Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ

Πίσω τους καλούνται να αφήσουν στην ΑΕΛ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το ισόπαλο 2-2, καθώς την Πέμπτη ακολουθεί ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς με την Αλκμάαρ, στο οποίο οι Κυπελλούχοι θέλουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα.

Το μοναδικό «αγκάθι» για τον Γιώργο Δώνη ενόψει του ματς με τους Ολλανδούς ακούει στο όνομα Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, καθώς ο Ιβοριανός φορ τραυματίστηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟ και εκφράζονται φόβοι πως έχει υποστεί θλάση στο «δικέφαλο».

Η κατάσταση του παίκτη θα εκτιμηθεί την Τρίτη αναλυτικά, αλλά σε περίπτωση που έχει υποστεί τράβηγμα σημαίνει πως θα απουσιάσει σίγουρα από τον αγώνα με την Αλκμάαρ.

ΧΕΛΑΚΗΣ: "ΑΝ Ο ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ..."

Aλλιώς περίμενε να εξελιχθούν τα πράγματα στην καριέρα του ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο. Ο προικισμένος σέντερ φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε στην Ευρώπη τη σεζόν '95-'96 σε ηλικία 19 ετών. Τώρα κοντεύει τα 31, έχοντας παίξει σε καλές ομάδες, όπως η Μονπελιέ, η Εβερτον, η Μαρσέιγ και η Οσασούνα.

Η περσινή χρονιά τον βρήκε άσφαιρο στην ιταλική Μεσίνα. Το συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Κώστας Πηλαδάκης στη Λάρισα ήταν το καλύτερο που μπόρεσε να του βρει ο ατζέντης του. Καλύτερο από το να βολοδέρνει στη Β' κατηγορία της Γαλλίας ή να κόψει την μπάλα. Οταν πήγε στην Εβερτον το 1998, εθεωρείτο μεταγραφή πρώτης γραμμής, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά τα περίμενε. Κάπου εκεί σταμάτησε η επαγγελματική του ανέλιξη. Ακολούθησαν η στασιμότητα (επιστροφή σε Μονπελιέ - Μαρσέιγ) και η κάθοδος (Ιστρ - Λιβόρνο - Μεσίνα).

Ο Μπακαγιόκο παίζει μπάλα όπως την έμαθε μικρός κι όχι όπως τη διδάσκουν οι σύγχρονοι προπονητές. Οπως παίζει, έτσι αντιδρά. Χθες, αφού έχασε ένα-δύο γκολ και... απέφυγε να πασάρει σε ξεμαρκάριστους συμπαίκτες του, ο Γιώργος Δώνης δικαιολογημένα του έκανε παρατήρηση. Η «ατάκα κι επιτόπου» απάντηση του Ιβοριανού ήταν: «Αμα δεν σου αρέσω, βγάλε με». Αν έτσι αντιδρούσε στα ποδοσφαιρικά νιάτα του, τότε ξέρουμε γιατί δεν αξιώθηκε καριέρα ανάλογη των προσόντων του.

Ο Σαριέγκι και ο Μόρις εκτέθηκαν από τις επινοήσεις του Μπακαγιόκο. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, άλλαζε κατεύθυνση και άρχιζε τους χορούς. Αν είχε τη σοβαρότητα του Κλέιτον, το ματς θα τελείωνε με άλλο αποτέλεσμα. Το 2-2 είναι κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πεσέιρο μας δίδαξε πως μηδένα προς του τέλους μακάριζε. Με τον Ιβανσιτς σε κέφια, οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν, δίνοντας την εντύπωση πως θα κυριαρχήσουν. Το γκολ (από θέση οφσάιντ) εδραίωσε την πεποίθηση. Υστερα ήρθε ο Μπακαγιόκο.

