Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ..."

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του έμεινε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Κώστας Πιλαφίδης, ο οποίος πάντως ζήτησε μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια αφού έρχεται από δω και πέρα δύσκολο πρόγραμμα.

"Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με ίδιους στόχους. Αυτά τα ματς είναι πολύ κρίσιμα για μας. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο 1ο δεκάλεπτο, αλλά ήμασταν κακοί στο τρίτο, όπου μας πίεσε η Ολυμπιάδα και πρέπει να καταλάβουμε ότι τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν νωθροί σε αυτό το διάστημα και πρέπειν να αποκτήσουμε σταθερότητα για 40 λεπτά γιατί έρχεται δύσκολο πρόγραμμα", δήλωσε ο κόουτς των νικητών.

Ντέιβιντ Τιγκ
: "Βγήκαμε με ενέργεια στο παιχνίδι παίξαμε καλή άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ και δείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από ότι στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν στο παιχνίδι. Ο κόουτς μας ζήτησε να παίξουμε σκληρά και δυνατά για αυτό και στο τέλος ήμασταν καλύτεροι".

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 υπενθυμίζει ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων της ομάδας μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, θα λειτουργήσει εκδοτήριο την ημέρα του αγώνα, από τις 16:00 έως τις 19:00, έξω από τη θύρα 1 του Καυτανζογλείου (στην είσοδο του βοηθητικού γηπέδου). Τα εισιτήρια τιμώνται προς 20 ευρώ.

ΝΕΟΙ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι (14:00) αναμέτρηση της ομάδας Νέων της ΑΕΛ με την αντίστοιχη του Ηρακλή στο βοηθητικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Σταδίου για την 8η αγωνιστική του οικείου πρωταθλήματος της Superleague, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (δυνατός αέρας).

Ο αγώνας ορίστηκε εκ νέου για αύριο Κυριακή την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο.

ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ... ΚΟΚΚΙΝΑ

Ο Αστέρας είχε και το όνομα και τη... χάρη. Παίζοντας πιεστικά σε όλο το ματς, οι παίκτες της Τρίπολης εκμεταλλεύτηκαν τραγικό λάθος του Τζόρτζεβιτς, αλλά και τη συνολικά κακή απόδοση του Ολυμπιακού, και τον έριξαν στο... καναβάτσο.

Ο Φιλομένο πλάσαρε για το 1-0, ενώ ο Ροτζέριο αστόχησε σε πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να δώσει θριαμβευτικό τόνο στη σπουδαία νίκη της ομάδας του, που μετά τον Παναθηναϊκό κέρδισε και τους πρωταθλητές Ελλάδας!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αμπάρης, Φλάβιο, Μασάρα, Μασάδο, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Λαδάκης, Καρντόσο, Ροτζέριο (81΄ Ιωάννου, 90΄+ Οφρυδόπουλος), Σέζαρεκ (82΄ Στρατάκης), Φιλομένο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ (82΄ Νούνιες), Τοροσίδης, Αρτσούμπι (53΄ Μενδρινός), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα (46΄ Μήτρογλου), Κωνσταντίνου

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΑΕΛ...

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ... 70-60

Στην 3η της νίκη σε τέσσερα ματς έφτασε η ΑΕΛ που επικράτησε της Ολυμπιάδας Πατρών στη Λάρισα με 70-60. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16 πόντους διαφορά (47-21) στην τρίτη περίοδο, ωστόσο η παρατεταμένη χαλάρωση που έδειξαν λίγο έλειψε να τους κοστίσει ακριβά.

Οι φιλοξενούμενοι με σερί 22-0 μείωσαν στους 4, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εντυπωσιακή ανατροπή. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντέιβιντ Τιγκ και Ντράγκαν Τσέρανιτς, με 19 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Πατρινούς που γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους, ξεχώρισαν οι Μπράουν (13π.) και Νάγκις (12π.).

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ. Με εκπληκτική ευστοχία στα δίποντα (10/11) και τον Ντράγκαν Τσέρανιτς να είναι ασταμάτητος (10π. με 5/6 δίποντα), οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 15 ολόκληρους πόντους (20-5)! Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικά άστοχοι (1/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα) με αποτέλεσμα το 23-9 της πρώτης περιόδου να έρθει απόλυτα φυσιολογικά.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα σε πολύ υψηλά επίπεδα (27-10, 30-16, 36-21), που με τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε ακόμα και +16 (38-22). Η αστοχία των Πατρινών συνεχίστηκε (2/14 δίποντα), την ώρα που οι θεσσαλοί είχαν ευστοχήσει στα 17 από τα 24 δίποντα που είχαν επιχειρήσει.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε ίδια, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν με σχετική ευκολία τη διαφορά ασφαλείας που είχαν αποκτήσει από το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, όταν το φωτεινό ταμπλό έδειξε σκορ 47-21 υπέρ της ΑΕΛ, ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας της Ολυμπιάδας.

Εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στις βολές (12/15) και τα τρίποντα (5/14), οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα εντυπωσιακό σερί 22-0(!), πλησιάζοντας στους 4 (47-43). Τελικά οι «βυσσινί» βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Τιγκ, ξεφεύγοντας με τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού με επτά (56-49).

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΛ που με σοβαρότητα και συγκέντρωση δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν περισσότερο. Διατήρησαν προβάδισμα 8-9 πόντων (58-49, 65-56) κι έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 70-60

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 38-22, 52-46, 70-60

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 11 (1), Παπανικολόπουλος 9 (1), Παπαχρήστος 2, Αγγελακόπουλος 7, Τιγκ 19 (1), Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 8, Καραβανάς, Τσέρανιτς 12.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Γιάννης Χριστόπουλος): Γκιμπς 6 (2), Ουάιτφιλντ 10 (2), Μπράουν 13 (1), Πέττας 6, Τζέφερσον 8 (2), Δορκοφίκης, Λιντέκα 2, Λάππας 3, Νάγκις 12.

ΗΡΑΚΛΗΣ: "ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ"

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία του Ηρακλή για το ματς με την Λάρισα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και μετά το τέλος του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μίκρα, ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή της ομάδας.

Πρόκειται για τους: Μπαντής, Πάρντο, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Μαυρογενίδης, Ζμπόντσακ, Ραγκουέλ, Ιωαννίδης, Πουρσανίδης, Παπαδόπουλος, Έμερσον, Ροντρίγκο, Τσίνεγκε, Γκαρσία, Μαρίνκοβιτς, Νικολόπουλος, Χλωρός, Μπένκο.

SUPERLEAGUE: ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 S/S
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NET

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 15:00
Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ 16:45 Alpha
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 S/S
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ 19:00 S/S
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 NET

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΡΟΑΝΝΑΓΕΛΙΑ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σαββάτο 10/11/2007


17:00 ΑΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (SuperSport)
17:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ET-1)
19:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ (ΣΠΟΡ+)
19:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ (SuperSport)

Κυριακή 11/11/2007

17:00 ΑΓΟΡ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (ET-1)
19:00 ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (SuperSport)
21:15 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ (ΣΚΑΪ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΙ 20 "ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ

Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για την αυριανή (Κυριακή 11/11) αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο (19:00) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Η αποστολή των Κυπελλούχων Ελλάδος αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη έχοντας στη σύνθεσή της 20 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κώτσιος, Κατσιαρός, Γκίκας, Κυριακίδης, Αλεξάνδρου, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κλέιτον, Καλαντζής, Κόζλεϊ, Πάρα, Λαμπρόπουλος, Μπακαγιόκο.

Η ΑΜΥΝΑ... "ΜΑΤΩΝΕΙ"

Ξεκινώντας η καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΛ υπήρχε η πεποίθηση ότι κάθε αντίπαλος θα έπρεπε να «ματώσει» για να πάρει αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Δώνης έχοντας στη διάθεσή του τους παίκτες που επιθυμούσε για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής ξεκίνησε το «χτίσιμο» της ομάδας, μόνο που από πολύ νωρίς εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα.

Αρχικά παρουσιάστηκε ο τραυματισμός του Στέλιου Βενετίδη, κατόπιν του Ηλία Κώτσιου και τελευταίος αυτός του Νίκου Νταμπίζα με τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Αποτέλεσμα; Σε κάθε ματς να υπάρχουν αλλαγές στα μετόπισθεν, με τις όποιες συνέπειες στη συνοχή της αμυντικής γραμμής.

