Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ..."

Δεν θέλησε να ρίξει πουθενά ευθύνες ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, για την αδυναμία της ομάδας του να πανηγυρίσει μια νίκη στο Αλκαζάρ.

Γιώργος Δώνης:«Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο για εμάς αυτό στο οποίο βρισκόμαστε. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε νίκη και από την άλλη για το ποια θα είναι η απόφασή μας στη διαχείριση των αγώνων της Ευρώπης σε συνδυασμό με τα ματς του πρωταθλήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μόνη γιατρειά είναι η νίκη και τίποτε άλλο. Η κατάσταση αυτή μας έχει δημιουργήσει κακή ψυχολογία και άγχος. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε σύντομα στη νίκη για να βοηθηθούμε ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Φταίμε όλοι και πάνω από όλους εγώ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη».

Kαι επεξηγώντας είπε: «Πρέπει να σκεφτούμε πως θα διαχειριστούμε τους ποδοσφαιριστές στους αγώνες σε ΟΥΕΦΑ και Superleague, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για το πρωτάθλημα και αδιαφορούμε για την Ευρώπη». Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να είμαστε δυνατοί ψυχολογικά, για να εμφανιστούμε δυνατοί και στον αγωνιστικό χώρο».

Και κατέληξε: «Αυτή τη δύναμη πρέπει να την έχουμε πρώτα εμείς οι προπονητές και η διοίκηση για να μπορούμε να τη μεταδώσουμε στους ποδοσφαιριστές». Παραδέχτηκε επίσης οι αρκετές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα επαναφέρουν μνήμες από την περσινή χρονιά «όταν έχεις περάσεις τα περσινά, δεν γίνεται να μη φοβάσαι», αλλά συμπλήρωσε πως «πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον τρόπο να καταφέρει αυτό που έχει στόχο».

Νίκος Κεχαγιάς: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Ολη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι τους θέλω νικητές».

***: Φάρσα για βόμβα στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η ομάδα της Λάρισας, αναστάτωσε την αποστολή, λίγες ώρες πριν την έναρξη του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ

4ος ΟΜΙΛΟΣ(7η)

Θησέας Αγριάς-Μαρτίνο 0-0
Ανδρούτσος Γραβιάς-Φωκικός 1-2
Αχιλλέας Φαρς.-Κίσσαβος 0-2
Βελούχι-Ρ.Φεραίος 1-0
Ηρακλής Σοφ.-Αρης Αγ.Κωνστ.3-0
Αστέρας Ριζομύλου-Μυρίκη 3-0
Φιλοκτήτης -Αστέρας Καρδ. 1-2
Απόλλων Λάρισας-Τύρναβος 2-1
Ρεπό: Αστέρας Ιτέας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Φωκικός 14-6 15
2.Τύρναβος 11-7 14
3.Απόλλων Λάρισας 7-2 13
4.Αστέρας Καρδ. 10-8 12
5.Αστέρας Ιτέας 9-2 11
6.Βελούχι 7-4 11
7.Φιλοκτήτης 8-8 10
8.Αχιλλέας Φαρσ. 8-9 8
9.Ανδρ.Γραβιάς 6-5 8
10.Αρης Αγ.Κωνστ. 5-9 8
11.Θησέας Αγριάς 7-8 8
..........................
12.Ρ.Φεραίος 6-7 7
13.Κίσσαβος 5-9 7
14.Μαρτίνο 5-9 5
15.Μυρίκη 4-13 4
16.Αστέρας Ριζομ. 5-7 4
17.Ηρακλής Σοφάδων 3-10 4

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ( 8η)

Ανδρούτσος Γραβιάς-Θησέας Αγριάς,
Οπούντιος Μαρτίνου-Αχιλλέας Φαρσάλων
Φωκικός-Βελούχι
Κίσσαβος -Ηρακλής Σοφάδων
Ρ.Φεραίος-Αστέρας Ριζομύλου
Αρης Αγ.Κωνσταντίνου-Φιλοκτήτης
Μυρίκη-Αστέρας Ιτέας
Αστέρας Καρδίτσας-Απόλλων Λάρ.
Ρεπό: Τύρναβος 2005

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΤΣΟΛΗ & ΔΙΓΚΟΖΗ

Ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης της Λάρισας με την Ξάνθη με το πέναλτι που απομάκρυνε. Ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του, την ώρα που ο Άγγελος Διγκόζης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση για την υποδοχή που του επεφύλασαν οι οπαδοί της ΑΕΛ.

