Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ....

Οι φωτογραφίες των γηπέδων που θα επισκεφτεί η ΑΕΛ κι εμείς μαζί στα πλαίσια των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

(Έβερτον) - Γκούντισον Παρκ (40.569)


(Άλκμααρ) - DSB Stadion (17.023)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Θρασύβουλος πέταξε τον ΠΑΟΚ εκτός κυπέλλου από την τέταρτη φάση, προηγήθηκε 3-0, αλλά άντεξε την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ που έφτασε ως το 3-2, πριν χάσει 4-2. Γλίτωσε το σοκ η Βέροια, που ανέτρεψε το 1-0 και προκρίθηκε 2-1. Στα πέναλτι (6-5) ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό Β. (1-1 κ.α), θύμα του Εθνικού Κατερίνης ο Λεβαδειακός (1-0), ενώ η Ξάνθη δεν σταμάτησε στο Σίτι και πέρασε με 2-1.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της τέταρτης φάσης:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου:

Καλλιθέα - Απόλλωνας Καλαμαριάς 1-2

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου:

Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ 4-2
ΠΑΣ Πρέβεζα - Βέροια 1-2
ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 1-1 /5-6(πέναλτι)
Εθνικός Κατερίνης - Λεβαδειακός 1-0
Αιγάλεω - SKODA Ξάνθη 1-2

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου:

14:30: Μεσσηνιακός - Αστέρας Τρίπολης
14:30: Αγροτικός Αστέρας - Εργοτέλης
14:30: Ηλιούπολη - ΑΕΛ
16:45: Άγιος Δημήτριος - Άρης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου:

16:45: Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου:

14:30: Καστοριά - Πανιώνιος
16:45: Εθνικός Αστέρας - Παναθηναϊκός

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου:

14:30: Φωστήρας - ΑΕΚ
16:45: Εθνικός - ΟΦΗ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου:

16:45: Διαγόρας Ρόδου - Ολυμπιακός

*Όλοι οι αγώνες της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μονοί και θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που πήραν την πρόκριση από τις προηγούμενες φάσεις.

ΚΩΤΣΙΟΣ & ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΚΩΤΣΙΟΣ: «Να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε»

Με τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Ηλιας Κώτσιος, σχολιάζοντας τη χθεσινή κλήρωση και το πρόγραμμα-«βουνό» που έχουν μπροστά τους οι «βυσσινί». «Αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλη την ΑΕΛ, πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε» δήλωσε ο έμπειρος αμυντικός.

Και πρόσθεσε:«Ξέραμε από τη στιγμή που περάσαμε στους ομίλους ότι μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να διαχειριστούμε σωστά τις δυνάμεις μας, για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις. Ο όμιλός μας περιλαμβάνει τα πάντα και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η περιπέτεια».


ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «Να διαφημίσουμε την ΑΕΛ»

Ο Ηλίας Κυριακίδης έχει πάρει γεύση από... Ζενίτ, καθώς πριν από δύο χρόνια ως παίκτης της ΑΕΚ έπαιξε ως αλλαγή (έστω και για λίγα λεπτά) στον αγώνα στην Αγία Πετρούπολη (0-0).

Μετά τη χθεσινή κλήρωση δεν έκρυψε ότι είχε στο μυαλό του τη ρώσικη ομάδα, αν και θα προτιμούσε να την αντιμετωπίσει εκτός έδρας: «Με την ΑΕΚ είχαμε αντιμετωπίσει τη Ζενίτ. Θα προτιμούσα να δώσουμε το ματς στην Αγία Πετρούπολη, θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι».

Όσο για τη γενικότερή άποψή του για την κλήρωση, ο αμυντικός χαφ της ΑΕΛ τόνισε: «Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ομάδες. Η Ζενίτ είναι πολύ ισχυρή, η Αλκμααρ πάλεψε πολύ πέρυσι στην Ολλανδία, η Νυρεμβέργη είναι Κυπελλούχος Γερμανίας και η Εβερτον μία ομάδα αντίστοιχη της Μπλάκμπερν. Καλό είναι να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και να πάμε να παίξουμε σαν μια ευκαιρία να διαφημίσουμε στο εξωτερικό την ομάδα και την πόλη».

