Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ..."

Ο Γιώργος Δώνης δεν το... βάζει κάτω, κρατά τις καλές εμφανίσεις και συνιστά ηρεμία για να συνδυάσει η Λάρισα το θέαμα, με τη συγκομιδή βαθμών. «Συνεχίζουμε. Κανείς δεν τα έχε παρατήσει από την 10η αγωνιστική. Το θέμα δεν είναι πόσες εβδομάδες δεν έχουμε κερδίσει, αλλά να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό κάνουμε. Τα αποτελέσματα θα έρθουν, είμαι σίγουρος. Σίγουρα μένει η στεναχώρια, αφού για μία ακόμη φορά δεν κερδίσαμε, αλλά χρειάζεται ηρεμία», επεσήμανε γεμάτος αισιοδοξία ο τεχνικός της Λάρισας.

Οσον αφορά στην επιθετική δυστοκία, ο Δώνης υπογράμμισε ότι : «Η λύση θα βρεθεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Όπως το πράξαμε στην άμυνα, η οποία στα τελευταία παιχνίδια είναι το "κλειδί", έτσι θα γίνει και στην επίθεση».

Επιστρέφοντας από την Κρήτη, πάντως, η Λάρισα είχε, εκτός των βαθμολογικών, περαιτέρω απώλειες. Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος υπέστη τράβηγμα και θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αντίθετα, ευχάριστα ήταν τα νέα για τον, επίσης τραυματία, Μαρτσέλο Σαρμιέντο. Ο Αργεντινός μέσος δέχτηκε μία κλωτσιά στον τετρακέφαλο, με αποτέλεσμα να πρηστεί το πόδι του, ωστόσο σε δύο μέρες υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Την Τετάρτη (4/12) αναμένεται να προπονηθεί σε κανονικό ρυθμό ο Μπακαγιόκο, ενώ ο Βενέτης θα ξεκινήσει την Τρίτη τρέξιμο.

Το πολυήμερο ταξίδι σε Ολλανδία και Κρήτη οδήγησε τον Δώνη στην απόφαση να δώσει ρεπό στους παίκτες του, ενώ για την Τρίτη είναι προγραμματισμένη μία απογευματινή προπόνηση.

Τέλος, άνθρωπος της Λοκομοτίβ Μόσχας παρακολούθησε την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκοπός του ταξιδιού του ήταν να παρακολουθήσει από κοντά τον Κλέιτον.

Η ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ

«Σκασμένοι» είναι στην Λάρισα! Από τη μία η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί και χάνει πολλές ευκαιρίες και από την άλλη δεν μπορεί να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα. Η κακοτυχία δεν σταμάτησε ούτε με τον ΟΦΗ και στην ΑΕΛ κυριολεκτικά ψάχνονται. Οι Θεσσαλοί έχουν μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά και σήμερα ακουστήκαν διάφοροι μεταγραφικοί ψίθυροι ενόψει Ιανουαρίου.

Αγωνιστικά, σήμερα η ομάδα είχε ρεπό και αύριο θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με τον Αρη. Ο Μπακαγιόκο θα μπει σε φουλ ρυθμούς την Τετάρτη, ο Βενέτης έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Λαμπρόπουλος τέθηκε 15 μέρες εκτός δράσης λόγω τραβήγματος. Ο Σαρμιέντο, τέλος, θα μείνει προληπτικά δύο μέρες εκτός προπονήσεων καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΟΥΤΙΝΑ....

Τι είχες ΑΕΛ, τι είχα πάντα... Ακόμη κι αν στη θέση αυτού του κειμένου βάζαμε αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, για το τι κέρδισε και τι έχασε η κυπελλούχος Ελλάδας, ουσιαστικά δε θα υπήρχαν αλλαγές. Γιατί δεν υπάρχουν ούτε στους αγώνες της "βυσσινί θύελλας", πλέον. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παίζει πάντα πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά τις χάνει και δεν καταφέρνει να νικήσει. Το ίδιο έγινε και στο Ηράκλειο, κόντρα στον ΟΦΗ.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Την αναγνώριση και από την πλευρά του ΟΦΗ, ότι η ΑΕΛ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο φέτος και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Είχαν προηγηθεί αρκετές ομάδες που έκαναν αυτή τη διαπίστωση, όταν αντιμετώπισαν τους Θεσσαλούς. Αυτή η αναγνώριση, όμως, όσο τιμητική κι αν είναι, καθώς προέρχεται από τους αντιπάλους, δεν μπορεί πλέον να είναι αρκετή για τους κυπελλούχους Ελλάδας. Και δεν είναι, όπως έκανε σαφές και ο Γιώργος Δώνης με τις δηλώσεις του. Ουσιαστικά, η ΑΕΛ δεν κέρδισε κάτι αξιοσημείωτο από τον αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ
: Μία ακόμη ευκαιρία για να νικήσει και να πάρει τα πάνω της βαθμολογικά και ψυχολογικά. Οι Θεσσαλοί έχουν να γευτούν τη χαρά των τριών βαθμών από τον αγώνα της πρεμιέρας στην Τρίπολη και αν δεν αντιστρέψουν άμεσα την κατάσταση, θα νιώσουν την πίεση να αυξάνει κατά πολύ. Η αλήθεια είναι ότι κανείς στους Θεσσαλούς δεν πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κινδυνέψει σε ό,τι αφορά την παραμονή της, αλλά καλό θα είναι να νικήσει και κάποια στιγμή. Γιατί αυτές οι ισοπαλίες, πλέον, μοιάζουν με ήττες για τους κυπελλούχους Ελλάδας...

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
: Αγώνας για το κύπελλο UEFA δεν υπάρχει μεσοβδόμαδα, οπότε η ΑΕΛ έχει τον χρόνο για να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί καλύτερα για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος. Ο οποίος, είναι στο Αλκαζάρ, με αντίπαλο τον Αρη και εξαιρετικά κρίσιμος. Οι Θεσσαλοί θέλουν, επιτέλους, να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη για φέτος, να ανταμειφθούν για το ποδόσφαιρο που παίζουν και να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, σπάζοντας και την... κατάρα όλων αυτών των αγώνων. Η νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μονόδρομο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
: Η ΑΕΛ κυνήγησε τη νίκη και αυτό φαίνεται και από τις δέκα τελικές προσπάθειες, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε και... έχασε. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Δώνη κέρδισε τρία κόρνερ, είχε 6/22 σέντρες, τέσσερις διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή (έναντι καμιάς των Κρητικών), ενώ έκαναν και 20 κλεψίματα. Δεν απέφυγαν, όμως, τα πολλά λάθη (42).

Στον ατομικό τομέα, ο Κλέιτον για μια ακόμη φορά ήταν πολύ κινητικός, έχοντας τρεις τελικές προσπάθειες και δέκα σωστές πάσες, αλλά και 0/5 σέντρες και εννιά λάθη... Ο Σαρμιέντο προσπάθησε δύο φορές να σκοράρει και έκανε και ένα σωστό γέμισμα αλλά από εκεί και πέρα τίποτα, ενώ για το καλύτερο προσπάθησε και ο Αλεξάνδρου, έχοντας μία τελική προσπάθεια, 2/4 σέντρες, έξι σωστές μπαλιές αλλά και ισάριθμα λάθη. Αμυντικά, κορυφαίος όλων ήταν ο Νταμπίζας, που είχε στο ενεργητικό του μία επέμβαση, τέσσερα κλεψίματα, πέντε κοψίματα ενώ έδωσε και πέντε σωστές πάσες προς τους συμπαίκτες του.

ΑΕΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

Η ΑΕΛ έχει σύνδεσμο φιλάθλων και στην Κρήτη και χθες μάλιστα αναρτήθηκαν και σχετικά πανό στο Παγκρήτιο («ΑΕL fans Κρήτη βυσσινί παντού» και «Χανιά ultras support»), ενώ το «παρών» έδωσαν και φίλαθλοι από τη Φιλιππούπολη.

Συνολικά η εξέδρα των φιλοξενούμενων απαριθμούσε περίπου 100 άτομα, αρκούντως εκδηλωτικά.

ΚΩΤΣΙΟΣ: "ΑΞΙΖΑΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ..."

Ηλίας Κώτσιος: Ο Ηλίας Κώτσιος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Λάρισας στον χθεσινό αγώνα του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ, που έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Ο αμυντικός της ΑΕΛ μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε ότι η ομάδα του άξιζε την νίκη, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στη πρώην του ομάδα τον ΟΦΗ:«Ας αφήσουμε τι έγινε το καλοκαίρι και πήγα στην Λάρισα και όχι στο Ηράκλειο. Αγαπώ και τον ΟΦΗ και του εύχομαι καλή πορεία, αλλά είμαι παίκτης της Λάρισας. Αξίζαμε να κερδίσουμε».

