Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΠΑΙΞΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΤΟΜΙΚΑ"

Γιώργος Δώνης: «Νομίζω ότι ήταν ένα ανοιχτό ματς, όπου στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε σημαντικό ρόλο, η αποβολή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Για την ομάδα μου, αυτό που μπορώ να πω, είναι πως χρησιμοποίησε όλες τις μεθόδους και τους τρόπους ανάπτυξης της, είτε από τον κεντρικό άξονα είτε με πλαγιοκοπήσεις, φτάνοντας πολλές φορές την μπάλα γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά παρότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δεν τις τελειώσαμε, οι τελικές μας προσπάθειες δεν ήταν οι κατάλληλες ώστε να βάλουμε κάποιο τέρμα.

Προσπαθήσαμε αρκετά μέσα στο παιχνίδι να σκοράρουμε, αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου όμως από την ομάδα μου σήμερα, ήταν το γεγονός ότι δεν παίξαμε ομαδικά και παίξαμε πολύ ατομικά. Αυτό δεν μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ αμύνθηκε πολύ καλά με 10 παίκτες στο μισό γήπεδο και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, να διασπάσεις μια άμυνα που σε περιμένει στο μισό γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, που κατάφερε με έναν παίκτη λιγότερο, να πάρει αυτό το παιχνίδι. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά για να πάρουμε αποτελέσματα και να κυνηγήσουμε την διάκριση στην Ευρώπη» .

Φερέρ: «Είναι πολύ σημαντική αυτή μας η νίκη και εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, αφού καταφέραμε να συνεχίσουμε ένα πολύ καλό σερί, με μηδέν παθητικό στην άμυνα μας και 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες. Όσον αφορά στον Μαντούκα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλώς πιστεύω πως έχει ακόμα την επιθυμητή αγωνιστική ετοιμότητα και αυτό που είπα από την αρχή είναι πως θα ήθελα να ενισχύσω την ομάδα από τα άκρα, για αυτόν τον λόγο προτίμησα τους Ράμος και Μανού. Ήθελα να καλύψω και τα κενά που ενδεχομένως να αφήνει ο Μαντούκα, ο οποίος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων, να αγωνίζεται και στην άμυνα και στην επίθεση»

ΚΑΡΑΣΝΑΦΕΡΙΑΔΑ... & ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΑΕΚ - ΑΕΛ ... 1 - 0
3' Μαντούκα

Ένας διαιτητής "ΧΑΣΑΠΗΣ" (... το δείχνει 'αλλωστε και το παρουσιαστικό του) και μια κακή εμφάνιση, στέρησαν από την ΑΕΛ μια μεγάλη επιτυχία απέναντι στην ΑΕΚ, που το μόνο που έκανε στο β' ημίχρονο ήταν να αμύνεται και να επιδίδεται σε συνεχείς καθυστερήσεις.

Μια "ΚΑΣΝΑΦΕΡΙΑΔΑ" λοιπόν εκτυλίχθηκε σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ, αφού ο αρχι-butcher Κασναφέρης επιδόθηκε σε ρεσιτάλ σφυριγμάτων εναντίον της ΑΕΛ, προσπαθώντας να προστατεύσει την ΑΕΚ από κάθε κίνδυνο που θα της στερούσε την κορυφή στο πρωτάθλημα της Superleague.

Έχουμε και λέμε:

1) Επέτρεψε τις αλλεπάληλες καθυστερήσεις των παικτών της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να εκνευρίσει όχι μόνο τους παίκτες τις ΑΕΛ, αλλά κι όσους ουδέτερους παρακολουθούσαν τον αγώνα.

2) Κράτησε μόνο 3 λεπτά καθυστερήσεις, ενώ ο καθαρός χρόνος στο β' ημίχρονο δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά.

3) Φόρτωσε αναίτια με κίτρινες κάρτες 6 παίκτες της ΑΕΛ, ενώδε απέβαλε τον εριστικό σε όλο το παιχνίδι Ζήκο.

4) Σφύριζε το παραμικρό φάουλ που γίνονταν πάνω σε κιτρινόμαυρους παίκτες, ενώ αντίθετα έκανε τον "ΚΙΝΕΖΟ" σε αντίστοιχα φάουλ σε βυσσινί ποδοσφαιριστές.

5) ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ: Στο 49' δεν υπέδειξε το οφθαλμοφανές πέναλτι πάνω στον Πάρα από τον Αρουαμπαρένα, που θα το έδινε "αβασάνιστα..." ακόμα και ο Νικολαϊδης. Βλέπετε δεν σκίστηκε η φανέλα του Πάρα, άρα πέναλτι δεν δίνω (... θα σκέφτηκε ο Κασναφεράκος).

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αστοχία, την ατολμία και γενικότερα την κακή εμφάνιση έφεραν φυσιολογικά την 2η ήττα σε 5 αγωνιστικές για την Superleague. Ο τεχνικός ηγέτης των "βυσσινί" Γιώργος Δώνης θέλοντας να μην καταντήσει γραφικός, δεν ανέφερε τίποτα στις δηλώσεις του για την διαιτησία, μέσα του όμως σίγουρα θα βράζει...

Βρήκε τον τρόπο να κερδίσει η ΑΕΚ με 1-0 την ΑΕΛ και να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος, με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο ο θυμός του Γιώργου Δώνη είναι ένα χαλί από λιθαράκια στο οποίο πετάει από ένα ο κάθε διαιτητής του παιχνιδιού της Λάρισας.

Θα είναι δύσκολο να μαντέψει, επί της ουσίας, κάποιος τις δηλώσεις που θα κάνει στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο η Λάρισα ήταν, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η ομάδα που έψαξε με προχειρότητα το γκολ της ισοφάρισης απέναντι σε μία ΑΕΚ που είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Επί της ουσίας, την τελευταία φάση της στο παιχνίδι η Λάρισα την έκανε στο 49' με το σουτ του Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4', από το αριστερό σουτ του Γουστάβο Μαντούκα, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες από το 12', όταν ο Γιούργκεν Μάχο ανέτρεψε τον Πάρα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, για να δει την κόκκινη κάρτα.

Πέραν αυτού, το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα, ενώ λίγα φάνηκαν τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Εννιά κίτρινες κάρτες (Ράμος, Ζήκος, Αρουαμπαρένα - Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Μπαχράμης, Βενέτης, Φέρστερ, Φωτάκης) και η κόκκινη στον Μάχο συνέθεσαν τα έργα και ημέραι του Κασναφέρη στο παιχνίδι.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

3'. ΓΚΟΛ. Η ΑΕΚ ευτυχεί να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της προσπάθεια στο παιχνίδι, μετά από προσπάθεια και σουτ του Γουστάβο Μαντούκα, ο οποίος βρήκε κενό χώρο και κεραυνοβόλησε τον Κοτσόλη.

11'. Γύρισμα του Μαντούκα στον Μπλάνκο, αλλά βγαίνει σωτήρια ο Κοτσόλης και αποσοβεί το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

12'. Στην αντεπίθεση, ο Πάρα ανατρέπεται από τον Γιούργκεν Μάχο όντας σε προφανή θέση για γκολ, και ο Κασναφέρης αποβάλλει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Το φάουλ του Φωτάκη, χτυπά στο τοίχος.

30'.Ο Κλέιτον στρώνει στον Βενετίδη, αλλά το σουτ του αποκρούεται από τον Μαρσέλο Μορέτο. Η Λάρισα έχει κάνει κατοχή στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει μετά την αποβολή του Γιούργκεν Μάχο.

40'. Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Το σουτ του Νίκου Λυμπερόπουλου απέκρουσε ασθενώς ο Κοτσόλης, αλλά ο τερματοφύλακας της Λάρισας προλαβαίνει στην έξοδο τον Μαντούκα και αποσοβεί το 2-0.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η απορία, πια, είναι αν η ΑΕΚ μπορεί να συντηρήσει το προβάδισμά της, ου μην και να το αυξήσει, με παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι.

49'. Ο Ιμπραϊμα Μπαγαγιόκο σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μορέτο και μετά ο Δέλλας ρίχνει κάτω τον Μπαχράμη, τραβώντας τον από την φανέλα, μια παράβαση που δεν βλέπει ο διαιτητής Κασναφέρης.

65'. Μετά το δοκάρι του Μπακαγιόκο, η ΑΕΛ δεν έχει απειλήσει με αξιώσεις το τέρμα του Μορέτο, αφού δεν μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ.

