Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ...

Νέα αρχή στο πρωτάθλημα ζήτησε από τους παίκτες του στη Λάρισα να κάνουν ο Γιώργος Δώνης επισημαίνοντας παράλληλα, ότι το παιχνίδι της Κυριακής (25/11) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Αλκαζάρ» είναι πολύ σημαντικό.

«Μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», έλεγε διαρκώς στην προπόνηση των «βυσσινί» ο 38χρονος προπονητής, δίνοντας το σύνθημα της... αντεπίθεσης της ομάδας στο πρωτάθλημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν προτίθεται ν’ αλλάξει πολλά πράγματα. Αμφίβολη εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του Παναγιώτη Κατσιαρού, ο οποίος μολονότι προπονήθηκε, αισθάνεται μικροενοχλήσεις στο γόνατο (έσω πλάγιος).

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες των «βυσσινί» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό με προπόνηση το μεσημέρι της Παρασκευής και το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθεί η αποστολή για την αναμέτρηση με τους «πράσινο

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η ΑΕΛ δεν θα παραλάβει επιπλέον εισιτήρια από την Αλκμάαρ, ενώ σε μία προκαταρτική κουβέντα, οι ιθύνοντες της Νυρεμβέργης ζήτησαν 600-700 «κομμάτια» για το παιχνίδι της 20ης Δεκεμβρίου, στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Στο μεταξύ, καυστική ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται στο θέμα της διαιτησίας και καλεί τον κόσμο της Λάρισας να «γεμίσει» το Αλκαζάρ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΛ στην Αθήνα.

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής παρουσία της ΑΕΛ το πρωτάθλημα της Α1, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός των «βυσσινί», Κώστας Πιλαφίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Θεσσαλικής ομάδας.

Ο έμπειρος κόουτς, τόνισε πως για να έρθει η νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, η ομάδα του θα πρέπει να πιάσει πού καλή απόδοση: «Θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο συγκριτικά με την χρονική περίοδο που διανύουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος που έχει καλό ρυθμό και επιπλέον έχει ενισχυθεί με δύο καινούργιους πολύ καλούς παίκτες. Διαθέτει λοιπόν μεγάλο ρόστερ. Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς για την ΑΕΛ, αλλά θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και για να γίνει αυτό πρέπει να πιάσουμε υψηλή απόδοση και φυσικά να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση».

Τέλος αναφερόμενος στον φίλαθλο κόσμο των «βυσσινί» είπε: «Είναι λογικό πως οι παίκτες παίρνουν πολύ μεγάλη ψυχολογική βοήθεια όταν ο κόσμος τους στηρίζει, Πιστεύω λοιπόν πως οι φίλαθλοι θα δώσουν δυναμικό παρόν και θα στηρίξουν την ομάδα στο δύσκολο έργο της».

NOK AOYT O ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

Tο χειρότερο δυνατό σενάριο επεφύλασσε για τον Eκι Γκονζάλες η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε χθες το πρωί ο Aργεντινός άσος στο δεξί του πόδι, καθώς το αποτέλεσμα της εξέτασης έδειξε θλάση (α' βαθμού) στο δεξιό δικέφαλο μηριαίο μυ.

O εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης (όπως ανέφερε σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η ΠAE Παναθηναϊκός) υπολογίζεται σε 3 εβδομάδες, ωστόσο είναι σίγουρο ότι η αποθεραπεία του θα τραβήξει συνολικά πάνω από ένα μήνα. Oπερ σημαίνει ότι ο 27χρονος άσος θα είναι σε θέση να γυρίσει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων μετά το νέο έτος, αφού η κατάστασή του χρειάζεται το μέγιστο βαθμό προσοχής.

O Eκι έμαθε το αποτέλεσμα της μαγνητικής αργά χθες το απόγευμα και φυσικά ήταν «σκασμένος» από τη νέα ατυχία που τον βρήκε. «Θα κάνω υπομονή. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Πονάω, είναι τρομερή η γκαντεμιά μου, αλλά θα κάνω υπομονή» έλεγε χθες ο Aργεντινός στους ανθρώπους του, όντας φανερά στεναχωρημένος. Mαζί του μίλησαν το βράδυ ο Πεσέιρο, αλλά και ο Γιάσμινκο Bέλιτς, οι οποίοι του ευχήθηκαν περαστικά και του συνέστησαν να κάνει υπομονή.