ΚΛΕΙΤΟΝ: "ΑΛΛΑΞΕ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ..."

Ο άσος της Λάρισας δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του, αν και δηλώνει άγνοια για το ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του.

Μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ξεκαθαρίζει ότι η Λάρισα παίζει στα «ίσα» όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά λείπουν τα αποτελέσματα λόγω της πίεσης και της ατυχίας.

Ο βασικότερος κανόνας για να γίνεις πλούσιος είναι «αγόρασε φθηνά, πούλα ακριβά». Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η «μετοχή» του Σίλβα Κλέιτον δεν στοίχισε ακριβώς φθηνά στη Λάρισα, αλλά οι «βυσσινί» φιλοδοξούν πως, αν και όταν έρθει η ώρα να τον πουλήσουν, θα αποκομίσουν κέρδος. Πάντως, το ασφυκτικό πρέσινγκ του Ολυμπιακού και οι φημολογούμενες πλουσιοπάροχες προτάσεις από τις ομάδες της Ρωσίας δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον Βραζιλιάνο επιθετικό χαφ, αφού τον πρώτο λόγο έχει η Λάρισα.

Το εύλογο ερώτημα στον Κλέιτον αφορά το ποδοσφαιρικό μέλλον του, ωστόσο η απάντηση που δίνει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» είναι αφοπλιστική: «Ξέρω ό,τι ξέρετε κι εσείς». Πάντως όταν του τέθηκε το δίλημμα «εξωτερικό ή Ελλάδα» ψήφισε χωρίς δεύτερη σκέψη την παραμονή του στη χώρα μας, ύστερα και από το πάθημα του «κολλητού» φίλου του, Μοράις Ντάβιντσον. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ στην Ευρώπη δεν κρύβει την επιθυμία του να πολιτογραφηθεί στο μέλλον Ελληνας, ενώ, αν και η Βραζιλία είναι στην καρδιά του, δεν θα έλεγε «όχι» στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φέτος βλέπουμε έναν διαφορετικό Κλέιτον...

ΚΛΕΪΤΟΝ: Το βασικότερο είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία μου. Φέτος αισθάνομαι πιο απελευθερωμένος. Την περσινή σεζόν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Οταν δεν ξεκινάς καλά, η ψυχολογία σου πέφτει και το άγχος μεγαλώνει.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μήπως το μεγάλο κόστος της μεταγραφής σού προκάλεσε αυτό το άγχος;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Και αυτό μέτρησε. Είναι μεγάλο βάρος στην «πλάτη» σου όταν ξέρεις ότι η ομάδα χρειάζεται τη βοήθειά σου. Και στην Καλαμαριά υπήρχε πίεση, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Ξέρω ότι σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είμαι καλός. Οι περισσότερες μπαλιές περνούν από τα πόδια μου και η ανάπτυξη της ομάδας στηρίζεται -κατά μεγάλο ποσοστό- σ' εμένα. Φέτος πιστεύω πιο πολύ στον εαυτό μου, είμαι πιο χαλαρός, έχω μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Με βοήθησαν πολύ οι συμπαίχτες μου και ο προπονητής μου σ' αυτό.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχεις δικαιωθεί που επέλεξες τη Λάρισα;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Ποτέ δεν μετανιώνω για μία επιλογή που έκανα. Είμαι στη Λάρισα για έναν λόγο, επειδή το ήθελε ο Θεός. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάω ότι με την ΑΕΛ κατάφερα να πάρω το Κύπελλο κι ελπίζω στο μέλλον να έχουμε και μεγαλύτερες χαρές. Είμαι στην ομάδα για να τη βοηθήσω να διακριθεί και δεν έχω μετανιώσει ούτε μία στιγμή.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Γιατί φέτος η Λάρισα παρουσιάζει δύο πρόσωπα; Από τη μία πλευρά κάνει κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και από την άλλη τόσο καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη...

