Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΚΤΩ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

Οκτώ παίκτες της ΑΕΛ επέστρεψαν στη Λάρισα και δεν θα συμμετάσχουν στον αγώνα για το Σούπερ Καπ εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Δώνης διευκρίνισε -όπως άλλωστε και ο Τάκης Λεμονής- στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ότι δεν είναι διατεθειμένος να ταλαιπωρήσει κι άλλο τους ποδοσφαιριστές του, σ΄έναν αγώνα που σε ολόκληρη την Ευρώπη σηματοδοτεί στην έναρξη της περιόδου. Στην Ελλάδα ορίστηκε στο μέσον του πρωταθλήματος, των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των διεθνών αγώνων!

Ετσι, στη Λάρισα βρίσκονται επτά από τους ποδοσφαιριστές της κυπελλούχου, που έως τώρα έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Πρόκειται για τους Κλέιτον, Σαρμιέντο, Νταμπίζα, Βενετίδη, Μπακαγιόκο, Φωτάκη, Καλαντζή, ενώ επέστρεψε και ο Σπύρος Χριστόπουλος, καθώς οι δύο γκολκίπερ της ΑΕΛ στον μεθαυριανό (20.00) αγώνα θα είναι ο Στέφανος Κοτσόλης και ο Φώτης Κηπουρός.

Τέλος, σήμερα Δευτέρα (29/10), οι «βυσσινί» προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

"ΝΥΣΤΕΡΙ" ΣΤΟΝ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Το ταξίδι του Νίκου Νταμπίζα στη Γερμανία, προκειμένου να εξετάσει τις έντονες ενοχλήσεις που αισθάνεται στους κοιλιακούς, επιβεβαίωσε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστή. Ο «Ντάμπι», ο οποίος από το τέλος της περασμένης σεζόν κάνει ένεση(!) για να αγωνιστεί, υποφέρει από κοιλιακό άλγος και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο ίδιος περιμένει να δει την εξέλιξη του προβλήματος και παράλληλα αναζητεί το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να κάνει την επέμβαση. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ο Νταμπίζας δεν θα θα δώσει το παρών την Τετάρτη (31/10, 20:00) στο Σούπερ Καπ, μαζί με τους Καλαντζή, Κλέιτον, Βενετίδη, Φωτάκη, Χριστόπουλο, Μπακαγιόκο και Σαρμιέντο, οι οποίοι βρίσκονται στη Λάρισα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ SUPER CUP

Απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη περιελάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Νικοπολίδης, Αντζας, Χ. Σέζαρ, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και Λούα Λούα είχαν ρεπό, ενώ οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Πέραν του τελευταίου προβλήματος που προέκυψε με τον Άντζα, ο Ντιντιέ Ντομί ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, όπως και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τόμισλαβ Μπούτινα στο γήπεδο. Θεραπεία και προπόνηση στο γυμναστήριο έκαναν Νε και Λεντέσμα. Όσον αφορά, τον Ραούλ Μπράβο που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην αριστερή γαστροκνήμια, έκανε πρόγραμμα θεραπείας. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Τάκης Λεμονής ανακοίνωσε τους 22 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή για τον αγώνα του Σούπερ Καπ.

Εκτός έμεινε και πάλι ο Λεντέσμα, όπως και ο Ραούλ Μπράβο. Νέα πρόσωπα αυτά των Σοϊλέδη, Κατσικογιάννη και Βασιλόγιαννη. Αναλυτικά στην αποστολή είναι οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Σηφάκης, Χ. Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μενδρινός, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Αρτσούμπι, Κατσικογιάννης, Σοϊλέδης, και Βασιλόγιαννης.

ΞΑΝΘΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΛΛΑ

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας της Ξάνθης, Σπύρος Βάλλας, έχει υποστεί τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο. Ο παίκτης που έγινε αλλαγή κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ, τίθεται ως αμφίβολος για το παιχνίδι με τη Λάρισα.