Οι Λαρισινοί στρίμωξαν τους Αθηναίους και το μπαρούτι μύριζε από μακριά. Η ΑΕΛ ισοφάρισε και θα μπορούσε να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο. Ο Πεσέιρο έβγαλε τον καλό Ιβανσιτς χωρίς να το πληρώσει. Τον αντικατέστησε με τον επίσης καλό (ίσως και καλύτερο) Δημούτσο. Ο κόουτς μπορεί να μας πει τι θα μπορούσε να γίνει αν στις πτέρυγες έπαιζαν και ο Δημούτσος και ο Ιβανσιτς. Με τα «αν» δεν παίζεται μπάλα. Η Λάρισα μπήκε μπροστά στο σκορ και ο Μπακαγιόκο τα έκανε όλα, εκτός από το να σκοράρει και να πασάρει για γκολ. Πάνω σ' αυτή την αδυναμία αξίζει να προβληματιστεί ο Γιώργος Δώνης. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γιατί δεν μπήκε το τρίτο, πολύ περισσότερο από το ότι ήρθε η ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Αλκαζάρ με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Η μικρή ζημιά διορθώνεται εύκολα στη συνέχεια. Οχι, όμως, με απόδοση όπως η χθεσινή, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο. Με τέτοια τρικυμία και με τόσο μεγάλα σκαμπανεβάσματα, η μεγάλη ζημιά που αποφεύχθηκε στη Λάρισα μπορεί να προκύψει κάπου αλλού.

ΚΑΙΣΑΡΗΣ: "ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ Η ΛΑΡΙΣΑ"

Αν στο ποδόσφαιρο έβγαινε (μετά την ισοπαλία) νικητής στα σημεία, η Λάρισα θα είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό κατά κράτος. Σε όλα ήταν καλύτερη. Και σαν ομάδα και ατομικά.

Ούτε Κλέιτον είχε ο Παναθηναϊκός ούτε Μπακαγιόκο ούτε Γκαλίτσιο, ούτε καν Κυριακίδη και Φωτάκη. Ολες οι εμπνεύσεις του Πεσέιρο στο περίφημο ροτέισον αυτή τη φορά βγήκαν σκάρτες.

Ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα-φάντασμα του Μουνιόθ πέρυσι το δεύτερο γύρο. Το ότι τελικά έφυγε με τον ένα βαθμό και κατάφερε να σώσει τα προσχήματα το χρωστάει στον Κοτσόλη, που στη φάση του 2-2 θύμισε ερασιτέχνη γκολκίπερ. Το ότι η Λάρισα δεν κέρδισε ένα παιχνίδι που δικαιούταν, το οφείλει στην αστοχία των ποδοσφαιριστών της. Το γκολ-οφσάιντ του Τζιόλη στο 15 που του έδωσε το προβάδισμα δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει τον Παναθηναϊκό όρθιο μέσα στο γήπεδο. Με τους Τζιόλη-Μάτος σε κακή μέρα, τον Φύσσα να μην μπορεί και τον Μπακαγιόκο να έχει κάνει τον Σαριέγκι άλογο, η Λάρισα κυριάρχησε. Οι ευκαιρίες που έφτιαξε έφταναν και περίσσευαν για να καθαρίσει εύκολα το ματς. Δεν τις αξιοποίησε όμως κι έτσι το ματς έμενε στο εύθραυστο 2-1. Παρά τις αλλαγές του Πεσέιρο (και την ατυχή έμπνευση να βάλει αριστερό χαφ στη θέση του Καραγκούνη τον Δάρλα), ο Παναθηναϊκός σε καμιά περίπτωση δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Αυτό όμως που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι παίκτες του Πεσέιρο, το έκανε ο Κοτσόλης με την γκάφα στο 86. Ενα ακόμα παιχνίδι που η Λάρισα πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη.