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Το ματς με τη Ζενίτ τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων αποτελεί το ορόσημο στην προσπάθεια της Λάρισας, καθώς σε περίπτωση μη νίκης στο Αλκαζάρ είναι πολύ πιθανό οι Θεσσαλοί από την τρίτη αγωνιστική να αποχαιρετίσουν την προσπάθεια πρόκρισης που ούτως ή άλλως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ο όμιλος της ΑΕΛ μπορεί και να χαρακτηριστεί ο δυσκολότερος ελληνικής ομάδας, χωρίς πάντως να έχει και το ξεκάθαρο φαβορί-φόβητρο. Αν πάντως η κυπελλούχος Ελλάδας νικήσει τη Ζενίτ στην έδρα της, τότε μπορεί να διατηρήσει ενδιαφέρον πρόκρισης ακόμα και με δύο ήττες εκτός από Εβερτον και Αλκμααρ μέχρι την τελευταία αγωνιστική οπότε και θα υποδεχτεί τη Νυρεμβέργη στο Αλκαζάρ.

Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος για τη βαθμολογία της UEFA στον όμιλο της ΑΕΛ δεν υπάρχει ομάδα από χώρα άμεσα ανταγωνιστική. Από τους Θεσσαλούς δεν υπάρχει η... αξίωση για πρόκριση και ο κάθε βαθμός που θα καταφέρουν να πάρουν θα ισοδυναμεί με ατόφιο χρυσάφι για την ελληνική βαθμολογία.

Μας αρέσει που θα δούμε τον... Λίνκολν

Τον Φεβρουάριο πρωταγωνίστησε στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ρωσικού ποδοσφαίρου, αφού για χάρη του η Ζενίτ ξόδεψε 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από τη Σαχτιάρ Ντόνετσκ.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δεν... κλαίει τα λεφτά της για τον πολυτάλαντο Ουκρανό μέσο, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στο Πανθεσσαλικό στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με έναν επιθετικό-«φαρμάκι» όπως ο Αντρέας Αρσάβιν. Στις 20 Δεκεμβρίου η Νυρεμβέργη θα έχει στις τάξεις της τον «δικό μας» Αγγελο Χαριστέα και τον άκρως εργατικό στη μεσαία γραμμή Τόμας Γκάλασεκ. Πέραν τούτων...

Τι λέει η ιστορία

Τρεις στις τέσσερις αντιπάλους της ΑΕΛ έχουν αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες. Η Αλκμααρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο ΟΥΕΦΑ (φωτό) με δύο νίκες την περίοδο 2004-05 (3-2, 2-1), η Ζενίτ πέταξε έξω την ΑΕΚ από το ΟΥΕΦΑ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και 0-0 στην Αγία Πετρούπολη την περίοδο 2005-06, ενώ την προηγούμενη περίοδο κέρδισε 5-1 τους «κιτρινόμαυρους» στον όμιλο του ΟΥΕΦΑ. Η Εβερτον αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1970-71 στο Πρωταθλητριών με 0-0 στο Λίβερπουλ και 1-1 στη Λεωφόρο.

Αξίζει μια βόλτα στο...
Η... Λάρισα της Ολλανδίας είναι το Αλκμααρ, αφού είναι διάσημη για την αγορά τυριού, διοργανώνει σχετική έκθεση στην κεντρική πλατεία της πόλης από το 1593 (φωτό), αλλά δεν διεξάγεται την εποχή του αγώνα με την ΑΕΛ (29 Νοεμβρίου). Πρόσβαση στην πόλη μέσω του Αμστερνταμ, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη.

Όσο για το Λίβερπουλ, τι να πει κανείς; Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2008 και πατρίδα των Μπιτλς, έχει πρόσβαση μέσω Μάντσεστερ ή Λονδίνου, αφού το αεροδρόμιο «Τζον Λένον» (η πρώτη κιθάρα του οποίου φτιάχτηκε στο... Αλκμααρ!) δεν εξυπηρετεί πτήσεις από Ελλάδα. Επιβεβλημένη μια επίσκεψη στο «Ανφιλντ» και στο μουσείο των «σκαθαριών»...