Όσον αφορά την περίπτωση του αρχηγού της ομάδας της Ξάνθης, Γιάννη Παπαδημητρίου, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχίες. Οπως μάλιστα τονίζει το ιατρικό τιμ, έμπειρος αμυντικός που αποχώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα ως τραυματίας θα χρειαστεί απλά ξεκούραση, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Κεχαγιάς προγραμμάτισε σήμερα φιλικό με την ομάδα Νέων, κυρίως για να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Φλίσκας, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και πλέον προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ SUPER CUP

Από την Τρίτη τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα του Super Cup με τον Ολυμπιακό που θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 31/10 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 20:00.

Τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 και 25 ευρώ και θα διατίθενται από το
Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1), την Τρίτη το πρωί από τις 10:30 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00, όπως επίσης και το πρωί της Τετάρτης από τις 08:30 έως τις 11:00.


ΕΧΑΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

Ο στόχος της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη ήταν η νίκη, ώστε να ανέβει η ομάδα βαθμολογικά και ψυχολογικά. Από τη στιγμή που προηγήθηκε αλλά τελικά έχασε με 3-1, μόνο χαμένη είναι συνολικά από αυτή την αναμέτρηση.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Τίποτα... Η κυπελλούχος Ελλάδας παραμένει με μοναδική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αυτή της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης και μοιραία έχει βρεθεί λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Θεσσαλοί δε δείχνουν ικανοί να αντεπεξέλθουν με την ίδια επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό πρέπει να προκαλεί προβληματισμό, καθώς ο πρώτος στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος και όχι... η κατάκτηση του κυπέλλου UEFA.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ
: Ενα ακόμη παιχνίδια. Μία ακόμη ευκαιρία για να ανέβει στη βαθμολογία. Η ΑΕΛ προηγήθηκε, έδειξε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα της, αλλά τελικά... κατέρρευσε στην επανάληψη και ήρθε το τελικό 3-1. Αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δε βοηθάει ψυχολογικά την ομάδα, ενώ επαναφέρει στη μνήμη όλων τον περσινό... εφιάλτη με τη μάχη για παραμονή.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
: Πέρα από τον τελικό του Σούπερ Καπ την Τετάρτη, η ΑΕΛ ετοιμάζεται για το επόμενο ματς πρωταθλήματος. Η "βυσσινί θύελλα" υποδέχεται την Κυριακή την Ξάνθη και η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία και θα κάνει αρκετά βαρύ το κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Αμέσως μετά, ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ για το κύπελλο UEFA, στο οποίο θα πρέπει η ΑΕΛ να νικήσει αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης, για να ανέβει στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη για το επίσης κρίσιμο ματς με τον Ηρακλή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
: Η Λάρισα προσπάθησε για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και αυτό αποδεικνύεται και από τις 12 τελικές προσπάθειες που είχε. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, όμως, δεν αναπτύσονταν σωστά όπως λένε και οι 2/12 σέντρες, ενώ υπέπεσαν και σε 34 λάθη. Τα έξι κερδισμένα κόρνερ δείχνουν ότι οι Θεσσαλοί πίεσαν, αλλά και οι 11 επεμβάσεις και οι πέντε αποκρούσεις, δείχνουν και ότι πιέστηκαν αρκετά.

Ατομικά, ο Μαρτσέλο Σαρμιέντο είχε κέφια και έκανε 11 σωστές μπαλιές, δύο κλεψίματα και προσπάθησε και μια φορά να σκοράρει, ενώ ο Κλέιτον Σίλβα ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Λάρισας, με τέσσερις προσπάθειες για γκολ. Ο Βραζιλιάνος μοίρασε και έξι σωστές πάσες, αλλά υπέπεσε και σε 10 λάθη... Αρκετά καλός ήταν ο Παναγιώτης Κατσιαρός, με μία τελική προσπάθεια, έξι σωστές μπαλιές και ένα κλέψιμο, αλλά δεν είχε συμπαράσταση από το άλλο άκρο και συγκεκριμένα τον Γιώργο Γκαλίτσιο, που κινήθηκε σε ρυχά νερά...

