Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPION LEAGUE


ΔΩΝΗΣ: "ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ..."

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην Αγγλία για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ο Γιώργος Δώνης περιμένει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι εναντίον της Εβερτον, σε σχέση με το προ 20ημέρου κόντρα στη Μπλάκμπερν. Αύριο (22:00 ΝΕΤ) οι κυπελλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν τους «τόφις» στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου UEFA...

Ο Έλληνας προπονητής τους δήλωσε: «Κοιτάμε να απολαύσουμε τους αγώνες και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για πρόκριση. Ανμτιμετωπίζουμε μια ιστορική ομάδα με πολλές δυνατότητες. Δεν ξεχωρίζω παίκτες, θεωρώ ότι έχει ποιοτικούς σε όλες τις γραμμές. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο ματς από αυτό εναντίον της Μπλάκμπερν. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχει εντελώς διαφορετικό στιλ η Εβερτον στον τρόπο παιχνιδιού».

Οσον αφορά την κατάσταση των τραυματιών, ο 39χρονος τεχνικός διευκρίνισε πως: "οι πιθανότητες συμμετοχής του Νίκου Νταμπίζα και του Ηλία Κώτσιου είναι αυξημένες, όχι όμως και του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, ο οποίος φαίνεται πως χάνει οριστικά την αναμέτρηση του «Γκούντισον Παρκ».

Αναφερόμενος στην ιστορική έδρα της Εβερτον, ο Δώνης δήλωσε: «Η εδρα είναι ένας παράγοντας, αλλά δεν μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Οποιες κι αν είναι οι συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, στόχος μας είναι να αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα ότι έχουμε καλή ομάδα, είτε εντός είτε εκτός των τειχών».

Τέλος, διευκρίνισε πως η συνεργασία με αγγλικό σύλλογο (όπως είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του) δεν αποτελεί προτεραιότητα: «Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο η Λάρισα. Γίνομαι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΛ σε συμμετοχές και ελπίζω να τις διπλασιάσω, με την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα προχωράει και θα γίνεται καλύτερη».

ΜΟΓΙΕΣ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Μπορεί να εμφανίστηκε αισιόδοξος για νίκη της Εβερτον, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υποτιμά την ΑΕΛ. Κάθε άλλο. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης τόνισε ότι η κυπελλούχος Ελλάδας είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμού και θα τον έχει από τους "εφοπλιστές", ενώ είχε και διάθεση για χιούμορ, καθώς σε ερώτηση για το ποια είναι η προετεραιότητα της ΈΒερτον φέτος, απάντησε χρησιμοποιώντας και τα... ελληνικά του: "Φυσικά θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Αλλά το πρωτάθλημα είναι το… βούτυρο στο ψωμί μας. Πως το λέτε εσείς στην Ελλάδα κεμπάπ ή… μουζάκα;".

Ο Μόγιες άρχισε τις δηλώσεις του, τονίζοντας: "Η ΑΕΛ είναι μια καλή ομάδα ως σύνολο, αλλά διαθέτει και μερικές πολύ καλές μονάδες. Παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και μην ξεχνάμε ότι απέκλεισε τη Μπλάκμπερν. Θα της δείξουμε τον σεβασμό που της αξίζει".

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Εβερτον βελτιώνεται συνεχώς μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν έκρυψε τη συνεργασία του με τον Μαρκ Χιουζ, προπονητή της Μπλάκμπερν, ώστε να μάθει τα πάντα για τους Θεσσαλούς: "Παρακολούθησα σε dvd τους αγώνες με τη Μπλάκμπερν και σχημάτισα τη γνώμη ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα. Ελπίζω, πάντως, ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε".

Σχολιάζοντας τον όμιλο στον οποίο βρίσκονται Εβερτον και ΑΕΛ είπε πως "είναι ένας ανοικτός όμιλος και όλες οι ομάδες έχουν για διαφορετικούς λόγους η καθεμία πιθανότητες πρόκρισης. Η πιο ισχυρή, πάντως, είναι η Ζενίτ», επανέλαβε ότι "περιμένω από την ομάδα μου να εμφανιστεί πιο δυνατή"

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ξεκινά από τα δύσκολα τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων, καθώς δοκιμάζεται στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στην Εβερτον.

Τα "ζαχαρωτά" έχουν μέτρια πορεία μέχρι στιγμής στην Πρέμιερλιγκ, όπου βρίσκεται στην ενδέκατη θέση, αν και απέναντι στην Λίβερπουλ στάθηκε πολύ καλά, και θα μπορούσε να μην έχει χάσει.

