Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

DREAM IS ALIVE...

Ομάδες σαν και τις Μπάγερν, Βιγιαρεάλ είναι περιττό να πούμε πως αποτελούν μεγαθήρια και πως είναι από τις υποψήφιες για να σηκώσουν την κούπα, αν και η ΑΕΛ έκανε το «μπαμ» αποκλείοντας μεγάλη ομάδα, όπως η Μπλάκμπερν. Παρόλα αυτά, επειδή όση αισιοδοξία και να υπάρχει, θαύματα δε συμβαίνουν συχνά, καλό θα ήταν να μείνουμε μακριά από αυτές τις δύο. Από την άλλη, εκτός του Παναθηναϊκού, που δεν είναι δυνατόν να κληρωθεί με άλλο ελληνικό σύλλογο σε αυτή τη φάση, Άλκμααρ, Μπορντό και Λεβερκούζεν είναι σύνολα που εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν τη ζημιά στην "βυσσινί μας εκπρόσωπο.

Αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, έχουν τη δυνατότητα με την εμπειρία τους από την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων τους να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν σε αναμετρήσεις αυτού του επιπέδου. Πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα σε περίπτωση που η ΑΕΛ κληρωθεί με μια εκ των Άντερλεχτ και Βασιλεία. Οι Βέλγοι αυτή της στιγμή βρίσκονται στην έκτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και δε αποτελούν μεγάλο κίνδυνο, ενώ η Ελβετοί, που πριν μερικά χρόνια εντυπωσίαζαν στο Champions League, έχουν χάσει κατά πολύ τη δυναμική που είχαν και παρότι είναι πρώτη στην εντός συνόρων λίγκα τους, είναι στα μέτρα της ΑΕΛ.

Στο δεύτερο γκρουπ η ΑΕΛ είναι πιθανό να συναντήσει Τότεναμ, Αμβούργο και Μπόλτον οι οποίες είναι ομάδες με εξαιρετικό υλικό και παραστάσεις διαφορετικού επιπέδου στα πρωταθλήματά τους. Τι κι αν Τότεναμ και Μπόλτον πραγματοποιούν κάκιστη πορεία στην Premiership; Το Uefa και η Ευρώπη είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και σίγουρα δε θα παρουσιάσουν εκεί το κακό τους πρόσωπο, αφού θα δουν τη διοργάνωση σα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σώσουν την παρτίδα. Από την άλλη το Αμβούργο, όπως είπαμε και πριν, τα πηγαίνει αντιστρόφως ανάλογα με πέρυσι, όταν και κινδύνευσε ακόμα και με υποβιβασμό και είναι ήδη σε τροχιά Champions League στην Bundesliga. Αν και η Ζενίτ είναι δυνατή ομάδα που έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για μεταγραφές, δεν αποτελεί μεγαθήριο και μαζί με τις Λοκομοτίβ Μόσχας, Σπάρτα Πράγας και Αούστρια Βιέννης είναι οι επιθυμητές αντίπαλοι από το συγκεκριμένο γκρουπ δυναμικότητας.

Για το τρίτο γκρουπ δε χρειάζεται να τα ξαναπούμε, μακριά από Ατλέτικο και Φιορεντίνα, με όλες τις υπόλοιπες (Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Γαλατασαράι, Χετάφε και Ρεν να μην είναι μεν αμελητέες ποσότητες, όμως με την ΑΕΛ σε μια πολύ καλή μέρα (όπως και απέδειξε άλλωστε) να μπορεί να πετάξει έξω από τη διοργάνωση πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας ομάδες.

Τελος, από τα δύο τελευταία γκρουπ, όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι είναι στα μέτρα της ΑΕΛ και μπορεί όταν βρεθεί αντίπαλός τους να διεκδικήσει τα μέγιστα από αυτές τις συναντήσεις.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΝΙΟΝ

Η καρδιά της Λάρισας χτυπά στη Νιόν, όπου την Τρίτη (9/10) πραγματοποιείται η κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου UEFA. Ο πρόεδρος, Κώστας Πηλαδάκης και ο γενικός διευθυντής, Νίκος Λυράκης, αναχώρησαν τη Δευτέρα (8/10) για την ελβετική πόλη και θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο της Θεσσαλίας στη διαδικασία.