Στέφανος Κοτσόλης:
"Είναι κρίμα που έχουμε φτάσει στην 7η αγωνιστική και ήδη βρισκόμαστε σε τόσο μεγάλη πίεση για τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Δεν παίρνουμε πόντους στην έδρα μας, όμως κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Με τέτοιες εμφανίσεις, σαν τη σημερινή, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει πίεση από τα παιχνίδια της Ευρώπης. Δυστυχώς, δεν έχουμε την κατάλληλη συγκομιδή ως τώρα, αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα στη συνέχεια".

Άγγελος Διγκόζης
: "Νιώθω μεγάλη αγάπη για τον κόσμο της Λάρισας. Πέρασα 2,5 καταπληκτικά χρόνια στο Αλκαζάρ, που το νιώθω σαν σπίτι μου, σαν το πατρικό μου. Είμαι συγκινημένος, ευχαριστώ τον κόσμο για τη στάση του. Παίξαμε αρκετά καλά σε μια δύσκολη έδρα. Γνωρίζαμε ότι η Λάρισα ήθελε το παιχνίδι, αλλά και ότι έχει και αγωνιστικά προβλήματα. Ηρθαμε για θετικό αποτέλεσμα. Αν σκοράραμε στο πέναλτι, θα το παίρναμε το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο, όμως, συμβαίνουν αυτά. Και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα, ειδικά όταν πρόκειται για μια τόσο δύσκολη έδρα".

SUPERLEAGUE: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
41΄Κορδονούρης / 60' Νικολάου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-1
52' Τοροσίδης, 66' Κοβάσεβιτς / 42' Κωνσταντινίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 2-2
38΄ Φαβάλι, 80΄ Αμπονσά / 16΄, 69΄ Φιλόμενο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Ο.Φ.Η. 1-0
70΄ Λουτσιάνο
Α.Ε.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-2
28΄Λυμπερόπουλος /9΄ Έμερσον, 82΄ Ροντρίγκο,
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4
7΄ Σαλπιγγίδης, 22΄ Ιβανσιτς, 54΄ Τζιόλης, 82΄ Μάντζιος
ΑΡΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 1-0
32' Ρονάλντο
ΑΕΛ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΑΕΛ - Ξάνθη ... 0-0

Μετά από έναν μέτριο αγώνα, AEΛ και Ξάνθη μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς κόλλησαν στο 0-0. Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα οι «βυσσινί», οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τούρινα, με τον Κοτσόλη να λέει… όχι στον Πόι, σε εκτέλεση πέναλτι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Μέτριο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να την κάνει να νικήσει τον Τούρινα, με τον Κροάτη πορτιέρο να κρατάει το μηδέν για τους φιλοξενούμενους. Όσο για την επίθεση των Ακριτών; Η ομάδα του Κεχαγιά προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Κοτσόλη, κάτι που έγινε σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι αρκετά γρήγορος.

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στο ίδιο τέμπο. Η ΑΕΛ συνέχισε να… πιέζει την Ξάνθη για την επίτευξη ενός τέρματος, με τους ακρίτες να αμύνονται και να προσπαθούν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων. Η Ξάνθη μάλιστα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πόι νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Κοτσόλη, με την ΑΕΛ στη συνέχεια να χάνει… σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη.

Ο αγώνας

O έλεγχος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην ΑΕΛ που προσπάθησε να δημιουργήσει και να απειλήσει την εστία του Τούρινα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο πάθος στις ενέργειες τους σε αντίθεση με την Ξάνθη που στο ξεκίνημα του αγώνα φρόντιζε να διαφυλάξει το μηδέν.

Η ΑΕΛ φρόντισε κυρίως από τα δεξιά με τον Γκαλίτσιο και με μακρινές μπαλιές πίσω από την άμυνα της Ξάνθης να φτάσει στο γκολ. Μία από αυτές και η καλύτερη ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο, δημιουργήθηκε στο 11΄με τον Μπακαγιόκο όταν βγήκε απέναντι στον Τούρινα αλλά έδιωξε ο Κροάτης πορτιέρο.

