος στον επιχειρηματικό κόσμο και κατατρώγεται πλέον από ορέξεις ανθρωποειδών.

Του ζητάω μεγάλη συγγνώμη. Δεν έχει λόγο να επενδύει και ξέρω ότι δεν πρόκειται να μπει στα κυκλώματα. Για να ασχολείσαι πρέπει να μπλέξεις στα σκατά. Δεν είναι τέτοιο το ποιόν του. Εγώ είμαι μέρος του ποδοσφαίρου και βγάζω χρήματα. Εκείνος δεν έχει τύχη. Το κύκλωμα παρασύρει τους επενδυτές να ασχολούνται με μικροπρεπή πράγματα. Τους έχει κάνει φοβικούς. Μπαίνουν στο τρυπάκι να ασχολούνται από την Τετάρτη με τους διαιτητές. Και δεν το λέω μόνο για τον Πηλαδάκη. Γιατί να μπλέξει και ο Τσακίρης;».

«Δικαίωση εκτός πατρίδας»
Η ρεβάνς με την Μπλάκμπερν την προσεχή Πέμπτη στην Αγγλία φαντάζει ευκαιρία «να βρουν οι παίκτες μας δικαίωση έξω από την πατρίδα τους και να πάρουν την πρόκριση για όλους τους Έλληνες φιλάθλους», σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της ΑΕΛ.

«Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να πιάσουν ανάλογη απόδοση όπως κόντρα στον Ατρόμητο, γιατί σε αυτό το ματς έπαιξαν καλύτερα ακόμη και συγκριτικά με την πρώτη κόντρα με την Μπλάκμπερν. Αν παίξουν όπως στο Περιστέρι, θα προκριθούμε και ο Μπακαγιόκο σίγουρα δεν θα απορεί με το διαιτητή».

#: Στην Καστοριά ταξίδεψε χθες ο Νίκος Λυράκης για να παρακολουθήσει το δανεικό στους «γουναράδες» Ανδρέα Χατζηλιόντα.

ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ FAIR PLAY"

Τo 1999 o Αρσέν Βενγκέρ πέρασε οριστικά στη σφαίρα του μύθου στο ποδόσφαιρο όταν ζήτησε να ξαναγίνει το παιχνίδι της Αρσεναλ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας επειδή η ομάδα του σκόραρε το δεύτερο γκολ χωρίς να τηρήσει τον άγραφο νόμο του fair play.

Η αγγλική ομοσπονδία είχε αιφνιδιαστεί. Το ίδιο και ο Τύπος, αλλά μπροστά στο κοινό συμφέρον τού να προστατευθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία ενός παιχνιδιού– στο κάτω κάτω της γραφής όπως είναι το ποδόσφαιρο– και όχι ενός ζητήματος υψίστης σημασίας ή εθνικής ασφαλείας, η πρότασή του έγινε δεκτή. Η Αρσεναλ ξανανίκησε τη Σέφιλντ και η ζωή συνεχίστηκε.

Το Σάββατο το βράδυ, στον αγώνα του Ατρομήτου με τη Λάρισα, ζήσαμε την πιο κλασική περίπτωση άκυρου γκολ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Λουτσιάνο όχι μόνο δεν έκανε μαγκιά, αλλά υποβίβασε και τη νοημοσύνη όποιου ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Σε μια νέα εποχή, στην οποία προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να μπει η Σούπερ Λίγκα, τέτοιες ενέργειες απλώς βάζουν δυναμίτη στα θεμέλιά της.

Ο Γιώργος Σπανός, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, είναι ένα νέο παιδί, έξυπνος, δυναμικός κι έχω την άποψη ότι αγαπά το ποδόσφαιρο. Περίμενα μέχρι χθες το μεσημέρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές να έχει τοποθετηθεί επίσημα καυτηριάζοντας την ενέργεια του Λουτσιάνο. Δεν περιμένω κανέναν από το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει την ευαισθησία του Αρσέν Βενγκέρ. Ζητώ όμως οι εταίροι της Σούπερ Λίγκας να έχουν ειλικρινείς προθέσεις μεταξύ τους. Με το χέρι στην καρδιά, στην επόμενη συνεδρίαση θα μπορέσει να δει στα μάτια ο Γιώργος Σπανός τον Κώστα Πηλαδάκη; Η ερώτηση είναι ρητορική και δεν αναμένω απάντηση. Δεν είναι η ενέργεια του Λουτσιάνο που θα καθορίσει την αξιοπιστία στο ποδόσφαιρό μας. Ηταν όμως μια τεράστια ευκαιρία να την κρατήσουμε σε ένα επίπεδο, γιατί δεν μιλάμε για λάθος εκτίμηση σε μια φάση «ήταν, δεν ήταν πέναλτι» ή «πέρασε, δεν πέρασε τη γραμμή», μα για μια καραμπινάτη παραβίαση.

Αν ο διαιτητής Ζολώτας έχει ευαισθησίες, θα πρέπει ήδη να έχει παραδώσει τη σφυρίχτρα του και να μη μας ταλαιπωρήσει άλλο. Εδώ ισχύει ο τίτλος του Σεραφείμ Φυντανίδη προ 20ετίας στην «Ελευθεροτυπία» σχετικά με τη συμμετοχή του συγχωρεμένου Κουτσόγιωργα στο σκάνδαλο Κοσκωτά «ή άσχετος ή βλαξ, πάντως το ίδιο επικίνδυνος». Οσο για το αν θα μπορούσε ποτέ να πέσει στο τραπέζι μια α λα Βενγκέρ πρόταση επανάληψης του αγώνα; Οχι, στην Ελλάδα ζούμε και δεν τρέφω αυταπάτες.

