Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΣΕ ΚΡΙΣΗ Η ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Ποιος είδε τον Μέιερ και δεν τον φοβήθηκε. Ο τεχνικός της Νυρεμβέργης άστραψε και βρόντηξε μετά την φιλική ήττα της ομάδας του από την Γκρόιτερ Φιρτ με 3-1. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκαν οι αναπληρωματικοί που χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω αναμέτρηση, αλλά και όσοι δεν έχουν μέχρι στιγμής συμβάλλει τα μέγιστα για την φανέλα.

Η Κυπελλούχος Γερμανίας δεν έχει κερδίσει εδώ και μερικές εβδομάδες, αφού το τελευταίο τρίποντο που πήρε ήταν την 2η αγωνιστική. Ο Χανς Μέιερ ήταν έξαλλος μετά την ήττα και από την Γκρόιτερ Φιρτ, ομάδα Β’ κατηγορίας, σε φιλική αναμέτρηση: «Κανείς από τους αναπληρωματικούς που αγωνίστηκαν δεν ξεχώρισε», για να γίνει πιο συγκεκριμένος στην συνέχεια: «Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά κάποιων παικτών, οι οποίοι πέρυσι ήταν βασικοί και τώρα είναι στον πάγκο. Πρέπει να αλλάξει κάτι, αλλά αυτό το πράγμα είναι το μεγάλο μας πρόβλημα», αναφερόμενος προφανώς στους Γκλάουμπερ και ο Ένγκελχαρντ.

Ο αμυντικός της αντιπάλου της Λάρισας στην φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ τόνισε: «Δεν κάναμε τίποτα. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες λείπουν με τις εθνικές τους ομάδες δεν είναι δικαιολογία».

Ο αθλητικός διευθυντής της Νυρεμβέργης Μάρτιν Μπάντερ έκανε λόγο για ανασφάλεια: «Η μεγάλη ανασφάλεια που χαρακτηρίζει την ομάδα στην παρούσα φάση έκανε την εμφάνισή της και τώρα».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΦΑΣΗΣ

Σίφουνας η ΑΕΛ συνέτριψε την Ηλιούπολη εκτός έδρας με 0 - 4 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αν και έχυσε πολύ ιδρώτα ο Άρης νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τον Άγιο Δημήτριο με τον Τάσο Κυριάκο να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 119ο λεπτό. Μεγάλη πρόκριση για τον Αγροτικό Αστέρα που νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη. Στους «16» και ο Αστέρας Τρίπολης που επιβλήθηκε με 2-0 του Μεσσηνιακού.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της τέταρτης φάσης:


Τρίτη 9 Οκτωβρίου:

Καλλιθέα - Απόλλωνας Καλαμαριάς 1-2

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου:

Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ 4-2
ΠΑΣ Πρέβεζα - Βέροια 1-2
ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 1-1 /5-6(πέναλτι)
Εθνικός Κατερίνης - Λεβαδειακός 1-0
Αιγάλεω - SKODA Ξάνθη 1-2

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου:

Μεσσηνιακός - Αστέρας Τρίπολης 0-2
Αγροτικός Αστέρας - Εργοτέλης 1-0
Ηλιούπολη - ΑΕΛ 0-4
(53' Μπακαγιόκο, 68' Κόζλει, 70' Λαμπρόπουλος, 85' Πάρα)
Άγιος Δημήτριος - Άρης 0-1 παρ. (0-0 κ.α.)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου:

Εθνικός/Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής 0-1

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου:

Καστοριά-Πανιώνιος 2-3
Εθνικός Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-3

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου:

Φωστήρας - ΑΕΚ 0-2
Εθνικός - ΟΦΗ 1-2 παρ.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου:

16:45: Διαγόρας Ρόδου - Ολυμπιακός

*Όλοι οι αγώνες της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μονοί και θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που πήραν την πρόκριση από τις προηγούμενες φάσεις.

ΜΠΑΣΚΕΤ: "ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΟΑΚΑ Η ΑΕΛ"

Αυτή ήταν μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ, έστω και σε φιλικό. Οι «βυσσινί» επικράτησαν της ΑΕΚ με 80-70 και έδειξαν πως είναι πανέτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν πως ακόμα δεν έχουν βρει τα «πατήματά» του στο παρκέ και ο Άγγελος Κορωνιός θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα στη συνέχεια.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Πιλαφίδης τόνισε πως: «Το παιχνίδι ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Εμείς κοιτάζουμε να βελτιωθούμε κι άλλο, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Έχουμε κάποιο πρόβλημα στην ομοιογένεια, αλλά το δουλεύουμε».

ΔΩΝΗΣ: "ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..."

