Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... Ο ΓΗΡΑΙΟΣ

Το αποτέλεσμα με τη Ζενίτ μπορεί να ήταν αρνητικό, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης μιλώντας στους παίκτες του στην προπόνηση της Παρασκευής τόνισε πως το εν λόγω ματς πρέπει να ξεχαστεί «Από το παιχνίδι με τη Ζενίτ θα πρέπει να κρατήσουμε μόνο τα καλά. Στο μυαλό μας θα πρέπει να βρίσκετε μόνο ο Ηρακλής. Θέλω να μην πτοείστε και να έχετε ψηλά το κεφάλι. Αν πιστέψετε στις δυνατότητες θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Ο Ιμπραίμα Μπακαγιόκο τα είχε με την τύχη του και τις ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ. Πάντως ο επιθετικός της ΑΕΛ, τόνιζε πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στους «32».

Από εκεί και πέρα, όσοι παίκτες αγωνίστηκαν την Πέμπτη, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε πολύ δυνατούς ρυθμούς. Για το Σάββατο, έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση και μετά το πέρας αυτής θα ανακοινωθεί και η αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να μην κάνει αλλαγές στο αρχικό σύστημα των «βυσσινί» σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Ζενίτ.

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ"

Το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΛ με την Ολυμπιάδα (17:00. κλειστό Νεάπολης) είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά όσο και δύσκολο, με τους «βυσσινί» να έχουν προετοιμαστεί για μία νίκη που θα έρθει με τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος αναμένεται να δώσει βροντερό παρών.

Απουσίες δεν υπάρχουν και ο Κώστας Πιλαφίδης τονίζει: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΑΕΛ καθώς θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που προέρχεται από συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και το γεγονός αυτό καθιστά επικίνδυνο το ματς. Υπάρχει ενδιαφέρον βαθμολογικό και από τις δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Ο αγώνας είναι λοιπόν υψηλού κινδύνου θα έλεγα. Ωστόσο εμείς είμαστε έτοιμοι 100% τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Υπάρχουν μεν κάποια προβλήματα που μας ταλαιπώρησαν όλη την εβδομάδα, αλλά δεν είναι σοβαρά και θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θα είναι 100% έτοιμοι το Σάββατο».

Η ΑΕΛ θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα κάποια σημεία στον αγώνα με την Ολυμπιάδα και ο προπονητής της ομάδας τα επισημαίνει: «Η Ολυμπιάδα είναι μια ομάδα που πιέζει και παίζει δυνατά. Έχει αρκετούς Αμερικανούς και αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι σε ανοιχτό γήπεδο, οπότε εμείς με την σειρά μας δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι τους και φυσικά να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας, επιβάλλοντας τον δικό μας ρυθμό».

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: "ΑΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ..."

Aχ, αυτή η ευκαιρία! Στη μεγάλη φάση του 70' που αν είχε μετατραπεί σε γκολ ενώ το σκορ ήταν 2-1, το παιχνίδι θα είχε προφανώς διαφορετική εξέλιξη στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο πρωταγωνιστής της προαναφερθείσας ευκαιρίας Iμπραχίμα Mπακαγιόκο.

«Eίμαι στενοχωρημένος, γιατί στο 2- 1 είχα μεγάλη ευκαιρία να βάλω το γκολ και να χαρίσω τη νίκη στην ομάδα μου. Στο β' μέρος είχαμε πολλές ευκαιρίες, παίξαμε πολύ καλά και δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Δυστυχώς, δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο»
δήλωσε χαρακτηριστικά ο Iβοριανός στράικερ της AEΛ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ; "ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕ Η ΑΜΥΝΑ"

Προδόθηκε από την αμυντική της λειτουργία η Λάρισα και δεν κατάφερε χθες να επαναλάβει την επιτυχία κόντρα στην Μπλάκμπερν, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη εξάντλησαν τα αποθέματα των δυνάμεών τους στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, οπότε και επεδίωξαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 από τα πρώτα 45 λεπτά. Και τα κατάφεραν, καθώς μέχρι το 65’ είχαν πετύχει δύο γκολ και η Ζενίτ φαινόταν ανήμπορη να αντιδράσει.

H ομάδα του Ντικ Αντβοκατ έδειξε να τα έχει χαμένα και θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω και με δύο γκολ διαφορά. Ο Μπακαγιόκο δεν κατάφερε όμως να πετύχει το 3-1σε μία από τις πολλές ευκαιρίες που έχασε στον αγώνα και η Ζενίτ έμεινε στο παιχνίδι. Κι όχι μόνο αυτό. Η αντεπίθεση του Ντομίνγκεζ στο 71’ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και ο Ζιριάνοφ που ήταν ο τελικός παραλήπτης της μπάλας, πλάσαρε τον Κοτσόλη για το 2-2. Η Λάρισα που είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην ανατροπή, κατέρρευσε ψυχολογικά και σωματικά. Και στο 79’ οι Ρώσοι έκαναν το τελικό 2-3 σαν σε προπόνηση.

