Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΚΩΤΣΙΟΣ: "ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ..."

Για τον αγώνα της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ηλίας Κώτσιος. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, τόνισε ότι η ομάδα του είχε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει το παιχνίδι, και πως η ισοπαλία στο Ηράκλειο άφησε μια πικρή γεύση στην ομάδα. Όσο για την πορεία της Λάρισας στο πρωτάθλημα, ο Κώτσιος ανέφερε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς αν δεν αδικούνταν από τη διαιτησία.

Αναλυτικά ο παίκτης της Λάρισας μίλησε:

Για τον ΟΦΗ:
«Αγαπώ τον ΟΦΗ και κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει την γνώμη για αυτή την ομάδα. Δεν ξεχνάω το γεγονός ότι ξεκίνησα ουσιαστικά την καριέρα μου από αυτή την ομάδα αλλά και το ότι είμαι σήμερα σε αυτό το σημείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική μου καριέρα το οφείλω σε αυτή την ομάδα».

Για το λόγο που επέλεξε την ΑΕΛ:
«Επέλεξα την ΑΕΛ γιατί ήθελα μια αλλαγή για εμένα. Το ότι δεν ήρθα δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ και δεν εκτιμώ τον ΟΦΗ. Ήθελα να έρθω κοντά στην οικογένεια μου μετά από πολλά χρονιά καθώς έλειπα από εδώ αρκετό καιρό. Το αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση που πήρα θα το δείξει το μέλλον».

Για την πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα:
«Καταρχάς δεν νομίζω ότι ο ΟΦΗ είναι σε χειρότερη μοίρα από εμάς, εξάλλου ΟΦΗ και ΑΕΛ έχουν διαφορά έναν βαθμό. Απλώς φαίνεται έτσι γιατί ο ΟΦΗ είναι στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΟΦΗ έχει προβλήματα καθώς σε αρκετά παιχνίδια έχουν απουσιάσει βασικά στελέχη του. Ένας για παράδειγμα ποδοσφαιριστής που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος είναι ο Ντρούλιτς που κατά την γνώμη μου ήταν ο mvp του περσινού πρωταθλήματος και είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Ακόμα η επιθετική γραμμή του έχει αλλάξει και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ολα αυτά δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι άλλες ομάδες όπως ο Ηρακλής ή ο Αστέρας Τρίπολης είναι καλύτερες ομάδες από τον ΟΦΗ. Πιστεύω ότι ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Απόδειξη και θέλω να το τονίσω αυτό. Πέρυσι ΟΦΗ και ΑΕΛ είχαν διαφορά έξι ή επτά βαθμούς και όμως η ΑΕΛ σώθηκε στο 85΄ και ο ΟΦΗ από την άλλη αγωνίστηκε στο κύπελλο Ιντερτότο. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη και όχι αποδοκιμασίες».

Για το παιχνίδι της Κυριακής στο Παγκρήτιο Στάδιο:
«Νομίζω ότι μας αδικεί το 0-0. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε που δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες έπρεπε να πετύχουμε ένα γκολ. Αφού δεν το κατορθώσαμε αυτό στο δεύτερο επηρεαστήκαμε από την κούραση των συνεχόμενων ταξιδιών και κάποια λάθη που κάναμε παραλίγο να μας στοιχήσουν. Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρή γεύση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και να ανεβούμε στην βαθμολογία. Έχουμε άγχος όπως άγχος έχει και ο ΟΦΗ».

Για την φετινή πορεία της ΑΕΛ:
«Είμαστε σε δύσκολη θέση αν και πιστεύω ότι σε κάποια παιχνίδια δεν είχαμε την τύχη να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη. Αν και είμαστε χαμηλά στην βαθμολογία παίζουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και πάνω από όλα προσπαθούμε να το ευχαριστηθούμε εμείς οι ίδιοι. Όμως εκτός από αυτό έχουμε αδικηθεί σε αρκετά παιχνίδια και το αποδεικνύει το γεγονός ότι πολλοί διαιτητές και επόπτες έχουν τιμωρηθεί για την απόδοση τους στα παιχνίδια της ΑΕΛ. Όσον αφορά τους στόχους της φετινής περιόδου θέλουμε να πετύχουμε και πάλι την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Όμως για την ΑΕΛ θα είναι αποτυχία αν δεν μπούμε στην πρώτη εξάδα και τα πλέι οφ και τελειώσει για εμάς το πρωτάθλημα από τον Απρίλιο κιόλας».

H συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη

O τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, θα παραθέσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου - ενόψει και της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Άρη - αύριο Τετάρτη 5/12 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ.

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΑΕΛ - ΑΡΗΣ (09/12/07, 16:45)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κ. ΣΔΠ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Γενναίος Χ. ΣΔΠ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Καρατζίκας Α. ΣΔΠ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μαζαράκος Η. ΣΔΠ Αρτας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Νταμπώσης Δ. ΣΔΠ Πιερίας

ΤΣΕΡΑΝΙΤΣ: "ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ"

Ο Πανελλήνιος είναι ο επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ και ο Ντράγκαν Τσέρανιτς, παρά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να φύγει νικήτρια από την Κυψέλη.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος είναι σίγουρα πολύ καλή ομάδα και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι έχει μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κούραση που θα έχει ο αντίπαλος από το ευρωπαϊκό του παιχνίδι. Εμείς είμαστε πολύ δυνατοί και καμία ομάδα δεν μπορεί να μας κερδίσει εύκολα. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα τα δώσουμε όλα για να βγούμε νικητές», δήλωσε αρχικά.