Η... αντίπαλη ενδεκάδα
«Πολυεθνική» η φανταστική ενδεκάδα των αντιπάλων της ΑΕΛ, η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων Ολλανδούς, Τσέχους, Γερμανούς, Νιγηριανό, Ισπανό, Ουκρανό, Ρώσο και Σκωτσέζο. Νυρεμβέργη (Μπλάζεκ, Βολφ, Γκάλασεκ), Αλκμααρ (Οπνταμ, Αγκουστιέν, Τσιομέρ) και Εβερτον (Γιόμπο, Αρτέτα, ΜακΦάντεν) διαθέτουν από τρεις εκπροσώπους, ενώ η Ζενίτ... βολεύεται με δύο (Τίμοστσουκ, Αρσάβιν).

Ο... "ΜΕΓΑΣ" ΛΟΥΙΣ ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ

Στρέφοντας το βλέμμα προς τους πάγκους, η προσοχή δεν μπορεί να επικεντρωθεί παρά στο γνωστό και μη εξαιρετέο Λουίς φαν Γκάαλ. Ο 56χρονος Ολλανδός προπονητής με τους πολλούς φίλους αλλά και τους περισσότερους εχθρούς παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη Λάρισα, αλλά αυτό δεν αποτελεί... είδηση!

Ο Φαν Γκάαλ, άλλωστε, είχε προκαλέσει πολύ άσχημη εντύπωση με την υπεροπτική συμπεριφορά του στις αναμετρήσεις του Αγιαξ με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996, ταλαιπωρώντας τους Ελληνες δημοσιογράφους μέχρι να καταφέρουν αυτοί να βρουν πού έδινε συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο παιχνίδι στο Αμστερνταμ.

Η μύτη του Λουίς... κατέβηκε λίγο με το 0-1 του Κριστόφ Βαζέχα, αλλά λίγες ημέρες αργότερα ο Φαν Γκάαλ πανηγύρισε το επιβλητικό 3-0 επί των «πράσινων» στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πρόκριση του «Αίαντα» στον τελικό, όπου πάντως ηττήθηκε από τη Γιουβέντους στα πέναλτι. Ο Φαν Γκάαλ επέστρεψε στον Αγιαξ ως τεχνικός διευθυντής το 2003, αλλά έφυγε γρήγορα και δεν συνέπεσε με τη μεταγραφή του Χαριστέα στη μεγάλη ομάδα του Αμστερνταμ...

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΑΕΛ

Από τον αθλητικό δικαστή κλήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ για να λογοδοτήσει για τα συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά η κλήση:

"ΠΑΕ Λάρισα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα-ΠΑΕ Λεβαδειακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

ΚΥΠΕΛΛΟ: "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ..."

Η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ περνά στο παρελθόν και η Λάρισα επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα του Κυπέλλου Ελλάδας, για να είμαστε πιο ακριβείς. Οι «βυσσινί» ξεκινούν, την Πέμπτη (11/10, 14:30), το ταξίδι υπεράσπισης του τίτλου τους και πρώτος αντίπαλός τους –στο πλαίσιο της 4ης φάσης- είναι η Ηλιούπολη.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, χωρίς να προκύψουν νέα προβλήματα. Ο Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι της Αθήνας 18 ποδοσφαιριστές. Από την αποστολή αποκλείστηκε και ο Στέφανος Κοτσόλης, προκειμένου να ξεκουραστεί.

Τη 18μελή αποστολή της Λάρισας απαρτίζουν οι: Κηπουρός, Χριστόπουλος, Μπουκουβάλας, Γκαλίτσιος, Βενέτης, Κώτσιος, Γκίκας, Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Μπαχράμης, Κλέιτον, Σαρμιέντο, Μπακαγιόκο, Λαμπρόπουλος, Κόζλεϊ, Πούτας, Πάρα και Κυριακίδης.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τσίκινης του συνδέσμου Μεσσηνίας. Για τους μεμονωμένους φίλους της Λάρισας έχει προβλεφθεί να παραχωρηθεί η θύρα 3 του γηπέδου της Ηλιούπολης. Τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 ευρώ.

ΚΛΕΙΤΟΝ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Μπορεί να ξεκαθαρίστηκε στο Δ.Σ του Ολυμπιακού ότι η ομάδα δεν ασχολείται με μεταγραφές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ίλια Ίβιτς δεν «ψάχνεται». Ένας παίκτης που του αρέσει πολύ είναι ο Βραζιλιάνος, Σίλβα Κλέιτον, της Λάρισας. Ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» έχει τον 25χρονο άσο σε μεγάλη εκτίμηση, καθώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως καθαρό «δεκάρι» (η θέση που υστερεί ο Ολυμπιακός) όσο και ως ακραίος επιθετικός.