Η AEΛ δεν σνόμπαρε το θεσμό του ΟΥΕΦΑ. Πάλεψε το παιχνίδι, αλλά ηττήθηκε από μία πιο πλήρη ομάδα που τείνει να δημιουργήσει παράδοση κόντρα στους ελληνικούς συλλόγους. Στόχος πλέον είναι οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με την Αλκμααρ και τη Νυρεμβέργη.

Πηγή: Sportime

Η ΚΑΕ ΑΕΛ ΠΗΓΕ... ΣΧΟΛΕΙΟ

Επίσκεψη στα Γυμνάσια και Λύκεια 1ο και 4ο πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία παικτών ( Μάρκος Κολώκας, Βασίλης Αγγελακόπουλος, Ντέιβιντ Τιγκ, Μπιλ Κις), τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης της ΑΕΛ ΓΣ.

Οι «βυσσινί» που έτυχαν ιδιαίτερης καλής υποδοχής από τους μαθητές-τριες των σχολείων, είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν εισιτήρια για τον αυριανό σημαντικό αγώνα που θα λάβει χώρα στο κλειστό της Νεάπολης (5 μ.μ.) με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών και μάλιστα οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έδωσαν «ραντεβού» με την ομάδα στο γήπεδο.

Ταυτόχρονα οι παίκτες της ΑΕΛ μοίρασαν εκτός από εισιτήρια και αυτόγραφα, φυλλάδια της Εθελοντικής Οργάνωσης Αειφορίας Περιβάλλοντος «Ιάσων» στο πλαίσιο της συνεργασίας της Οργάνωσης με την ομάδα μας. Έτσι οι «βυσσινί» που είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι σε σημαντικά θέματα, έστειλαν το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος στους μαθητές οι οποίοι έδειξαν να ανταποκρίνονται.

Μάλιστα επί του θέματος έκανε ένα σχόλιο ο Αμερικανός Ντέιβιντ Τιγκ: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό και φυσικά να μην πετάμε σκουπίδια. Επίσης θα πρέπει όλοι μας να μάθουμε να κάνουμε ανακύκλωση διότι είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο και σε ένα καλύτερο περιβάλλον».

Τέλος, ο νεαρός Αμερικανός δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι οι μαθητές υποδέχθηκαν την ομάδα με θέρμη και τους κάλεσε στο γήπεδο για να ενισχύσουν την ΑΕΛ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως είναι μια ευκαιρία για να έρθει η νεολαία πιο κοντά στον αθλητισμό.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΞΙΑ ΜΕ (ΚΑΘΕ) ΖΕΝΙΤ; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

Στα δικά μου μάτια, χθες η Λάρισα (και 0-1 που ήταν, και 2-1 που το 'κανε, και 2-3 που της το 'κάναν, και 2-4 να γινόταν, και 3-3 να έληγε...) είχε κερδίσει απ' αυτό το παιγνίδι «τα πάντα» προτού καν έρθει η στιγμή να βγει στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσει ό,τι ήταν εφικτό να διεκδικηθεί. Τα κέρδισε όλα από τη στιγμή που ο όχι αδικαιολόγητα αμφιταλαντευόμενος Γιώργος Δώνης οδηγήθηκε στην οριστική απόφαση να στείλει στο χορτάρι την «κανονική» ενδεκάδα του, όχι μια παρωδία της κανονικής, μονάχα τρία εικοσιτετράωρα πριν από το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για το ραντεβού με τον Ηρακλή.

Οποιος διεκδικεί, άλλοτε παίρνει πράγματα, άλλοτε όχι. Δεν υπάρχει, όμως, και άλλος τρόπος (για να πάρεις). Ο (πρωτ)αθλητισμός είναι διεκδίκηση, δεν είναι εκ προοιμίου παραίτηση. Θα ήταν και βλακώδες με τις pre-game συνθήκες. Οταν, δηλαδή, «πετυχαίνεις» τη Ζενίτ σαφώς στραμμένη στην υπόθεση του ρωσικού πρωταθλήματος... Ο φτηνός ωφελιμισμός δεν είναι συμβατός με τη φιλοσοφία του φετινού ευρωταξιδιού, της ευκαιρίας να ευχαριστηθεί ολόκληρος ο «βυσσινί» μηχανισμός τα παιγνίδια εναντίον εμφανώς ανώτερων (από πάσης πλευράς) αντιπάλων της ΑΕΛ.

Η ξεκούραση, δεν αντιλέγει κανείς, χρειάζεται. Θα έρθει. Μετά την Κυριακή. Και τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά ματς είναι, πια, μακριά. Ενα στις 29 του μηνός, το άλλο στις 20 Δεκεμβρίου. Η διαφορά είναι όπως στη διαφήμιση. Αξία παιγνιδιού με τον (κάθε) Ηρακλή; Τρεις πόντοι. Αξία με την (κάθε) Ζενίτ; Ανεκτίμητη.

