Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΡΕΧΑΓΚΕΛ: "ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ"

Ο Ότο Ρεχάγκελ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την αναμέτρηση με τους Τούρκους και αποκάλυψε ότι είπε στους ποδοσφαιριστές του, ότι μπορούν να κερδίσουν και να πανηγυρίσουν την πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Αρχικά, ζητήθηκε από τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας να σχολιάσει τη δήλωση του Φατίχ Τερίμ που είπε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα βαδίσουν χέρι – χέρι ως την τελική φάση του EURO. «Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας», ήταν η αντίδραση του Ρεχάγκελ που συνέχισε: «Όταν παίξαμε με τους Τούρκους στην Ελλάδα, δεν μας σκέφτηκαν και τελικά ηττηθήκαμε με 4-1. Γιατί λοιπόν να τους σκεφτούμε εμείς τώρα. Το σκορ εκείνο αποτέλεσε ένα δυνατό χτύπημα και δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Στη συνέχεια ο Γερμανός ανέφερε: «Είπα στους παίκτες ότι αυτοί κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα σε αυτή την ευνοϊκή θέση και πως, όσοι βρισκόμαστε έξω από τον αγωνιστικό χώρο, έχουμε την επιθυμία να τους δούμε να τελειώνουν την πρόκριση. Να τους δούμε να αποδεικνύουν ότι θέλουν να προκριθούν εδώ μέσα».

Αναφερόμενος στις απουσίες τη Εθνικής ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Πρέπει να είμαστε καλοί και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη. Πριν κάποιες εβδομάδες, κανείς δεν πίστευε ότι αύριο θα είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε την πρόκριση, όμως βρισκόμαστε πλέον σε πολύ ευνοϊκή θέση. Θα χρειαστεί μεγάλη εμφάνιση. Δεν έχουμε μαζί μας τους τιμωρημένους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου, αλλά επιστρέφουν οι Σεϊταρίδης και Σαμαράς και εν πάσει περιπτώσει δεν μπορείς να είσαι σε όλους τους προκριματικούς αγώνες πλήρης. Διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά».

Αλλαγές σε πρόσωπα


Σύμφωνα με τα όσα δοκίμασε ο Ότο Ρεχάγκελ στην προπόνηση της Τρίτης, η Εθνική θα παραταχθεί με σύστημα 4-3-3, όπως και στο παιχνίδι με τη Βοσνία. Ο Γερμανός, πάντως, θα κάνει κάποιες αλλαγές για να καλύψει τα κενά από τις τιμωρίες, αλλά και κάποιες άλλες τακτικής.

Ο Γερμανός χρησιμοποίησε στις θέσεις των Πατσατζόγλου και Κατσουράνη, τους Σεϊταρίδη (δεξί μπακ) και Άντζα (αμυντικό χαφ), ενώ δοκίμασε και τον Χαλκιά στη θέση του Νικοπολίδη. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που πιθανότατα θα βρίσκονται στην 11άδα είναι οι: Δέλλας, Κυργιάκος (κέντρο άμυνας), Τοροσίδης (αριστερό μπακ), Μπασινάς (αμυντικό χαφ), Καραγκούνης (δεκάρι). Αμανατίδης, Χαριστέας, Γκέκας (επίθεση).

ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα Νταμπίζας και Αλεξάνδρου ακολούθησαν σήμερα ειδικό πρόγραμμα ενώ απών ήταν ο Γκαλίτσιος που συμμετέχει στις υποχρεώσεις της εθνικής Ελπίδων. Για την AEΛ δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, κόντρα στην οποία θέλουν θα διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Αύριο, ο Γιώργος Δώνης θα δώσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα Τύπου του σταδίου «Αλκαζάρ».

Κατά τα άλλα, «κατάσκοποι» της Ολλανδικής Αλκμάαρ θα βρεθούν στις εξέδρες του «Καυτατζογλείου» για τον αγώνα Ηρακλής-Λάρισα στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Ο τεχνικός των αντιπάλων των «βυσσινί» στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Λουίς Φαν Γκάαλ, έχει ήδη ενημερώσει μέσω γραπτού εγγράφου την διοίκηση του Γηραιού ότι στις κερκίδες του γηπέδου θα βρεθούν δύο τεχνικοί του συνεργάτες ένας εκ των οποίων θα είναι ο Έντουαρντ Μέτγκοντ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Μια φράση του Κώστα Πηλαδάκη ήταν αρκετή για να εξοργίσει τον Γιώργο Σπανό. «Αν εγώ έβλεπα την ομάδα μου να παίρνει υπέρ της σφυρίγματα, θα έβαινα να ζητήσω συγγνώμη και δεν θα ήμουν ειρωνικός με τον αντίπαλο», είπε ο πρόεδρος της Λάρισας, με αφορμή το λάθος του διαιτητή Ζολώτα, από το οποίο προήλθε το γκολ του Λουτσιάνο, στο ματς του Περιστερίου.

