Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Μπορεί στην Ελλάδα τα αποτελέσματα να μην είναι καλά, αλλά η ευρωπαϊκή πορεία έχει εν μέρει αποζημιώσει τον κόσμο της Λάρισας. Στο πλαίσιο λοιπόν της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ΑΕΛ υποδέχεται την Πέμπτη (8/11, 17:30, Alpha) την Ζενίτ από την Αγία Πετρούπολη και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η αποστολή της ΑΕΛ βρίσκεται στην Πορταριά, με τον Γιώργο Δώνη να έχει συμπεριλάβει όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες, καθώς άφησε στη Λάρισα μόνο τον τρίτο τερματοφύλακα Χριστόπουλο και τον τραυματία Βεργώνη.

Η αποστολή της Λάρισας αποτελείται από τους: Κοτσόλη, Κηπουρό, Νταμπίζα, Κώτσιο, Βενέτη, Φέρστερ, Γκαλίτσιο, Κατσιαρό, Βενετίδη, Μπουκουβάλα, Κυριακίδη, Γκίκα, Φωτάκη, Μπαχράμη, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου, Ιγκλέσιας, Λαμπρόπουλος, Καλαντζής, Κλέιτον, Πάρα, Μουνιόθ, Κόζλεϊ, Μπακαγιόκο.

Η πιθανή 11άδα: Κοτσόλης, Φέρστερ (Νταμπίζας), Κώτσιος, Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου, Κυριακίδης, Φωτάκης, Μπακαγιόκο.


ΔΩΝΗΣ: "ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ"

Οι παίκτες της ΑΕΛ θα αγωνιστούν απέναντι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τον ενθουσιασμό και το κίνητρο που τους δίνει η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα, κάτι που δεν τους συμβαίνει συχνά.

Αυτό τόνισε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (7/11) εν όψει του αγώνα με τους Ρώσους που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (8/11, 17:30) στο «Πανθεσσαλικό» για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA.

«Υπάρχει μεγάλη διάθεση στην ομάδα. Θα αγωνιστούμε με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν. Ο αυριανός αγώνας αποτελεί νέο ξεκίνημα για μας και σας διαβεβαιώνω ότι η πίεση θα είναι πολύ λιγότερη από αυτή που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίνουμε συχνά τέτοιους αγώνες. Ενώ για παράδειγμα με τον Ηρακλή (σ.σ. επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα) θα παίζουμε συχνά. Όπως είπα και στους παίκτες μου μετά το ματς με την Ξάνθη, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να διεκδικήσουμε πάλι πράγματα, ξεκινώντας από το αυριανό ματς. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και απέναντι σε έναν απ΄τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, τον Ντικ Αντβοκάατ. Για εμάς όλα αυτά αποτελούν υψηλό κίνητρο», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Παράλληλα, έδωσε υπόσχεση στον κόσμο ότι
«...θα προσπαθήσουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο, θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να διεκδικήσουμε τους πρώτους μας βαθμούς στον όμιλο».

Αναλύοντας την αντίπαλο της Λάρισας, ο Δώνης είπε:
«Η Ζενίτ διαθέτει ταχύτατους ποδοσφαιριστές και πολύ κίνηση στην επίθεση και στο κέντρο. Γενικότερα είναι μία ποιοτική ομάδα. Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Τους έχουμε μελετήσει καλά, γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Οσον αφορά την ενδεκάδα, το μοναδικό ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Νίκου Νταμπίζα. Ο αρχηγός έβγαλε χωρίς πρόβλημα τη σημερινή προπόνηση, αλλά ο Δώνης διευκρίνισε:
«Αν υπάρχει έστω και ένα μικρό ρίσκο ενόψει του αγώνα της Κυριακής, δεν θα χρησιμοποιηθεί».

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΔΥΟ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ντράγκαν Τσέρανιτς και Βασίλης Αγγελακόπουλος ήταν οι δύο απόντες από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΛ.

Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο δεύτερος έχει τράβηγμα στον δικέφαλο. Πάντως, αμφότεροι προφυλάχθηκαν για προληπτικούς λόγους και αναμένεται την Πέμπτη να επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις, καθώς η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Κατά τα άλλα, ο Κώστας Πιλαφίδης διαπιστώνει την βελτίωση στα σημεία, τα οποία πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα, και ειδικά στην άμυνα ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με την Ολυμπιάδα εντός έδρας.

ΖΕΝΙΤ: "ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ"

Η Ζενίτ βρίσκεται από σήμερα στο Βόλο και προπονήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που θα φιλοξενήσει την αυριανή αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του κυπέλλου UEFA. Ο Αντβοκαατ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του τραυματία Ντενίσοφ.

Η επίδοξη πρωταθλήτρια Ρωσίας παρουσιάζει αξιοζήλευτη πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 24 ώρες έφτασαν στα γραφεία της δέκα κλήσεις ποδοσφαιριστών για τους διεθνείς αγώνες που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Εκτός από τους Ρώσους Μαλαφέγεφ, Ανιούκοφ, Ζιριάνοφ, Αρσάβιν, Πογκρέμπνιακ στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους κλήθηκαν ο Ανατόλι Τίμοσουκ (Ουκρανία), ο Φατίχ Τεκέ (Τουρκία), ο Ερικ Χάγκεν (Νορβηγία) και οι Μάρτιν Σκρτελ, Καμίλ Κοντοφάλσκι (Σλοβακία).

Η πιθανή 11άδα: Τσοντοφάλσκι, Κιμ Ντονγκτζιν, Λόμπαρτς, Σκρτελ, Ανιούκοφ (Ρίκσεν), Τίμοστσουκ, Σιρλ, Ζιριάνοφ, Αρσάβιν, Ντομίνγκεζ, Τέκε (Πογκρέμπνιακ).

ΑΝΤΒΟΚΑΑΤ: "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Ο προπονητής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντικ Αντβοκαατ, ήταν απόλυτα σαφής: «Πρώτος στόχος μας είναι να γίνουμε πρωταθλητές Ρωσίας και μετά να προκριθούμε στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA».

Αυτή ήταν η τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα, όταν ρωτήθηκε για το ματς-σταθμό που δίνει η ομάδα του την Κυριακή, εναντίον της Σατούρν. Με νίκη η Ζενίτ κατακτά το πρωτάθλημα Ρωσίας για πρώτη φορά στην ιστορία της και για δεύτερη μετά το 1984, επί Σοβιετικής Ενωσης.

«Πράγματι, την Κυριακή έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς, που θα είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου μας. Θα σκεφτούμε πολύ για τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξουμε την ομάδα στον αυριανό αγώνα, αφού αυτό που θέλουμε πιο πολύ είναι ο τίτλος στη Ρωσία» είπε ο Ολλανδός προπονητής και πρόσθεσε: «Ομως, θα διεκδικήσουμε τη νίκη και αύριο, όπως άλλωστε και η Λάρισα. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς. Γνωρίζουμε καλά ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Αυτήν που πριν από λίγο καιρό απέκλεισε τη Μπλάκμπερν. Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Οσο για το αήττητο της έδρας που διατηρεί η Λάρισα στην ευρωπαϊκή της ιστορία, ο 60χρονος Αντβοκαατ είπε: «Κάθε ομάδα στην έδρα της δείχνει άλλον χαρακτήρα και παρουσιάζει άλλες δυνατότητες».


ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Η άσχημη πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα φαίνεται ότι θα έχει αντίκτυπο και στην παρουσία των φιλάθλων στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού αύριο το απόγευμα. Τα εισιτήρια του αγώνα με τη Ζενίτ δεν παρουσιάζουν ζήτηση ανάλογη με αυτή του αγώνα με την Μπλάκμπερν. Πέρα από το αντικειμενικό πρόβλημα της διεξαγωγής του αγώνα στον Βόλο, ο κόσμος της Λάρισας είναι «μουδιασμένος» από τα άσχημα αποτελέσματα. Γι' αυτό πιστεύεται ότι στις εξέδρες θα βρίσκονται σαφώς λιγότεροι φίλαθλοι από τους 9.000 που είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα με τους Ρόβερς.