81'. Συμπληρώθηκαν 32' χωρίς νόημα στο ΟΑΚΑ, μέχρι που άρχισε η συμπλοκή, όταν ο Γκαλίτσιος ζήτησε τον λόγο από τον Έντσον Ράμος ο οποίος είχε το ζωνάρι του λυμένο για καυγά. Ο Τραϊανός Δέλλας μπήκε στη μέση, ο Μπακαγιόκο επίσης, αλλά το πλήθος διελύθη ησύχως.

86'. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο έκανε ατομική προσπάθεια και το σουτ του με το αριστερό απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτσόλης.

ΑΕΚ (Σέρα Φερέρ): Mάχο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Καφές, Μαντούκα (46' Παπασταθόπουλος), Σέζαρ (13' Μορέτο), Λυμπερόπουλος (57' Μανού), Μπλάνκο.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κυριακίδης (46' Μπαχράμης), Γκαλίτσιος, Φακούντο, Κλέιτον, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ, Βενέτης (66' Μπουκουβάλας), Μπακαγιόκο.

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ"

Κώστας Πιλαφίδης: "Με την ευκαιρία που το πρωτάθλημα ξεκινά τώρα να πω ότι ο κόσμος είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα τοπικό ντέρμπι. Είδαμε ένα παιχνίδι σε άψογες συνθήκες κάτι που αποτελεί ένα καλό παράδειγμα, το οποίο πάει παντού. Η πόλη της Λάρισας έστειλε ένα μήνυμα. Αγωνιστικά να τονίσω πως ήταν μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο κι αυτό κάνει σημαντικότερη την επιτυχία μας. Είχαμε κακές επιστροφές και χάσαμε ριμπάουντ. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήμασταν πιο ψύχραιμοι και πήραμε τη νίκη στο τέλος".


Γιώργος Μπαρτζώκας
: "Να ξεκινήσω λέγοντας ότι θα πρέπει να αναλύσω το παιχνίδι σε δύο κομμάτια: στο τι έγινε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια. Για πριν το παιχνίδι είναι δύσκολο να προετοιμάζεσαι με ένα συγκεκριμένο ρόστερ και αυτό να διαφοροποιείται την τελευταία στιγμή, καθώς μάθαμε ότι δεν θα παίξει ο Τόμας και το γεγονός αυτό μας χάλασε το μυαλό. Αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο καθώς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή, ήταν καταπληκτικός ο Κις και πολύ καλός ο Παπανικολόπουλος ενώ η περιφέρεια τους είχε ρυθμό. Εμείς παίξαμε κακή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε, αλλά ήμασταν λίγοι, όχι ποιοτικά αλλά αριθμητικά".

Βασίλης Αγγελακόπουλος: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Περίμενα στο τέλος ότι θα γίνει ντέρμπι. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν είναι έτοιμη. Είναι πολύ σημαντική νίκη για μας, διότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου κι εύχομαι καλή πορεία στην συνέχεια".

Μάριος Μπατής: "Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η ζημιά έγινε στο πρώτο όταν δεν είχαμε τη συγκέντρωση και το πάθος. Στο τέλος όταν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, ήμασταν άστοχοι στις βολές. Τώρα θέλουμε να ρεφάρουμε με μια εκτός έδρας νίκη".

ΜΠΑΣΚΕΤ: "ΒΥΣΣΙΝΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ"

Η ΑΕΛ πήρε το ντέρμπι του... ενός δεκαλέπτου! Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και είχαν σταθερά μια διψήφια διαφορά, με τον Κις να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου. Η Ολύμπια πήγε για την ανατροπή μετά το 31΄ (με πρωταγωνιστή τον Κουμπούρα), αλλά ο Κώστας Πιλαφίδης και οι παίκτες του πανηγύρισαν το «διπλό» με 75-73, καθώς ο Τσιάρας αστόχησε σε τρίποντο υπό πίεση στην εκπνοή του αγώνα.

Με τρία τρίποντα στο φινάλε της πρώτης περιόδου (δύο ο Κις, ένα ο Τινγκ) η ΑΕΛ προηγήθηκε με 17-15. Η Ολύμπια στηριζόταν στις διεισδύσεις του Τσιάρα (ξεκίνησε καλά, αλλά... ξεφούσκωσε), αλλά και στον Μπατή που με ασίστ έδινε έτοιμα καλάθια. Το παιχνίδι της ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά ήταν πάνω στον Τσέρανιτς (έμεινε άποντος), ενώ στο τέλος ήρθε η βοήθεια από την περιφέρεια.