Οι προπονητές έχουν τα δικά τους κριτήρια, τις δικές τους λογικές, τις δικές τους προτεραιότητες. Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ, επίσης. Μπορεί κανείς να κατανοήσει τα πάντα. Ο Δώνης επέλεξε συνειδητά. Μετά λόγου. «Με τον Ηρακλή θα παίξουμε πολλές φορές. Με τη Ζενίτ δεν θα 'χουμε τόσες ευκαιρίες».

Και το αντίστροφο να επέλεγε, πάλι δεκτό. Αλλά, την ίδια ώρα, είναι... εγκληματικό εμείς οι απέξω, ο Τύπος, να ενθαρρύνουμε το σνομπάρισμα της Ευρώπης «εν ονόματι» των βαθμών στο εθνικό πρωτάθλημα. Είναι εντελώς ακατανόητο να μην ενθαρρύνουμε και να μην αναδεικνύουμε όταν έχουμε ενώπιόν μας «συλλογιστικές Δώνη». Ο Δώνης είχε μελετήσει τη Ζενίτ. Ηξερε. Η Ζενίτ είναι η βάση της εθνικής Ρωσίας. Και με τη χορηγία της γιγαντιαίας Gazprom, της δημόσιας εταιρείας φυσικού αερίου της χώρας, έγινε (από ομάδα πρωταθλητισμού που μπορεί και κοντράρει τους Μοσχοβίτες) ομάδα τίτλου (να την κυνηγούν, από πίσω, οι Μοσχοβίτες).

Η (με την υποστήριξη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα) επένδυση στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε προπονητές και παίκτες αλλά και σε υποδομές, έχει προκαλέσει boom στη ρωσική οικονομία της μπάλας. Ζουν πρωτόγνωρη αναπτυξιακή πραγματικότητα.

Πέντε νέα στάδια κατασκευάζονται, οκτώ, εννέα ομάδες θεωρούνται λίγο ως πολύ ανταγωνιστικές, το πρωτάθλημα (και όχι, πλην Κερζακόφ, οι ξενιτεμένοι) στελεχώνει την εθνική του Χίντινκ, που μάλλον θα αφήσει την Αγγλία έξω από το Euro 2008, η CSKA με το Κύπελλο OYEFA του 2005 άλλαξε το πνεύμα. Με όλες τις γεωγραφικές και κλιματικές δυσκολίες της αχανούς ρωσικής επικράτειας, κι ύστερα από μόλις έξι χρόνια εμπειρίας (πλήρους) επαγγελματισμού, όλο αυτό το πακέτο είναι μοντέρνα βάση μάνατζμεντ που επιτρέπει την αισιοδοξία ότι σε εύλογο βάθος χρόνου, π.χ. πενταετίας, το πρωτάθλημα θα είναι από τα πέντε, έξι καλύτερα στην Ευρώπη.

Σε τούτο το περιβάλλον η Ζενίτ παίζει ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Δώνης, επαναλαμβάνω, ήξερε. Είχε συναίσθηση ότι οδηγεί τους σεμνούς και ταπεινούς στρατιώτες του, πράγμα που φυσικά (μόνο τις... ταχύτητες να συγκρίνει κανείς) επιβεβαιώθηκε, σε άνιση μάχη. Αλλά, συνάμα, είχε συναίσθηση ότι οδηγεί την ομάδα του σε μάχη από εκείνες που χτίζουν. Χτίζουν, πρωτίστως, άρρηκτους δεσμούς.

Εκτίμησης και παραδοχής από την κοινωνία του (ελληνικού) ποδοσφαίρου. Αγάπης από το κοινό της Λάρισας. Πράγματα που οποιοσδήποτε Ηρακλής, την οποιαδήποτε Κυριακή από τις 30 της χρονιάς στη Σούπερ Λίγκα, δεν τα προσφέρει.

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψε την Παρασκευή (9/11) ο Ηλίας Πουρσανίδης. Ο έμπειρος μέσος, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα (11/11, 19:00).

Αμφίβολες, ωστόσο, κρίνονται οι συμμετοχές των Περπερίδη και Παπαζαχαρία. Ο πρώτος ακολούθησε, για ακόμη μία μέρα, εντατικό ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο νεαρός αμυντικός συνέχισε τη θεραπεία, για να είναι 100% έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Το σημερινό (9/11) μενού αναλώθηκε, κυρίως, σε ασκήσεις τακτικής και στημένων φάσεων. Η επόμενη προπόνηση έχει οριστεί για το πρωί του Σαββάτου (10/11, 11:00) και με την ολοκλήρωσή της ο τεχνικός του «Γηραιού» θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΛ.

ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΑΕΛ καλείται να ξεχάσει την ήττα από την Ζενίτ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, αφού το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα ρυθμό. Μπροστά του, βρίσκεται ο ανεβασμένος Ηρακλής, τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλοί στο Καυταντζόγλειο.