Πηγή: sportime.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΦΩΚΙΚΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ 2-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ 0-0
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 - ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 1-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΟΦΑΔΩΝ 1-1
ΜΥΡΙΚΗ - ΒΕΛΟΥΧΙ 0-1
ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 1-0
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 0-2
ΚΙΣΣΑΒΟΣ - ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER CUP: ΦΙΛΙΚΟΣ... ΤΕΛΙΚΟΣ

Όταν οι τεχνικοί των φιναλίστ μιας διοργάνωσης, αντιμετωπίζουν έναν τελικό σαν... υποχρέωση, τότε αυτός - ο τελικός - χάνει την αίγλη και τη σημασία του ! Ολυμπιακός και ΑΕΛ, αντιμετωπίζουν ως "αναγκαίο" την αναμέτρηση της Τετάρτης για το Σούπερ Καπ στο «Καραϊσκάκη». Τάκης Λεμονής και Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εν όψει του αγώνα, συμφώνησαν πως, είναι... ακατάλληλη η χρονική στιγμή που διεξάγεται αυτός. Μάλιστα αποκάλυψαν πως θα προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές εν όψει της δύσκολης συνέχειας και για τις δύο ομάδες εντός και εκτός των συνόρων. Πως λέμε "φιλικό ματς;"

Γιώργος Δώνης:
«Είναι τιμή για τη Λάρισα που συμμετέχει σε έναν τέτοιο αγώνα. Μία ομάδα σαν εμάς, δεν έχει πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσει έναν τίτλο. Πιστεύω πως το παιχνίδι έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει η σεζόν και όχι τώρα, γιατί για μας είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος.Έχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα, έχουμε δώσει πολλά ματς για την Ευρώπη και την Κυριακή μάς περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα (απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο Αλκαζάρ).

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν μπορούμε ν΄ ανταποκριθούμε το ίδιο καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να περιμένετε κι από εμάς πολλές αλλαγές. Θα παίξουν οι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Ηδη στείλαμε πίσω στην Λάρισα οκτώ βασικούς παίκτες που έχουν σηκώσει το περισσότερο βάρος μέχρι τώρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υποτιμάμε το θεσμό ή πως δεν μας ενδιαφέρει ο τίτλος, αλλά βλέπουμε πως οι παίκτες κάπου είναι κουρασμένοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσα παιχνίδια».

Τάκης Λεμονής: Κάθε τίτλος αποτελεί κίνητρο. Αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες λόγω των πολλών αγώνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για να παλέψουμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε τη Λάρισα, γιατί πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ πως το παιχνίδι αυτό έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όχι τώρα. Θα έχουμε πάρα πολλές αλλαγές, γιατί διανύουμε ένα πολύ κρίσιμο 20ημερο για μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Στέφανος Κοτσόλης: «Οι τίτλοι είναι αυτοί που μένουν στην ιστορία και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Σούπερ Καπ, αν και για μας είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, καθώς είμαστε πολύ κουρασμένοι και δεν έχουμε ξεκινήσει όπως θα θέλαμε το πρωτάθλημα».

Ιεροκλής Στολτίδης: Μπορεί το Σούπερ Καπ να μην έχει τη λάμψη του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου, αλλά δεν παύει να είναι κι αυτός ένας τίτλος.Οφείλουμε να προσφέρουμε υψηλό θέαμα και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Πειθαρχικό Όργανο παραπέμπεται ο Κύρος Βασσάρας για την διαιτησία του στην αναμέτρηση Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ο Έλληνας διεθνής ρέφερι βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων από τον παρατηρητή, Μεσσαλά Β. (ΣΔΠ Αχαΐας), καθώς τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τις αποφάσεις τους στην συγκεκριμένη αναμέτρηση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αναλυτικά οι βαθμοί των διαιτητών στο παιχνίδι της ΑΕΛ:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ
Παρατηρητής : Κακλαμάνος Α. (Αρκαδίας)
Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Θεσ/νίκης)
Βαθμολογία: 8,2
α΄ Βοηθός: Παπαδόπουλος Δ. (Θεσ/νίκης)
Βαθμολογία: 7
β΄ Βοηθός: Ουζούνογλου Χ. (Θεσ/νίκης)
Βαθμολογία: 8
4ος Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών)
Βαθμολογία: 9

ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ Η ΚΟΥΡΑΣΗ...