Η ευστοχία του Κις έστειλε τη διαφορά στο +9 (29-20), ενώ η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Πιλαφίδης «έπνιξε» τους γηπεδούχους. Έτσι, με επί μέρους σκορ 14-4 σε ένα τρίλεπτο, η ΑΕΛ ξέφυγε με 10 (31-21) και έφτασε και στο +13 (39-26). Η Ολύμπια είχε κακή κυκλοφορία, τα μακρινά σουτ δεν έμπαιναν (0/4 τρίποντα, 5/11 δίποντα) και οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο ημίχρονο (41-30).

Η πιεστική άμυνα της Ολύμπιας και κάποια εύκολα καλάθια στην επίθεση, έριξαν προσωρινά τη διαφορά (40-47). Τα δύο σερί τρίποντα του Κυριακόπουλου «πάγωσαν» τους γηπεδούχους καθώς το σκορ ξέφυγε και πάλι για την ΑΕΛ (53-40), ενώ με ηγέτη και σκόρερ τον Παπανικολόπουλο (15π.), οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους σε διψήφιο αριθμό έως το φινάλε της τρίτης περιόδου (58-48).

Οι αιφνιδιασμοί της Ολύμπιας έριξαν τη διαφορά και το τρίποντο του Κουμπούρα έκανε το 58-60! Ο Παπανικολόπουλος απάντησε (63-58), αλλά ο Κουμπούρας είχε πάρει το ματς πάνω του (63-63 με τρίποντο και δύο βολές). Ο Κις ευστόχησε από το... σπίτι του (68-64) και στη συνέχεια η Ολύμπια πλήρωσε τις χαμένες βολές (1/6). Ο Τσέρανιτς κρατούσε την ΑΕΛ μπροστά (71-68, 73-70), ο Λέισι μείωνε για την Ολύμπια (68-70, 70-71)... Ο Κουμπούρας έβαλε μία βολή για το 71-73 (13΄ ), ο Κις ήταν εύστοχος και στις δύο (71-75, 9΄΄), ο Κουμπούρας μείωσε σε 73-75 (7΄΄), ο Μπατής έκλεψε την μπάλα, ο Τσιάρας πήγε να γίνει... ήρωας αλλά το τρίποντο στην εκπνοή βρήκε σίδερο κι έτσι η ΑΕΛ έφυγε νικήτρια με 75-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-41, 48-58, 73-75

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Θεοδωράκος, Μπέλσερ 5 (1), Κουμπούρας 26 (2), Λέσεϊ 19, Λάκσα 5, Τσιάρας 13, Μπατής 2, Αριγκμπάμπου 3, Τριχόπουλος

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 9 (3), Κις 26 (3), Παπανικολόπουλος 20 (2), Παπαχρήστος, Αγγελακόπουλος 3 (1), Τινγκ 5 (1), Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 2, Καραβανάς 3, Τσέρανιτς 7

ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΑΚΑ

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑ vs ΑΕΛ 1964

Αν ήταν ταινία του με το Τζον Ράμπο σίγουρα θα την ονόμαζαν «Το πρώτο αίμα», αλλά επειδή είναι απλώς ένα παιχνίδι το ονομάζουν... Ολύμπια- ΑΕΛ ΓΣ για την πρεμιέρα του μπασκετικού πρωταθλήματος της Α1. Σήμερα λοιπόν στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης είναι η μεγάλη μέρα και για τις δύο εκπροσώπους της Λάρισας, αφού τα δάχτυλα του προπονητή των «πορτοκαλί» Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από λίγο διάστημα και κατά την διάρκεια της κλήρωσης, τις φέρνει σε κατάσταση «εμφυλίου» για τους δύο πρώτους βαθμούς της χρονιάς. Φυσικά μόνο... αίμα δεν υπάρξει, αφού όλα τα παιχνίδια των δύο ομάδων γίνονται πάντα σε κλίμα αθλητικό και η συμπεριφορά όλων είναι κόσμια.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ


Αν θέλουμε να δούμε την προϊστορία των δύο ομάδων τυπικά τότε έχουμε να μετρήσουμε από μία νίκη σε κάθε έναν. Μία για την ΑΕΛ ΓΣ και άλλη μια για την Ολύμπια. Αν όμως θέλουμε να το δούμε πιο ιστορικά και πιο ουσιαστικά (δηλαδή την ΑΕΛ ΓΣ ως ΓΣΛ...) τότε υπάρχει αρκετό υλικό και αξίζει να δούμε τη σύγκριση. Συνολικά σε 18 παιχνίδια που έχουν γίνει από το 1988 και έπειτα (από Γ’ Εθνική δηλαδή) ΓΣΛ και ΑΕΛ ΓΣ μετράνε 12 νίκες ενώ η Ολύμπια μόλις έξι.


ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ


Με τρεις απουσίες θα παρατάξει την ομάδα του ο γηπεδούχος προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας που δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αμερικανό Μπίλι Τόμας, για τους γνωστούς διαδικαστικούς λόγους με τον Ερυρθό Αστέρα, τον Μίρσα Κούρτοβιτς που κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας εδώ και αρκετό καιρό αλλά και το Βασίλη Γιαννουλάκο που πριν από μερικές ημέρες τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη του. Από την άλλη λευκό είναι το απουσιολόγιο της ΑΕΛ ΓΣ και ο Κώστας Πιλαφίδης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΑΕΚ Vs ΑΕΛ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Από την ίδρυση της ΑΕΛ έχουν διεξαχθεί στην έδρα της ΑΕΚ 22 αναμετρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΑΕλ δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει στην έδρα της ΑΕΚ. Μια δυσμενή παράδοση που καλείται σήμερα (στις 19:00 Supersport1) να την σπάσει.


Η ΑΕΛ έχει φέρει τα εξής αποτελέσματα:

12/11/06 ... 10η... ΑΕΚ - ΑΕΛ ... 5-0
10' Μαντούκα, 57' Λυμπερόπουλος, 85' Λαγός, 87' Τζωρτζιόπουλος, 92' Καπάνταης
12/02/06 ... 19η... ΑΕΚ - ΑΕΛ ... 1-0
13' Κατσουράνης
12/05/96 … 31η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 1-0

8΄Κωστής
30/04/95 … 29η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 2-0
40΄Σαραβάκος, 70΄Τσιάρτας
16/01/94 … 20η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 1-0
83΄Αλεξανδρής (πεν)
25/10/92 … 07η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 2-1
70΄Δημητριάδης (πεν), 78΄Αλεξανδρής / 5΄Ίζά
22/03/92 … 25η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 3-0
38΄Αλεξανδρής, 54΄Μανωλάς, 70΄Μπατίστα
24/03/91 … 24η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 5-2
11΄Μανωλάς, 51΄, 58΄Σαβέφσκι, 60΄Κυριλλίδης (αυτ), 69΄Σαββίδης / 70΄Βασιλόπουλος (αυτ), 75΄Πέτκοφ
11/02/90 … 20η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 3-1
22΄, 55΄Οκόνσκι, 87΄Πατίκας / 27΄Καραπιάλης
02/04/89 … 26η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 3-3
32΄Οκόνσκι, 68΄Σαβ’εφσκι (πεν), 88΄Σταματής / 34΄Καραπιάλης, 39΄Αλεξούλης, 82΄Ζιώγας
08/11/87 … 07η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 2-1
49΄Πατίκας, 82΄Νίλσεν / 88΄Τσίγκοφ
28/03/87 … 23η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 1-0
78΄Καραγκιοζόπουλος (πεν)
19/10/85 … 07η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 2-2
20΄Σάντμπεργκ, 34΄Μαύρος / 57΄Βαλαώρας, 83΄Ζιώγας
16/06/85 … 30η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 3-1
49΄(πεν), 80΄Μαύρος, 60΄Σάντμπεργκ / 85΄Ζιώγας
08/01/84 … 15η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 1-1
36΄Βλάχος / 72΄Βου****τσας
05/12/82 … 08η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 3-0
33΄Ράντονιτς, 47΄Καραγκιοζόπουλος (πεν), 84΄Μαύρος (πεν)
13/12/81 … 11η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 2-0
48΄Μπαλλής, 61΄Καραββίτης (πεν)
02/11/80 … 08η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 1-1
62΄Μπάγιεβιτς / 66΄Βαλαώρας
06/01/80 … 16η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 4-2
8΄Ιντζόγλου, 19΄, 52΄Μπάγιεβιτς, 47΄Τάσος / 43΄Μουσούρης (αυτ), 50΄Βαλαώρας
14/01/79 … 15η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 4-2
22΄Νικολούδης, 28΄, 31΄, 45΄Μαύρος / 61΄Κρητικός (πεν), 85΄Μουσιάρης
06/10/74 … 02η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 5-1
2΄, 81΄Δέδες, 52΄Τσανλάϊτερ, 74΄, 84΄Βάγκνερ / 12΄Μαντζουράκης
12/05/74 … 30η… ΑΕΚ – ΑΕΛ … 1-0
10΄Τάσος