Ετσι, η Ευρώπη μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη αναμέτρηση (29/11 με την Άλκμααρ), τότε που οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν όσες πιθανότητες πρόκρισης τους έχουν απομείνει (και αυτές τις «οφείλουν» στην Εβερτον που κέρδισε στη Γερμανία την Νυρεμβέργη).

Ο Δώνης, προβληματίζεται από τα «σκαμπανεβάσματα» που παρουσιάζει η ομάδα του κατά την διάρκεια των αγώνων της, κάτι που συνέβη και κόντρα στην Ζενίτ. Και αν το χρονικό διάστημα (46΄-70΄) που οι γηπεδούχοι γύρισαν το αποτέλεσμα έφερε χαμόγελα και «υποχρέωσε» το νεαρό προπονητή να μοιράσει συγχαρητήρια στους παίκτες του, το υπόλοιπο τον «πονοκεφάλιασε». Το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια της Λάρισας ήταν... βουβό, καθώς ήταν πεπεισμένοι για την νίκη που θα τους βοηθούσε στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της αναμέτρησης με τον «γηραιό» στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, είχαν μια καλή κουβέντα για τους «βυσσινί», όπως για παράδειγμα ο Καμίλ Τσοντοφάλσκι που στάθηκε στις ικανότητες του Μπακαγιόκο. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε: «Πρόκειται για πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως δεν καταφέραμε να τον περιορίσουμε. Κατηγορούμε τους εαυτούς μας που επιτρέψαμε στη Λάρισα να προηγηθεί».


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ

Κυριακίδης: «Καθοριστική η ευκαιρία του 70»

Στην ευκαιρία του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο στο 70 της χθεσινής αναμέτρησης στάθηκε ο Ηλίας Κυριακίδης μετά το χθεσινό ματς. Βεβαίως ο μέσος της ΑΕΛ τόνισε ότι οι οπαδοί της Λάρισας πρέπει να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους...

«Όποιος Ελληνας φίλαθλος αγαπάει το ποδόσφαιρο, πρέπει να είναι υπερήφανος από την εικόνα που έδειξε η ΑΕΛ σήμερα (σ.σ.: χθες). Η ευκαιρία που χάθηκε στο 70 και ενώ το σκορ ήταν στο 2-1, ήταν καθοριστική για να πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε» ήταν τα λόγια του Κυριακίδη, ο οποίος όμως έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι η χθεσινή εμφάνιση θα βοηθήσει ψυχολογικά τους Λαρισινούς: «Η εμφάνιση αυτή μάς αλλάζει την ψυχολογία, αλλά πρέπει και από μόνοι μας να είμαστε μια γροθιά για να φέρουμε την ομάδα πάλι στο δρόμο των επιτυχιών».

Φωτάκης: «H καλύτερη εμφάνισή μας»

Για την καλύτερη εμφάνιση της AEΛ στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και για περίπου 25' έκανε λόγο ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Λάρισας, Γιώργος Φωτάκης. «Παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια πανίσχυρη ομάδα και στο β' μέρος κάναμε την καλύτερη εμφάνισή μας. Eιδικά μέχρι το 70', που βάλαμε δύο γκολ και χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν, πρέπει να έχεις και τύχη για να πάρεις το αποτέλεσμα. Πάντως, αυτή η εμφάνιση θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια» ήταν τα λόγια του μέσου της AEΛ.

Λαμπρόπουλος: Καλύτερα να έμενε το 0-1

Από την πλευρά του ο Aνδρέας Λαμπρόπουλος έκανε λόγο περί ατυχίας, τονίζοντας: «Kαταφέραμε να κοντράρουμε μία ισχυρή ομάδα, αλλά ήμασταν άτυχοι, αφού είχαμε την ευκαιρία να την κερδίσουμε. Eτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα, καλύτερα θα ήταν να έμενε το 0-1! H εμφάνισή μας ήταν πολύ καλή και, αν κάνουμε ανάλογες εμφανίσεις στο μέλλον, θα βρούμε το δρόμο μας».

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: "ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ..."

Για μία ακόμη φορά διέψευσε όλα τα προγνωστικά (όπως και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στη Nέα Σμύρνη) και ξεκίνησε στην 11άδα της Λάρισας, ενώ οι πιθανότητες αν μη τι άλλο δεν ήταν υπέρ του.

O λόγος για τον αρχηγό της AEΛ Nίκο Nταμπίζα (φωτό), που στην τελευταία προχθεσινή προπόνηση εν όψει του χθεσινού αγώνα με τη Zενίτ δεν ένιωσε ενοχλήσεις, πλην όμως ακόμα και έτσι δεν ήταν βέβαιο ότι θα ξεκινούσε, κάτι που οριστικοποιήθηκε λίγο πριν από το παιχνίδι. «Mπορώ να παίξω» ήταν τα λόγια του Nταμπίζα στον Γιώργο Δώνη και στο γιατρό της AEΛ λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όπερ και εγένετο. Aυτοί που έμειναν εκτός 18άδας ήταν οι Φακούντο Πάρα και Tάσος Bενέτης.