Ο ένας βαθμός μπορεί να έσωσε τα προσχήματα, όπως είπαμε, για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αλλάζει την ουσία και την εικόνα του. Πέρα από τους ποδοσφαιριστές που υστέρησαν, σημαντικές είναι και οι ευθύνες του Πεσέιρο. Το να αλλάζεις συνέχεια σε κάθε παιχνίδι ενδεκάδα, μπορεί κάποιες φορές να βγαίνει, αλλά δεν είναι δυνατόν να συνιστά συνταγή επιτυχίας. Με ποια λογική, δηλαδή, δεν έπαιξε ο Μάντζιος επειδή ήταν στην Εθνική και έπαιξαν οι Τζιόλης, Καραγκούνης;

Σ' ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ....

"Να πετύχουμε καλύτερη αξιοπιστία σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος να δίνουμε μια διαφορετική εικόνα στον φίλαθλο, ότι το πρωτάθλημα παίζεται σε αυτά τα 90 λεπτά, στον αγωνιστικό χώρο και όχι έξω από αυτόν". Αυτά ήταν τα λόγια του Κώστα Πηλαδάκη τον περασμένο Ιούνιο, όταν αναλάμβανε αντιπρόεδρος της Super League. Στη συνέχεια, αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Αιτία, τα σοβαρά διαιτητικά λάθη, τα οποία κατά έναν... περίεργο τρόπο, γίνονται σταθερά κατά της ΑΕΛ. Με αφορμή και το οφ σάιντ γκολ του Παναθηναϊκού στο Αλκαζάρ, το Sportime.gr τα θυμίζει όλα.

3η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-0


Η ΑΕΛ είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της, αλλά χάνει τις ευκαιρίες και βρίσκεται πίσω στο σκορ. Πιέζει για την ισοφάριση, αλλά στο 68ο λεπτό ο διαιτητής Γιώργος Ζολώτας της στερεί οποιαδήποτε ελπίδα. Ο Ατρόμητος έχει κερδίσει φάουλ από δεξιά. Ο Σίριο περνάει πάνω από την μπάλα χωρίς να την ακουμπήσει και ο Λουτσιάνο χωρίς να εκτελέσει το φάουλ, προχωράει σα να γίνεται κανονικό παιχνίδι και με δυνατό σουτ κάνει το 2-0. Το ματς τελειώνει εκεί και στη Λάρισα προσπαθούν να καταλάβουν πότε άλλαξε ο κανονισμός...

4η: ΑΕΛ-Λεβαδειακός 3-3


Μία εβδομάδα μετά τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, η ΑΕΛ υποδέχεται τον Λεβαδειακό και βρίσκεται πίσω στο σκορ από το 2ο λεπτό. Στο 7', ο Γκαλίτσιος θα κάνει προσπάθεια για να σκοράρει και η μπάλα καθαρά θα περάσει τη γραμμή. Οι Θεσσαλοί πανηγυρίζουν για την ισοφάριση, αλλά ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης δεν υπέδειξε σέντρα. Ενα καθαρό γκολ της "βυσσινί θύελλας", δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ούτε ο βοηθός είδε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

5η: ΑΕΚ-Λάρισα 1-0


Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΛ βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά επίσης από νωρίς αποκτά το αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Γιούργκεν Μάχο. Στο 49ο λεπτό, η αριθμητική υπεροχή της κυπελλούχου Ελλάδας θα έπρεπε να αυξηθεί, καθώς ο Αρουαμπαρένα τραβάει από τη φανέλα τον Πάρα, ενώ αυτός ετοιμάζεται να πάρει την μπάλα στην επαναφορά -μετά το δοκάρι του Μπακαγιόκο- και να σκοράρει. Η Λάρισα θα έπρεπε να πάρει πέναλτι και να αποβληθεί ο Αρουαμπαρένα, αλλά ο διαιτητής Γιώργος Κασναφέρης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