Στην κούραση απέδωσαν οι παίκτες της ΑΕΛ την (αρνητική) μεταμόρφωση της εικόνας των «βυσσινί» στο δεύτερο ημίχρονο.

«Μας βγήκε η κούραση. Ηταν εμφανές. Επρεπε να τους κυνηγάμε και να τρέχουμε πίσω από την μπάλα. Ομως ο... εγκέφαλος δεν έδινε τις σωστές εντολές στο σώμα!» είπε ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο,

Και ο Ηλίας Κυριακίδης ουσιαστικά συμφώνησε: «Η ΑΕΛ έχει δύο 10ετίες να παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο καθένας μας πρέπει να βρει τον τρόπο για να είναι πιο "φρέσκος" από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Πανιώνιος στο καλό του ημίχρονο έκανε 3 γκολ και εμείς μόλις ένα. Αυτή ήταν η διαφορά μας».

ΔΩΝΗΣ: ΔΕΝ ΤΡΕΞΑΜΕ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ...

Ολη η ζημιά έγινε από τη δεξιά πτέρυγα κατά τον τεχνικό της ΑΕΛ, Γιώργο Δώνη, στην επανάληψη. «Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Πανιώνιος όμως ήταν πιο ουσιαστικός. Εμείς δεν τελειώσαμε το παιχνίδι τη στιγμή που έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε πίσω και ο Πανιώνιος ειδικά από τη δεξιά πλευρά έμπαινε συνέχεια στην περιοχή μας. Εμείς δεν τρέξαμε όσο έπρεπε και δεν είχαμε τις κατάλληλες βοήθειες.

Στο 80 κάναμε αλλαγές για να παίξουμε με πέντε παίκτες στην άμυνα, για να βγαίνει κάποιος πάνω στον Σκούφαλη, αλλά ο Κώτσιος ζήτησε να βγει» είπε χαρακτηριστικά ο Δώνης, που πρόσθεσε ότι «από την αρχή του β μέρους είχαμε προβλήματα με τον Σκούφαλη. Ο Καλαντζής είχε κουραστεί και δεν μπορούσε να δώσει βοήθειες στον Κατσιαρό, γι αυτό βάλαμε τον Σαρμιέντο εκεί. Ομως δεν απέδωσε».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜΕ ΡΕΖΕΡΒΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Παγκρήτειο, κόντρα στον Εργοτέλη, με 3-3, δεν αλλάζει τα σχέδια του Τάκη Λεμονής. 47χρονος τεχνικός, όπως είχε σχεδιάσει αρχικά, θα χρησιμοποιήσει στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στην Λάρισα, στο "Καραϊσκάκη", την Τετάρτη (31/10 20:00 Alpha), ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ένα μήνα εκτός δράσης, πιθανότατα, ο Άντζας, λόγω θλάσης στο δικέφαλο, τραυματίας και ο Μπράβο.

Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα

Με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στην Λάρισα, στο "Καραϊσκάκη", την Τετάρτη (31/10 20:00 Alpha), αφού ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, όπως είναι ο Μάρκο Νε, ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι, ο Λεονέλ Νούνιες, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Τάσος Πάντος. Στο παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σημάδια κόπωσης και ο 47χρονος τεχνικός, θέλει να τους δώσει ανάσες, αφού ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ (3/11), Ρεάλ Μαδρίτης (6/11) και Αστέρα Τρίπολης (10/11).

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα, εκτός από την "the match" λόγω της χθεσινής αργίας, μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

17:30 ET3: ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ Πρωτάθλημα Β Εθνικής (Ζ)
22:00 ΣΠΟΡ+: ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (Z)

ΣΠΟΡ+

14:00 ΗΡΑΚΛΗΣ – ΆΡΗΣ A1 Bόλεί Ανδρών (Ε)
16:00 ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ
17:00 WRC
18:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV: ΆΡΣΕΝΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
20:00 ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Κύπελλο UEFA (E)
22:00 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (Z)
00:05 ΕΒΕΡΤΟΝ-ΛΑΡΙΣΑ Κύπελλο UEFA (E)
02:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΟΥΤΡΕΧΤΗ - ΑΓΙΑΞ (E)
04:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

19:00 NET: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE PREVIEW
23:00 SS1: ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