Από την άλλη οι "βυσσινί" θα πάνε στην Αγγλία με οδηγό τις εμφανίσεις τους κόντρα στην Μπλάκμπερν, και θα πρέπει να ξεχάσουν τα προβλήματά τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να τα καταφέρουν, ειδικά τώρα, που η Εβερτον θα... φυλάγεται από παντού για να μην την "πατήσει" όπως η Μπλάκμπερν.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ζενίτ υποδέχεται την Αλκμάαρ, και οι Ρώσοι έχουν αναμφισβήτητα το προβάδισμα, αφού βρίσκονται ένα βήμα από τον τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα, την στιγμή που η Αλκμάαρ δεν έχει νικήσει στο ολλανδικό πρωτάθλημα από τον Αυγουστο, και το παιχνίδι με την Εξέλσιορ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ

Με...ενισχύσεις θα υποδεχτεί την Λάρισα στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, η Έβερτον.

Ο τεχνικός των "εφοπλιστών" Ντέιβιντ Μόγιες είναι πιθανό να έχει ξανά στην διάθεση του τον Τίμ Κάχιλ. Ο Αυστραλός μέσος προπονείται πλέον κανονικά και ενδεχομένως να κάνει την μεγάλη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με την Βέρντερ Βρέμης τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Φιλ Νέβιλ και ο Τόνι Χίμπερτ επίσης είναι στην διάθεση του προπονητή τους. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Τα μόνα προβλήματα που θα έχει ο Μόγιες είναι οι απουσίες του Γκράβεσεν, του Τζόνσον και του Βόουαν.

ΣΤΗΝ 14η ΘΕΣΗ "ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ"

Στην 14η θέση της κατάταξης της FIFA βρίσκεται για αυτό το μήνα η Ελλάδα. Η χώρα μας παρουσίασε άνοδο μιας θέσης χάρη στις νίκες κόντρα σε Τουρκία (1-0) και Βοσνία (3-2). Στην κορυφή βρίσκεται η Αργεντινή που τον περασμένο μήνα βρισκόταν δεύτερη στον σχετικό πίνακα.

Η πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία έχασε δύο θέσεις και τώρα βρίσκεται τρίτη πίσω από την Βραζιλία. Η Γαλλία του Ραϊμόν Ντομενέκ και η Γερμανία, που εξασφάλισε πρώτη την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ερχόμενου καλοκαιριού, είναι οι δύο χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Αναλυτικά η πρώτη εικοσάδα της κατάταξης:

1. Αργεντινή 1.533 (+1)
2. Βραζιλία 1.459 (+1)
3. Ιταλία 1.387 (-2)
4. Γαλλία 1.271 (+2)
5. Γερμανία 1.245 (-1)
6. Ισπανία 1.226 (+1)
7. Ολλανδία 1.207 (-2)
8. Πορτογαλία 1.203 (-)
9. Τσεχία 1.174 (+2)
10. Κροατία 1.155 (-)
11. Αγγλία 1.137(-2)
12. Ρουμανία 1.086 (-)
13. Σκωτία 1.049 (+1)
14. Ελλάδα 1.034 (+1)
15. Μεξικό 978 (-2)
16. Ρωσία 960 (+10)
17. Ουρουγουάη 900 (+2)
18. ΗΠΑ 886 (-2)
19. Νιγηρία 841 (+4)
20. Πολωνία 837 (-4)

Που βρίσκονται οι αντίπαλοι της εθνικής στην προκριματική φάση του EURO 2008

Τουρκία : 28η (-7)
Βοσνία : 48η (-9)
Νορβηγία: 21η (+8)
Ουγγαρία: 48η (+7)
Μολδαβία: 61η (+20)
Μάλτα :137η (-13)

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης
ΒΟΗΘΟΣ Παπαδόπουλος
ΣΔΠ Θεσ/νίκης
ΒΟΗΘΟΣ Ουζούνογλου Χ ΣΔΠ Θεσ/νίκης
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τριτσώνης Σ. ΣΔΠ Αθηνών
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κακλαμάνος Α. ΣΔΠ Αρκαδίας

ΑΥΤΟΣ Θ' ΑΝΤΕΞΕΙ;;;;;;;;;

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στις 10 το πρωί η αποστολή της ΑΕΛ αναχώρησε για την Αγγλία με τσάρτερ από τη Νέα Αγχίαλο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη στις 8.30 μ.μ. και μισή ώρα αργότερα προπόνηση της ομάδας στο «Γκούντισον Παρκ».

Ο αγώνας αύριο αρχίζει στις 10 μ.μ. (ΝΕΤ) και εν συνεχεία η αποστολή θα πάρει το δρόμο για την Αθήνα, όπου θα παραμείνει, καθώς την Κυριακή υπάρχει το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

ΛΥΡΑΚΗΣ: "ΚΑΛΩΣ, ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ"

Η κίνηση της ΚΕΔ να θέσει στη διάθεσή της τον Κασναφέρη (για πόσο διάστημα απομένει να πληροφορηθούμε) και η παραπομπή του παρατηρητή Ζαχαριάδη στο πειθαρχικό όργανο (κινδυνεύει με διαγραφή, για την πολύ καλή βαθμολογία στο διαιτητή που αδίκησε την ΑΕΛ) δεν ικανοποίησε... αυτονόητα τους «βυσσινί».