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και η προετοιμασία των κυπελλούχων Ελλάδας, ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης με την Ηλιούπολη στην Αθήνα. Οι «βυσσινί», που αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά του αγώνα με τον Λεβαδειακό, έκαναν χαλάρωμα το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά.

Ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Δώνη να χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες που έως τώρα δεν έχουν πάρει αρκετά ματς στα πόδια τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Στέλιος Βενετίδης, που έχει μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και στην Ηλιούπολη ίσως αρχίσει στη βασική ενδεκάδα.

Βέβαια, η δυσκολία του αγώνα δεν υποβαθμίζεται, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν «μαζικές» αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΩΡΑ ΟΥΕΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΑΕΛ

Μετά από τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Μπλάκμπερν η… ευρωπαία ΑΕΛ μπαίνει στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ αύριο Τρίτη 9/10 για να μάθει τους τέσσερις αντιπάλους της στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «βυσσινί» με 8.415 βαθμούς στο ενεργητικό τους συμπεριλήφθηκαν στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας.

Στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν συνολικά 40 ομάδες, που θα μοιραστούν σε 8 γκρουπ των 5. Οι αγώνες είναι μονοί (δύο εντός, δύο εκτός για κάθε ομάδα) Στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ προκρίνονται οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου (3 Χ 8 = 24), όπου θα συναντήσουν τους 8, που θα αποκλειστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι στις 14 Μαϊου 2008.

Τους Κυπελλούχους Ελλάδος θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης και Γενικός Διευθυντής, Νίκος Λυράκης.

Αναλυτικά τα 5 γκρουπ δυναμικότητας και οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΛ στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ:

1ο γκρουπ

Ομάδα / Βαθμοί
Βιγιαρεάλ / 78.374
Μπάγερν / 73.640
Αλκμάαρ / 63.995
Παναθηναϊκός / 55.415
Βασιλεία / 54.869
Μπορντό / 49.706
Λεβερκούζεν / 45.640
Άντερλεχτ / 41.594

2ο γκρουπ

Ομάδα / Βαθμοί
Τότεναμ / 40.618
Λοκομοτίβ Μόσχας / 38.920
Ζενίτ / 38.920
Σπάρτα Πράγα / 37.851
ΑΕΚ / 36.415
Αμβούργο / 34.640
Μπόλτον / 32.618
Αούστρια Βιέννης / 30.104

3ο γκρουπ

Ομάδα / Βαθμοί
Σπαρτάκ Μόσχας / 27.920
Μπράγκα / 27.107
Γαλατασαράι / 26.791
Χετάφε / 25.374
Ατλέτικο Μαδρίτης / 25.374
Έβερτον / 24.618
Φιορεντίνα / 21.808
Ρεν / 20.706

4ο γκρουπ

Ομάδα / Βαθμοί
Χάποελ Τελ Αβίβ / 19.338
Ερυθρός Αστέρας / 19.256
Κοπεγχάγη / 19.129
Τουλούζ / 17.706
Ντιναμό Ζάγκρεμπ / 17.533
Πανιώνιος / 16.415
Νυρεμβέργη / 14.640
Μπλάντα Μπόλεσλαβ / 13.851

5ο γκρουπ

Ομάδα / Βαθμοί
Άρης / 13.415
Αμπερντίν / 11.064
Ζυρίχη / 9.869
ΑΕΛ / 8.415
Άαλμποργκ / 7.129
Μπραν / 6.509
Έλφσμποργκ / 4.478
Χέλσινγκμποργκ / 3.478

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

H ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει ότι μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης με την Ηλιούπολη για το Κύπελλο Ελλάδος (Πέμπτη 11/10, 14:30) αποφασίστηκε να διατεθεί η Θύρα 3 του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ηλιούπολης (είσοδος από οδό Γυμναστηρίου & Ροβέρτου Γκάλι) για τις ανάγκες μεμονωμένων φίλων της ομάδας μας. Εκδοτήρια λειτουργούν έξω από την συγκεκριμένη Θύρα και τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 ευρώ.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΥΝΑΣ

Στους διαιτητές των αγώνων της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ ο μόνος που παραπέμπεται είναι ο βοηθός διαιτητή Ν.Τζούνας (Κοζάνης), ο οποίος στην αναμέτρηση ΑΕΛ-Λεβαδειακός δεν διέκρινε πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος σε προσπάθεια των γηπεδούχων από τον Γκαλίτσιο στο 10ο λεπτό.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΕΛ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΡΗΣ 1-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ 0-3
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ 3-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1-0
ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 2-1
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-0


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α Β
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 4 10
-. ΗΡΑΚΛΗΣ 4 10
3. SKODA ΞΑΝΘΗ 4 10
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 4 9
5. Α.Ε.Κ. 4 9
-. ΑΕΛ 4 9
7. Π.Α.Ο.Κ. 4 7
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 4 6
9. ΑΡΗΣ 4 6
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 4 3
11. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4 3
12. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 3
-. Ο.Φ.Η. 3 3
-. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4 3
15. ΒΕΡΟΙΑ
16. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
4
4
0
0

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Το παιχνίδι μόλις είχε τελειώσει και ο τηλεοπτικός φακός ήταν αδιάψευστος μάρτυρας των συναισθημάτων του Γιώργου Δώνη. Ο προπονητής της Λάρισας κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια και η κάμερα τον συνέλαβε να λέει «εγώ φταίω για όλα».

Με τα ίδια ακριβώς λόγια ο Ελληνας τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του και στη συνέντευξη Τύπου. «Εγώ φταίω για όλα» είπε ο κ. Δώνης και συνέχισε: «Νιώθω υπεύθυνος γι αυτό που συμβαίνει. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι με αυτό που συνέβη. Μετά τη δεύτερη απώλεια που είχαμε στην έδρα μας (σ.σ. η πρώτη ήταν η ισοπαλία με τη Βέροια στο Αλκαζάρ) είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση σε σχέση και με αυτά που είχαμε προϋπολογίσει. Είναι φανερό ότι δεν ανταποκρινόμαστε όπως πρέπει στο Αλκαζάρ και πάμε από το ζεστό στο κρύο και από τη χαρά στη λύπη».

Ερωτώμενος ο Γιώργος Δώνης για το τι εννοεί όταν λέει ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος και για το αν η Λάρισα μπορεί να διαχειριστεί την ταυτόχρονη παρουσία της στις εγχώριες διοργανώσεις και τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, απάντησε:
«Δεν είναι εύκολο για την ΑΕΛ να διαχειριστεί και τα δύο αυτά πράγματα. Δεν δικαιολογείται να μην μπορούμε να κερδίσουμε απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Λεβαδειακό. Δεν δικαιολογούμαστε και θα πρέπει από εδώ και πέρα να σκεφτώ τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Ισως να πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα με το οποίο αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Οσο για το ότι είμαι εγώ υπεύθυνος, αναφέρομαι στις επιλογές μου και σε σχέση με την ομάδα μου και μόνο και δεν αφορά αυτό τον Λεβαδειακό».
Για την πρόκριση της Λάρισας, ωστόσο, στις τάξεις της οποίας υπάρχει προβληματισμός γιατί δεν γεμίζει το Αλκαζάρ, είχε να πει καλά λόγια ο προπονητής του Λεβαδειακού Γκεόργκι Βασίλιεφ, ο οποίος ανέφερε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στη Λάρισα, την οποία θέλω να συγχαρώ για την πρόκριση. Η Λάρισα αξίζει το σεβασμό μας γι αυτό που πέτυχε».
Ντεμπούτο για δύο

Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην αρχική ενδεκάδα της Λάρισας ο Παρά, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη βυσσινί φανέλα. Πέραν αυτού, όμως, για πρώτη φορά πήρε συμμετοχή με τη Λάρισα ο Ματίας Βάλτερ Ιγκλέσιας, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 75 της συνάντησης.
Αποδοκιμασίες

Κάθε φορά που ο Σίσιτς του Λεβαδειακού γινόταν κάτοχος της μπάλας, οι Λαρισαίοι τον αποδοκίμαζαν. Ο λόγος είναι πως δεν μπορούν να ξεχάσουν το ότι πανηγύρισε έξαλλα το γκολ κατά της ΑΕΛ που πέτυχε στο Καυτανζόγλειο στο περασμένο πρωτάθλημα όταν αγωνιζόταν στον Ηρακλή.

ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ....

Ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό αγώνα, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Αλκαζάρ", το απόγευμα της Κυριακής (7/10). Η φιλοξενούμενη ομάδα του Λεβαδειακού ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ (μόλις στο 2'), γεγονός που βοήθησε στο να γίνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με έξι γκολ.

Το τελικό 3-3 αφήνει μια πικρή γεύση στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού η ισοφάριση ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ήταν δίκαιο αφού ο Λεβαδειακός δεν κλείστηκε και προσπάθησε καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, για το θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δύο ομάδες ήταν λίγο πιο προσεκτικές στο τελικό σουτ, θα βλέπαμε κάτι αντίστοιχο του 7-4 (για το αγγλικό πρωτάθλημα, μεταξύ της Πόρτσμουθ και της Ρέντινγκ).

ΚΛΕΙΔΙ: Το πολύ γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, βοήθησε ώστε να γίνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο "Αλκαζάρ". Οι γηπεδούχοι έπρεπε να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες άφησαν το αμυντικογενές ποδόσφαιρο και προσέφεραν πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που είχαν την τύχη να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου. Αρκεί να αναφέρουμε πως στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ο φωτεινός πίνακας έγραφε 2-2!

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ: Το πρώτο ημίχρονο στο "Αλκαζάρ" ήταν όλα τα λεφτά και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την "μίζερη" ελληνική πραγματικότητα. Οι ομάδες της Λάρισας και του Λεβαδειακού είχαν πολύ όρεξη για όμορφο και δημιουργικό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε από τις πολλές φάσεις και τα τέσσερα γκολ μέχρι το 27ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μια φάση στην οποία υποστηρίζουν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος ύστερα από σουτ του Γκαλίτσιου. Οι πολλές ευκαιρίες, τα τέσσερα γκολ και η αμφισβητούμενη φάση στο 10ο λεπτό, ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι δύο αντίπαλοι κατέβασαν ρυθμούς (λογικό αφού υπήρχε η κούραση της υπερπροσπάθειας του πρώτου ημιχρόνου). Στο 55ο λεπτό του αγώνα, ο Γκαλίτσιος ύστερα από μπέρδεμα στην άμυνα του Λεβαδειακού, έκανε το 3-2 και έδωσε ελπίδες νίκης στην ομάδα του. Ο MVP όμως του αγώνα, ο Ντιμπαλά, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 94ο της αναμέτρησης, έφερε τον αγώνα στο ισόπαλο 3-3, γεγονός που στεναχώρησε τον Γιώργο Δώνη και τους οπαδούς της Λάρισας, ήταν όμως δίκαιο ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάσαν οι δύο αντίπαλοι.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ: Σε έναν αγώνα που τα "είδαμε" όλα, θα ήταν άδικο να πούμε πως έλειπε κάτι. Παρ'όλα αυτά, από τον αγώνα του "Αλκαζάρ" φαίνεται πως απουσίαζαν οι άμυνες των δύο ομάδων και ιδιαίτερα αυτής της Λάρισας, η οποία στο "Ewood Park" κόντρα στην Μπλάκμπερν, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Uefa. Το να δέχεται μια ομάδα δύο γκολ εκτός έδρας σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα (όπως αυτός με την αγγλική ομάδα) και να δέχεται στο επόμενο παιχνίδι, τρία γκολ εντός έδρας, από ομάδα σαφώς κατώτερης δυναμικότητας, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τον Γιώργο Δώνη.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ REPLAY: Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκαλίτσιος έπιασε ένα σουτ και η μπάλα "φάνηκε" να περνάει την γραμμή του τέρματος του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Φιρινίδη. Ο διαιτητής όμως, κύριος Κουκουλάκης δεν έδειξε σέντρα. Οι φίλαθλοι της Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Σίγουρα μια φάση που σηκώνει πολλά replay.