29/10/1997 Ο Cristian Vieri γίνεται ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που σημειώνει γκολ για την εθνική ομάδα της χώρας του στην Ρωσία, στον αγώνα (1-1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998

29/10/1988 Το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκινάει όταν ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου καταγγέλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λιντς. Τρεις μέρες μετά (1/11), ο επίτροπος της Τράπεζας Κρήτης ασκεί ποινική δίωξη. Ο Κοσκωτάς θα επιχειρήσει να διαφύγει στις ΗΠΑ αλλά στις 23/11/88 θα συλληφθεί από το FBI στο αεροδρόμιο του Μπέντφορντ στην Μασσαχουσέτη όπου θα φτάσει με ιδιωτικό αεροπλάνο του Αργύρη Σαλιαρέλη, ο οποίος κρατείται στην Αθήνα για υπόθαλψη εγκληματία. Η δίκη θα γίνει στην Αθήνα δύο χρόνια μετά (11/3/91) και τον Ιούνιο του 1991 ο Κοσκωτάς θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα φυλακιστεί στον Κορυδαλλό

29/10/1978 Η Ελλάδα νικά την ισχυρή Ουγγαρία στη Θεσσαλονίκη με 4-1 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης με γκολ των Γαλάκου (2), Αρδίζογλου και Μαύρου

29/10/1962 Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των Beach Boys “Surfin’ Safari”. Στο εξώφυλλο φαίνεται το συγκρότημα να κρατάει μία σανίδα σερφ, ένα θέμα το οποίο θα επαναληφθεί στα επόμενα δύο άλμπουμ “Surfin’ USA” και “Surfer Girl”, σε μία περίοδο που 30.000 Καλιφορνέζοι κάνουν σερφ στις παραλίες. Ο Dennis Wilson, ιδρυτής του συγκροτήματος, έχει ήδη ηχογραφήσει στις 3/10/1961 την σονάτα “Surfin”, η οποία στηρίχθηκε στην κίνηση, την ελευθερία και τον ήχο του σέρφ και αποτέλεσε την βάση για τον γνωστό ήχο των Beach Boys. Οι όροι “surf music”, “surf culture”, “surf rock” περιγράφουν μία τάση, που εκφράζεται και από τον ήχο και τον ρυθμό του παραδοσιακού ρεμπέτικου Μισιρλού, που πρωτοτραγουδήθηκε από τον Μιχάλη Πατρίνο το 1927 και μετά από τον Νίκο Ρουμπάνη το 1941, και θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο άλμπουμ των Beach Boys “Surfin’ USA” (1963), ενώ θα ακουστεί και σαν soundtrack στην ταινία Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο καθώς και στα γήπεδα και την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004

29/10/1960 Ο Cassius Clay κερδίζει τον πρώτο του αγώνα ως επαγγελματίας μποξέρ νικώντας τον Tunney Hunsaker στα σημεία μετά από 6 γύρους στην Louisville του Κεντάκι

ΟΙ ΕΥΡΩ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Χαριστέα που πέτυχε αυτογκόλ, η Νυρεμβέργη ηττήθηκε 3-1 από την Βόλφσμπουργκ. Εντυπωσιακή η Ζενίτ που επικράτησε με την 3-0 στην έδρα της Σπαρτάκ Ναλτσίκ, ενώ η Άλκμααρ κατάφερε να δραπετεύσει από το γήπεδο της Μπρέντα κερδίζοντας την με 3-2. Με φόρα από τη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Λάρισας, η Έβερτον νίκησε 2-0 την Ντέρμπι.

Μπρέντα-Αλκμάαρ 2-3
(19’, 56’ πεν Λούρλινγκ-5’ Όπνταμ, 39’ Άρι, 47’ Ζενέρ)

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 3-1
(30’ Χαριστέας αυτ, 34’ Γκράφιτε, 67’ Ντεγκαζάχ- 54’ Μισίμοβιτς)

Σπαρτάκ Ναλτσίκ-Ζενίτ 0-3
(56’ Λόμπερτς, 67’ Ντομίνγκεζ, 90’ Τεκκέ)

Ντέρμπι - Έβερτον 0-2
(23' Αρτέτα, 63' Γιακούμπου)