Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΟΝΕΙΡΟ...

ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΟΝΕΙΡΟ...


ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!!!

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΧΑΡΑ

Με παρακαταθήκη το 2-0 του Πανθεσσαλικού, η Λάρισα καλείται να ολοκληρώσει την υπέρβαση και να «κλέψει» την πρόκριση από την Μπλάκμπερν σήμερα(22:00 ΝΕΤ) το βράδυ. Οι «βυσσινί» θα πρέπει να είναι συνεπείς στον τρόπο παιχνιδιού που ξέρουν καλά, σφιχτή αμυντική λειτουργία, κοντά οι γραμμές και εκμετάλλευση της ταχύτητας των μεσοεπιθετικών στις αντεπιθέσεις.

Καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα θα είναι το πρώτο ημίωρο, στο οποίο η ΑΕΛ δεν πρέπει να αφήσει τους Άγγλους να επιβάλουν το ρυθμό τους. «Τεράστια επιτυχία αν προκριθούμε», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος αποτελεί το σημείο αναφοράς στο σημερινό παιχνίδι.

Το σχήμα που θα παραταχθεί η Λάρισα στο «Ίγουντ Παρκ» είναι για μια ακόμη φορά το 4-5-1, με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα τους Νταμπίζα, Κώτσιο(Φέρστερ), Γκαλίτσιο, Κατσιαρό. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, λίγο πιο μπροστά τους οι Κλέιτον, Αλεξάνδρου και στην κορυφή ο Μπακαγιόκο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Αποφασισμένη να μπει δυνατά στην αναμέτρηση και να φτάσει νωρίς στην επίτευξη ενός γκολ είναι η Μπλάκμπερν. Οι άνθρωποι των «ρόβερς» έριξαν τις τιμές των εισιτηρίων ώστε να γεμίσει το γήπεδο, αφού αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι το έργο τους είναι δύσκολο. Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρκ Χιούζ, ξεκαθάρισε ότι η νίκη με διαφορά τριών γκολ είναι δύσκολη και ζήτησε υπομονή από τους παίκτες αλλά και τον κόσμο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Μπλάκμπερν θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Φρίντελ. Στην άμυνα, δεξιά θα είναι ο Έμερτον και αριστερά ο Γουόρνοκ, ενώ οι Σάμπα και Όιερ θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Νταν και Σάβατζ θα κινούνται στον άξονα, ο Μπέντλει θα βγαίνει από τα δεξιά και ο Πέντερσεν από τα αριστερά. Στη γραμμή κρούσης θα βρίσκονται οι Ρόκε Σάντα Κρούζ και Μπένι ΜακΚάρθι. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού έμειναν οι Νέλσεν και Ρόμπερτς.

ΚΟΖΛΕΙ: "ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ"

H Λάρισα βρίσκεται ήδη στην Αγγλία όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Μπλάκμπερν στη ρεβάνς του 2-0 στο Πανθεσσαλικό με φόντο την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Λίγο πριν την αναχώρηση των “βυσσινί”, ο Σλοβάκος φορ Γιόσεφ Κόσλεϊ μίλησε στο Sportaction για την αναμέτρηση με τους Άγγλους.

Η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αυτό νομίζω είναι κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό. Η Μπλάκμπερν είναι μία σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην πρόκρισηδηλώνει ο πολύπειρος επιθετικός που προσθέτει:θεωρώ σίγουρο ότι οι Άγγλοι θα θελήσουν να μας ασκήσουν πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα ”.

Ποια όμως θα είναι η ενδεδειγμένη διαχείριση του αγώνα από την ελληνική ομάδα;Αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο από κάθε τι είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Και ένα δευτερόλεπτο αδράνειας μπορεί να κοστίσει ακριβά σε μία τέτοια έδρα. Ακόμη και αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, δεν πρέπει να τρομάξουμε αφού και με ήττα 1-0 η πρόκριση θα είναι δική μας. Γενικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζεται από τη μεριά μας, σοβαρότητα, πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση ”.

Όσο για το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση;: “Αν το παιχνίδι ήταν νοκ άουτ, η Μπλάκμπερν στην έδρα της θα ήταν το μεγάλο φαβορί λόγω ποιότητας και εμπειρίας. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι οι Άγγλοι ήταν φαβορί για νίκη και στο παιχνίδι στην Ελλάδα, έφυγαν όμως ηττημένοι. Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδι αλλά υπάρχει και η καθαρή νίκη με 2-0 της ομάδας μας, πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες ”.