«Δεν δέχομαι, από κανένα παράγοντα ποδοσφαίρου, μαθήματα ηθικής τάξης και δεν μου αρέσει η υποκρισία», ήταν η άμεση απάντηση του Γιώργου Σπανού, μέσω της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, για να προσθέσει:

«Τον κύριο Πηλαδάκη, στον σέβομαι, θα πρέπει όμως να κάνει κριτική στον κύριο Δώνη και στον κύριο Λυράκη, όταν αναφέρθηκαν με απαξιωτικά λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κύριος Δώνης, εργάζεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να μιλάει με αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

Τέλος, το αφεντικό του Ατρόμητου επισήμανε πως «ο Ατρόμητος δεν μπορεί να απολογείται για ένα ανθρώπινο λάθος ενός διαιτητή. Όταν αδικηθήκαμε στην Ξάνθη πήγαμε στην ΚΕΔ και καταθέσαμε τις απόψεις μας».

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ..."

Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, για την απόφαση του, να παραιτηθεί, από την αντιπροεδρία της Superleague.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με την συγκεκριμένη αγωνιστική, αλλά και για την τελευταία χρονιά, μας αντιμετώπισε με παρόμοιες διαιτησίες. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται, δεν είναι τυχαίο. Δεν μπορεί σε άλλον αγώνα, κάποιος διαιτητής με πολλά λάθη, να διαγράφεται από τους πίνακες, πριν λήξει το παιχνίδι, ενώ στην περίπτωση της Λάρισας, απλά χτυπάς την πλάτη». «Αν εγώ έβλεπα, την ομάδα μου, να έχει σφυρίγματα υπέρ της, θα έβγαινε και θα ζήταγα συγνώμη και δεν θα ήμουν ειρωνικός, με τον αντίπαλο».

«Κανένας, από μας στο συμβούλιο, δεν έχει παραπάνω δικαιώματα, από αυτό του αντιπροέδρου. Αποφάσισα, να κάνω ότι κάνω χωρίς να έχω πάνω μου, την πίεση της θέσης, του αντιπρόεδρου. Είμαι πεπεισμένος, ότι επειδή πέρυσι, βγήκα και ονόμασα πρόσωπα και καταστάσεις, μου χρεώθηκε . Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι που μπορούν να συγκροτηθούν σε αυτήν την άποψη».

«Οι άνθρωποι, που είναι στην ΚΕΔ, είναι οι ίδιοι εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Η Superleague διεκδίκησε κάποια πράγματα σε ότι αφορά την διαιτησία, από την ΕΠΟ, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν με ενδιαφέρει, αν η ΕΠΟ σε 1-2 χρόνια, δεν έχει σχέση με την διαιτησία, σε ότι αφορά την Superleague. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να λειτουργεί σωστά η διαιτησία. Ο Μπίκας, δεν έχει την ευθύνη ούτε να τιμωρεί, ούτε να ορίζει διαιτητές. Έχει την ευθύνη των παρατηρητών. Και βέβαια, ο Μπίκας δεν έχει καμιά ευθύνη σε ότι αφορά την παραίτηση μου. ασχολούμαστε γιατί παραιτήθηκα, παρά προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα».

700 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΑΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 εξασφάλισε 700 εισιτήρια για τις ανάγκες μεμονωμένων φιλάθλων της ενόψει της σαββατιάτικης (20/10) αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Τα εισιτήρια τιμώνται προς 20 ευρώ και από αύριο Τετάρτη θα διατίθενται από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ....

Μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι η χθεσινή παραίτηση του Κώστα Πηλαδάκη από τη θέση του αντιπροέδρου της Super League δεν θα προκαλέσει την παραμικρή... εφίδρωση στο αυτάκι των υπευθύνων της ελληνικής διαιτησίας, πόσο μάλλον των ίδιων των διαιτητών, οι οποίοι (όχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί εξ αυτών) έχουν δώσει υπερβολικά δείγματα... μεγαλείου στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της «μεγάλης» κατηγορίας.