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Νίκου Λυράκη: «Αν η κίνηση της ΚΕΔ έγινε γιατί αναγνωρίστηκε το λάθος, έχει καλώς. Αν γίνεται για να κατευναστεί η κοινή γνώμη, σίγουρα δεν μας καλύπτει, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον». Εξάλλου, το κλίμα στην ΑΕΛ είναι πως «δεν μας ενδιαφέρει να "φάμε" τον κάθε Κασναφέρη, αλλά μας ενδιαφέρει η σωστή διαιτησία».

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης παρακολούθησε από την τηλεόραση το σαββατιάτικο αγώνα της ΑΕΛ με την ΑΕΚ, καθώς το πρόγραμμά του ανατράπηκε την τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσε να βρεθεί στο ΟΑΚΑ. Φυσικά και είδε τα διαιτητικά λάθη του Γιώργου Κασναφέρη, επέλεξε ωστόσο αυτή τη φορά να ακολουθήσει προσωπικά το δρόμο της σιωπής, αφήνοντας στην επίσημη ΠΑΕ να τοποθετηθεί, όπως και έκανε με την προχθεσινή ανακοίνωση.

Μετά την ένταση και την έκρηξη της προηγούμενης βδομάδας εξαιτίας του «θέματος Ζολώτα», ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ εμφανίζεται απηυδισμένος και απογοητευμένος. Εκείνο που τον «τρέλανε» είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλοι στάθηκαν στο γεγονός της παραίτησής του από αντιπρόεδρος της Super League, χάνοντας ουσιαστικά την ουσία και το νόημα που είχε η κίνηση αυτή.

Διαπιστώνει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει βούληση, για να λυθεί το μέγα πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας και από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το αδιέξοδο, ο ίδιος δεν βλέπει λόγο να ασχολείται. «Εχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου» λέει στο περιβάλλον του και δεν κρύβει ότι αν υπήρχε «εύκολος» τρόπος, θα έφευγε από το ποδόσφαιρο.

Για την ώρα, πάντως, ετοιμάζεται να απολαύσει άλλη μία ευρωπαϊκή εμπειρία (παρηγοριά γι αυτόν, αλλά και για τους «βυσσινί») με την ΑΕΛ, ακολουθώντας την αποστολή της ομάδας στο Λίβερπουλ για το αυριανό παιχνίδι με την Εβερτον.

ΣΤΑΜΠΣ: "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...|

«Συνεχίζουμε, είναι τόσο απλό...» τόνισε στο Everton TV ο Αλαν Σταμπς, μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ και εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Λάρισα στο «Γκούντισον Παρκ». Ο έμπειρος αμυντικός επισήμανε πως «είναι μεγάλο παιχνίδι και για αυτά τα παιχνίδια δουλέψαμε σκληρά την περασμένη σεζόν».

Από κει και πέρα, ο Σταμπς απένειμε τα εύσημα και στον συμπαίκτη του Τζολέον Λέσκοτ, ο οποίος έχει καταγράψει στο ενεργητικό του πέντε γκολ την τρέχουσα σεζόν, τα δύο εκ των οποίων στον προηγούμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ κόντρα στην ουκρανική Μέταλιστ.

«Είναι φανταστικός. Σίγουρα δεν μπορούσα να κάνω μερικά από τα κόλπα του ούτε στα καλύτερά μου. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να παίζω δίπλα του» κατέληξε ο... ύμνος του Σταμπς για τον Λέσκοτ.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ..."

Την πεποίθηση ότι η ΑΕΛ μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία επί της Μπλάκμπερν και αύριο βράδυ στο «Γκούντισον Παρκ» κόντρα στην Εβερτον εξέφρασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο διεθνής παίκτης της Μπόλτον, παίζοντας στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη δυναμικότητα της αυριανής αντιπάλου της ΑΕΛ, την οποία η ομάδα του αντιμετώπισε ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ. «Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Εβερτον και την Μπλάκμπερν, που ήδη αντιμετώπισε η Λάρισα» υπογράμμισε ο Γιαννακόπουλος, μιλώντας για το κλίμα που θα συναντήσουν αύριο οι «βυσσινί».

«Σίγουρα η ΑΕΛ θα βρεθεί σε συνθήκες μίας «καυτής» έδρας, αλλά πιστεύω ότι, αν αγωνιστεί και πάλι με σοβαρότητα και πειθαρχία, έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποσπάσει το αποτέλεσμα που θέλει. Μετά τις τέσσερις κορυφαίες αγγλικές ομάδες, δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε τεχνικό επίπεδο στους υπόλοιπους συλλόγους. Ο Γιώργος Δώνης απέδειξε ότι ξέρει τον τρόπο που πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα του, για να αντεπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα».