Kαλύτερα οι άλλοι τραυματίες


Σε ό,τι αφορά τώρα τους υπόλοιπους «λαβωμένους» του «τριφυλλιού», τα χθεσινά νέα ήταν αρκετά καλά. O Γκούμας ένιωθε χθες καλύτερα (υποχώρησε το αιμάτωμα στη γάμπα) και σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε πιο δυνατούς ρυθμούς. Eπιπόλαιος αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Eνακαρίρε, ο οποίος γυμνάστηκε κανονικά σε φουλ πρόγραμμα, ενώ αποθεραπεία έκανε ο Nίνης (για προληπτικούς λόγους).


Eξτρα πρόγραμμα ακολούθησαν οι Mαρσέλο Mάτος (γύρισε από την Iταλία), Aντονι Σέριτς (ήταν καλύτερα έπειτα από το μικροτραυματισμό του λίγο μετά το φιλικό με τον Hλυσιακό) και Nασίφ Mόρις (γύρισε από τη N. Aφρική). Tο χθεσινό πρόγραμμα αφιερώθηκε κυρίως σε ασκήσεις επιθετικής ανάπτυξης και στις στημένες φάσεις.

MONSTERS ΑΘΗΝΩΝ: "ΘΕΑΤΡΟ"...

Την μια μονότονην ημέραν άλλη
μονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί. Θα γίνουν
τα ίδια πράγματα, θα ξαναγίνουν πάλι —
οι όμοιες στιγμές μας βρίσκουνε και μας αφίνουν.
Μήνας περνά και φέρνει άλλον μήνα.
Aυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει
είναι τα χθεσινά τα βαρετά εκείνα.
Και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει.

(Κ.Π. Καβάφης, «Μονοτονία»)

ΘΕΑΤΡΟ


Εδώ και 8 περίπου χρόνια στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας παίζεται με μεγάλη επιτυχία ένα θεατρικό έργο με έναν αλλοπρόσαλλο, αλληγορικό τίτλο. Λέγεται «Σεσουάρ για Δολοφόνους» και πρόκειται για μία κωμωδία μυστηρίου. Κι’ όμως, διαβάζοντας τον τίτλο του έργου, θα μπορούσε ο κάθε στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, να υποθέσει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος θα μπορούσε να περιγράφει την παράσταση που διαδραματίζεται κάθε χρόνο στα άθλια, στην πλειοψηφία τους, ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας μας.

Ο δολοφόνος στην συγκεκριμένη παράσταση δεν είναι ένας. Είναι πολλοί και γνωστοί σε όλους μας. Πρόκειται για τους ιθύνοντες και τους προύχοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κομπάρσοι στην θεατρική παράσταση υπάρχουν πολλοί. Μερικοί από αυτούς είναι οι «άρχοντες» των αγώνων, που μόνο άρχοντες δεν θυμίζουν όταν φορούν τα κουρέλια της ανυποληψίας, του φθόνου και της ανικανότητας, ζητιανεύοντας από τους προύχοντες μία εύνοια στην περαιτέρω «ανέλιξή» τους στα παρασκήνια του θεάτρου. Κομπάρσοι είναι επίσης και κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιμένουν να μην εμφανίζουν ίχνος υγιούς άμιλλας και συναδελφικότητας. Ποδοσφαιριστές που μιμούνται το ποδόσφαιρο της αλάνας «βιάζοντας» κανονισμούς και πέφτοντας στην πρώτη ευκαιρία, ζητιανεύοντας το πέναλτι…

Δεν θα ασχολούμασταν με τις προαναφερθείσες θλιβερές καρικατούρες, αν δεν συμμετείχαμε και εμείς στην θεατρική παράσταση. Δυστυχώς όμως τα παιχνίδια της μοίρας, μας έχουν φέρει στις θέσεις των θεατών που αγωνιούν για την τύχη του θύματος όλων των παραπάνω, αφού αυτό το θύμα αποτελεί «σαρξ εκ της σαρκός μας». Το θύμα της παράστασης είναι, επί του παρόντος, η ΑΕΛ, η μόνη ομάδα που είχε διαχρονικά το σθένος να κοιτά τους δολοφόνους του ποδοσφαίρου στα μάτια, η ομάδα που έχει την πολύ κακή συνήθεια να χαλά τις γιορτινές πρεμιέρες, αφού έχει υποχρεώσει πολλές φορές τους διευθυντές του θεάτρου να της παραδώσουν τα βραβεία της παράστασης και εκείνοι το έκαναν με πολύ βαριά καρδιά, αναγκασμένοι και ταπεινωμένοι από το ασταμάτητο χειροκρότημα του κοινού για την εξαίρετη και ανόθευτη ερμηνεία της «βασίλισσας».