Mία από τις μεγαλύτερες δόξες της Λάρισας, ο Γιάννης Bαλαώρας, βρέθηκε χθες στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού και παρακολούθησε το ματς με τη Zενίτ. Tους Λαμπρόπουλο, Kαλατζή και Kατσιαρό σήκωσε για ζέσταμα στο 25' ο Δώνης, με τον τελευταίο να περνάει στην επανάληψη στη θέση του Bενετίδη.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ

Κυκλοφορούν από την Παρασκευή από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ τα εισιτήρια για την κυριακάτικη (11/11) εκτός έδρας αναμέτρηση της Λάρισας με τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα εισιτήρια τιμώνται προς 20 ευρώ και θα διατίθενται από το Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Την ημέρα του αγώνα, από τις 16:00 έως τις 19:00 θα λειτουργήσει το εκδοτήριο έξω από τη θύρα 1 του Καυτανζογλείου (στην είσοδο του βοηθητικού γηπέδου) για την εξυπηρέτηση των φίλων της ομάδας της Θεσσαλίας..

ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Mπορεί να μην ήταν όσοι θα περίμεναν οι άνθρωποι της Λάρισας εξαιτίας της κρι- σιμότητας του χθεσινού αγώνα, όμως το σίγουρο είναι ότι οι περίπου 6.000 φίλοι των «βυσσινί» που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χθες το απόγευμα ήταν άκρως εκδηλωτικοί. Oι φίλοι της AEΛ δεν σταμάτησαν, να επευφημούν τους παίκτες του Γιώργου Δώνη και να φωνάζουν συνθήματα, έχοντας ως όνειρό τους την αναβίωση ημερών του 1988, όταν οι «βυσσινί» κατα- κτούσαν το πρωτάθλημα!

Περιττό βεβαίως να αναφέρουμε ότι στα δύο γκολ της AEΛ επικράτησε χαμός στην κερκίδα, που πήρε «φωτιά» με την ανατροπή του σκηνικού του ημιχρόνου. Περίπου στο 30' ο κόσμος αποδοκίμασε τους παίκτες της Zενίτ, επειδή δεν τήρη- σαν το fair play, με τον Mπακαγιόκο να είναι πεσμένος στο έδαφος, πλην όμως πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια του διαιτητή αν θα σταματήσει τον αγώνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Mπορεί η ΑΕΛ να έπαιζε χθες στο Πανθεσσαλικό και όχι στο Aλκαζάρ, όμως οι «βυσσινί» ένιωσαν σαν στο σπίτι τους πριν από το ματς, όταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακουγόταν ο ύμνος της AEΛ. Eπίσης, ο κόσμος αποθέωσε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη όταν βγήκαν για προθέρμανση, καθώς και όταν τα μεγάφωνα έλεγαν ένα ένα τα ονόματά τους...

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ

Αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 14.00 το μεσημέρι στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου Σταδίου η ομάδα Νέων της ΑΕΛ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Ηρακλή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

ΔΩΝΗΣ: "ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ..."

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Δώνης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον επικείμενο (Κυριακή) εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή.

«Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες. Θα πάμε, όμως, στο Καυτανζόγλειο με μοναδικό στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που για εμάς είναι μόνο η νίκη. Μετά περιμένουμε τη διακοπή του πρωταθλήματος (σ.σ.: για δύο εβδομάδες), ώστε να δουλέψουμε και να παρουσιάσουμε ένα νέο πρόσωπο» τόνισε ο Δώνης, ο οποίος ερωτώμενος για τον εάν ήταν προτιμότερο η ΑΕΛ να παίζει περισσότερο αμυντικά και να στοχεύει μόνο στο αποτέλεσμα, τόνισε: «Εχω κατηγορηθεί για αυτό. Αλλά ό,τι είδα σήμερα, με έκανε να χαίρομαι και σίγουρα είναι πιο σημαντικό από το να παίζεις μόνο για το αποτέλεσμα. Βέβαια από το αποτέλεσμα κρίνεσαι, αλλά αν δουλεύεις δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθείς και εμείς δουλεύουμε».