Όσον αφορά, πάντως, τον «απλό» φίλαθλο, έχει αξία η ανάγνωση της δήλωσης-παραίτησης του προέδρου της ΑΕΛ, για να ξέρει τι μπορεί να περιμένει και φέτος στο πρωτάθλημα. Οχι πως δεν βλέπουμε ήδη τα... «σημάδια», αλλά όταν οι υποψίες σου επιβεβαιώνονται και από επίσημα χείλη, νιώθεις ότι -τουλάχιστον- δεν έχεις μανία καταδιώξεως.

Εκεί, όμως, που πρέπει να ανατριχιάσει κάποιος (αλλά -και- στο ποδόσφαιρο γίνονται πλέον καλλιστεία... χοντροπετσιάς) είναι στο σημείο που αναφέρονται τα εξής: «Γνωρίζω ότι με την απόφασή μου αυτή αναλαμβάνω τον κίνδυνο να τύχουμε ως ΑΕΛ -σε θέματα διαιτησίας- ανάλογης αντιμετώπισης με την περσινή σεζόν». Τι μας λέει, δηλαδή, ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος; Πως υπάρχουν «κέντρα», τα οποία -για οποιοδήποτε λόγο σε βάλουν στο σημάδι- μπορούν να σου κάνουν (το λιγότερο) το βίο... αβίωτο!

Δεν το ξέραμε; Κατεβήκαμε τώρα από άλλο πλανήτη και το μάθαμε; Δεν έχει σημασία τι ξέρουμε, αν το λέμε στα καφενεία μεταξύ μας ή κανένας από αυτούς που εμπλέκονται άμεσα σε αυτές τις υποθέσεις δεν ανοίξει το στόμα του. Εδώ, όμως, έχουμε έναν πρόεδρο ΠΑΕ να μιλάει για πολλά και να αφήνει υπόνοιες για ακόμη περισσότερα. Επειδή, λοιπόν, ο κ. Πηλαδάκης μας έχει δώσει (μέχρι τώρα, τουλάχιστον) δείγματα σοβαρής και υπεύθυνης συμπεριφοράς, κρίνουμε και τα όσα είπε χθες ως ιδιαίτερα σημαντικά. Τόσο σημαντικά, μάλιστα, ώστε βάζουμε στοίχημα ότι κανένας από αυτούς που διαμορφώνουν το περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν θα κάνει τίποτα. Δεν θα κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι!

Βλέπετε, αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι «μηχανισμοί» είναι να πετάξουν έξω από το ποδόσφαιρο όσους «Πηλαδάκηδες» ενδέχεται να φέρουν άλλον «αέρα». Οχι γιατί είναι «άγιοι», αλλά γιατί θέλουν να κάνουν το προϊόν τους πολύ πιο αξιόπιστο, για να το πουλήσουν σε πολλούς περισσότερους πελάτες. Σε αντίθεση με αυτούς που ξέρουν ότι όσο πιο στενός και «σκοτεινός» είναι ο κύκλος, τόσο πιο εύκολα θα ελέγχουν το σύστημα. Και τα γεγονότα δείχνουν πως όχι μόνο έχουν δίκιο, αλλά έχουν και τον τρόπο να το επιβάλλουν...

ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ

Δύο τεχνικοί συνεργάτες της Αλκμάαρ αναμένεται να βρεθούν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για τον αγώνα Ηρακλής-Λάρισα, της 8ης αγωνιστικής της Super League, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 19:00.

Εξάλλου, με έγγραφό της προς την ΠΑΕ Ηρακλής, η ολλανδική ομάδα ζητά -εξ ονόματος του προπονητή της, Λουίς Φαν Γκάαλ να της εξασφαλιστεί η είσοδος προκειμένου να «κατασκοπεύσει» τους «βυσσινί» ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για το Κύπελλο UEFA.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την ΑΕΚ, την Τετάρτη 17/10 στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ.