ΚΛΕΪΤΟΝ: Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην είναι διαφορετική η απόδοσή μας, αλλά να είναι διαφορετικοί οι αντίπαλοί μας; Με την Εβερτον και την Μπλάκμπερν ήμασταν το αουτσάιντερ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση κι επιπλέον είμαστε εξαιρετικά άτυχοι. Σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε καλύτερα, αλλά μας λείπει το αποτέλεσμα. Με όλες τις ομάδες -και συμπεριλαμβάνω και τους «μεγάλους»- μπορούμε να παίξουμε στα «ίσα».

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το όνομά σου πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικά σενάρια, με τον Ολυμπιακό να σε «φλερτάρει» έντονα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι αυτό;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Πολλοί με συναντούν στον δρόμο και μου λένε «φεύγεις, πού θα πας;» και άλλα πολλά. Ο,τι ξέρετε εσείς ξέρω κι εγώ. Και πριν από δύο χρόνια όλοι έλεγαν ότι θα πάω στην ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό, αλλά κατέληξα στη Λάρισα. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλα όσα γράφονται ισχύουν.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Είναι όνειρό σου μια μετακίνηση σε μεγαλύτερη ομάδα;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Για ποιον δεν είναι; Ολοι θέλουν να αγωνιστούν σ' ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, σ' ένα Μουντιάλ... Αυτός είναι ο στόχος μου και γι αυτό δουλεύω καθημερινά.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μέσα σε όλα τα μεταγραφικά σενάρια υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες της Ρωσίας. Αν είχες το δίλημμα «εξωτερικό ή Ελλάδα» τι θα αποφάσιζες;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Εξαρτάται από την πρόταση και από ποια χώρα θα προέρχεται. Πλέον έχω προσαρμοστεί στην Ελλάδα και η προσφορά που θα έρθει θα πρέπει αρχικά να ικανοποιεί τη Λάρισα. Επίσης να προέρχεται από ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο, στο οποίο θα αξίζει να πας. Αν όντως υπάρξουν προτάσεις τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ελλάδα θα πρέπει να τις εξετάσω προσεκτικά και να επιλέξω την καλύτερη. Βέβαια έχω ένα κακό παράδειγμα στο εξωτερικό με τον «κολλητό» μου, τον Ντάβιντσον, ο οποίος παίζει στην Ντνιέπρ. Μιλάμε στο τηλέφωνο και συνεχώς μου λέει ότι δεν περνάει καλά.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Νιώθεις όμως έτοιμος να κάνεις το μεγάλο βήμα;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά ποτέ δεν μπορώ να πω αν είμαι έτοιμος ή όχι. Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Θα δουλέψω για να είμαι έτοιμος όταν έρθει η στιγμή. Το πρόβλημα δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις αρχικά στην Ελλάδα;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Η Ευρώπη είναι πάντα Ευρώπη. Για έναν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή είναι όνειρο να αγωνιστεί σε αυτήν την ήπειρο. Τη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας δεν τη γνωρίζουν πολλοί, αλλά είπα στον εαυτό μου ότι είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσω. Να δείξω το ποδόσφαιρο που μπορώ να παίξω και να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Παρ όλα αυτά πέτυχες αρκετά σε μικρό διάστημα...