Τουλάχιστον περίμενα να ακούσω μια συγγνώμη από τους πρωταγωνιστές και όχι τις φθηνές δικαιολογίες με βάση το μακιαβελικό στυλ «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Μίλησαν για μια «έξυπνη κομπίνα», την οποία δουλεύουν στις προπονήσεις, την πανηγύρισαν κιόλας και ζήτησαν την ανάλυση της φάσης στην τηλεόραση για να δούμε πώς τους «ξεγέλασαν» όλους.

Δεν χρειάζομαι κανένα ριπλέι και καμία «εξονυχιστική» εξέταση για να καταλήξω στο τι ακριβώς έγινε. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα: λυπάμαι, αλλά τέτοιες «κομπίνες» δεν ταιριάζουν στο ποδόσφαιρο και διαλύουν κάθε έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι».

Πηγή: Sportday

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΖΟΛΩΤΑΣ


Στο Πειθαρχικό Όργανο παραπέμπονται ο διαιτητής της αναμέτρησης Ατρόμητος-Λάρισα Ζολώτας Γ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης) και ο βοηθός Μαυρόπουλος Π. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης) απο τον παρατηρητή Μπέγκο Δ. (ΣΔΠ Αργολίδας).


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΕΛ Παρατηρητής : Μπέγκος Δ. (Αργολίδας)


Διαιτητής: Ζολώτας Γ. (Θεσ/νίκης) Βαθμολογία: 6,5
α΄ Βοηθός: Μαυρόπουλος Π. (Θεσ/νίκης) Βαθμολογία: 5
β΄ Βοηθός: Θανασακούδης Α. (Θεσ/νίκης) Βαθμολογία: 8
4ος Διαιτητής: Σπάθας Η. (Πειραιά) Βαθμολογία: 6,5

Στον αγώνα Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα 29/9/2007, παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Οργανο ο διαιτητής Ζολώτας Γ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης) γιατί βαθμολογήθηκε με 4 στην εφαρμογή των κανόνων και ο βοηθός Μαυρόπουλος Π. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης) γιατί βαθμολογήθηκε με 5, απο τον παρατηρητή Μπέγκο Δ. (ΣΔΠ Αργολίδας).

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

17:30 ET3: ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Εθνικής (Ζ)
22:00 SS2: ΤΟΤΕΝΑΜ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ευρωβόλεϊ Γυναικών (Ε)
14:00 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14:25 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ A1 Βόλεϊ Ανδρών (Ε)
16:00 ΑΡΣΕΝΑΛ TV
18:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV
20:00 WRC
20:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο.Π.Α.Π. (E)
22:30 ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο.Π.Α.Π. (E)
00:30 ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΣΤΙΒΟΥ (E)
04:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο.Π.Α.Π. (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

19:00 NET: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
20:00 NET: CHAMPIONS NET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE PREVIEW
23:00 SS1: ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1/10/1997 Ο μέσος της Juventus, Alessandro Del Piero σκοράρει στο 20” το πρώτο γκολ στον αγώνα με την Manchester United καταγράφοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League

1/10/1995 O Dominique Wilkins παίζει τον πρώτο του αγώνα με τον ΠΑΟ στην Α1 εναντίον του Πανιωνίου (92-86) στο ΟΑΚΑ. Η χαμηλή του απόδοση στην αρχή της χρονιάς θα σχολιαστεί έντονα και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα υποστηρίξουν ότι ''ήρθε στην Ελλάδα για πικνίκ'', όπως θα ισχυριστεί το ευρέως διαδεδομένο περιπαικτικό σύνθημα της εποχής

1/10/1995 Ο Eric Cantona επιστρέφει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από τιμωρία που του επεβλήθη όταν χτύπησε εν ψυχρώ οπαδό κατά τη διάρκεια του αγώνα Κρύσταλ Πάλας- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 25/1/95

1/10/1992 Διακόπτεται στο 45' ο αγώνας του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA ΠΑΟΚ- Παρί Σεν Ζερμέν (0-2) στην Τούμπα εξαιτίας τρομερών επεισοδίων, αποτέλεσμα των οποίων είναι ο διετής αποκλεισμός της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τα Κύπελλα Ευρώπης

1/10/1977 Ο Pele εγκαταλείπει τα γήπεδα παίζοντας στο πρώτο ημίχρονο με τον ''Κόσμος'' της Νέας Υόρκης και στο δεύτερο με την Σάντος, πρώην ομάδα του μπροστά σε 75.646 θεατές στο Νιού Τζέρσεϊ. Ο Pele αποχωρεί με 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες

1/10/1970 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού “4 Τροχοί” του Κώστα Καββαθά

1/10/1958 Η Εθνική Ελλάδος κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο Κύπελλο Εθνών (μετέπειτα Πρωτάθλημα Ευρώπης) με συντριβή 7-1 από τη Γαλλία των Kopa και Fontaines στο Παρκ ντε Πρενς. Το ελληνικό γκολ σκοράρει ο Υφαντής ενώ από τους Γάλλους ένα γκολ πετυχαίνει ο Κοπά και από δύο οι Φοντέν, Σιζοσκί και Βενσάν. Με την ελληνική ομάδα τερματοφύλακας είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης, αρχηγός ο Κώστας Λινοξυλάκης, ενώ ντεμπούτο κάνει ο άσσος της Δόξας Δράμας και μετέπειτα του Παναθηναϊκού Τάκης Λουκανίδης

1/10/1945 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας “Αθλητική Ηχώ”, με δημοσιογραφικό επιτελείο αποτελούμενο από τους Κώστα Σισμάνη, Γιάννη Βανδώρο, Ηλία Σπορίδη, Βαγγέλη Φουντουκίδη, Μίμη Παπαπαναγιώτου, Γιάννη Διακογιάννη , Γιώργο Παντούρη.