Μετά το τέλος του νικηφόρου για την ΑΕΛ αγώνα με την Ηλιούπολη για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Γιώργος Δώνης δήλωσε:
«Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει. Απολαμβάνουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και θα παίξουμε τουλάχιστον ακόμη τέσσερις αγώνες, είναι κάτι που μας το έχει προσφέρει το Κύπελλο. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η Ηλιούπολη δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος, αφού απέκλεισε τον Πιερικό, ομάδα Β Εθνικής. Μας δυσκόλεψαν αρκετά οι κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες μετακινήσεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι προκριθήκαμε στους 16 της διοργάνωσης. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και – γιατί όχι – να φτάσουμε στον τελικό».

Και συνέχισε λέγοντας: «Χρησιμοποίησα αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέχρι στιγμής μεγάλο χρόνο συμμετοχής και μπορώ να πω ότι από τους περισσότερους έμεινα ικανοποιημένος. Είμαι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι παίξαμε σοβαρά», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης και στον επίλογό του ευχήθηκε στην ομάδα της Ηλιούπολης «καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΚΕΔ για την τιμωρία των διαιτητών Ζολώτα και Μαυρόπουλου είπε:
«Να συνεχίσουν οι ανίκανοι να διαιτητεύουν».

1.200 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟ ΓΚΟΥΝΤΙΣΟΝ ΠΑΡΚ

Το θέμα των εισιτηρίων -αρχικά για το παιχνίδι με τη Έβερτον την 1η αγωνιστική-, αλλά και τα τηλεοπτικά είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ΠΑΕ θα ενημερώσει επισήμως την πλευρά των Αγγλων για τον ακριβή αριθμό των εισιτηρίων που θα πάρει και που αναμένεται να είναι 1.200 (περίπου 1.000 διατέθηκαν στο εκτός έδρας ματς με την Μπλάκμπερν).

Στην προκαταρκτική κουβέντα το κλίμα ήταν θετικό, οπότε δεν αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις. Από κει και πέρα, σε μια πρώτη κουβέντα που έγινε με τους ανθρώπους της Νυρεμβέργης, ειπώθηκε πως οι Γερμανοί θα χρειαστούν περίπου 600 εισιτήρια.

Όσον αφορά την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και -όπως έλεγαν χθες οι ιθύνοντες της ΠΑΕ- οι συμφωνίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ίσως και τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Για την Ελλάδα, πάντως, η κρατική τηλεόραση (είχε μεταδώσει τα δύο ματς με την Μπλάκμπερν) έχει το προβάδισμα.

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ... ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΕΛ ... 0-4

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΕΛ ... 0 - 4
53' Μπακαγιόκο, 68' Κόζλει, 70' Λαμπρόπουλος, 85' Πάρα


Η κάτοχος του τροπαίου ΑΕΛ έκανε έναν υγιεινή περίπατο, επικρατώντας με 4-0 εκτός έδρας της Ηλιούπολης και παίρνοντας το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.


Στο πρώτο ημίχρονο οι «βυσσινί» είχαν δοκάρι με τον Σαρμιέντο στο 11’ και μια καλή ευκαιρία στο 6’ με τον Μπακαγιόκο. Από την πλευρά της η Ηλιούπολη «άντεξε» μόνο στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στη συνέχεια «υποτάχθηκε» στην ανωτερότητα της Λάρισας.

Έτσι λοιπόν, στο δεύτερο μέρος είχαμε παράσταση για έναν ρόλο, με τους "βυσσινί" να αποδεικνύουν μέσα στο γήπεδο τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που τους χώριζε από την αντίπαλό τους, αποφεύγοντας έτσι να πέσουν θύμα έκπληξης, όπως έγινε την Τρίτη με ΠΑΟΚ (κυρίως) και Λεβαδειακό (δευτερευόντως).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να "ξεκλειδώσουν" για πρώτη φορά την άμυνα της Ηλιούπολης στο 53ο λεπτό, με τον Σαρμιέντο να τροφοδοτεί τον Μπακαγιόκο μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και ο δεύτερος με πλασέ να κάνει το 1-0 για τους κατόχους του τροπαίου.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Λάρισα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, καταφέρνοντας να πετύχει τρία τέρματα αλλά να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ.

Το 2-0 έγινε με κεφαλιά του Κόζλεϊ στο 68', δύο λεπτά αργότερα ο Λαμπρόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από συνδιασμό τριών παικτών της Λάρισας για να κάνει το 3-0, ενώ το "κερασάκι στην τούρτα" πρόσθεσε ο Πάρα, ο οποίος με πλασέ στο 85΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους Θεσσαλούς.

Ηλιούπολη: Κοψαχείλης (46’ Αδαμόπουλος), Παρασίδης, Κατσιούδας, Στρατής (64’ Τσώνης), Αλεξόπουλος, Ρουσάκης, Μάτσος, Αθανασιάδης, Κ. Παπαδόπουλος, Διαμάντης, Άγγος (56’ Βενετσαλόπουλος)

ΑΕΛ: Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Κώτσιος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ιγκλέσιας (46’ Μπαχράμης), Σαρμιέντο, Βεργώνης, Κλέιτον (68’ Λαμπρόπουλος), Πάρα, Μπακαγιόκο (60’ Κόζλεϊ).