Στο παιχνίδι με τη Ζενίτ στα δύο από τα τρία γκολ οι Ρώσοι «χτύπησαν» από την καρδιά της άμυνας από στιγμιαία αδράνεια, μολονότι τέτοιες φάσεις δουλεύονται στην προπόνηση της ΑΕΛ. Μια από τις παραμέτρους που μπορεί να εξηγήσει το «μπλοκάρισμα» αυτό είναι ότι στα μέχρι τώρα επίσημα ματς οι «βυσσινί» δεν έχουν σταθερό δίδυμο στόπερ. Αρκεί να επισημάνει κανείς ότι εξαιτίας -κυρίως- των προαναφερθέντων προβλημάτων με τους τραυματισμούς, στα δεκατρία επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα η Λάρισα έχουν χρησιμοποιηθεί έξι (!) διαφορετικοί «συνδυασμοί» παικτών στο κέντρο της άμυνας. Και βεβαίως αρκετοί αγωνίστηκαν έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους, σε μια περίοδο με βεβαρημένο πρόγραμμα (αγώνες Πέμπτη-Κυριακή).

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Νταμπίζας που έπαιξε προχθές είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δικέφαλο μετά το ματς με την Ξάνθη (ξέχωρα από τους κοιλιακούς), έχει χάσει πολλές προπονήσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον παρτενέρ του, Ηλία Κώτσιο, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗΣ

Στον αγώνα της ΑΕΛ με τη Ζενίτ αποδείχθηκε ότι η απόσταση ανάμεσα στη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των «βυσσινί» και στην πρώτη ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα (όπως ήταν και η κατάληξη του ματς) ήταν τελικά μηδαμινή και αυτό είναι που... τρελαίνει παίκτες και τεχνικό τιμ.

Η επόμενη μέρα του 2-3 βρήκε τους Λαρισαίους σε κατάσταση χαρμολύπης! Από τη μια αισθήματα ικανοποίησης για την εμφάνιση και από την άλλη στενοχώρια γιατί και πάλι η υπερπροσπάθεια δεν έφερε βαθμολογικό όφελος. Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος μετά το ματς στα αποδυτήρια έδωσε μπράβο και συγχαρητήρια στους παίκτες του, σε πηγαδάκι μετά την προπόνηση στάθηκε σε εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που όμως αποδείχθηκαν τελικά καθοριστικές. Στο γεγονός για παράδειγμα ότι είχε ήδη σηκώσει Φέρστερ και Γκίκα για προθέρμανση, ώστε να τους βάλει στο ματς γύρω στο 75 και να γυρίσει το σύστημα σε 5-4-1, αλλά τον... πρόλαβε το γκολ του Ζιριανόφ στο 71.

Αλλά και σε μια... διαβολική σύμπτωση: Ακριβώς πριν από το 2-2 ο Ντικ Αντβοκαατ είχε ήδη έτοιμη την αλλαγή του Πρόγκρεμπνιακ, ο οποίος τελικά κέρδισε την κεφαλιά, από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Ζιριανόφ!

Η πλειονότητα των παικτών είδε το αποτέλεσμα ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για μια τεράστια επιτυχία. «Αδικούμε τους εαυτούς μας τελικά» σχολίαζαν ορισμένοι, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πως ό,τι έχτισαν στα είκοσι πρώτα λεπτά του β ημιχρόνου, ανατρέποντας το εις βάρος τους 0-1, « γκρεμίστηκε» λόγω στιγμιαίας αδράνειας.

Αναγκαστικά η προσοχή πλέον έχει στραφεί εξ ολοκλήρου στο αυριανό ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.Το ερώτημα είναι κατά πόσο η ΑΕΛ θα μπορέσει να πιάσει εμφάνιση ανάλογη με αυτή κόντρα στη Ζενίτ γιατί σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί παρά να φύγει με αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη. Σε ό,τι αφορά την 11άδα λογικά θα γίνουν κάποιες αλλαγές, περιορισμένες πάντως, ούτως ώστε να φρεσκαριστεί η ομάδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: "ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ..."

Στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση επέστρεψε -έπαιξε βασικός ύστερα από ένα μήνα απουσίας- μετά τον τραυματισμό του ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, αφού πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΛ στο ματς με τη Ζενίτ. Βέβαια... δώρο για τη γιορτή του (του Αγίου Νεκταρίου χθες) δεν πήρε από τη στιγμή που η ομάδα του δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει τη νίκη.

«Τι να πω; Επειτα από τέτοια ματς αισθάνεσαι απογοήτευση, στενοχώρια, είναι τρέλα» λέει για τα πρώτα συναισθήματα με το σφύριγμα της λήξης, αλλά όπως προσθέτει, «οφείλεις να συνηθίζεις τέτοιες καταστάσεις και να συνεχίζεις». Αλλωστε οι «βυσσινί» δεν έχουν την πολυτέλεια να στέκονται άλλο στο ματς με τους Ρώσους, αφού ακολουθεί το δύσκολο ματς με τον Ηρακλή.

