Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ....

Μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, ο αγώνας κόντρα στη ρωσική ομάδα χαρακτηρίζεται «κομβικής σημασίας» αφού όλοι στην ομάδα αναζητούν να πραγματοποιήσουν «ένα νέο ξεκίνημα»... «Το παιχνίδι μας ενδιαφέρει και θέλουμε τη νίκη», επεσήμανε μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της δυνατής σε ένταση προπόνησης, ο Γιώργος Δώνης στους παίκτες του.

Νωρίτερα, οι «βυσσινί» παρακολούθησαν το DVD από την εντός έδρας αναμέτρηση των Ρώσων με την Αλκμάαρ, για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, με τον Δώνη να επισημαίνει τον τρόπο ανάπτυξης τους. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στους πλάγιους χαφ που χρησιμοποιεί ο Αντβοκάατ, ενώ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στους επιθετικούς Αρσάβιν και Τεκέ.

«Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και το παιχνίδι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά θα παίξουμε για τη νίκη», έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις οι παίκτες της ΑΕΛ, με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή να είναι στο... πίσω μέρος του μυαλού τους.

Η αποστολή της ΑΕΛ θ’ αναχωρήσει για την Πορταριά του Πηλίου με 24 ποδοσφαιριστές και τον 38χρονο προπονητή να συμπεριλαμβάνει σε αυτή - κατά την προσφιλή του συνήθεια στα ευρωπαϊκά παιχνίδια - όλους τους «ετοιμοπόλεμους» παίκτες του. Μοναδική απουσία είναι αυτή του τραυματία Βεργώνη.

Για τη Ζενίτ, ένα σημαντικό γεγονός είναι πως την περιμένει μία ακόμη εκτός έδρας δοκιμασία, αυτή με την Σάτουρν, την Κυριακή, η οποία θα κρίνει αν η Ζενίτ θα κατακτήσει το «παρθενικό» της πρωτάθλημα στη Ρωσία.

ΟΙ 24 "ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ" ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Με 24 ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της αναχωρεί η αποστολή της ΑΕΛ αύριο για τον Βόλο προκειμένου να προπονηθεί στις 16:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ακολούθως θα καταλύσει στην Πορταριά Πηλίου, ενόψει την μεγάλης ευρωπαϊκής αναμέτρησης με τη Ζενίτ στο Πανθεσσαλικό για τον 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την Πέμπτη 8/11 (17:30).

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος προπονήθηκαν για τελευταία φορά σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις των Δένδρων και ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε τους 24 ποδοσφαιριστές της αποστολής.

Αυτοί είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενέτης, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Γκίκας, Φωτάκης, Μπαχράμης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου, Ιγκλέσιας, Λαμπρόπουλος, Καλαντζής, Κλέιτον, Πάρα, Μουνιόθ, Κόζλεϊ, Μπακαγιόκο.

TO ΑΥΡΙΑΝΟ "ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ" ΕΝΟΨΕΙ ΖΕΝΙΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ΑΕΛ για την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/11) με τη Ζενίτ στο Πανθεσσαλικό (17:30) για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Οι «βυσσινί» θα προπονηθούν πρώτοι το απόγευμα της Τετάρτης στο στάδιο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, ενώ λίγη ώρα αργότερα θα έχουν την πρώτη γνωριμία με το Πανθεσσαλικό οι φιλοξενούμενοι, η αποστολή των οποίων αναμένεται να φτάσει με πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στις 14:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης 7/11 έχεις ως εξής:

16:30 Προπόνηση της ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό
17:30 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΛ, Γιώργου Δώνη στην αίθουσα Τύπου του σταδίου
18:00 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ζενίτ, Ντικ Άντβοκαατ στον ίδιο χώρο
18:30 Προπόνηση της Ζενίτ.

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Μόλις σε μία αναμέτρηση έχει σφυρίξει φέτος ο Μακεδόνας ρέφερι. Η περσινή σεζόν του, πάντως, δεν ήταν κακή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αργυρόπουλος Β. (ΣΔΠ Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΣ: Ζαχαρόπουλος Ε. (ΣΔΠ Δράμας)
ΒΟΗΘΟΣ: Τρύφων Π. (ΣΔΠ Δράμας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολατιάν Λ. (ΣΔΠ Πέλλας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Νταμπώσης Δ. (ΣΔΠ Πιερίας)

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ...

Η νίκη επί της ΑΕΚ αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών του Ηρακλή και βελτίωσε το κλίμα στην ομάδα, έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει ο «γηραιός» να παρουσιάσει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τη ΑΕΛ στο «Καυτανζόγλειο».