Ο ΖΟΛΩΤΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ....

Πέντε αγωνιστικές μακριά από τα γήπεδα θα μείνει ο ρέφερι του αγώνα Ατρόμητος-Λάρισα, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής δεν είναι βέβαια ο μόνος που θα απέχει από την αγωνιστική δραστηριότητα της Σούπερ Λίγκας, καθώς ποινή τεσσάρων αγωνιστικών επιβλήθηκε και στον βοηθό του στην εν λόγω αναμέτρηση, Π. Μαυρόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ, ανακοινώνει τις ποινές που επέβαλε το Πειθαρχικό Οργανο στους διαιτητές πρωταθλήματος Super League περιόδου 2007-2008:

1. Στον βοηθό διαιτητή Μαυρόπουλο Π. (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης) επέβαλε την ποινή των 4 αγωνιστικών από 1/10, για τον αγώνα Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα (29/09/07).

2. Στον διαιτητή Ζολώτα Γ. (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης) επέβαλε την ανωτέρα των αγωνιστικών ημερών ποινή (5 αγωνιστικές) από 1/10, για τον αγώνα Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα (29/09/07).

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

16:45 ALPHA: ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΗΣ Kύπελλο Ελλάδας (Ζ)
22:30 ΕΤ1: ΤΟΡΟΝΤΟ - ΡΕΑΛ ΝΒΑ ΕUROPE LIVE (Z)
00:30 ΕΤ1: ΜΕΜΦΙΣ - ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ ΕUROPE LIVE (M)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΑΧΤΑΡ CHAMPIONS LEAGUE (E)
14:00 ΣΕΛΤΙΚ - ΜΙΛΑΝ CHAMPIONS LEAGUE (E)
16:00 WRC
17:00 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (E)
19:30 ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΦΣ – ΣΕΛΤΙΚΣ ΝΒΑ ΕUROPE LIVE (E)
21:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Πρωτάθλημα Super League (E)
23:15 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ: ΆΡΗΣ – ΠΑΟΚ (E)
01:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Πρωτάθλημα Super League (E)
ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

11/10/2003 Η Ελλάδα νικά την Βόρεια Ιρλανδία 1-0 (Τσιάρτας) στη Λεωφόρο και προκρίνεται στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euro 2004, Πορτογαλία) για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1980. Στον αγώνα αυτό ακούγεται για πρώτη φορά η σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη για την Εθνική. Μετά τη λήξη ο συνθέτης θα δηλώσει προφητικά, ''ελπίζω να τα πάμε καλά στην Πορτογαλία και να φτάσουμε ψηλά, γιατί όχι και μέχρι τον τελικό. Ο ύμνος που έγραψα για την Εθνική είναι ένας γούρικος ύμνος, για να βάζουμε γκολ''

11/10/1999 Πεθαίνει ο Γιώργος Δέδες σε ηλικία 74 ετών στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Από τα 12 του ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σαν τερματοφύλακας (Παλληνιακός, Πανεξαρχειακός και Αθηναϊκός) και τον κλασικό αθλητισμό στο άλμα εις ύψος. Ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΕΠΑΕ (1981-83 και 1989-1997), αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και εκπρόσωπος της UEFA στην FIFA το 1980 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της FIFA σε διοικητικά θέματα

11/10/1999 55.000 περίπου θεατές παρακολουθούν τον αγώνα που δίνεται προς τιμήν του τεχνικού της πρωταθλήτριας Ευρώπης Sir Alex Ferguson, στον οποίο η Μικτή Κόσμου κερδίζει με 4-2 τη Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Viali, Careca 2, Hughes – Sheringham, Scholes)

11/10/1996 Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μποξ Wilfredo Benitez βρίσκεται σε κώμα στο σπίτι του στο San Juan σε ηλικία 38 ετών

11/10/1990 Η καθαρόαιμη φοράδα “Ξημέρια” ξεφεύγει καθώς μεταφέρεται στον Ιππόδρομο του Φαλήρου και σκοτώνεται από λεωφορείο στη Συγγρού στο ύψος του Φιξ, αφού επί 15 λεπτά κάλπαζε στη λεωφόρο

11/10/1978 Η πιο μεγάλη νίκη στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος σημειώνεται επί της Φινλανδίας με 8-1 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Τα γκολ: Μαύρος 3, Δεληκάρης 2, Νικολούδης 2 και Γαλάκος

11/10/1975 Δυτική Γερμανία- Ελλάδα 1-1 στο Ντύσσελντορφ. Το γκολ του Γιώργου Δεληκάρη δεν αρκεί για να στείλει την Ελλάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε βάρος της πρωταθλήτριας κόσμου

11/10/1890 Ο John Owens σπάει το φράγμα των 10’’ στις 100 γιάρδες με 9.8’’ σε μήτινγκ στην Ουάσινγκτον.