Για την επανεμφάνισή του (βέβαια είχε και παίξει και ένα ημίχρονο στο Super Cup) έμεινε ευχαριστημένος: «Αισθάνθηκα πολύ καλά, βρήκα γρήγορα τα πατήματα και νιώθω απόλυτα έτοιμος».

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου κλήθηκε στην εθνική Κύπρου, ωστόσο θα μιλήσει με τον Αγγελο Αναστασιάδη για το αν θα πάει.

ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ένα ελαφρύ διάστρεμμα «κληρονόμησε» ο Νίκος Νταμπίζας από το προχθεσινό ματς με τη Ζενίτ και χθες μαζί με τους επίσης επιβαρημένους από τραυματισμούς Ηλία Κώτσιο και Στέλιο Βενετίδη ακολούθησε πρόγραμμα συντήρησης, χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Βεβαίως, προβλέψεις για τη συμμετοχή του 34χρονου αρχηγού στο αυριανό ματς με τον Ηρακλή είναι παρακινδυνευμένο να γίνουν. Άλλωστε, ο Νταμπίζας δύο φορές μας έχει διαψεύσει (με Πανιώνιο και Ζενίτ) και έχει αγωνιστεί κανονικά. Πάντως, η διακοπή του πρωταθλήματος αναμένεται να αποδειχθεί ευεργετική για όλους όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα και στερήθηκαν προπονήσεις.

Πλην του Νταμπίζα, που είναι αμφίβολος, δεν υπολογίζεται ο Βεργώνης, ο οποίος αρχές της εβδομάδας θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς. Πλην του Νταμπίζα, που είναι αμφίβολος, δεν υπολογίζεται ο Βεργώνης, ο οποίος αρχές της εβδομάδας θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς. Επίσης εκτός αποστολής έμειναν Βενετίδης, Μπαχράμης, Μουνιόθ και Ιγγλέσιας.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ

Σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου Σταδίου η ομάδα Νέων της ΑΕΛ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Ηρακλή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Μπαϊμάκης, Μπαταβάνης, Καρατέεβ, Όντος, Πολύζος, Νόνης, Ραχωβίτης, Μάγγος, Κοκόμπελης, Καραγιάννης, Μπανούσης, Ζάγκος, Μπουρουζίκας, Καρανίκας, Λύτρας, Σπανός, Τηλιόπουλος, Σπυρόπουλος.


ΠΑΧΑΚΗΣ: "Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥ"

Η Λάρισα χάλασε την ελληνική συνταγή του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά δεν της αξίζει ούτε χλεύη ούτε οίκτος. Της έλαχε να συγκριθεί -μέχρι στιγμής- με ομάδες όπως η Εβερτον και μάλιστα στην Αγγλία και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η επικείμενη πρωταθλήτρια Ρωσίας.

Είναι περιττό, όχι να συγκρίνει κανείς την αγωνιστική εμβέλεια των τριών αυτών ομάδων, αλλά το οικονομικό τους εύρος, απ’ όπου προκύπτει και η όποια διαφορά μεταξύ τους.

Μπορεί η ιστορία να αποδεικνύει πως η οικονομική ευχέρεια ενός κλαμπ δεν είναι δεσμευτική για την ανάλογη αγωνιστική του ευμάρεια, αλλά ουδείς μπορεί να μείνει αδιάφορος και να μη συνεκτιμήσει την πολυτέλεια επιλογής παικτών πρώτης κατηγορίας που απολαμβάνουν η αγγλική και η ρωσική ομάδα, σε αντίθεση με τη σφικτή οικονομική πολιτική που είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί η Λάρισα και την οδηγεί, ουσιαστικά, σε επιλογές ευκαιριών από το πανέρι.

Ωστόσο και στο «Γκούντισον Παρκ» και προχθές στο Πανθεσσαλικό η πτωχή Λάρισα επέδειξε αγωνιστική συμπεριφορά την οποία, σε ορισμένα χρονικά σημεία του παιχνιδιού, θα ζήλευαν οι αντίπαλοί της.

Εκείνος ο τομέας στον οποίο η ομάδα του Δώνη είχε εξ ορισμού το μειονέκτημα ήταν η ατομική σύγκριση παικτών και αυτή ήταν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις δύο ήττες της, οι οποίες προήλθαν με γκολ σε στιγμές δικής της υπεροχής και πρωτοβουλίας στο παιχνίδι.