Φέτος, άλλωστε, ο πρώην παίκτης της Καλαμαριάς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τους «βυσσινί» και κυρίως στην Ευρώπη. Οι δύο εμφανίσεις κόντρα στην Μπλάκμπερν για το Κύπελλο UEFA (2 γκολ) ήταν εκπληκτικές και σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που εξετάζουν φυσικά και την ελληνική αγορά.

Μάλιστα, υπήρξε έντονη φημολογία τελευταία στη Λάρισα, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί για τον Κλέιτον προκειμένου να τον αποκτήσει ακόμη και τον Ιανουάριο. Κάτι που φυσικά δεν επιβεβαιώνεται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Πάντως, ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 1 εκ. ευρώ, αλλά δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη από τη στιγμή που έχει αγωνιστεί με την ΑΕΛ.

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: " ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

«H πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μας έδωσε θάρρος και πίστη για τη συνέχεια. Είμαστε πλέον σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Θέλω να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να τα καταφέρουμε.. Ο νεαρός αμυντικός της Λάρισας μιλά αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπου η Θεσσαλική ομάδα θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή τη μορφή του θεσμού.

Θεωρεί πως η πρόκριση επί της Αγγλικής Μπάκμπερν έδωσε μεγάλο θάρρος και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του καθώς έδειξε πως είναι ικανή για πολύ σπουδαία πράγματα. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος πιστεύει της δυνατότητες και τον ενθουσιασμό της Α.Ε.Λ. αν και ομάδες που θα αντιμετωπίσει είναι όλες πάρα πολύ δύσκολες με αρκετές ιδιαιτερότητες η κάθε μια από την πλευρά της. Θεωρεί επίσης, πως το δύσκολο πρόγραμμα στους επόμενους δύο μήνες με συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό κίνητρο έτσι ώστε να δείξει η Λάρισα τις πραγματικές δυνατότητες και τις φιλοδοξίες της στη φετινή σεζόν.

Γιώργο ποίες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την κλήρωση στη φάση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ;
«Θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα από τη στιγμή που σε αυτή τη φάση μετέχουν πάρα πολύ καλές ομάδες από όλη την Ευρώπη. Όχι πως θα είναι εύκολα για εμάς καθώς και οι τέσσερις ομάδες είναι αρκετά δυνατές με καλούς παίκτες μεγάλο ειδικό βάρος. Όμως εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και εφόσον αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δικές μας δυνατότητες κάτι μπορούμε να καταφέρουμε..»

Η πρόκριση επί της Μπλάκμπερν θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τι παραπάνω έδωσαν σε εσάς αυτά τα παιχνίδια;
«Έδειξαν ότι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες. Πιστέψαμε στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η φετινή ομάδα της Λάρισας. Πήραμε θάρρος για ακόμη μεγαλύτερα και πιο σπουδαία πράγματα στις διεθνείς διοργανώσεις αρκεί να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας όπως κάναμε με τη Μπλάκμπερν. Η πρόκριση στην επόμενη φάση το κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μας έδωσε θάρρος και αυτοπεποίθηση. Είμαστε πλέον σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ανησυχία. Προσωπικά θέλω να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να τα καταφέρουμε..»

Θεωρείς κάποια ομάδα πιο δυνατή ή πιο εύκολη από αυτές που έχετε να αντιμετωπίσετε;
«Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια σε αυτή τη φάση. Το εύκολο και το δύσκολο θα το κάνουμε εμείς με την απόδοσή μας. Η ΑΕΛ έχει δείξει ότι μπορεί. Σίγουρα πρόκειται για έναν όμιλο με δύσκολους αντιπάλους. Ομάδες που έχουν δυναμική και διάθεση να παίξουν για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά καθώς είτε εντός είτε εκτός έδρας το κάθε παιχνίδι θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος θα δούμε το τι καταφέραμε..»