ΑΝΤΣΟΥΕ: "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ"

Την σιωπή του έσπασε ο Ανρί Αντσούε έπειτα από πέντε μήνες. Ο πρώην άσος της Λάρισας βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, γεγονός που στάθηκε η αιτία να αποχωρήσει από την χώρα μας. Ο επιθετικός από την Γκαμπόν μίλησε για το θέμα αυτό σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα κοπέλας από την Θεσσαλονίκης η οποία του έριξε κοκαΐνη στο ποτό του.

«Όλα ξεκίνησαν μια εβδομάδα πριν από τον τελικό. Είχαμε παίξει για το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, εγώ δεν είχα πάει καθόλου καλά και βγήκα στη Θεσσαλονίκη με ένα φίλο που φιλοξενούσα τότε για να ξεσκάσω. Συναντήσαμε κι άλλους γαλλόφωνους και ήπιαμε πολύ. Είχα αρχίσει να κουράζομαι, όταν μια κοπέλα μου πρότεινε να πιω από το ποτήρι της, λέγοντας πως αυτό ήταν κάτι σαν "Red Bull", ποτό που σου δίνει ενέργεια. Δέχτηκα και σύντομα ένιωσα ανεβασμένος», δήλωσε ο αρχικά ο 28χρονος παίκτης.

«Ακολούθησε ο τελικός με τον Παναθηναϊκό, σκόραρα και πέρασα από ντόπινγκ κοντρόλ. Δύο εβδομάδες μετά έμαθα ότι ήμουν θετικός σε κοκαΐνη. Όταν έκατσα να σκεφτώ, θυμήθηκα εκείνη τη βραδιά και αναζήτησα την κοπέλα. Τη βρήκα και παραδέχθηκε πως μέσα στο ποτό είχε ρίξει κοκαΐνη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την απερισκεψία μου, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν ντοπάρομαι», πρόσθεσε ο Αντσούε.

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΚΩΤΣΙΟΣ

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει αποφασίσει αν θα συμπεριλάβει τον Ηλία Κώτσιο στη 18άδα του αγώνα, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που σημαίνει ότι λογικά δεν υπολογίζεται για την 11άδα. Το... σενάριο που υπήρχε και για το οποίο ρωτήθηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ ανέφερε πως υπήρχε σκέψη να παίξει ο Κώτσιος αριστερός μπακ χαφ αντί του Κατσιαρού για να ψηλώσει η άμυνα, το οποίο φαίνεται απίθανο.

Ο προπονητής των «βυσσινί» ρωτήθηκε επίσης αν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο του περασμένου Σαββάτου και όσα ακολούθησαν θα επηρεάσουν την ομάδα του και απάντησε αρνητικά: «Δεν έχει καμία σημασία ό,τι έγινε. Μας δημιούργησε νεύρα ο τρόπος που χάσαμε, αλλά τώρα είμαστε ήρεμοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πρόκληση του ΟΥΕΦΑ να περάσει έτσι».

Ποια ήταν η καλύτερη ανάμνησή του από τη θητεία του στην Μπλάκμπερν ρωτήθηκε ο Γιώργος Δώνης, αλλά δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποια: «Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα αγωνιστικά είναι το γκολ με την Εβερτον, όμως η Μπλάκμπερν μου έδωσε περισσότερα από μία αγωνιστική στιγμή».

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΩ ΞΑΝΑ"

Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, που είχε κλείσει το... σπίτι της Μπλάκμπερν το 1999 σκοράροντας δύο φορές με τη φανέλα της Εβερτον (1-2), θέλει να πανηγυρίσει εκ νέου στο φιλόξενο για εκείνον «Ιγουντ Πάρκ». Ο Ιβοριανός επιθετικός της ΑΕΛ είχε άλλωστε ανοίξει και το δρόμο για το 2-0 στο Πανθεσσαλικό και θέλει να διατηρήσει την πελατειακή σχέση με τους Ρόβερς. «Μακάρι να σκοράρω και πάλι, όπως τότε με την Εβερτον. Εχουμε καθαρό σκορ και, αν πιάσουμε ανάλογη με του πρώτου αγώνα απόδοση, θα προκριθούμε».