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΑΓΩΝΕΣ: ……………………. 22

ΝΙΚΕΣ: ………………………… 0
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: ………………...... 4
ΗΤΤΕΣ: ………………………. 18
ΓΚΟΛ: ……………………. 18 – 55

ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΛΛΟΙ ΚΑΒΓΑΔΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ"

O Πηλαδάκης είχε δίκιο όταν θύμωσε για το γκολ του Λουτσιάνο και τη διαιτησία του Ζολώτα. Εχει επίσης κάθε δικαίωμα να εξοργιστεί όταν νιώθει ότι τον ειρωνεύονται. Οι δηλώσεις του Λουτσιάνο μετά το ματς και οι τοποθετήσεις του Σπανού την επόμενη μέρα μπορεί να σε βγάλουν από τα ρούχα σου. Είναι επίσης δικαίωμά του να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Σούπερ Λίγκας –αν νιώθει κορόιδο, καλά έκανε.

Δίκιο

Ο Σπανός έχει δίκιο στον ισχυρισμό του ότι το γκολ του Λουτσιάνο δεν είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει στα ελληνικά γήπεδα. Δεν έχει επίσης καμία υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από κανένα –ακόμα κι αν έχει πλέον πειστεί ότι ο Ζολώτας έσφαλε. Ο Σπανός δεν μπορεί να γίνει απολογητής του διαιτητή ή του Ψυχομάνη: θα ήταν παράλογο. Αν είναι δύσκολο να κάνεις μαθήματα ηθικής στον Πηλαδάκη κρίνοντας την παραίτησή του, είναι εξίσου άστοχο να κάνεις μαθήματα ηθικής στον Σπανό κρίνοντας την αντίδρασή του: έτσι του βγήκε. Κι εγώ την πρώτη φορά που είδα το γκολ ξεκαρδίστηκα στα γέλια και γι' αυτό τσακώθηκα και με τον Δώνη. Είμαι κακούργος;

Λάθη

Κάπου εδώ εξαντλούνται τα δίκια και των δύο. Ο Πηλαδάκης κάνει λάθος όταν στοχοποιεί τον Ατρόμητο: το πρόβλημα του πρωταθλήματος δεν μπορεί να είναι ο Σπανός! Ο Σπανός δεν έχει δίκιο όταν ρίχνει λάδι στη φωτιά με δηλώσεις, ενώ δεν πήγε στη Σούπερ Λίγκα να κοιτάξει τον πρόεδρο της ΑΕΛ στα μάτια. Είναι προφανές ότι και οι δύο θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο: θα ήταν προτιμότερο να το κόψουν εδώ.

Καβγάδες

Οι παραγοντικοί καβγάδες αυτού του είδους δεν βγάζουν πουθενά, διότι το αληθινό πρόβλημα είναι το ίδιο το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο οποίο οι ομάδες (και οι ιδιοκτήτες) ανταγωνίζονται. Η χειρότερη διαιτησία που είχε η Λάρισα φέτος ήταν στο Μπλάκμπερν. Ο Ελβετός διαιτητής Τσιρκέρτα άφησε το ματς να γίνει σκληρό, δεν έδινε επιθετικά φάουλ όταν οι Εγγλέζοι έσπρωχναν για να πάρουν θέσεις μέσα στην περιοχή, αντιμετώπιζε την ελληνική ομάδα με ένα αφ' υψηλού ύφος, που ήταν μέχρι και παρεξηγήσιμο. Ποτέ όμως κανείς από τους παίκτες ή τους παράγοντες της ΑΕΛ δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να σφυρίζει με αυτόν τον τρόπο επειδή είχε μαζί τους προηγούμενα. Ούτε και πήγε στον πάγκο της ομάδας ο τέταρτος για να πει «μην του μιλάτε σήμερα του Μαυρόπουλου, έχει τις μαύρες του και θα βρείτε τον μπελά σας».