Μπορεί η Λάρισα να αντέξει την πίεση των συνεχόμενων δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη στο προσεχές χρονικό διάστημα;
«Όντως βλέποντας το πρόγραμμα του πρωταθλήματος στην συνέχεια έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια στο ίδιο χρονικό διάστημα οπότε και θα διεξάγονται οι αγώνες των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση να πάμε εξίσου καλά στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο Ελλάδος. Θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθέναν ξεχωριστά αλλά και την ομάδα συνολικά να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του προγράμματος. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος καθώς πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου. Το ίδιο πιστεύει και ο κόσμος της Λάρισας που πήρε μεγάλες χαρές από εμάς και περιμένει ακόμη περισσότερα από εμάς δείχνοντας υπομονή και εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η σπουδαιότερη βοήθεια για εμάς..»


ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

14:30 ALPHA: ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΟΚ Κύπελλο Ελλάδας (Ζ)
16:45 ALPHA: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΞΑΝΘΗ Κύπελλο Ελλάδας (Ζ)
21:00 ΣΠΟΡ+: AΡΗΣ – ΠΑΟΚ A1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
21:30 ET1: ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ - ΜΙΝΕΣΟΤΑ NBA EUROPE LIVE (Z)

ΣΠΟΡ+

13:00 ΡΟΖΕΡΜΠΟΡΓΚ - ΣΑΛΚΕ Champions League (E)
15:00 ΒΕΡΝΤΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Champions League (E)
17:00 ΞΑΝΘΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (E)
19:00 ΜΕΜΦΙΣ – ΜΑΛΑΓΑ NBA EUROPE LIVE (E)
21:00 AΡΗΣ – ΠΑΟΚ A1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
23:00 ΆΡΣΕΝΑΛ TV: ΆΡΣΕΝΑΛ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ (E)
01:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (E)
03:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΦΙΤΕΣΕ – ΦΕΓΕΝΟΡΤ (E)
05:00 AEK – AΡΗΣ A1 Βόλεϊ Ανδρών (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

10/10/2001 Ο Andy Cole σημειώνει το 23ο του ‘’ευρωπαϊκό’’ γκολ στον αγώνα Ολυμπιακού- Manchester United (0-2) για το Champions League και γίνεται ο πρώτος Άγγλος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεπερνώντας τον Bobby Charlton

10/10/1993 Η Ξάνθη υπογράφει συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία SKODA, βάσει της οποίας για τα επόμενα τρία χρόνια η ομάδα θα ονομάζεται SKODA Ξάνθη. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, που υιοθετεί αυτήν την πρακτική, και που θα αποδειχθεί τόσο επιτυχής, ώστε θα παραταθεί η διάρκεια της συμφωνίας

10/10/1991 Διεξάγεται ο εναρκτήριος αγώνας της νεοσύστατης Premier League

10/10/1987 Ο Βρετανός Tom McClean διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό κωπηλατώντας σε χρόνο ρεκόρ 54 ημερών και 18 ωρών

10/10/1964 Ξεκινούν οι 18οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 24 του ιδίου μήνα. Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που γίνονται στην Ασία. Συμμετέχουν 4.057 αθλητές και 683 αθλήτριες από 94 κράτη. Την Ολυμπιακή Φλόγα δεν ανάβει ένας αθλητής αλλά ο 19χρονος Ιάπωνας Yoshinori Sakai, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 6/8/1945 την ημέρα που έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Η Νότιος Αφρική αποκλείεται, ενώ η Ινδονησία και η Ν. Κορέα δεν παίρνουν μέρος επειδή διαφωνούν με τις αποφάσεις τις ΔΟΕ. Για τελευταία φορά, μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, εμφανίζεται ενωμένη η γερμανική ομάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 αθλήματα. Νέα αθλήματα είναι το τζούντο και το βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Με τη βοήθεια διαστημικού δορυφόρου οι αγώνες μεταδίδονται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται computers για τα αποτελέσματα. Στη γυμναστική, η 30χρονη Ρωσίδα Larissa Latynina κλείνει την καριέρα της κερδίζοντας 2 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια. Συνολικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956, του 1960 και του 1964 έχει συγκεντρώσει 9 χρυσά, 5 αργυρά και 4 χάλκινα.

10/10/1865 Ο John W. Hyatt πατεντάρει την μπάλα του μπιλιάρδου από ένα υλικό που μοιάζει με ελεφαντόδοντο