Το σημερινό "τελετουργικό"

Στο Πανθεσσαλικό μεταφέρεται από σήμερα η δράση για τους «βυσσινί». Στις 4.30 μ.μ. θα γίνει η προπόνηση των «βυσσινί» και μια ώρα αργότερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης. Στις 6 μ.μ. θα μιλήσει ο προπονητή της Ζενίτ, Ντικ Αντβοκαατ, και στις 6.30 μ.μ. θα προπονηθούν οι Ρώσοι (θα φτάσουν στη Νέα Αγχίαλο στις 2.30 μ.μ.).

ΓΙΑ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...

Τη διατήρηση του εντός έδρας αήττητου θέλει να διατηρήσει η Λάρισα. Η ΑΕΛ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα η οποία δεν έχει χάσει κανέναν ευρωπαϊκό αγώνα που έχει δώσει στην έδρα της. Συγκεκριμένα, έχει πέντε νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες στους επτά αγώνες που έχει δώσει ως γηπεδούχος και το πολύ σπουδαίο αυτό επίτευγμα μνημονεύεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ (www.uefa.com).

Για την ιστορία, η θεσσαλική ομάδα νίκησε τη Χόνβεντ (2-0), τη Σίοφοκ (2-0), τη Σερβέτ (2-1), την Ξαμάξ (2-1) και την Μπλάκμπερν (2-0) και παραχώρησε ισοπαλίες στην Ντιναμό Μόσχας (0-0) και τη Σαμπντόρια (1-1). Η Ντιναμό Μόσχας, αντίπαλος στην προημιτελική φάση του Κυπελλούχων το 1984-85, είναι η μοναδική ομάδα από τη Ρωσία που έχει βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΛ και ταυτόχρονα η μοναδική που δεν έχει δεχθεί γκολ από τους «βυσσινί» (στη ρεβάνς ο αγώνας έληξε 1-0 υπέρ των τότε Σοβιετικών).

ΑΠΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ...

Το τράβηγμα στο δικέφαλο από το ματς με την Ξάνθη δεν θα επιτρέψει τελικά στον Νίκο Νταμπίζα να δώσει το «παρών» στον αυριανό αγώνα με τη Ζενίτ. Ο τραυματισμός του αρχηγού της ΑΕΛ οφείλεται στο γεγονός ότι τις τελευταίες τρεις βδομάδες αγωνιζόταν χωρίς ουσιαστικά να προπονείται, λόγω του γνωστού προβλήματος στους κοιλιακούς.

Στο σημερινό δίτερμα ο Δώνης θα αποφασίσει για τους Βενετίδη και Κώτσιο, οι οποίοι πάντως γυμνάζονται κανονικά, αλλά κυρίως για τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου. Δεν υπολογίζεται ο Βεργώνης (δεν γυμνάζεται), ο οποίος πάει για χειρουργείο στους κοιλιακούς.

ΔΩΝΗΣ: "ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ"

Ο... γρίφος για το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΛ αύριο κόντρα στη Ζενίτ λύθηκε και μάλιστα διά στόματος Γιώργου Δώνη, άρα δίλημμα Ευρώπη ή πρωτάθλημα πλέον δεν υφίσταται. Οι «βυσσινί» θα «χτυπήσουν» με όσες δυνάμεις διαθέτουν τον αγώνα, αφού όπως δήλωσε χθες ο προπονητής τους «τέτοια παιχνίδια σφυρηλατούν το χαρακτήρα των ομάδων».

Η αλήθεια είναι ότι με τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα στην Ξάνθη, που δεν ήταν νικηφόρο, ο 38χρονος τεχνικός είχε προβληματιστεί για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστεί η ΑΕΛ το αυριανό, σε συνδυασμό με αυτό της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του.

«Με τη φόρτιση που υπάρχει αμέσως μετά τον αγώνα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης» δήλωσε ο Γιώργος Δώνης και πρόσθεσε: «Εχουμε γνώση της κατάστασης. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια πίεση, με συνεχή παιχνίδια. Μπορούμε όμως πλέον να πούμε ξεκάθαρα ότι θα παίξουμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση για να πάρουμε τους πρώτους βαθμούς στο ΟΥΕΦΑ».