Η αναζήτηση του αποτελέσματος φανέρωσε σύντομα τις αδυναμίες των δύο ομάδων. Πολλές φάσεις είχαν αρνητική κατάληξη λόγω του υπερβολικού ζήλου των παικτών που διέκοπταν την εξέλιξη του αγώνα. Τα λάθη έδιναν και έπαιρναν για τις δύο ομάδες ενδεικτικό του άγχος που τις διακατείχε . Ο διαιτητής Πομπορίδης αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει το παιχνίδι από τα πολλά φάουλ. Αυτό είχε ως συνέπεια την σταδιακή πτώση του καθαρού χρόνου παιχνιδιού.

Η δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΛ χάθηκε στο 25' με σουτ του Σαρμιέντο που κατέληξε άουτ. Η Ξάνθη σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε την Λάρισα και το μόνο που κατάφερε ήταν ορισμένα φάουλ έξω από την περιοχή του Κοτσόλη.

Το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης είχε δύο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εξέλιξη του αγώνα. Η πρώτη έγινε στο 51΄με το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Πόι που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Βενετίδη. Στην συνέχεια της φάσης η ΑΕΛ βγήκε στον αιφνιδιασμό αλλά ο Μπακαγιόκο ήταν ο μοιραίος παίκτης της ομάδας, καθώς δεν πλάσαρε σωστά τον Τούρινα. Οι δύο ομάδες ξύπνησαν και ο ρυθμός του αγώνα από το πουθενά είχε ανέβει.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ΑΕΛ υπήρξε ο Κλεϊτον που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Παρόλο αυτά ο γρήγορος ρυθμός ήταν το χαρακτηριστικό στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ενώ δεν έλειψαν και στην επανάληψη τα σκληρά μαρκαρίσματα. Η Λάρισα όπως και στο πρώτο μέρος ήταν η ομάδα που κυνήγησε το γκολ και όσο πέρναγε η ώρα πίεζε όλο και περισσότερο την εστία του Τούρινα.

Το δοκάρι του Βενετίδη ήταν ενδεικτικό της πίεσης που δέχτηκε η Ξάνθη. Ο Δώνης προσπαθούσε από τον πάγκο να αλλάξει την μορφή του αγώνα που είχε αλλάξει άρδην προς την πλευρά των γηπεδούχων. Σε πολλές περιπτώσεις η ταχύτητα του Μπακαγιόκο ήταν το στοιχείο που προσπάθησε να εκματελλευτεί η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά η Ξάνθη κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε αυτό που ήθελε, αν και έψαξε στις αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά να πετύχει το νικητήριο γκολ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φωτάκης, Μπακαγιόκο, Ρίκκα, Ρατζίνσκι, Κωστούλας, Τούρινα

ΑΕΛ: Koτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας(60 Mπουκουβάλας), Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Φωτάκης, Κυριακίδης(62 Λαμπρόπυλος), Σαρμιέντο, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Καλαντζής (75 Πάρα)

Ξάνθη: Τούρινα, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Κοντοδήμος, Ρίκα, Ζουέλα, Διγκόζης, Κιντάνα, Ραντζίνσκι(91 Λαμπριάκος), Καζάκης(78 Πιερο), Πόι(86 Γκαρσία)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 S/S
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NET

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 15:00
Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ 16:45 Alpha
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 S/S
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ 19:00 S/S
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 NEΤ

Δεν θέλησε να ρίξει πουθενά ευθύνες ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, για την αδυναμία της ομάδας του να πανηγυρίσει μια νίκη στο Αλκαζάρ.

Γιώργος Δώνης: «Σε γενικές γραμμές παίζουμε καλά, αλλά δεν αξιοποιούμε τις ευκαιρίες μας. Ολοι φταίμε με πρώτον εμένα. Θα σκεφτούμε πώς θα διαχειριστούμε το έμψυχο υλικό σε Ελλάδα και Ευρώπη», είπε σχετικά ο Ελληνας τεχνικός.

Νίκος Κεχαγιάς: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Ολη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι τους θέλω νικητές».

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΑΕΛ - Ξάνθη ... 0-0

Μετά από έναν μέτριο αγώνα, AEΛ και Ξάνθη μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς κόλλησαν στο 0-0. Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα οι «βυσσινί», οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τούρινα, με τον Κοτσόλη να λέει… όχι στον Πόι, σε εκτέλεση πέναλτι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Μέτριο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να την κάνει να νικήσει τον Τούρινα, με τον Κροάτη πορτιέρο να κρατάει το μηδέν για τους φιλοξενούμενους. Όσο για την επίθεση των Ακριτών; Η ομάδα του Κεχαγιά προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Κοτσόλη, κάτι που έγινε σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι αρκετά γρήγορος.


Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στο ίδιο τέμπο. Η ΑΕΛ συνέχισε να… πιέζει την Ξάνθη για την επίτευξη ενός τέρματος, με τους ακρίτες να αμύνονται και να προσπαθούν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων. Η Ξάνθη μάλιστα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πόι νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Κοτσόλη, με την ΑΕΛ στη συνέχεια να χάνει… σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη.


Ο αγώνας

O έλεγχος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην ΑΕΛ που προσπάθησε να δημιουργήσει και να απειλήσει την εστία του Τούρινα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο πάθος στις ενέργειες τους σε αντίθεση με την Ξάνθη που στο ξεκίνημα του αγώνα φρόντιζε να διαφυλάξει το μηδέν.

Η ΑΕΛ φρόντισε κυρίως από τα δεξιά με τον Γκαλίτσιο και με μακρινές μπαλιές πίσω από την άμυνα της Ξάνθης να φτάσει στο γκολ. Μία από αυτές και η καλύτερη ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο, δημιουργήθηκε στο 11΄με τον Μπακαγιόκο όταν βγήκε απέναντι στον Τούρινα αλλά έδιωξε ο Κροάτης πορτιέρο.

Η αναζήτηση του αποτελέσματος φανέρωσε σύντομα τις αδυναμίες των δύο ομάδων. Πολλές φάσεις είχαν αρνητική κατάληξη λόγω του υπερβολικού ζήλου των παικτών που διέκοπταν την εξέλιξη του αγώνα. Τα λάθη έδιναν και έπαιρναν για τις δύο ομάδες ενδεικτικό του άγχος που τις διακατείχε . Ο διαιτητής Πομπορίδης αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει το παιχνίδι από τα πολλά φάουλ. Αυτό είχε ως συνέπεια την σταδιακή πτώση του καθαρού χρόνου παιχνιδιού.

Η δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΛ χάθηκε στο 25' με σουτ του Σαρμιέντο που κατέληξε άουτ. Η Ξάνθη σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε την Λάρισα και το μόνο που κατάφερε ήταν ορισμένα φάουλ έξω από την περιοχή του Κοτσόλη.

Το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης είχε δύο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εξέλιξη του αγώνα. Η πρώτη έγινε στο 51΄με το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Πόι που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Βενετίδη. Στην συνέχεια της φάσης η ΑΕΛ βγήκε στον αιφνιδιασμό αλλά ο Μπακαγιόκο ήταν ο μοιραίος παίκτης της ομάδας, καθώς δεν πλάσαρε σωστά τον Τούρινα. Οι δύο ομάδες ξύπνησαν και ο ρυθμός του αγώνα από το πουθενά είχε ανέβει.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ΑΕΛ υπήρξε ο Κλεϊτον που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Παρόλο αυτά ο γρήγορος ρυθμός ήταν το χαρακτηριστικό στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ενώ δεν έλειψαν και στην επανάληψη τα σκληρά μαρκαρίσματα. Η Λάρισα όπως και στο πρώτο μέρος ήταν η ομάδα που κυνήγησε το γκολ και όσο πέρναγε η ώρα πίεζε όλο και περισσότερο την εστία του Τούρινα.

Το δοκάρι του Βενετίδη ήταν ενδεικτικό της πίεσης που δέχτηκε η Ξάνθη. Ο Δώνης προσπαθούσε από τον πάγκο να αλλάξει την μορφή του αγώνα που είχε αλλάξει άρδην προς την πλευρά των γηπεδούχων. Σε πολλές περιπτώσεις η ταχύτητα του Μπακαγιόκο ήταν το στοιχείο που προσπάθησε να εκματελλευτεί η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά η Ξάνθη κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε αυτό που ήθελε, αν και έψαξε στις αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά να πετύχει το νικητήριο γκολ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φωτάκης, Μπακαγιόκο, Ρίκκα, Ρατζίνσκι, Κωστούλας, Τούρινα

ΑΕΛ: Koτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας(60 Mπουκουβάλας), Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Φωτάκης, Κυριακίδης(62 Λαμπρόπυλος), Σαρμιέντο, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Καλαντζής (75 Πάρα)