ΚΛΕΪΤΟΝ: Δεν νομίζω ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια. Ηρθα στην Ελλάδα 19 ετών, αγωνίστηκα κατευθείαν στην Καλαμαριά και αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει καλά γήπεδα. Στη χώρα μου τα γήπεδα, οι εγκαταστάσεις και οι ακαδημίες είναι αυτές που παράγουν τόσους παίχτες. Οι ομάδες τούς προσέχουν από μικρούς. Τους βάζουν στις ακαδημίες από 12 ετών και στα 19 τους είναι έτοιμοι παίχτες. Το λέω συνέχεια ότι, όποια ελληνική ομάδα αποφασίσει να το κάνει, σε πέντε χρόνια θα έχει βγάλει πολλούς παίχτες, οι οποίοι θα την ωφελήσουν και οικονομικά.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πώς αισθάνθηκες όταν αγωνιζόμενος στη Β κατηγορία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ομάδες της Α Εθνικής;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Οταν ήρθα δεν καταλάβαινα τη γλώσσα και γενικότερα δεν ήξερα τι συνέβαινε γύρω μου. Τώρα που έχω μάθει αν μπορούσα θα γύριζα τον χρόνο πίσω και θα είχα κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβει το μέλλον. Τότε ήμουν μικρός, τώρα είμαι αρκετά ώριμος για να υπολογίσω καλύτερα τα πράγματα. Ακόμα και τώρα πιστεύω ότι η πρώτη χρονιά μου στην Ελλάδα ήταν και η καλύτερή μου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πέρυσι είχες μία δύσκολη στιγμή, όταν η Αστυνομία σε συνέλαβε σε αλκοτέστ. Τι σκέφτηκες τότε;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Πολλά πράγματα πέρασαν από το μυαλό μου. Ηταν πολύ δύσκολα και για μένα και για την ομάδα. Ωστόσο, όλοι με βοήθησαν και μου συμπαραστάθηκαν. Δεν με παραγκώνισαν ούτε οι συμπαίχτες μου ούτε ο προπονητής μου. Πίστεψαν σε μένα και αυτός είναι ένας απ τους λόγους που φέτος παίζω καλύτερα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Περίμενες ότι κάποια στιγμή, ερχόμενος στην Ελλάδα, θα αντιμετώπιζες τον Ριβάλντο;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί. Οταν ήμουν μικρός στη Βραζιλία, ο πατέρας μου, φανατικός φίλος της Παλμέιρας, με πήγαινε στο γήπεδο και εκεί έβλεπα τον Ριβάλντο. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο. Τον καμάρωνα όταν σήκωνε το Παγκόσμιο Κύπελλο και μεσουρανούσε στην Ευρώπη και δεν το πίστευα όταν έλεγαν ότι θα έρθει στην Ελλάδα. Ηταν πολύ μεγάλη κίνηση από τον Ολυμπιακό.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές περιζήτητους;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Πιστεύω ότι τα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα που έχει κατακτήσει η χώρα μου τα λένε όλα. Οι Βραζιλιάνοι είναι πολλοί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις ξένων στις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτό συμβαίνει γιατί οι ακαδημίες τους βγάζουν συνεχώς νέα ταλέντα. Από μικρούς τους μαθαίνουν όχι μόνο να παίζουν μπάλα, αλλά να παίζουν ποδόσφαιρο. Πολλοί τα μπερδεύουν, ωστόσο πρόκειται για δύο διαφορετικές έννοιες. Μεγάλο ρόλο παίζει η εύκολη προσαρμογή τους, αλλά και η «δίψα» και ο εγωισμός να αποδείξουν πως είναι οι καλύτεροι.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μεγάλωσες στη Βραζιλία, τη χώρα του ποδοσφαίρου. Ποιος ή ποιοι ήταν το πρότυπό σου;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Ο Ζινεντίν Ζιντάν και ύστερα ο Τζαλμίνια, την εποχή που αγωνιζόταν στη Λα Κορούνια.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Συνήθως ένας Βραζιλιάνος έχει ως πρότυπο τον Πελέ, ίσως και τον Σόκρατες. Εσύ γιατί διαφέρεις;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Οποιος μιλάει για ποδόσφαιρο ξέρει ότι ο Ζιντάν είναι ο κορυφαίος. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την κλάση του. Είναι κρίμα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που αποφάσισε να σταματήσει.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ονειρεύεσαι μια συμμετοχή στην Εθνική Βραζιλίας ή έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να εκμεταλλευτείς το κοινοτικό σου διαβατήριο και να αγωνιστείς σε ευρωπαϊκή εθνική ομάδα;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Η Εθνική ομάδα είναι πάντα στο μυαλό μου. Ωστόσο γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αγωνιστώ σε αυτήν. Για να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να αγωνίζεσαι σ' ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Στο ελληνικό είναι δύσκολο να φανείς, σε σχέση με άλλους ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό. Για να πετύχεις πρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, επειδή είμαι Βραζιλιάνος θα ήθελα να παίξω στη «σελεσάο». Βέβαια, αν υπήρχε ενδιαφέρον από την Ελλάδα, δεν θα μπορούσα εύκολα να πω «όχι». Πρόκειται για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχω «δεθεί» με τη χώρα. Θα το σκεφτόμουν θετικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το παρατσούκλι που αποκόμισες από τη θητεία σου στην Καλαμαριά είναι «Κλεϊτονίδης»! Εχεις σκεφτείς ποτέ να πάρεις την ελληνική υπηκοότητα;

ΚΛΕΪΤΟΝ: Είναι μία από τις σκέψεις που έχω κάνει. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται να παραμείνω στη χώρα για περισσότερα χρόνια.

ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΠΟΛΑΤΙΑΝ

Ο Ηρακλής Τσίκινης είναι ο διαιτητής που σ' αυτή την αγωνιστική θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Ο διαιτητής του αγώνα Πανιώνιος-Ηρακλής παραπέμφθηκε, γιατί βαθμολογήθηκε με 5 στον πειθαρχικό έλεγχο από τον παρατηρητή του αγώνα Γ. Μαζαράκη. Αντίθετα, δεν παραπέμπτονται ο Γιώργος Κασναφέρης και ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης, αφού οι βαθμολογίες τους δεν ήταν χαμηλές.

ΟΦΗ-ΛΑΡΙΣΑ

Παρατηρητής : Αρνάκης Αλ. (Θεσ/νίκης)
Διαιτητής: Πολατιάν Λ. (Πέλλας) 8,32
α΄ Βοηθός: Πάνου Γ. (Αιτ/νίας) 8,3
β΄ Βοηθός: Τάτσης Δ. (Ηπείρου) 8,3
4ος Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών) 8,4

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

22:00 ΣΠΟΡ+: ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (Ζ)

ΣΠΟΡ+

11:00 DAVIS CUP, ΡΩΣΙΑ – ΑΜΕΡΙΚΗ (ΤΕΛΙΚΟΙ) (Ε)
14:00 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14:30 ΚΑΜΙΚΑΖΙ
16:00 AIR TIME
17:00 ΑΡΣΕΝΑΛ TV: ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
19:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΠΟΛΤΟΝ
20:50 NBA PLUS
21:00 WRC
22:00 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (Ζ)
00:05 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΓΙΑΞ – ΜΠΡΕΝΤΑ (Ε)
02:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ : ΣΠΟΡΤΙNΓΚ-ΛΕΪΡΙΑ (Ε)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 ΝΕΤ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:00 SS1: UEFA CHAMPIONS LEAGUE
23:00 SS1: ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

3/12/2005 Ο 32χρονος βραζιλιάνος ολυμπιονίκης της ιππασίας στην υπερπήδηση εμποδίων Αλβάρο “Ντόντα” Αφόνσο ντε Μιράντα Νέτο παντρεύεται την Αθηνά Ρουσέλ Ωνάση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας
3/12/2003 Ο Ronaldo σημειώνει το πιο γρήγορο γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα όταν σκοράρει στο 16ο δευτερόλεπτο το πρώτο τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης στο κλασικό ντέρμπι με την Ατλέτικο (2-0)
3/12/2000 Ο 24χρονος Βραζιλιάνος Gustavo Kuerten νικά τον Andre Agassi στον τελικό του τουρνουά της Λισαβόνας και γίνεται ο πρώτος νοτιοαμερικανός τενίστας που ανεβαίνει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης
3/12/1998 Ο Βραζιλιάνος μπασκετμπολίστας Oscar Smidt ξεπερνάει τους 41.000 πόντους στην καριέρα του. Ο Smidt είχε παίξει στην Αθήνα το 1989, όταν σαν παίκτης της Σναϊντέρο Καζέρτα είχε αντιμετωπίσει την Ρεάλ του μεγάλου Drazen Petrovic στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης
3/12/1997 Με την ιδιότητα του υπουργού αθλητισμού της Βραζιλίας ο Pele επισκέπτεται το Λονδίνο και χρίζεται hononary knight (επίτιμος ιππότης) από τη Βασίλισσα Ελισάβετ
3/12/1994 Ο Αμερικανός ποδηλάτης Greg Le Mond, τρεις φορές νικητής του Tour de France, ανακοινώνει την αποχώρησή του λόγω ασθένειας των μυών που δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις
3/12/1989 Σκοτώνεται ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης Fernando Martin σε τροχαίο ατύχημα έξω από τη Μαδρίτη. Δύο μέρες μετά, η Ρεάλ Μαδρίτης νικά τον ΠΑΟΚ με 92-71
3/12/1967 Ο Αυστραλός Derek Clayton είναι ο πρώτος αθλητής που κάνει επίδοση κάτω από 2 ώρες και 10 λεπτά στον μαραθώνιο με 2:09.36
3/12/1956 Ο Wilt Chamberlain κάνει το κολλεγιακό του ντεμπούτο με το πανεπιστήμιο του Κάνσας σημειώνοντας 52 πόντους