Παρασκήνιο

Μαθαίνω ότι στην επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ο πρόεδρος Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε ότι «εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για το παρασκήνιο έχουν όλοι, αλλά χρειάζονται στοιχεία». Δεν διαφωνώ. Ομως δεν είναι, άραγε, καιρός να σταματήσουν οι παράγοντες να αποκαλούν τη διαφθορά παρασκήνιο; Τι θα πει παρασκήνιο; Υπάρχει, άραγε, κάποια ανάγκη για μυστική συνδιαλλαγή; Αν ήμουν ο Σπανός, την ανακοίνωση δεν θα την έβγαζα εναντίον του Πηλαδάκη, αλλά εναντίον του ίδιου του προεδρείου που δεν έστειλε τον πρόεδρο της ΑΕΛ στον αθλητικό δικαστή κι άρχισε να ζητάει στοιχεία και αποδείξεις λες κι ο συνεταιρισμός αποτελείται από ανακριτές. Προκύπτει βέβαια σε όλα αυτά μια ωραία ερώτηση: σε ποιον αθλητικό δικαστή να τον στείλει κάποιος τον Πηλαδάκη; Σε αυτόν που «διορίζουν» οι συνεταίροι δίνοντάς του προίκα και τη νομική υποστήριξη των εταιρειών τους; Ή μήπως στον αθλητικό δικαστή που ξέχασε (;) να καλέσει σε απολογία τον πρόεδρο της ΕΠΟ όταν πέρυσι δήλωσε ότι έχει στοιχεία (!) πως ΠΑΕ Α' Εθνικής επιχείρησε να επηρεάσει διαιτητή, μαθαίνοντας νωρίς τον ορισμό του;

Νοσηρότητα

Το πρόβλημα δυστυχώς είναι η νοσηρότητα του χώρου. Οταν, π.χ., για την εκλογή των αντιπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ γίνεται ένας (παρασκηνιακός, χα!) «πόλεμος», πώς να τον πείσεις τον Πηλαδάκη ότι όποιος την ψάχνει για να πάει στη Συγγρού δεν το κάνει διότι έχει κάτι στο μυαλό του; Και όταν η Λάρισα σώζεται πέρυσι στην Καλαμαριά σ' ένα ματς-παρωδία τελευταία αγωνιστική, πώς να πείσεις τον κόσμο ότι ο πρόεδρός της δεν διεκδικεί καμία μελλοντική χάρη; Ο Σπανός και ο Πηλαδάκης τσακώνονται τη στιγμή που (και με ευθύνη της Σούπερ Λίγκας) το ποδόσφαιρο παραμένει δέσμιο όσων όχι μόνο δεν γιάτρεψαν τη νοσηρότητά του, αλλά την άφησαν να γιγαντωθεί.

Παροιμία

«Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι» –πρόκειται για τη σοφότερη παροιμία. Ο Πηλαδάκης κι ο Σπανός δεν είναι «κεφάλια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλοι είναι, κι αυτοί και μόνο είναι οι φταίχτες της κακομοιριάς του. Ο Πηλαδάκης είναι φίλος μου, του 'χω πει καιρό τώρα ότι η διαδρομή του μου θυμίζει αυτή του Βαγγέλη Μυτιληναίου, που κι αυτός είχε μπλέξει με τα παραγοντικά πριν φύγει αηδιασμένος. Στον Μυτιληναίο έλεγαν «πήγαινε και κάνε μια συμφωνία με τον Θωμά για να βγεις τρίτος», στον Πηλαδάκη οι ίδιοι περίπου άνθρωποι του λένε να τα βρει με αυτούς που πρέπει –γνωστοί είναι. Ο Σπανός μού είναι συμπαθής, γιατί σέβομαι την παραγοντική του ικανότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες των καιρών. Μου αρέσει η παραγοντική ανεξαρτησία του. Δεν χρωστάει, έχει φτιάξει προπονητικό κέντρο χωρίς ζητιανιές στο κράτος, ο Ατρόμητός του είναι ένα δύσκολο, φιλόδοξο και ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο που θα 'πρεπε το Περιστέρι να αγκαλιάσει μαζικότερα. Οι δύο παράγοντες είναι διαφορετικοί, αλλά είναι χρήσιμοι. Μόνο που η νοσηρότητα του χώρου μπορεί να τους γονατίσει.