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την απόδοση του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και για το γεγονός πως στα τελευταία παιχνίδια έχει χαρακτηριστεί μοιραίος παίκτης, αναφέρθηκε γενικότερα τονίζοντας πως... «η συμπεριφορά ενός παίκτη επηρεάζει συνολικά την ομάδα, είτε αρνητικά είτε θετικά. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε ώστε να βελτιωθεί ο ποδοσφαιριστής».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:30 SS2: ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΟΧΟΥΜ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:45 SS3: ΧΕΡΕΦΟΡΝΤ - ΛΙΝΤΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ Κύπελλο Αγγλίας F.A. Cup (Z)
22:00 SS7: ΡΑΓΚΜΠΙ: 'HEINEKEN CUP' Ulster - Gloucester Rugby,1ος γύρος (Ζ)
02:30 ΣΠΟΡ+: NBA: ΦΟΙΝΙΞ – ΜΑΪΑΜΙ (Z)

ΣΠΟΡ+

14:00 ΛΑΤΣΙΟ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Champions League (E)
16:00 ΣΑΛΚΕ – ΤΣΕΛΣΙ Champions League (E)
18:00 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ Champions League (E)
20:00 ΝΒΑ PLUS
20:30 ΛΙΟΝ – ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Champions League (E)
22:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ Champions League (E)
00:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΤΑΟΥ-ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (E)
02:30 NBA: ΦΟΙΝΙΞ – ΜΑΪΑΜΙ (Z)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 SS1: BASKET TIME
19:00 NET: ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

9/11/2004 Πεθαίνει σε ηλικία 57 ετών ο Emlyn Hughes, με το προσωνύμιο “crazy horse”, πρώην αρχηγός της Liverpool και της Εθνικής Αγγλίας με την οποία αγωνίστηκε 62 φορές

9/11/1997 Πεθαίνει ο Αργεντινός προπονητής Helenio Herrera, ο άνθρωπος που εισήγαγε το ''κατενάτσιο'' στο ποδόσφαιρο, σε νοσοκομείο της Βενετίας σε ηλικία 81 ετών

9/11/1996 Ο Evander Hollyfield κερδίζει με τεχνικό νοκ άουτ στον 11ο γύρο τον Mike Tyson στο Λας Βέγκας και ανακηρύσσεται παγκόσμιος πρωταθλητής

9/11/1990 Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ανακοινώνει ότι σταματάει το ποδόσφαιρο

9/11/1985 Ο Gary Kasparov σε ηλικία 22 ετών και 210 ημερών γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι βάζοντας τέλος στην 22χρονη κυριαρχία του Anatoly Karpov σε αγώνα στη Μόσχα

9/11/1982 Ο 30χρονος Sugar Ray Leonard ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τα ρινγκ μετά από εγχείρηση στα αριστερό του μάτι. Το 1984 θα δώσει ένα τελευταίο αγώνα πριν γίνει σχολιαστής αγώνων πυγμαχίας για το NBC

9/11/1968 Η Άρσεναλ γιορτάζει τα 50 της συνεχή χρόνια στην Α' Κατηγορία του Αγγλικού Πρωταθλήματος. Η πολύχρονη αυτή παρουσία της αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη της αντίπαλος στην Α' Κατηγορία ήταν η Νιουκάστλ το 1919 στο Χάιμπουρι (0-1).

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: "ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΤΥΧΟΙ..."

Στη διαφορά του ετήσιου μπάτζετ που χωρίζει τις δύο ομάδες και στην ατυχία στάθηκε ο Γιάννης Βαλαώρας μετά την ήττα της ΑΕΛ από την Ζενίτ στο «Πανθεσσαλικό». Η παλιά μεγάλη δόξα των «βυσσινί» στη δεκαετία του 80’ μίλησε για τον αγώνα της ομάδας της Λάρισας για το παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τονίζοντας πως με την εμφάνιση τους αυτή, τα παιδιά του Γιώργου Δώνη, έδειξαν πως είναι ικανά να κερδίσουν κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί μπροστά τους από εδώ και στο εξής.

-Πως σας φάνηκε η Λάρισα; Άφησε καλές εντυπώσεις παρά την ήττα;

Παίξαμε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, αν εξαιρέσουμε τα δύο λάθη που έγιναν στην άμυνα με αποτέλεσμα η Ζενίτ να σημειώσει δύο τέρματα, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά η εμφάνιση της Λάρισας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή. Ήμασταν άτυχοι.

-Τώρα η συνέχεια είναι δύσκολη... Μπορεί η Λάρισα;

Θα το παλέψουμε με Άλκμαρ αν και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα από εδώ και στο εξής. Με την Νυρεμβέργη πιστεύω ότι τα παιδιά θα τα δώσουν όλα. Δεν τα πάει και ιδιαιτέρως καλά μέχρι τώρα η γερμανική ομάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία η ομάδα. Με την εμφάνιση της η ΑΕΛ έδειξε πως είναι ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Αν δεν καταφέρει να αποστάσει ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Άλκμαρ μετά θα ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα.

-Το κοουτσάρισμα του Γιώργου Δώνη και κόσμος της ΑΕΛ πως σας φάνηκαν;

Οι σκέψεις του Δώνη ήταν σωστές. Υπάρχει και το παιχνίδι της Κυριακής που είναι επίσης σημαντικό. Όπως και να έχει, η Ζενίτ είναι μεγάλη ομάδα και η προσπάθεια των παιδιών είναι άξια συγχαρητηρίων. Ο κόσμος αν και δεν ήταν πολύς στο «Πανθεσσαλικό» όπως άλλες φορές αλλά σίγουρα βοήθησε πολύ την ομάδα να παίξει ωραία ποδόσφαιρο.