8η: Ηρακλής-Λάρισα 1-1


Εχοντας ήδη πολλά δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, στην ΑΕΛ ήλπιζαν ότι αυτή η κατάσταση θα σταματούσε. Ακόμη ελπίζουν... Στο Καυτατζόγλειο η ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι εμφανώς ανώτερη από τον Ηρακλή και μοιάζει θέμα χρόνου το να προηγηθεί. Τελικά, χωρίς να το καταλάβει κανείς, βρέθηκε να τρέχει για να... ισοφαρίσει. Κι αυτό, επειδή στο 53ο λεπτό ο διαιτητής Βασίλης Αργυρόπουλος υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ηρακλή, σε πέσιμο του Χλωρού. Παράβαση στη συγκεκριμένη φάση, δεν υπήρξε ποτέ... Η ΑΕΛ, όμως, για μια ακόμη φορά τιμωρήθηκε άδικα. Εξ ου και η οργισμένη αντίδραση του Δώνη μετά την υπόδειξη του πέναλτι.

9η: Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-2


Αυτό που ήθελαν όλοι στην ΑΕΛ ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ήταν να μην υπάρξει και πάλι κάποιο διαιτητικό λάθος εις βάρος τους. Η επιθυμία τους, για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν, δεν έγινε πραγματικότητα. Στο 15ο λεπτό η "βυσσινί θύελλα" βρέθηκε πίσω στο σκορ, μετά την κεφαλιά του Τζιόλη. Μια κεφαλιά, όμως, που έγινε από εμφανή θέση οφ σάιντ. Οπως αποδείχθηκε, όχι και τόσο εμφανή για τον βοηθό διαιτητή Ευθυμίου και τον ίδιο τον διαιτητή, Αναστάσιο Κάκο. Ενα ακόμη λάθος, που στοίχισε στην κυπελλούχο Ελλάδας...

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: "ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΑΛΛΑ..."

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή η Λάρισα στο Αλκαζάρ είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Ο αρχηγός της ΑΕΛ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και τόνισε πως βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται και να παίζει επιτέλους καλό ποδόσφαιρο «Εμείς παίζουμε καλό, δημιουργικό ποδόσφαιρο και αυτό που μένει είναι να διορθώσουμε την τελική προσπάθεια». Ακόμα, ο άσος των «βυσσινί» αναφέρθηκε στη διαιτησία, αλλά και για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας.


Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νταμπίζας:

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Το αρχικό αίσθημα που είχα ήταν μια πικρία, αλλά ξημερώνοντας η μέρα άλλαξα άποψη. Από τη σήμερα, βλέποντας πιο ψύχραιμα τα πράγματα, αυτό το αίσθημα έχει αντικατασταθεί από ικανοποίηση. Δεν έχει να κάνει αυτό με το αποτέλεσμα, διότι πάντα θέλεις να κερδίζεις, αλλά από τον τρόπο με τον οποία λειτουργεί η ομάδα μας. Όταν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος τον πιάνεις από τον λαιμό, κάνεις τόσες κλασικές ευκαιρίες κανένα αποτέλεσμα δεν ακυρώνει την προσπάθεια της ομάδας μας».

Για το αν είναι η Λάρισα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο: «Δεν ξέρω αν είμαστε η ομάδα που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη και για τις άλλες ομάδες για να το πεις και εγώ περιορίζομαι σε κάποια στιγμιότυπα από την τηλεόραση. Η στατιστική, όμως, δείχνει ότι από την πλευρά της δημιουργίας, είμαστε πρώτοι μαζί με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η ομάδα έχει φτιαχτεί γι αυτόν τον λόγο. Εμείς παίζουμε καλό, δημιουργικό ποδόσφαιρο. Κανείς, όμως, δεν υπογράφει συμβόλαιο και με τα αποτελέσματα».