Η ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών της Εβερτον και της Ζενίτ προκάλεσε τη δημιουργία προσωπικών φάσεων από τις οποίες προήλθαν και τα γκολ που «εισέπραξε» ο Κοτσόλης.

Βέβαια, απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, αδυνατεί κάποιος να προβάλει το αντίδοτο, ώστε η ομαδική συνεργασία να υπερισχύσει της ατομικής υπεροχής, όταν αυτή οικονομικά και αγωνιστικά είναι απλησίαστη. Γι’ αυτό και η δικαίωση του ομαδικού πνεύματος σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί εξαίρεση, καλή ώρα σαν την επική πρόκριση της Λάρισας επί της Μπλάκμπερν.

Η οποία, βέβαια, ως γεγονός μπορεί να ήταν καλοδεχούμενη απ’ όλους μας και να έδωσε αφορμή για διθυραμβικά σχόλια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα, πολύ δε περισσότερο μέτρο σύγκρισης, ώστε να καταλήξουμε σε αβίαστα συμπεράσματα. Κόντρα στην Μπλάκμπερν η Λάρισα έκανε την υπέρβαση, κόντρα στην Εβερτον και στη Ζενίτ μίλησε ο νόμος του πλουσιότερου, άρα και του ισχυρότερου.

Πηγή: Sportime

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

13:30 ΕΤ1: NBA: PHOENIX – MIAMI (E)
14:45 SS1: ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
15:00 ET3: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΙΩΝΙΚΟΣ Πρωτάθλημα Β Εθνικής (Ζ)
16:30 SS2: ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
16:30 SS4: ΣΑΛΚΕ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
16:45 SS1: ΠΑΟΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
17:00 SS3: ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
17:00 ET1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
19:00 NET: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS3: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
19:00 ΣΠΟΡ+: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
19:15 SS1: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΦΟΥΛΑΜ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:00 SS3: ΧΕΤΑΦΕ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
21:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΧΙΡΟΝΑ – ΡΕΑΛ (Z)
23:00 SS2: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΟΥΡΘΙΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΠΟΡ+

14:00 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14:30 ΑΡΗΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Kύπελλο UEFA (E)
16:25 ΑΕΛ – ΖΕΝΙΤ (E)
18:20 NBA ACTION
19:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
21:00 ΝΒΑ PLUS
21:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΧΙΡΟΝΑ – ΡΕΑΛ (Z)
23:30 ΝΒΑ: ΦΟΙΝΙΞ – ΜΑΪΑΜΙ (E)
01:15 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
15:30 ALPHA: ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ
18:40 SS1: SUPERGOAL
23:00 SS1: SUPERGOAL

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

10/11/2002 Στον αγώνα Ιωνικός-ΟΦΗ (1-1), η Σοφία Γρυλλάκη γίνεται η πρώτη γυναίκα βοηθός διαιτητή στην ιστορία της Α' Εθνικής

10/11/2001 O Αντώνης Φώτσης γίνεται ο πρώτος γηγενής Έλληνας παίκτης που συμμετέχει στο ΝΒΑ. Στον αγώνα της ομάδας του, των Memphis Grizzlies εναντίον των LA Lakers (86-110) πετυχαίνει 4 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής

10/11/1999 Μετά από παραμονή τριών χρόνων στον πάγκο του Ολυμπιακού (και ισάριθμα πρωταθλήματα Ελλάδος), ο Ντούσαν Μπάγεβιτς λύνει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά

10/11/1995 Σε κώμα πέφτει ο Φινλανδός πιλότος της Φόρμουλα 1 Mika Hakkinen μετά το σοβαρό τραυματισμό του στην πίστα της Αδελαϊδας. Το 1998 θα ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Σουζούκα της Ιαπωνίας με McLaren-Mercedes

10/11/1991 Η Martina Navratilova κερδίζει την Monica Seles στο τουρνουά California Virginia Slims και κατακτά τον 157ο τίτλο της ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Chris Evert

10/11/1989 Με αποκλεισμό ενός χρόνου από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση τιμωρείται η ΑΕΚ από την UEFA λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ

10/11/1965 Ο 44χρονος πυγμάχος Sugar Ray Robinson ανακοινώνει το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας (181 νίκες σε 202 αγώνες)