-Το μπάτζετ παίζει το ρόλο του σε τέτοιου είδους παιχνίδια;

Φυσικά και παίζει. Η Ζενίτ δεν είναι τυχαίο ότι πάει για το πρωτάθλημα φέτος. Μην ξεχνάμε πως ο αρχηγός τους κοστίζει όσο κοστίζει όλη η Λάρισα. Ο πρόεδρος μας έχει δώσει αρκετά χρήματα, έχει κάνει πολλά για την ομάδα αλλά για τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων η ΑΕΛ στάθηκε πάρα πολύ καλά και αν ήταν και λίγο τυχερή θα είχε κερδίσει και το παιχνίδι. Αυτοί είμαστε, αυτά έχουμε.

ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ 16η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ

Οι νίκες Παναθηναϊκού και Άρη επί της Κοπεγχάγης και του Ερυθρού Αστέρα αντίστοιχα για το Κύπελλο UEFA πρόσφεραν πολύτιμους βαθμούς στη βαθμολογία της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κατάταξη και την επανέφεραν στη 16η θέση, πάνω από την Ελβετία και πλέον μία ανάσα από τη 15η Βουλγαρία, η οποία δεν έχει πλέον εκπροσώπους στα Κύπελλα Ευρώπης. Μέχρι και η κατάληψη της 13ης θέσης φαντάζει πια εφικτή για τη χώρα μας, τη στιγμή που στο κατόπι της βρίσκεται εκτός από την Ελβετία και η Νορβηγία.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA όπως διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης:

1 Ισπανία 68.516 7/8
2 Αγγλία 65.499 7/8
3 Ιταλία 56.035 5/8
4 Γαλλία 50.240 5/7
5 Γερμανία 40.436 7/7
6 Ρουμανία 40.399 1/5
7 Ρωσία 38.750 4/4
8 Πορτογαλία 36.213 4/7
9 Ολλανδία 36.213 2/6
10 Ουκρανία 30.100 2/4
11 Σκωτία 28.875 3/4
12 Τουρκία 28.225 3/4
13 Βέλγιο 25.200 1/4
14 Τσεχία 24.500 3/ 4
15 Βουλγαρία 23.166 0/4
16 Ελλάδα 22.831 6/6
17 Ελβετία 22.725 2/4
18 Νορβηγία 22.025 2/5
19 Δανία 19.450 2/4
20 Αυστρία 17.500 1/5

ΟΥΕΦΑ: ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η μεγαλύτερη όλων έγινε στο «Αλί Σαμί Γεν», στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, με την Χέλσινγκμποργκ να φεύγει από την Τουρκία νικήτρια της Γαλατασαράι με 3-2.
Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί και η ισοπαλία που απέσπασε η παραπαίουσα στο αγγλικό πρωτάθλημα Μπόλτον από την Μπάγερν στο Μόναχο, με σκορ 2-2. Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού, τον 2ο δηλαδή, Αμπερντίν και Λοκομοτίβ Μόσχας αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

«Καταιγιστική» η Φιορεντίνα, σύντριψε με 6-1 την Έλφσμποργκ για τον 6ο όμιλο, την ίδια ώρα που η Βιγιαρεάλ επικρατούσε με 2-1 στο γήπεδο της Μλάντα Μπόλεσλαβ. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Σπάρτα Πράγας, η οποία επιβλήθηκε στη Γαλλία της Τουλούζ με 3-2. Για τον 5ο όμιλο επίσης, η Σπαρτάκ νίκησε στη Μόσχα την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1. «Ανάσα» για την Τότεναμ του Χουάντε Ράμος το 2-0 των «πετεινών» στο Τελ Αβίβ, σε βάρος της Χάποελ.

Group Β

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 0-1

Ν’ Ντόι 16’
Αμπερντίν-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1
Ντάιαμοντ 27’ / Ιβάνοβιτς 45’
Ρεπό η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 6
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 2
3. Ατλέτικο 1
4. Αμπερντίν 1
5. Κοπεγχάγη 0

Group C
Μλάντα Μπόλεσλαβ-Βιγιαρεάλ 1-2

Μεντί 89’ / Νιχάτ 33’, Καθόρλα 55’
Φιορεντίνα-Έλφσμποργκ 6-1
Γιόργκενσεν 4’, 77’, Βιέρι 5’, Ντοναντέλ 62’, Κρόλντρουπ 65’, Καρμάιν 87’ / Ισιζάκι 41’
Ρεπό η ΑΕΚ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
1. Φιορεντίνα 4
2. Βιγιαρεάλ 4
3. ΑΕΚ 1
4. Έλφσμποργκ 1
5. Μλάντα 0

Group D
Ρεν-Μπραν 1-1

Σεϊρού 87’ / Κάραντας 23’
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Βασιλεία 0-0
Ρεπό το Αμβούργο


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Βασιλεία 4
2. Αμβούργο 3
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1
4. Μπραν 1
5. Ρεν 1