Για τη διαιτησία: «Εχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι μπορεί να συμβεί κάτι μέσα στο γήπεδο και να διαμαρτυρηθείς στον διαιτητή, αλλά έχω μια στάση που δεν αλλάζει. Δε θέλω να σχολιάζω διαιτητικές αποφάσεις, αν και μάλλον μας έχει στοιχίσει πολύ αυτό το θέμα. Υπάρχει στον κόσμο και στη διοίκηση οργή και αγανάκτηση, αλλά εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Τον διαιτητή δεν τον κρίνω ποτέ από μια φάση. Τον κρίνω από τη συνολική του παρουσία. Παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και μπορώ να καταλάβω το ανθρώπινο λάθος ή όχι. Δεν βγάζουμε άκρη ως ποδοσφαιριστές αν αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Η διοίκηση και ο κόσμος είναι άλλο θέμα. Εμείς οι παίκτες πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα, διαφορετικά θα μας αποπροσανατολίσει. Ότι ήταν να πω του κ. Κάκου, του διαιτητή, του το είπα κατ’ ιδίαν στα αποδυτήρια. Δεν έχω να πώς τίποτα άλλο, ούτε να κρίνω τις αποφάσεις του διαιτητή».

Για τον λόγο που η Λάρισα δέχθηκε γκολ από τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση: «Με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν θέμα οπισθοχώρησης. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να παίζει 90 λεπτά στα ίδια λεπτά. Παίξαμε καλά, γυρίσαμε το παιχνίδι, κάναμε ευκαιρίες, κάποια στιγμή λογικό είναι να αλλάξει και ο ρυθμός. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν ήταν θέμα κακής εκτίμησης του τερματοφύλακα. Ο Στέφανος Κοτσόλης έχει χαρίσει βαθμούς στην ομάδα και δεν μπορούμε να απομονώνουμε μόνο μια κακή στιγμή. Ηταν συνολικά κακό στήσιμο της άμυνας».

Για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας για το Μουντιάλ του 2010: «Για την Εθνική είναι τεράστια η ευκαιρία στο Μουντιάλ, μετά την κλήρωση. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσει να μεταλλαχθεί αυτή η ομάδα, βάζοντας σ’ αυτούς τους αγώνες τη στάμπα του φαβορί. Θα μπορέσουμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος;».


ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΧΑΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ....

Ο Γιώργος Δώνης είπε ότι η ομάδα του παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να το χαρεί λόγω των αποτελεσμάτων. Κι έτσι έχουν τα πράγματα για την κυπελλούχο Ελλάδας, η οποία για μια ακόμη φορά έχασε μέσα από τα χέρια της μια νίκη, που δικαιούτο με βάση την απόδοση της. Κι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η χασούρα είναι μεγαλύτερη από τα όποια κέρδη.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Την αναγνώριση ότι ενδεχομένως να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οπως, επίσης, κέρδισε και το χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο αυτά, όμως, δεν αρκούν.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ
: Αλλους δύο βαθμούς εντός έδρας. Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αν δεν είχε να αντιμετωπίσει, εκτός των αντιπάλων, τη διαιτησία και την ατυχία. Παρά τις προσπάθειες τους, οι Θεσσαλοί χάνουν συνεχώς βαθμούς που θα έπρεπε να έχουν κερδίσει και αν δεν αλλάξει άμεσα αυτό, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα όσο θα περνάει ο καιρός.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
: Την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την πρόκριση στους "32" του κυπέλλου UEFA και παράλληλα να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στην Ελλάδα, έχει τις επόμενες μέρες η ΑΕΛ. Η κυπελλούχος Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Αλκμάαρ στην Ολλανδία και σε περίπτωση νίκης μπαίνει δυνατά για την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο. Ενα πολύ κρίσιμο ματς, καθώς αν η ΑΕΛ δε νικήσει, θα βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
: Η ΑΕΛ έκανε ό,τι μπορούσε για να νικήσει. Μέτρησε 18 τελικές προσπάθειες, κέρδισε επτά κόρνερ, πίεσε τον αντίπαλο, πέτυχε δύο γκολ, έχασε ευκαιρίες. Δεν τα κατάφερε, όμως, παρά το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αρνητικό για τους Θεσσαλούς είναι οι 5/18 σέντρες.