Μπαχράμης: «Ματς-σταθμός»

Ο έμπειρος Παναγιώτης Μπαχράμης χαρακτήρισε ματς-σταθμό τη σημερινή αναμέτρηση. «Είναι σημαντικό και για μας τους μεγαλύτερους που δεν είχαμε τέτοιες διακρίσεις, αλλά πολύ περισσότερο για τα νέα παιδιά. Θα είναι πολλά μάτια στο γήπεδο και η καλή εμφάνιση είναι διαβατήριο για μεταγραφή».

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ

Η απογείωση του τσάρτερ ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, το ραντεβού για τις 8.30, όμως οι πρώτοι ανυπόμονοι φίλοι της ΑΕΛ -συνταξιδιώτες της ομάδας- κατέφθασαν από τις 7.30 στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου...

Η ορθοστασία του Νίκου Λυράκη στη διάρκεια σχεδόν της μισής πτήσης (τετράωρη), οι οικογενειακές στιγμές του Γιώργου Δώνη λίγο πριν από την προσγείωση και το σύνθημα «ΑΕΛ, μπορείς, μπορείς να προκριθείς» μόλις το αεροσκάφος τροχοδρόμησε στο διάδρομο του αεροδρομίου του Μάντσεστερ «χρωμάτισαν» ιδιαίτερα ένα ταξίδι που έδειχναν άπαντες να απολαμβάνουν.

«Πιο δύσκολη και από όμιλο»Ο Λυράκης άνοιξε διάλογο με τουλάχιστον δέκα σειρές καθισμάτων και μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι «η πρόκριση στη ρεβάνς με την Μπλάκμπερν είναι πιο δύσκολη υπόθεση ακόμη και από το να περάσεις τη φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ. Ισως για το δεύτερο να αρκούν τέσσερις βαθμοί, μία εντός έδρας νίκη και μία ισοπαλία» τόνισε ο γενικός διευθυντής.

«Να χτυπήσουμε ΟΥΕΦΑ»Παράλληλα, επισήμανε πως «η πρόκριση από όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολη για κάθε ελληνική ομάδα και θα πρέπει να επικεντρωθούν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οπως έκαναν η Γαλατάσαραϊ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή δεν νομίζω ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν να φοβηθούν κάποια ομάδα πλην της Μπάγερν Μονάχου σε αυτή τη διοργάνωση».

Οικογενειακό «πηγαδάκι»

Στο τσάρτερ της χαράς (τα φλας άστραπταν για αναμνηστικές φωτογραφίες με λάβαρα της ΑΕΛ εν πτήσει) ήταν και η οικογένεια του Γιώργου Δώνη, που καθόταν αρκετές σειρές πιο πίσω από τον τεχνικό της ΑΕΛ. Λίγο πριν από την προσγείωση ο Δώνης έσπευσε για ένα οικογενειακό «πηγαδάκι» με τη σύζυγό του Δέσποινα και τους γιους του Τάσο και Χρήστο. Κατά την άφιξη δε της αποστολής στο Μάντσεστερ, κατευθυνόμενος προς την αίθουσα παραλαβής των αποσκευών, φώναξε: «Τάσο, να ήξερες πόσες φορές έχω βρεθεί σε αυτόν το χώρο για σένα...».
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες «σκότωσαν» το τετράωρο με παιχνίδια στο laptop, παρακολούθηση DVD, αλλά και ύπνο.

Ο Μητσοτάκης, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Μπακαγιόκο...

«Κρατικός Αερολιμήν Ν. Αγχιάλου. Εγκαινιάστηκε στις 27-9-1993 από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη» ανέφερε μία επιγραφή στο αεροδρόμιο του Βόλου και κάποιοι άρχισαν να σταυροκοπιούνται. «Ελπίζουμε να μην έχει ευχηθεί καλή επιτυχία στην ΑΕΛ. Την έχουμε βάψει...» σχολίασε χαρακτηριστικά ένας φίλος της ομάδας...
Αργότερα όταν η ομάδα ετοιμαζόταν για επιβίβαση ένας άλλος αναρωτήθηκε «ο Ολυμπιακός Βόλου για πού ταξιδεύει;», μιας και είναι γνωστή η κόντρα των Λαρισαίων με τους Βολιώτες. Από κει και πέρα, τη στιγμή που το τσάρτερ ανέπτυσσε μέγιστη ταχύτητα λίγο πριν απογειωθεί από το διάδρομο ένας φίλος της ΑΕΛ είπε «τρέχα, Μπάκα» (ό,τι δηλαδή ο Μπακαγιόκο είναι εξίσου γρήγορος...). Τέλος, οι οπαδοί της ΑΕΛ άφησαν το στίγμα τους και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ φωνάζοντας συνθήματα όση ώρα περίμεναν τις αποσκεύες τους.
«Donis 21»