Group E
Σπαρτάκ Μόσχας-Λεβερκούζεν 2-1

Παβλιτσένκο (πέναλτι) 63’, Μότσαρτ (πέναλτι) 77’ / Φράιερ 90’
Τουλούζ-Σπάρτα Πράγας 2-3
Ελμάντερ 13’, Μανσαρέ 79’ / Κίσελ 33’, 87’, Ντόσεκ 68’

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Ζυρίχη 3
2. Σπάρτα Πράγας 3
3. Σπαρτάκ Μόσχας 3
4. Λεβερκούζεν 3
5. Τουλούζ 0

Group F
Μπάγερν Μονάχου-Μπόλτον 2-2

Ποντόλσκι 30’, 49’ / Γκάρντνερ 88’, Ντέιβις 82’
Άρης-Ερυθρός Αστέρας 3-0
Παπάζογλου 77’, 90’, Κόκε 92’
Ρεπό η Μπράγκα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Μπάγερν Μονάχου 4
2. Άρης 3
3. Μπόλτον 2
4. Μπράγκα 1
5. Ερυθρός Αστέρας 0

Group G

Χάποελ Τελ Αβίβ-Τότεναμ 0-2

Κιν 26’, Μπερμπάτοφ 31’
Άαλμποργκ-Άντερλεχτ 1-1
Λίντστρομ 86’ / Γιάκομπσεν (αυτογκόλ) 59’
Ρεπό η Χετάφε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Άντερλεχτ 4
2. Χετάφε 3
3. Τότεναμ 3
4. Άαλμποργκ 1
5. Χάποελ Τελ Αβίβ 0

Group H
Γαλατασαράι-Χέλσινγκμποργκ 2-3

Νοντά 44’, 90’ / Λάρσον (πέναλτι) 30’, Ομοτογιόσι 39’, Άντερσον 75’
Αούστρια Βιέννης-Μπορντό 1-2
Κούλιτς 5’ / Τσάμακχ 45’, Ουεντέλ (πέναλτι) 88’
Ρεπό ο Πανιώνιος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Μπορντό 6
2. Χέλσινγκμποργκ 4
3. Πανιώνιος 1
4. Αούστρια Βιέννης 0
5. Γαλατασαράι 0

"ΔΙΠΛΟ" Η ΕΒΕΡΤΟΝ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΕΒΕΡΤΟΝ
0-2
83' Αρτέτα (πέν), 88' Ανισέμπε

Η Εβερτον πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο θεσμό και παρέμεινε στην πρώτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Τα "ζαχαρωτά" βρέθηκαν στη Νυρεμβέργη για να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Αγγελου Χαριστέα (ήταν τραυματίας) και μέχρι το 83' θα ήταν ευχαριστημένη και με την ισοπαλία σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι.

Σε αυτό το λεπτό, όμως, ο Μίκελ Αρτέτα ευστόχησε σε πέναλτι ανοίγοντας το σκορ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βίκτορ Ανιτσέμπε ήταν και πάλι (όπως με τη Λάρισα), ο άνθρωπος της "χαριστικής βολής", διαμορφώνοντας το τελικό 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)

1. Έβερτον 6
2. Ζενίτ 4
3. Άλκμααρ 1
4. Νυρεμβέργη 0
5. ΑΕΛ 0.

Ρεπό: Αλκμάαρ

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΚΑΕ ΑΕΛ

Αντιπροσωπεία παικτών, τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης της ΑΕΛ θα επισκεφθούν την Παρασκευή το μεσημέρι σχολεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Αυτό, ενόψει του αγώνα με την Ολυμπιάδα Πατρών το Σάββατο.

Οι «βυσσινί» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα Γυμνάσια και Λύκεια 1ο και 4ο (Ανθίμου Γαζή). Εκεί, θα μοιράσουν εισιτήρια για το σαββατιάτικο αγώνα με τους «πορτοκαλί», που θα γίνει στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Α1. Παράλληλα, θα μοιράσουν και φυλλάδια για την προστασία του περιβάλλοντος, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της ομάδας σε σημαντικά θέματα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναφορικά με την κατάσταση της υγίειας του Ηλία Πουρσανίδη. Ο μέσος του Ηρακλή πέρασε σήμερα (8/11) από τεστ ετοιμότητας, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν πως ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και την Παρασκευή (9/11) αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Η συμμετοχή του, ωστόσο, στο κυριακάτικο εντός έδρας ματς με την Λάρισα θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Για ακόμη μια μέρα ο Γιαννούλης προπονήθηκε μόνος του και αύριο αναμένεται να μπει και αυτός στις προπονήσεις. Ατομικό ακολούθησε ο Περπερίδης, ενώ ο Παπαζαχαρίας συνέχισε την αποθεραπεία του. Η επόμενη προπόνηση για τους παίκτες του «Γηραιού» έχει οριστεί για το πρωί της Παρασκευής (11:00).