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι συντελεστές της παράστασης είναι πως η ΑΕΛ δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμη το θύμα. Ο κόσμος έχει σιχαθεί την μυρωδιά της μούχλας των παρασκηνίων και ζητά αλλαγή του σεναρίου. Να είναι λοιπόν σίγουροι πως το σενάριο θα αλλάξει πολύ σύντομα. Το χειροκρότημα θα είναι πάντα εκεί, καθαρό και δυνατό, για να στοιχειώνει τους θλιβερούς κομπάρσους και να κρατά άγρυπνους τους κλειδοκράτορες των παρασκηνίων.

Τα ελεύθερα πνεύματα θα είναι πάντα εδώ στο πλευρό της «βασίλισσας». Είναι αυτά με το πιο δυνατό χειροκρότημα που ανταμείβει το καλό και διασκορπίζει το κακό και, αν χρειαστεί, γκρεμίζει και τα παρασκήνια…

(Υ.Γ. Καλούμε όλα αυτά τα ελεύθερα πνεύματα να γεμίσουν το Αλκαζάρ στις 25 του Νοέμβρη 2007, στον αγώνα με τον Παο. Η νίκη της ΑΕΛ θα είναι η αρχή της αλλαγής του σεναρίου και έχουμε ΟΛΟΙ χρέος να βοηθήσουμε. Καλό θα ήταν τα δουλικά πνεύματα να μην βρίσκονται ανάμεσά μας. Το χειροκρότημά μας θα είναι τόσο ηχηρό που δεν θα μπορούν να το αντέξουν τα μαθημένα στην ψευτιά αυτιά τους…)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ...

Η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε σημαντικά παίκτες που είχαν χάσει προπονήσεις λόγω τραυματισμών να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και ουσιαστικά η ΑΕΛ πάει για το κυριακάτικο παιχνίδι έχοντας διαθέσιμους σχεδόν όλους τους παίκτες της πρώτης γραμμής, άρα αλλαγές στην 11άδα δεν προβλέπονται.

Ερωτηματικά, πάντως, εξακολουθούν να υπάρχουν για τους τραυματίες Κατσιαρό (φωτό) και Βενέτη, ενώ σήμερα θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο Γκαλίτσιος (επιστρέφει από την Ελπίδων).

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτόσελιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:30 ΣΚΑΙ: ΑΡΗΣ-ΜΙΛΑΝΟ Euroleague: Φάση Ομίλων (Ζ)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ A1 Mπάσκετ (Ε)
14:00 ΣΟΥΗΔΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ Euro 2008 (E)
16:00 AIR TIME
17:00 ΚΥΠΡΟΣ – ΤΣΕΧΙΑ Euro 2008 (E)
19:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ Euro 2008 (E)
21:00 NBA ACTION
21:35 NBA PLUS
22:00 WRC
23:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΜΠΕΝΦΙΚΑ–ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ (Ε)
01:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Super League (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:30 SS1: CHAMPIONS ΖΟΝΕ
23:30 ΣΚΑΙ: ΕUROLEAGUE SHOW
00:00 SS1: SUPER EUROLEAGUE

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

22/11/2000 Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών ο Τσέχος Emil Zatopek. Από τους μεγαλύτερους αθλητές του αιώνα, ο ‘’άνθρωπος-ατμομηχανή’’ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ελσίνκι το 1952 κερδίζοντας 3 χρυσά μετάλλια (5000μ., 10000μ. και μαραθώνιο) με ολυμπιακά ρεκόρ σε διάστημα 8 ημερών

22/11/1992 Η Sandra Volker κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ ύπτιο με 28.57

22/11/1986 Ο Wayne Gretzky παίζει στο 575ο αγώνα στο NHL και σημειώνει το 500ό γκολ στον αγώνα Edmonton Oilers- Vancouver Canucks 5-2

22/11/1986 Ο Mike Tyson σε ηλικία 20 ετών και 6 μηνών γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρεών βαρών όταν κερδίζει με νοκ-άουτ τον Travor Berbick στο Λας Βέγκας