Ατομικά, ο Κλέιτον ήταν και πάλι πάρα πολύ καλός, έχοντας ένα γκολ, άλλες τέσσερις τελικές προσπάθειες, οκτώ σωστές μπαλιές, τρία κλεψίματα, μία επέμβαση στην άμυνα και ένα κερδισμένο φάουλ. Ο Γιώργος Φωτάκης παρουσιάστηκε και πάλι σοβαρός στο χώρο του κέντρου με πέντε σωστές πάσες, μία τελική προσπάθεια, 2/5 σέντρες και δύο κλεψίματα, ενώ ο Γιώργος Γκαλίτσιος, σκόραρε, έκανε 1/2 σέντρες, δύο κοψίματα στην άμυνα. Οσο για τον Ιμπραΐμ Μπακαγιόκο, είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες, μία σωστή σέντρα, τρεις μπαλιές προς τους συμπαίκτες του, δύο κλεψίματα και δύο κερδισμένα φάουλ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...

Στο Πειθαρχικό Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας παραπέμπεται ο β΄βοηθός διαιτητή του αγώνα Λάρισας-Παναθηναϊκού, Ευθυμιάδης από τον σύνδεσμο Πιερίας με αφορμή το πρώτο γκολ του "τριφυλλιού" από τον Τζιόλη όπου ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ καθώς βαθμολογήθηκε με πέντε από τον παρατηρητή.

ΑΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παρατηρητής: Μιχαηλίδης Λ. (Πειραιά)
Διαιτητής: Κάκος Α. (Κέρκυρας) Βαθμολογία: 7,9
α΄ Βοηθός: Μπερσής Δ. (Αρκαδίας) Βαθμολογία: 7,5
β΄ Βοηθός: Ευθυμιάδης Δ. (Πιερίας) Βαθμολογία: 5
4ος Διαιτητής: Σταυρίδης Ι. (Πιερίας) Βαθμολογία: 8,5

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ"

Στο θέμα της διαιτησίας στάθηκε ο Γιώργος Γκαλίτσιος μιλώντας στο «Sportime FM 89,2» και την εκπομπή «Σφήνες» του Άγγελου Μενδρινού. "Είναι γεγονός ότι μας έχουν κόψει πάρα πολλούς από το πρωτάθλημα και η θέση που βρισκόμαστε είναι εντελώς πλασματική", δήλωσε μεταξύ άλλων. Ο παίκτης της Λάρισας αναφέρθηκε και στο παράγοντα τύχη, ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα στο ματς του κυπέλλου UEFA που ακολουθεί κόντρα στην Αλκμάαρ στην Ολλανδία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ: «Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, όλοι ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσφέρουμε θέαμα, πιστεύω, και αυτό μας το λέει κάθε φίλαθλος που μας βλέπει στο δρόμο. Από ‘κει και πέρα πιστεύω ότι κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως και χθες άμα δείτε το πρώτο γκολ ήταν offside, δεν ξέρω τι λάθος έχουμε κάνει και τι λάθη πληρώνουμε μέχρι τώρα, είναι γεγονός ότι μας έχουν κόψει πάρα πολλούς από το πρωτάθλημα και η θέση που βρισκόμαστε είναι εντελώς πλασματική. Τα αποτελέσματα θα έρθουν. Η ψυχολογία μας είναι σε καλά επίπεδα γιατί αποδίδουμε καλά, η τύχη δεν είναι με το μέρος μας αυτόν τον καιρό, ωστόσο, πιστεύω ότι στο μέλλον θα γυρίσει η τύχη, θα είναι με το μέρος μας και θα κάνουμε πολύ καλύτερα τα πράγματα».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ: «Μ’ αρέσει να παίζω σε διάφορες θέσεις, από ‘κει και πέρα, σ’ όποια θέση μου ζητηθεί από τον προπονητή μου να αγωνιστώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει που θα με βάλει. Είναι πιο δύσκολο να διεκδικήσεις θέση στην ενδεκάδα αν είσαι νέος και αν είσαι ντόπιος παίκτης γιατί οι ομάδες δίνουν πολύ βαρύτητα σε ξένους ποδοσφαιριστές, πιστεύουν πιο πολύ σ’ αυτούς απ’ ότι φαίνεται, χωρίς λόγο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αυτό και φαίνεται αυτό γιατί οι ομάδες επενδύουν πάνω σε νέους παίκτες. Όλο και περισσότερες ομάδες χρησιμοποιούν νέους παίκτες».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ: «Είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχουν αυτές οι συγκρίσεις ωστόσο από την πλευρά μου δεν δίνω καθόλου σημασία σ’ αυτά τα πράγματα. Κοιτάω να αποδίδω όσο το δυνατόν καλύτερα, να είμαι καλά με τον εαυτό μου, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι και να βοηθάω την ομάδα μου».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ: «Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα στο θεσμό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ καλές ομάδες, πάρα πολύ δυνατές ομάδες, με πολύ μεγάλο μπάτζετ, μεγάλη διαφορά από τη δική μας ομάδα ωστόσο έχουμε δείξει ότι η ομάδα μας κοιτάει κατάματα αυτές τις ομάδες και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΜΑΑΡ: «Πάμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση. Πιστεύω πως αν αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας θα πάνε όλα καλά».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΕΦΑ: «Είναι εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο πρωτάθλημα ή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο κάθε θεσμός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και κοιτάμε διαφορετικά κάθε θεσμό και εμείς».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