Ενας οπαδός της ΑΕΛ ήταν εντός... κλίματος περισσότερο από κάθε άλλον κατά τη χθεσινή αναχώρηση της ομάδας από τη Νέα Αγχίαλο για την Αγγλία, αφού εμφανίστηκε με φανέλα της Μπλάκμπερν που στην πίσω όψη της ανέγραφε «Donis 21».

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Φθινοπωρινό τοπίο βρήκε η αποστολή της Λάρισας στο Μπλάκμπερν. Η θερμοκρασία ήταν λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η βραδινή προπόνηση στο «Ιγουντ Πάρκ» ολοκληρώθηκε κάτω από βροχή. Παρών ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος παρακολούθησε την προπόνηση και αποχώρησε.

Οσον αφορά το σύστημα που θα παίξει η Μπλάκμπερν, ο Γιώργος Δώνης σχολίασε πως στον αγώνα με τη Σάντερλαντ είδε τους Αγγλους να παίζουν 4-3-3 αντί για 4-4-2 που παρατάχθηκαν στο Πανθεσσαλικό, προσθέτοντας ότι «έχουμε προετοιμαστεί και για τα δύο. Πλέον ξέρουμε καλύτερα την Μπλάκμπερν, αλλά μας ξέρει και αυτή».

Αμφίβολος ο Νέλσεν

Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Νέλσεν, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στα μετόπισθεν της Μπλάκμπερν να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Λογικά το δίδυμο στην άμυνα των Αγγλων θα είναι Σαμπά και Οϊερ. Θέση στην 11άδα διεκδικεί ο ΜακΚάρθι.
Ασχημη εντύπωση προκάλεσε στους δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή της ΑΕΛ το γεγονός πως οι Αγγλοι δεν τους παρείχαν ούτε τα στοιχειώδη για να κάνουν τη δουλειά τους.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

17:45 SS1: ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΤΟΤΕΝΑΜ Κύπελλο UEFA (Ζ)
21:00 SS1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΣΟΣΟ Κύπελλο UEFA (Ζ)
21:30 MEGA: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΕΚ Κύπελλο UEFA (Ζ)
22:00 ΝΕΤ: ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΑΕΛ Κύπελλο UEFA (Ζ)
00:00 MEGA: ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΑΡΗΣ Κύπελλο UEFA (Μ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
21:00 MEGA: ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ
23:00 SS1: AFTER GAME SHOW
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

4/10/1999
Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης φορτηγού με το λεωφορείο στα Τέμπη που μεταφέρει φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (1-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

4/10/1999 Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΑΕ εκλέγεται πρόεδρος ομόφωνα. Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, που διαδέχεται τον Κώστα Αλαμάνο, είχε την θέση του αντιπροέδρου στο προηγούμενο Δ.Σ.

4/10/1990 Ο 30χρονος Stefano Casiraghi, σύζυγος της Καρολίνας του Μονακό σκοτώνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με “Καταμαράν” όταν το σκάφος του “Πίνο ντι Πίνο” ανατρέπεται από κύμα

4/10/1987 Η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γάνδη, στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της. Με προπονητή τον Θανάση Μαργαρίτη και με τους Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Θανάση Μουστακίδη, Δημήτρη Γόντικα, Στέλιο Καζάζη, Δημήτρη Καζάζη, Τάσο Τεντζέρη και Σωτήρη Αμαριανάκη νικά στο μικρό τελικό τη Σουηδία με 3-2 σε 2 ώρες και 46 λεπτά, στο παιχνίδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια στη διοργάνωση

4/10/1959 Ο Θοδωρής Ιωάννου του Εθνικού συγκρούεται με τον Μιχάλη Βουτσαρά στο 14’ του φιλικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και χάνει τις αισθήσεις του. Είκοσι ώρες μετά θα εκπνεύσει

4/10/1893 Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο αμερικάνικου ποδοσφαίρου υπογράφεται μεταξύ του Grant Dibert και Pittsburgh AC