«Διαφορετικό στυλ»

Στην ΑΕΛ γνωρίζουν ποια ομάδα έχουν απέναντί τους. Η Ζενίτ ετοιμάζεται την επόμενη αγωνιστική να στεφθεί πρωταθλήτρια (πρώτη με διαφορά δύο βαθμών από τη Σπάρτακ Μόσχας και απομένει μια αγωνιστική), γεγονός που κάνει τον Γιώργο Δώνη να πει: «Εχουμε συνείδηση με ποια ομάδα παίζουμε. Το στυλ παιχνιδιού της είναι τελείως διαφορετικό από τις αγγλικές και έχει έναν προπονητή με επιθετική φιλοσοφία, λάτρη του 4-3-3».

«Υποδειγματικός ο κόσμος»

Η συμπεριφορά του κόσμου στο ματς με την Ξάνθη ήταν ακόμη ένα θέμα που έθιξε ο Γιώργος Δώνης στις χθεσινές του δηλώσεις: «Θέλω να σταθώ στην καταπληκτική στάση του κόσμου. Είχε υπομονή, υποδειγματική συμπεριφορά και περιμένουμε την Πέμπτη καταρχήν και την Κυριακή στη συνέχεια να μας βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις. Θα τα δώσουμε όλα σ' αυτά τα δύο παιχνίδια. Μετά θα εκμεταλλευτούμε τη διακοπή, ώστε να επανέλθουν πλήρως ποδοσφαιριστές με μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

20:45 SS7: ΑΡΗΣ - ΤΣΙΜΠΟΝΑ Euroleague: Φάση ομίλων (Z)
21:45 ΝΕΤ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS3: ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Euroleague: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS1: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS2: ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ - ΡΟΜΑ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS4: ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
23:45 ΝΕΤ: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΕΑΟΥΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ (Μ)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Ιντερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μ)
23:45 SS3: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Λιόν - Στουτγκάρδη (Μ)
23:45 SS4: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Στεάουα-Σεβίλλη (M)
23:45 SS7: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Σλάβια Πράγας - Αρσεναλ (M)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΝΤΑΝΤΙ – ΡΕΙΤΖΕΡΣ (E)
14:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΧΙΡΟΝΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (E)
16:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ (E)
18:00 ΑΡΗΣ – ΑΕΚ A1 Μπάσκετ ανδρών (Ε)
20:00 ΝΒΑ PLUS
22:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΤΑΟΥ-ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (E)
00:05 ΑΡΣΕΝΑΛ TV: ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.(E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ


18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE
21:15 SS6: ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
23:30 NET: CHAMPIONS NET

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

7/11/1999 Πεθαίνει ξαφνικά από καρδιά σε ηλικία 76 ετών ο Primo Nebiolo, ο πρόεδρος της IAAF επί 18 χρόνια

7/11/1991 Ο Magic Johnson, ο μπασκετμπολίστας που οδήγησε τους LA Lakers στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων στο ΝΒΑ, ανακοινώνει ότι είναι φορέας του AIDS και αποχωρεί από την ενεργό δράση. Την επόμενη χρονιά, το 1992, θα λάβει μέρος με την ομάδα της Δύσης στο All-Star Game του Ορλάντο έπειτα από απαίτηση και ψηφοφορία των φιλάθλων. Θα ανακηρυχθεί MVP και η ομάδα του, η Δύση, θα επιβληθεί της Ανατολής με 153-113

7/11/1986 Ο Alex Ferguson αναλαμβάνει manager της Manchester United σε ηλικία 45 χρόνων

7/11/1985 Αποφυλακίζεται μετά από 19 χρόνια ο Rubin “Hurricane” Carter. Ο 48χρονος πυγμάχος των μεσαίων βαρών είχε καταδικαστεί για τριπλό φόνο το 1966. Η ιστορία του Carter θα γυριστεί σε ταινία το 2000 από τον Norman Jewison με τίτλο ''The Hurricane'' και τον Denzel Washington στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο μεταξύ, το 1976, ο Bob Dylan κυκλοφόρησε το ομώνυμο τραγούδι μέσα στο LP “Desire”