Ξάνθη: Τούρινα, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Κοντοδήμος, Ρίκα, Ζουέλα, Διγκόζης, Κιντάνα, Ραντζίνσκι(91 Λαμπριάκος), Καζάκης(78 Πιερο), Πόι(86 Γκαρσία)

ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΚΜΑΑΡ & ΕΒΕΡΤΟΝ

Αλκμααρ-Ναϊμέγκεν 4-0
(13' Τσιόμερ, 19' Γιάλιενς, 33' Αρι, 66' ντε Ζέουβ)

Σαρωτική ήταν η Άλκμααρ στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Ναϊμέγκεν. Οι γηπεδούχοι συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με το εντυπωσιακό 4-0, με τα τρία γκολ να έχουν σημειωθεί από το πρώτο κιόλας μέρος. Συγκεκριμένα, στο 13' ο Τσόμερ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ τα τέρματα της ΑΖ διπλασίασε έξι λεπτά αργότερα ο Γιάλιενς (2-0). Στο 33' ο Άρι έκανε το 3-0, για να ολοκληρωθεί έτσι το ημίχρονο. Το τελικό 4-0 για την Άλκμααρ, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας της Eredivisie, σημείωσε ο Ντε Ζέου.


Έβερτον - Μπέρμιγχαμ 3-1
(10' Γιακούμπου, 90' Κάρσλεϊ, 90' Βον - 80' Καπό)

Αγχωτική νίκη πέτυχε με αντίπαλο την Μπέρμπιγχαμ η Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν των νεοφώτιστων αντιπάλων τους με 3-1, όμως το σκορ σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Μόλις στο 10' ο Γιακούμπου Αγιεκμπένι ένοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες (1-0) και όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πετύχουν μια εύκολη επικράτηση. Τελικά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ο σύλλογος από το μέρσεϊσαϊντ, αν και είχε τον έλεγχο, δέχθηκε την ισοφάριση στο 80' από τον Ολιβιέ Καπό και χρειάστηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις (!!!) από τους Κάρσλεϊ και Βόγκαν για να πάρει τη νίκη (3-1) και τους τρεις βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ: ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ, ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ....

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

14:15 ET3/EUROSPORT: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ Γκραν Πρι Ισπανία (Z)
15:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΓΙΑΞ-ΡΟΝΤΑ (Z)
16:30 SS1: ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
16:45 ALPHA: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
16:45 ET1: ΑΡΗΣ – ΑΕΚ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ (Ζ)
18:00 SS2: ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΜΠΟΛΤΟΝ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
18:00 SS7: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
19:00 SS1: ΑΕΛ - ΞΑΝΘΗ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 ΝΕΤ: ΑΡΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
20:00 SS2: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΕΤΙΣ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
20:00 SS3: ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)
20:45 ET1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ (Ζ)
21:30 SS7: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΙΝΤΕΡ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:45 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΝΑΒΑΛ (Z)
22:00 SS2: ΛΑΝΣ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ Γαλλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
22:10 SS4: ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ - ΙΝΤΕΡΠΕΝΤΙΕΝΤΕ Αργεντίνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

4/11/2001 Ο Βλάσης Μάρας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στη Γάνδη

4/11/1991 Ο Bryan Robson αποχωρεί από την ενεργό δράση με 90 συμμετοχές και 26 γκολ με την Εθνική Αγγλίας

4/11/1974 Ο Mike Collins κερδίζει με νοκ-άουτ τον Pat Bronson με μια μόνο γροθιά στα 4 δευτερόλεπτα του πρώτου γύρου

4/11/1965 Η Margaret Breedlove γίνεται η πρώτη γυναίκα που ξεπερνάει τα 300 μίλια την ώρα με 308.56 στην Γιούτα

4/11/1960 Ο Wilt Chamberlain των Philadelphia Warriors σημειώνει 44 πόντους αλλά κάνει ρεκόρ στο ΝΒΑ όταν χάνει όλες τις 10 ελεύθερες βολές που καλείται να εκτελέσει στη νίκη της ομάδας του επί των Detroit Pistons με 136-121

4/11/1904 Το πρώτο στάδιο που χτίζεται για να φιλοξενεί αποκλειστικά αγώνες αμερικάνικου ποδοσφαίρου είναι το Harvard Stadium