Πηγή: Sporday

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

13:00 SS7: ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ - FC ΜΟΣΧΑΣ Ρώσικο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
14:30 SS4: ΤΕΝΙΣ: ATP MASTERS SERIES Mutua Madrilena, A' Ημιτελικός (Ζ)
14:30 ΣΠΟΡΤ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ-ΣΕΛΤΙΚ (Z)
14:45 SS1: ΕΒΕΡΤΟΝ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
16:00 ET3: ΕΘΝΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ Πρωτάθλημα Β Εθνικής (Ζ)
16:30 SS7: ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)
16:30 ΣΠΟΡ+: ΚΗΦΙΣΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ A1 BOΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ (Ζ)
17:00 SS1:ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΟΛΤΟΝ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS3: ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΤΣΕΛΣΙ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS4: ΤΕΝΙΣ: ATP MASTERS SERIES Mutua Madrilena, B' Ημιτελικός (Ζ)
17:00 ET1: ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ Πρωτάθλημα Α1 Μπάσκετ Ανδρών (Ζ)
17:15 SS2: ΛΙΟΝ - ΜΟΝΑΚΟ Γαλλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
18:30 ALPHA: F1 GRAND PRIX ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δοκιμαστικά (Ζ)
19:00 SS1: ΑΕΚ - ΑΕΛ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 NET: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS7: ΡΟΜΑ - ΝΑΠΟΛΙ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:15 SS2: ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
20:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΑΛΑΓΑ (Z)
20:45 ET3: ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α1 ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ (Ζ)
21:00 SS3: ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
23:00 SS1 ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
23:10 SS4: ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ - ΠΑΡΑΝΑ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Z)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
15:00 ALPHA: ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ
16:40 SS1: SUPERGOAL
18:30 NET: PRE-GAME ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
21:00 SS1: SUPERGOAL

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

20/10/1999 Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο πρόεδρος των προέδρων της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος από καρκίνο του πνεύμονα. Ως πρόεδρος (Σεπτέμβριος 1974- Ιούνιος 1980) δημιούργησε την ανεπανάληπτη εποχή, την χρυσή οκταετία της ΑΕΚ με το νταμπλ το 1977, τον τίτλο του πρωταθλητή το 1979, την 4άδα στο Κύπελλο UEFA 1976-77, τα έργα των Προπυλαίων και της Σκεπαστής εξέδρας στο στάδιο και την θεμελίωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ

20/10/1997 Ο Δημήτρης Σαραβάκος παίζει για τελευταία φορά με τον ΠΑΟ στον αγώνα εναντίον του Αθηναϊκού (4-1)

20/10/1976 Ο Diego Maradona, σε ηλικία 16 ετών, σημειώνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο 36ο λεπτό του αγώνα πρωταθλήματος Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ταγέρες

20/10/1968 Ο Αμερικανός Dick Fosbury κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος με 2.24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικoύ εισάγοντας ένα νέο παλμό περνώντας τον πήχη με την πλάτη του. Ο νέος παλμός θα γίνει πολύ δημοφιλής αντικαθιστώντας τον προηγούμενο Johnson που έχει ονομαστεί από τον Cornelius Johnson, ολυμπιονίκη του 1936 στο Βερολίνο με 1.85

20/10/1960 Ανακοινώνεται ο διπλασιασμός της χωρητικότητας του Σταδίου Καραϊσκάκη από 20.000 σε 40.000 θέσεις με επέκταση των κερκίδων του

20/10/1891 Ξεκινά ο πρώτος διεθνής 6ήμερος αγώνας ποδηλασίας στο Madison Square Garden. Ο αγώνας κρατάει 142 ώρες και οι ποδηλάτες ξεκουράζονται κατά τη διάρκειά του. Το ρεκόρ κάνει ο Charlie Miller ο οποίος καλύπτει 2.093,4 μίλια.