ΑΕΚ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΦΕΡΕΡ

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει τρεις επιπλέον επιλογές για τη στελέχωση της ομάδας του. Λαγός, Χετεμάι και Καπετάνος έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους κράτησαν εκτός γηπέδων για αρκετούς μήνες και είναι πια ετοιμοπόλεμοι, δίνοντας κι άλλες λύσεις στον προπονητή τους, ο οποίος έχει περισσότερα όπλα για να αντεπεξέλθει η ομάδα του όσο το δυνατόν καλύτερα στις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το παιχνίδι με την Λάρισα πλησιάζει και ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αποφάσισε να ανεβάσει τους ρυθμούς στις προπονήσεις. Στο πρωινό πρόγραμμα της Τρίτης ο Ριβάλντο ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ πρόγραμμα αποφόρτισης έκανε ο Ταμαντανί Ενσαλίβα. Ευχάριστα είναι τα νέα από την κατάσταση του Γιώργου Τόφα, αφού θα μπει την Τετάρτη (17/10) σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Αποθεραπεία έκανε και ο Νίκος Γεωργέας. Στην σημερινή προπόνηση πήραν μέρος και οι Μιχάλης Παυλής και Νίκος Μπαρμπούδης που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Νέων. Επόμενο ραντεβού για τους παίκτες της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη στις 10πμ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στην τελική φάση μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία των «βυσσινί» για το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ επιστρέφουν στο γήπεδο και το πλέον ενθαρρυντικό για τον Γιώργο Δώνη είναι πως τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Η επανεμφάνιση του Στέλιου Βενετίδη στο φιλικό με τη Νέων ήταν ελπιδοφόρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε τον 31χρονο ακραίο αμυντικό να επιστρέφει στην 11άδα της ΑΕΛ.

Με τον αγώνα κόντρα στο «δικέφαλο» ξεκινά ένας γύρος δύσκολων παιχνιδιών για τους «βυσσινί» με συνεχή ταξίδια για πρωτάθλημα, ΟΥΕΦΑ και Σούπερ Καπ, στα οποία οι παίκτες του Γιώργου Δώνη καλούνται να αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με την Εθνική Ελπίδων για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία, θα ταξιδέψει αύριο το πρωί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στη Λάρισα.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:45 MEGA: EΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ Προκριματικά Euro 2008 U-23 (Ζ)

ΣΠΟΡ+

14:00 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΛΙΟΝ Champions League (E)
16:00 ΡΟΜΑ - ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ Champions League (E)
18:00 TΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ NBA EUROPE LIVE (E)
20:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (E)
22:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑΣ: ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ (E)
00:05 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΦΙΤΕΣΕ – ΦΕΓΕΝΟΡΤ (E)
02:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ: ΆΡΗΣ – ΠΑΟΚ (E)
04:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

16/10/2000 Ο αγώνας Ρεάλ-Ολυμπιακός (75-73) εγκαινιάζει το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Eυρωλίγκας που διοργανώνεται από την ULEB. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα στα τελευταία 47 χρόνια που δεν εποπτεύεται από την FIBA και απαρτίζεται από 24 ομάδες.

16/10/1999 Ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο 34ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που γίνεται στην Κίνα.

16/10/1996 Η μεγαλύτερη τραγωδία στη Γουατεμάλα και η τέταρτη πιο πολύνεκρη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Υπεράριθμα εισιτήρια στο κατάμεστο από 50.000 θεατές “Εστάντιο Νασιονάλ Ματέο Φλόρες” στην Γουατεμάλα Σίτι πριν από τον αγώνα Γουατεμάλα - Κόστα Ρίκα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου '98 προκαλούν συνωστισμό στις κερκίδες με περισσότερους από 85 νεκρούς και 180 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.

16/10/1992 Ο Magic Johnson παίζει το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι μετά την αποχώρησή του.

16/10/1968 Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.35 αλλά κατατάσσεται τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού. Πρώτος ανακηρύσσεται ο Αμερικανός Bob Seagren με 5.41.

16/10/1968 Οι μαύροι Αμερικανοί αθλητές των 200μ Tommie Smith (1ος) και John Carlos (3ος) ανεβαίνουν στο βάθρο της απονομής με υψωμένη τη γροθιά σε μαύρο γάντι και σκύβοντας το κεφάλι, χαιρετώντας με τον τρόπο που χαιρετά η ριζοσπαστική οργάνωση των νέγρων “Μαύρη Δύναμη” (Black Power). Οι δύο αθλητές αποκλείονται στη συνέχεια από τους αγώνες με απόφαση της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ δύο μέρες μετά.

16/10/1899 Επίσημοι κανόνες για το γυναικείο μπάσκετ διατυπώνονται για πρώτη φορά. Τον καιρό αυτό το γυναικείο μπάσκετ είναι πιο δημοφιλές από το ανδρικό.