22/11/1981 Ο Aργεντίνος Χουάν Ραμόν Βερόν, ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς του κόσμου, αποχαιρετά τα γήπεδα σε ηλικία 37 ετών παίζοντας στον αγώνα Εστουντιάντες – Ατλέτικο 2-1, έχοντας διαγράψει μία καριέρα είκοσι ετών. Ο Βερόν, που εξαιτίας της ντρίμπλας του, είχε το προσωνύμιο “μπρούχα (bruja)", δηλαδή “μάγισσα (witch)” αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό τις περιόδους 1972-73 και 1973-74 σημειώνοντας 22 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά, το 1975, απέκτησε στο Μπουένος Άιρες τον υιό του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, μετέπειτα σταρ της Manchester United

22/11/1975 Έρχεται στην Ελλάδα ο Βασίλης Χατζηπαναγής από την Παχτακόρ της Τασκένδης και ντεμπουτάρει δύο εβδομάδες μετά αλλά θα πετύχει το πρώτο του γκολ στις 28/3/1976

22/11/1950 Το χαμηλότερο σκορ σε σύνολο πόντων (37) στην ιστορία του ΝΒΑ σημειώνεται στον αγώνα Fort Wayne Pistons - Minneapolis Lakers 19-18

22/11/1930 Ο αγώνας Clapton Orient- Brentford είναι ο ένας από τους δύο αγώνες της football league που παίζονται στο Γουέμπλεϊ

ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μπορεί η σημερινή νίκη στην Ουγγαρία να μην είχε καμία σημασία, καθώς η Εθνική μας ομάδα είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008 εδώ και καιρό, αλλά μέτρησε πολύ για το Μουντιάλ του 2010! Με αυτό το τρίποντο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη Νότιο Αφρική.
Κάτι που είναι ευεργετικό στην προσπάθεια που θα κάνει η Ελλάδα για να προκριθεί στην τελική φάση για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά την Αμερική), αφού θα αποφύγει μεγαθήρια όπως οι Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Κροατία.

Από την κλήρωση θα προκύψουν 8 όμιλοι των έξι ομάδων και ένας των πέντε, από τους οποίους θα προκριθούν απευθείας οι 9 πρώτοι. Από εκεί και πέρα, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ, για να περάσουν οι τέσσερις.

Αναλυτικά:

1ο Γκρουπ

Ιταλία 1498
Ισπανία 1349
Γερμανία 1296
Τσεχία 1290
Γαλλία 1243
Πορτογαλία 1241
Ολλανδία 1170
Κροατία 1129
Ελλάδα 1114

2ο Γκρουπ

Αγγλία 1113
Ρουμανία 1088
Σκωτία 990
Τουρκία 906
Βουλγαρία 883
Σουηδία 862
Ρωσία 861
Ισραήλ 855
Πολωνία 855

3ο Γκρουπ

Σερβία 842
Νορβηγία 828
Ουκρανία 827
Δανία 787
Β. Ιρλανδία 786
ΕΙΡΕ 737
Φιλανδία 697
Ελβετία 670
Σλοβακία 598

4ο Γκρουπ

Βέλγιο 595
Ουγγαρία 583
Βοσνία 578
Μολδαβία 570
Ουαλία 555
Σκόπια 552
Λευκορωσία 551
Λιθουανία 543
Κύπρος 499

5ο Γκρουπ

Γεωργία 407
Αλβανία 397
Σλοβενία 396
Λετονία 392
Ισλανδία 384
Αρμενία 370
Αυστρία 354
Καζακστάν 292
Λιχτενστάιν 261

6ο Γκρουπ

Αζερμπαϊτζάν 247
Εσθονία 224
Μάλτα 185
Λουξεμβούργο 127
Μαυροβούνιο 65
Ανδόρα 60
Νήσοι Φαρόε 13
Σαν Μαρίνο 6

ΣΤΟ 1ο ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έκανε το χρέος της και σημείωσε τη δέκατη νίκη της στα προκριματικά του Euro 2008, κατακτώντας την 1η θέση του 3ου Ομίλου. Έτσι, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας τον προσεχή Ιούνιο και το μόνο που απομένει είναι να μάθει τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα σε όλους τους προκριματικούς ομίλους βγήκαν τα τελικά γκρουπ δυναμικότητας, από όπου βγαίνει το συμπέρασμα ότι σίγουρα η Ελλάδα δεν θα κληρωθεί με μία εκ των Αυστρία, Ελβετία και Ολλανδία.