22:00 ΣΠΟΡ+: ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΛΕΣΤΕΡ – ΚΑΡΤΝΤΙΦ (Z)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ (E)
14:00 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14:30 ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ
15:30 NBA ACTION
16:00 AIR TIME
17:00 AΡΣΕΝΑΛ TV: ΆΡΣΕΝΑΛ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ
19:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
21:00 NBA PLUS
21:30 WRC
22:00 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΛΕΣΤΕΡ – ΚΑΡΤΝΤΙΦ (Z)
00:05 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 ΝΕΤ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
20:00 NET: CHAMPIONS NET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:00 SS1: UEFA CHAMPIONS LEAGUE
23:00 SS1: ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

26/11/1999 Ο Πύρρος Δήμας κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ με 182.5 κιλά κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το αργυρό στο σύνολο με 387.5 κιλά και το χάλκινο στο ζετέ με 207.5 στην κατηγορία των 85 κιλών και ο Χρήστος Σπύρου κατακτά το αργυρό στο ζετέ με 207.5 κιλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ

26/11/1984 Ο Γιάννης Κούρος διανύει μια απόσταση 1.000 χλμ ξεκινώντας από το Colac της Αυστραλίας και σημειώνει δυο ρεκόρ: τα πρώτα 500 χλμ σε 60 ώρες και 23 λεπτά (περίπου 3 ημέρες) και τα 1.000 χλμ σε 136 ώρες και 17 λεπτά (περίπου 6 ημέρες)

26/11/1982 Δέκα νεκροί και 535 τραυματίες σε γήπεδο στο Αλγέρι όταν πέφτει η στέγη του γηπέδου

26/11/1972 Η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό με 1-5

26/11/1956 Ο Σοβιετικός Vyacheslav Yvanov κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μελβούρνη. Παραλαμβάνει το μετάλλιο αλλά αυτό του ξεφεύγει από τα πολλά πανηγύρια και βυθίζεται στη λίμνη

26/11/1956 Ο Γιώργος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνη στο επί κοντώ με επίδοση 4.50μ πίσω από τους Αμερικανούς Bob Richards (4.56) και Bob Gutowski (4.53) μετά από αγώνα που κράτησε 11 ώρες. Στο αγώνισμα πήραν μέρος 19 αθλητές από 12 χώρες, ενώ η Ελλάδα κατακτά το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο μετά από 44 χρόνια