Ωστόσο, Σέρβος τεχνικός, όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχει στη διάθεσή του για ακόμα έναν αγώνα τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία, ο οποίος είναι ανέτοιμος από πλευρά φυσικής κατάστασης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Ηλία Πουρσανίδη που έχει υποστεί τράβηγμα στον προσαγωγό.

Συγκεκριμένα η ομάδα θα προπονηθεί το πρωί (Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ηρακλή σήμερα έχουν ρεπό και θα επανέρθουν στις προπονήσεις με διπλό πρόγραμμα την Τετάρτη (07/11).σε δύο γκρουπ, 09:00 και 10:00) και το απόγευμα (15:30), στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

ην απόφαση της τεχνική ηγεσίας να μην αγωνιστεί ο Νίκος Νικολόπουλος στην αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ηρακλής. Ο παίκτης του «Γηραιού» συμπλήρωσε στον αγώνα με την ΑΕΚ τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο προπονητής της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με σημερινή (6/11) επιστολή του προς τη διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε για την απόφασή του να εκτίσει την ποινή του εναντίον των Ακριτών.

ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Η χθεσινή ήταν μέρα περισυλλογής για τον Γιώργο Δώνη. Η νέα απώλεια βαθμών κόντρα στην Ξάνθη, το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με τη Ζενίτ και το σημαντικό ματς που ακολουθεί με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο κάνουν τον προπονητή της ΑΕΛ να «ακροβατεί» ανάμεσα στη δόξα (βλέπε Ευρώπη) και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης της ομάδας (βλέπε πρωτάθλημα).

Την περυσινή χρονιά το Αλκαζάρ αποδείχθηκε «αχίλλειος πτέρνα» για την ΑΕΛ, καθώς από τους 45 βαθμούς που διεκδίκησε στην έδρα της κέρδισε μόλις τους 20, λιγότερους από τους μισούς. Φέτος στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι «βυσσινί» στο σπίτι τους μετρούν ισάριθμες ισοπαλίες, δηλαδή ήδη έχουν χάσει έξι πόντοι.

Δυνατή 11άδα

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ως τώρα οι «βυσσινί» -άπειροι σε τέτοιες καταστάσεις αγωνιστικής πίεσης- δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν όπως θα επιθυμούσαν τις παράλληλες υποχρεώσεις τους. Για τον Γιώργο Δώνη το μόνο «γιατρικό» είναι μια νίκη που θα απελευθερώσει τους ποδοσφαιριστές, έχοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι στη συνέχεια η ΑΕΛ θα βρει τον αγωνιστικό της δρόμο. Αλλωστε τα δείγματα στα ματς όπως αυτά με Μπλάκμπερν και Εβερτον καταδεικνύουν ότι οι δυνατότητες υπάρχουν.

Το ερώτημα πάντως που πλανάται εν όψει Ζενίτ είναι τι θα πράξει το τεχνικό τιμ, όσον αφορά τη σύνθεση της 11άδας. Η απάντηση θα δοθεί μεθαύριο, ωστόσο όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ΑΕΛ θα παραταχθεί ουσιαστικά με όλα τα δυνατά της όπλα, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και πάντα βάσει των παικτών που θα είναι διαθέσιμοι, καθώς τα προβλήματα δεν λείπουν.

Θα εκτίσουν με ΟΦΗ

Δύο τιμωρίες προέκυψαν στο προχθεσινό παιχνίδι της ΑΕΛ με την Ξάνθη. Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και ο Γιώργος Φωτάκης συμπλήρωσαν από τέσσερις κίτρινες κάρτες και σύμφωνα με την απόφαση του τεχνικού τιμ θα εκτίσουν τη μια αγωνιστική τιμωρίας τους στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, τη 10η αγωνιστική.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Στο χειρουργείο είναι πιθανόν να οδηγηθεί ο Αλέξανδρος Βεργώνης καθώς ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών. Ο 22χρονος μέσος της ΑΕΛ επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα τον κ. Νικολάου και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά σήμερα. Με δεδομένο όμως ότι το πρόβλημα προϋπήρχε από πέρυσι (ο παίκτης αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις στο ματς του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό) και δεν αντιμετωπίστηκε, παρά τη συντηρητική αγωγή, δεν αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο να υποβληθεί σε εγχείρηση. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Βεργώνης θα χρειαστεί να μείνει για τουλάχιστον ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η αλλαγή του Νίκου Νταμπίζα στο 61 του αγώνα με την Ξάνθη ήταν αναγκαστική λόγω τραυματισμού και οι ανησυχίες εν όψει του ματς της Πέμπτης μεγαλώνουν. Ο αρχηγός της ΑΕΛ αισθάνθηκε σφίξιμο στο δικέφαλο, χθες δεν έκανε προπόνηση με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του με τη Ζενίτ. Το σίγουρο είναι ότι ο 34χρονος αμυντικός θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και αν χρειαστεί θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει, όπως άλλωστε έκανε πρόσφατα με Εβερτον και Πανιώνιο.