7/11/1978 Πεθαίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών από το 1926 μέχρι το 1928 Gene Tunney

7/11/1973 Το Νιού Τζέρσεϊ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή κοριτσιών και αγοριών στις μικρές κατηγορίες

7/11/1959 Ο Wilt Chamberlain αντιμετωπίζει τον Bill Russel στην Βοστόνη και τον κερδίζει στους πόντους 30-22 αλλά χάνει στα ριμπάουντ 35-28, ενώ οι Celtics κερδίζουν τους Philadelphia Warriors με 115-106 σε μια μάχη των δύο μεγαλύτερων παικτών του κόσμου μέχρι την εμφάνιση του Michael Jordan

CHAMPIONS LEAGUE: "ΈΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ...."

Η Λίβερπουλ είναι ζωντανή! Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, σύντριψε με 8-0 την Μπεσίκτας στο «Άνφιλντ», δίνοντας σε όσους την είχαν ξεγραμμένη να καταλάβουν πως θα παλέψει μέχρι τέλους για το «εισιτήριο» της πρόκρισης στη φάση των «16». Για τον 1ο όμιλο επίσης, η Πόρτο πήρε πολύτιμο «τρίποντο» απέναντι στην Μαρσέιγ με σκορ 2-1.

Η «βόμβα» της ημέρας έγινε στο «Μεστάγια», απ’ όπου η Ρόζενμποργκ πέρασε νικήτρια της Βαλένθια με 2-0. Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, Σάλκε και Τσέλσι αναδείχτηκαν ισόπαλες στη Γερμανία δίχως σκορ.

Στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, ο Ολυμπιακός πήρε τον βαθμό στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από ένα ματς που έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία. Στο «Ολίμπικο», η Λάτσιο... έδειξε τα δόντια της και πήρε την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων, επικρατώντας της Βέρντερ Βρέμης με 2-1.

Στο Ντόνετσκ, η Μίλαν δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Σαχτάρ, νικώντας με 3-0. Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, η Σέλτικ νίκησε στη Γλασκόβη την Μπενφίκα με 1-0.

Group A
Τα αποτελέσματα:

Λίβερπουλ-Μπεσίκτας 8-0
Κράουτς 19’, 89’, Μπεναγιούν 32’, 53’, 56’ Τζέραρντ 69’, Μπάμπελ 78’, 81’
Πόρτο-Μαρσέιγ 2-1
Σεκτιούι 27’, Λισάντρο Λόπες 78’ / Νιανγκ 47’

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)

1. Πόρτο (5-3) 8
2. Μαρσέιγ (5-3) 7
3. Λίβερπουλ (10-4) 4
4. Μπεσίκτας (2-12) 3

Group B
Τα αποτελέσματα:

Βαλένθια-Ρόζενμποργκ 0-2
Ίβερσεν 31’, 58’
Σάλκε-Τσέλσι 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)

1. Τσέλσι (5-2) 8
2. Ρόζενμποργκ (5-3) 7
3. Σάλκε (2-3) 4
4. Βαλένθια (2-6) 3

Group C
Τα αποτελέσματα:

Λάτσιο-Βέρντερ Βρέμης 2-1

Ρόκι 57’, 68’ / Ντιέγκο (πέναλτι) 88’
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)

1. Ρεάλ Μαδρίτης (8-5) 8
2. Λάτσιο (6-6) 5
3. Ολυμπιακός (6-6) 5
4. Βέρντερ Βρέμης (5-8) 3

Group D
Τα αποτελέσματα:

Σέλτικ-Μπενφίκα 1-0

Μακ Γκίντι 45’
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μίλαν 0-3
Ιντσάγκι 66’, 93’, Κακά 72’

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγώνες)
1. Μίλαν (10-4) 9
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ (4-7) 6
3. Σέλτικ (3-4) 6
4. Μπενφίκα (2-4) 3