Ο Γιαννακόπουλος αυτή τη φορά δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί την αποστολή της ΑΕΛ-όπως είχε κάνει στο Μπλάκμπερν-, αφού έχει αγώνα, ωστόσο έστειλε ήδη τις ευχές του: «Η ΑΕΛ είναι ομάδα που δουλεύει σοβαρά και μπορεί να πάει ψηλά, βοηθώντας και το ελληνικό ποδόσφαιρο και στο εξωτερικό».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

18:00 ET1/ΣΠΟΡ+: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΑΖΑΝ ΒΟΛΕΪ: CHAMPIONS LEAGUE (Ζ)
19:15 SS4: ΤΣΙΜΠΟΝΑ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ Euroleague: Φάση ομίλων (Z)
20:00 ET1/ΣΠΟΡ+: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΣΚΡΑ ΒΟΛΕΪ: CHAMPIONS LEAGUE (Ζ)
20:45 SS3: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΟΜΑ Euroleague: Φάση ομίλων (Ζ)
20:45 SS7: ΑΡΗΣ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ Euroleague: Φάση ομίλων (Z)
21:45 NET: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Champions League: Φάση ομίλων (Z)
21:45 SS1: ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΛΑΤΣΙΟ Champions League: Φάση ομίλων (Z)
21:45 SS2: ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Champions League: Φάση ομίλων (Z)
21:45 SS4: ΤΣΕΛΣΙ - ΣΑΛΚΕ Champions League: Φάση ομίλων (Z)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Μπενφίκα - Σέλτικ (Μ)
23:45 SS3: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Ρόζενμποργκ - Βαλένθια (Μ)
23:45 SS4: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Μίλαν - Σακτιόρ Ντόνετσκ (Μ)
23:45 SS7: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Μαρσέιγ - Πόρτο (M)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS3: EUROLEAGUE SHOW
20:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE
21:00 ΝΕΤ: CHAMPIONS NET
21:15 SS6: ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
23:30 NET: CHAMPIONS NET


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

24/10/2000 Ο 39χρονος Diego Maradona αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ατλέτικο Αλμάργκο αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της, Dardo de Marci

24/10/1996 Η Αργεντινή τενίστρια Gabriela Sabatini αποχωρεί από τα γήπεδα λόγω μεσογειακής αναιμίας

24/10/1994 Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Jorge Valdano χρησιμοποιεί για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τον Raul Gonzalez, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου, σε ηλικία μόλις 17 ετών

24/10/1984 Η Steffi Graf δίνει τον πρώτο της επαγγελματικό αγώνα τένις

24/10/1970 Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.49 στο Καραϊσκάκη. Ταυτόχρονα γίνεται και ο πρώτος Βαλκάνιος αθλητής που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μεταπολεμικά. Το ρεκόρ θα αντέξει 22 χρόνια σαν πανελλήνιο και θα το καταρρίψει το 1992 ένας άλλος Χρήστος, ο Παλλάκης, με 5.52, σε άλλη μια σύμπτωση, όπου ο πήχυς είχει ζητηθεί να τοποθετηθεί δύο πόντους πιο κάτω και το ύψος του ξαναμετριέται

24/10/1959 Ο Wilt Chamberlain ξεκινάει ένα ρεκόρ 799 συνεχόμενων αγώνων, στα οποία δεν αποβλήθηκε ούτε μια φορά με 5 φάουλ

24/10/1944 Πεθαίνει στη φυλακή σε ηλικία 67 ετών ο Louis Renault (ο τελευταίος των τριών αδελφών Renault που έστησαν τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία), ένα μήνα μετά τη σύλληψη του ως συνεργάτη των Ναζί

24/10/1924 Πραγματοποιείται η ιδρυτική συνέλευση της ΕΛΠΑ και πρόεδρος εκλέγεται ο Βλαδίμηρος Μπένσης. Ο αρχικός τίτλος είναι ΕΛΑ (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου), στην συνέχεια όμως θα προστεθεί και η λέξη «περιηγήσεων» (ΕΛΑΠ) και για λόγους ευφωνίας ο αντιπρόεδρος Ν. Βλαχόπουλος θα αντιπροτείνει τα αρχικά ΕΛΠΑ

24/10/1901 Η Anna Edson Taylor πέφτει μέσα σε βαρέλι από την κορυφή των καταρρακτών του Νιαγάρα χωρίς να χτυπήσει

24/10/1857 Εγκρίνεται το καταστατικό του πρώτου ποδοσφαιρικού σωματείου στην ιστορία, της Sheffield στην Αγγλία