Ο ΠΡΩΤΟΣ…: Μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο παίκτης των φιλοξενουμένων, Ντιμπαλά. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού, άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ήταν και αυτός που "έκλεισε" τον χορό των γκολ, σε έναν αγώνα πλούσιο σε θέαμα. Τα δύο δικά του τέρματα, αλλά και η κινητικότητα του, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Λάρισας και συνέβαλαν τα μέγιστα, προκειμένου να γίνει ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της εφετινής Super League.

…ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Σε έναν αγώνα που λήγει 3-3, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως οι άμυνες των δύο αντιπάλων δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένες στα καθήκοντα τους. Οι Κοτσόλης και Φιρινίδης έμειναν πολλές φορές εκτεθειμένοι από τους αμυντικούς τους και ενώ οι ίδιοι είχαν καλή απόδοση, το τελικό 3-3 τους αδικεί!

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

17:30 ET3: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Εθνικής (Ζ)
21:45 ΣΠΟΡ+: ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: QPR – ΝΟΡΙΤΣ (Z)

ΣΠΟΡ+

11:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΦΙΤΕΣΕ – ΦΕΓΕΝΟΡΤ (E)
13:30 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14:00 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (E)
15:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV
17:00 ΑΡΣΕΝΑΛ TV
19:00 ΒΙΡΤΟΥΣ ΡΟΜΑ – TΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ NBA Europe Live (E)
21:45 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: QPR – ΝΟΡΙΤΣ(Z)
23:45 WRC
00:05 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
02:00 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ - ΤΑΟΥ (E)
04:00 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

19:00 NET: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
20:00 SS1: TRANSWORLD SPORTS
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
23:00 SS1: ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ
00:00 MAKEΔΟΝΙΑ TV: ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

8/10/2000 Ο Michael Schumacher τερματίζει πρώτος στην πίστα της Σουζούκα χαρίζοντας στην ομάδα της Ferrari τον πρώτο τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών μετά 21 χρόνια

8/10/1994 Η Ελλάδα χάνει στο ΣΕΦ από τη Βραζιλία με 3-0 σετ και κατατάσσεται έκτη, με πρωταθλήτρια κόσμου την Ιταλία, στο Cosmovolley, που ξεκίνησε στις 28/9 παράλληλα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Στον αγώνα αυτό, ο Σάκης Μουστακίδης αγωνίζεται για τελευταία φορά με την Εθνική συμπληρώνοντας, από το 1985, 413 διεθνείς συμμετοχές, ρεκόρ που θα αντέξει τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα

8/10/1967 Διεξάγεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής όπου για πρώτη φορά αφ’ ενός μετέχουν 18 ομάδες, αφ’ ετέρου με απόφαση της χούντας μετέχει και μία εκπρόσωπος του κυπριακού πρωταθλήματος. Τον Ολυμπιακό Κύπρου της χρονιάς αυτής θα διαδεχθούν, τα επόμενα χρόνια διαδοχικά, οι ΑΕ Λεμεσού (1968-69), Ολυμπιακός Λευκωσίας (1969-70), ΕΠΑ Λάρνακας (1970-71), Ολυμπιακός Λευκωσίας (1971-72), Ομόνοια (1972-73) και ΑΠΟΕΛ (1973-74), που μάλιστα σε αντίθεση με τους άλλους πρωταθλητές Κύπρου, που πάντα βρίσκονται στις τελευταίες ή στις προτελευταίες θέσεις, θα τερματίσει 13η

8/10/1965 Η ΔΟΕ ανακοινώνει ότι η Γερμανία θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού με δύο ομάδες, την Δυτική (GDR) και την Ανατολική (DDR)

8/10/1904 Για πρώτη φορά ξεκινούν αγώνες αυτοκινήτων σαν οργανωμένο σπορ. Ο George Heath κερδίζει το πρώτο Vanderbilt Cup

8/10/1818 Δύο Βρετανοί μποξέρ είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν παραγεμισμένα γάντια.