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ Γκρουπ

Ελλάδα
Αυστρία
Ελβετία
Ολλανδία

Β’ Γκρουπ
Κροατία
Τσεχία
Ιταλία
Γερμανία

Γ’ Γκρουπ

Σουηδία
Πολωνία

Πορτογαλία
Ρουμανία

Δ’ Γκρουπ
Ισπανία
Γαλλία
Ρωσία
Τουρκία

ΕΚΤΟΣ EURO Η ΑΓΓΛΙΑ

Την "αυτοκτονία" της Ρωσίας μιμήθηκε η Αγγλία, η οποία την τελευταία αγωνιστική της φάσης των προκριματικών ομίλων του Euro 2008 ηττήθηκε εντός έδρας από την Κροατία και έμεινε εκτός τελικής φάσης, όπου θα βρίσκεται τόσο η Πορτογαλία, όσο και η Σουηδία που μαζί με τους Ρώσους πήραν τα τελευταία "εισιτήρια". Παρωδία ποδοσφαίρου από Ολλανδία και Γερμανία, με τους "οράνιε" να χάνουν από τη Λευκορωσία, τα "πάντσερ" να μένουν στην ισοπαλία εντός έδρας με την Ουαλία, ώστε να μην βρίσκονται στο γκρουπ των δυνατών στην κλήρωση του θεσμού.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
Αρμενία-Καζακστάν 0-1

(64' Οσταπένκο)

Γεωργία-Λιθουανία 0-2

(52' Κσαναβίτσιους, 96' Καλόνας)

Ρουμανία-Αλβανία 6-1

(22', 71' πέν. Ντίκα, 53' Ταμάς, 62', 65' Νικουλάε, 68' πέν. Μαρικά - 64' Καπλάνι)

Αζερμπαϊτζάν-Βέλγιο 0-1

(52' Πιερόνι)

Ισραήλ-ΠΓΔΜ 1-0

(35' Μπαρντά)

Λευκορωσία-Ολλανδία 2-1

(49' Μπουλίγκα, 65' Κορίτκο - 89' φαν ντερ Φάαρτ)

Σλοβενία-Βουλγαρία 0-2

(81' Γκεοργκίεφ, 84' Μπερμπάτοφ)

Δανία-Ισλανδία 3-0

(35' Μπέντνερ, 44' Τόμασον, 59' Κάλενμπεργκ)

Ισπανία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0

(52' Τσάβι)

Σουηδία-Λετονία 2-1

(2' Αλμπακ, 57' Σέλστρομ - 26' Λάιζανς)

Γερμανία-Ουαλία 0-0
Ιταλία-Νησιά Φαρόε 3-1

(10' αυτ. Μπενιάμινσεν, 36' Τόνι, 41' Κιελίνι - 83' Γιάκομπσεν)

Ουκρανία-Γαλλία 2-2

(13' Βορονίν, 46' Σεφτσένκο - 20' Ανρί, 34' Γκοβού)

Σαν Μαρίνο-Σλοβακία 0-5

(42' Μίχαλικ, 51' Χολόσκο, 53΄Χάμσικ, 57', 83' Τσεχ)

Πορτογαλία-Φινλανδία 0-0

Σερβία-Πολωνία 2-2

(69' Ζίγκιτς, 71' Λάζοβιτς - 28' Μουράφσκι, 47' Ματούσιακ)

Αγγλία-Κροατία 2-3

(56' πέν. Λάμπαρντ, 65' Κράουτς - 9' Κράνιτσαρ, 14' Ολιτς, 77' Πέτριτς)

Ανδόρα-Ρωσία 0-1

(39' Σίτσεφ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (21/11) η Τουρκία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Βοσνίας εντός έδρας και πήρε τη δεύτερη θέση του 3ου προκριματικού ομίλου, πίσω από την Εθνική Ελλάδας.

Χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα η άνετη νίκη της Νορβηγίας με 4-1 επί της Μάλτας, με τους Σκανδιναβούς να έρχονται τρίτοι, "πληρώνοντας" ουσιαστικά τα αποτελέσματα που έφεραν με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ στα προκριματικά (1 ισοπαλία και 1 ήττα).

Τα αποτελέσματα

Τουρκία-Βοσνία / Ερζεγοβίνη 1-0
(43' Νιχάτ)
Μάλτα-Νορβηγία 1-4
(25', 28' πεν., 45' Ίβερσεν, 75' Πέντερσεν-53' Μιφσούντ)
Ουγγαρία-Ελλάδα 1-2
(7' αυτ. Κατσουράνης-22' αυτ. Βάντσακ, 56' πεν. Μπασινάς)
Ρεπό: Μολδαβία

Η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 31
2. Τουρκία 24
3. Νορβηγία 23
4. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 13
5. Μολδαβία 12
6. Ουγγαρία 12
7. Μάλτα 5