Στις δύο τελευταίες προπονήσεις εκτός των άλλων θα κριθεί και η συμμετοχή του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, ο οποίος γυμνάζεται κανονικά και έχει ανακτήσει σημαντικό μέρος των δυνάμεών του.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

18:30 ΕΤ1: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΟΣΤΑΝΔΗ ULEB CUP (Ζ)
21:45 SS1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ) (23:40 NET (M))
21:45 SS2: ΛΑΤΣΙΟ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS3: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS4: ΣΑΚΤΙΟΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΜΙΛΑΝ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Πόρτο - Μαρσέιγ (Μ)
23:45 SS3: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Σάλκε - Τσέλσι (Μ)
23:45 SS4: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Σέλτικ - Μπενφίκα (Μ)

ΣΠΟΡ+

14:00 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ A1 Μπάσκετ Ανδρών (E)
16:00 ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ A1 Bόλεϊ Ανδρών (E)
18:00 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (E)
20:00 ΝΒΑ PLUS
20:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΤΑΟΥ-ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (E)
22:20 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ – ΣΕΛΤΙΚ (E)
00:05 ΝΒΑ: ΒΟΣΤΩΝΗ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (E)
02:30 ΑΡΗΣ – ΑΕΚ A1 Μπάσκετ Ανδρών (E)
04:10 ΕΒΕΡΤΟΝ-ΛΑΡΙΣΑ Kύπελλο UEFA (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE
23:30 NET: CHAMPIONS NET

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

6/11/1999 Ο Γιάννης Ιωαννίδης συμπληρώνει 400 νίκες σε 469 παρουσίες στους πάγκους στην Α’ Εθνική όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει με 77-57 το Περιστέρι σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 206 από αυτές σημειώθηκαν με την ομάδα του Άρη σε 221 αγώνες, όταν σε 9 χρόνια κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 3 αήττητος. H πενταετία 1984-89 ήταν η καλύτερη της καριέρας του με 114 νίκες σε 116 αγώνες. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τέσσερις τίτλους σε πέντε χρόνια με 142 νίκες σε 169 αγώνες (84%) ενώ με την ΑΕΚ έκανε 49 νίκες και 20 ήττες (71%)

6/11/1994 Ολοκληρώνεται ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης με νικητή τον Μεξικανό German Silva με 2:11.21, δυο μόλις δευτερόλεπτα μπροστά από τον Benjamin Paredes. Στις γυναίκες νικήτρια είναι η Κενυάτισσα Tegla Loroupe με 2:27.37. Η 27χρονη Γαλλίδα Pierre Marquette μετά το τέλος του αγώνα καταρρέει και, λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώνεται ο θάνατός της από το νοσοκομείο του St. Luke, στο οποίο μεταφέρθηκε

6/11/1968 Η Βραζιλία κερδίζει την Μικτή Κόσμου με 2-1 (Rivelino, Tostao/ Albert) στο Μαρακανά μπροστά σε 110.000 θεατές. Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι η πλήρης εξουδετέρωση του Pele από το στενό μαρκάρισμα του Γερμανού Schultz

6/11/1960 Πρώτος αγώνας του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη στο Κράλοβο της Τσεχοσλοβακίας στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και ήττα από την Σπάρτακ Χράντετς με 1-0. Ο ΠΑΟ είχε περάσει στον πρώτο γύρο άνευ αγώνος λόγω ευνοϊκής κλήρωσης

6/11/1952 Πεθαίνει σε ηλικία 52 ετών ο Γιάννης Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος εκ των πέντε αδελφών της οικογένειας, που ίδρυσαν και αποτέλεσαν την σπονδυλική στήλη της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε μέχρι το 1929

6/11/1906 Ιδρύεται η ομάδα της Croatia Zagreb με την ονομασία HASK Zagreb από ομάδα φοιτητών