Και σχολιάζοντας την απόδοση της ομάδας του, τόνισε:
«Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλύτερα από τους αντιπάλους μας, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει την πίστη και την ψυχολογία που πρέπει για να κερδίσουμε θεωρητικά καλύτερους αντιπάλους. Δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τέτοιου είδους αγώνες και πρέπει να αρχίσουμε να το κάνουμε και στην πράξη. Θα γίνουμε καλύτεροι στην συνέχεια γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα, με καινούργιους παίκτες και καινούργιο προπονητή. Δουλεύουμε πολύ καλά στην προπόνηση και μέρα με την ημέρα σημειώνουμε μεγαλύτερη πρόοδο».

ΔΩΝΗΣ: "ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ..."

Μετά τον αγώνα στην Κρήτη και παρά το γεγονός ότι η Λάρισα, μολονότι είχε τις ευκαιρίες για τη νίκη, έμεινε στο 0-0, ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα. «Φτύσαμε αίμα για να φθάσουμε στο επίπεδο να μπορούμε να παίξουμε το 4-3-3 και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε» δήλωσε ο κόουτς των «βυσσινί», στηρίζοντας την άποψή του αυτή στο γεγονός ότι η ομάδα του παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Αλλωστε, στην ΑΕΛ είναι πεπεισμένοι ότι αρκεί μία νίκη για να μπορέσει η ομάδα να ρολάρει και φέρνουν ως παράδειγμα τον περυσινό Αρη, που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε... κολλήσει στις ισοπαλίες, όμως τελικά κατετάγη στις «ευρωπαϊκές» θέσεις.

Στο πνεύμα αυτό, άλλωστε, ήταν και τα λόγια του Γιώργου Δώνη προς τους ποδοσφαιριστές του μετά το τέλος του ματς: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ψηλά το κεφάλι. Εμείς καθορίζουμε την τύχη μας και η κατάσταση αυτή δεν θα αργήσει να αλλάξει».

Ρεπό είχαν χθες οι «βυσσινί» και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις. Φωτάκης και Μπακαγιόκο εξέτισαν την ποινή τους. Ο Ιβοριανός επιθετικός λογικά θα είναι εντάξει με τον τραυματισμό του, ενώ και το χτύπημα του Σαρμιέντο δεν μοιάζει σοβαρό.

ΨΑΧΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ...

Ο δυσανάλογος συσχετισμός των ευκαιριών που δημιουργεί η ΑΕΛ με τα γκολ που πετυχαίνει και εν τέλει η δυσκολία που αντιμετωπίζει στην κατάκτηση βαθμών (συμπλήρωσε τρεις μήνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, από τις 2/9 το 0-1 στην Τρίπολη) οδηγεί στην αναζήτηση επιθετικού ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα ενισχύσει από τον Ιανουάριο την ομάδα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος προς απόκτηση παίκτης είναι να παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης στο 4-3-3 -το οποίο θα συνεχίσει να εμπιστεύεται ο Γιώργος Δώνης, άσχετα αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα- αλλά και να βλέπει με άνεση δίχτυα. Το ψάξιμο έχει ήδη ξεκινήσει βασικά στη διεθνή αγορά, δεδομένου πως στο εσωτερικό δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Πλην του επιθετικού πιθανόν η ΑΕΛ να κινηθεί και για παίκτη σε άλλη θέση, ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον Αρη.

Ερωτηθείς, πάντως, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκος Λυράκης για την ενίσχυση του ρόστερ, τόνισε πως «μεταγραφές θα γίνουν όχι γιατί η ΑΕΛ έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά γιατί θα πρέπει να εξελιχθεί η ομάδα».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:45 SS1: ΜΙΛΑΝ - ΣΕΛΤΙΚ Champions League: Φάση ομίλων (Z)
21:45 SS2: ΣΑΚΤΙΟΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ Champions League: Φάση ομίλων (Z)

ΣΠΟΡ+

11:00 DAVIS CUP, ΡΩΣΙΑ – ΑΜΕΡΙΚΗ (ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ) (Ε)
14:00 ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ
15:00 WRC
16:00 AIR TIME
17:00 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (Ε)
19:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α1 Βόλλεϊ Ανδρών (Ε)
21:00 NBA PLUS
21:30 ΝΒΑ: ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ - ΛΑ ΛΕΙΚΕΡΣ (Ε)
23:30 ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ A1 Mπάσκετ Ανδρών (Ε)
01:30 ΝΒΑ: ΠΟΡΤΛΑΝΤ – ΝΤΑΛΑΣ (Ε)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1:CHAMPIONS LEAGUE LIVE
23:45 NET: CHAMPIONS NET
23:45 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

4/12/1998 Ο Νίκος Μαχλάς σκοράρει δύο φορές με τη Βίτεσε και γίνεται ο πρώτος ξένος σκόρερ όλων των εποχών στο oλλανδικό πρωτάθλημα με 31 γκολ, σπάζοντας το 29χρονο ρεκόρ του Σουηδού Ove Kindval της Φέγενορντ την περίοδο 1968-69, το οποίο είχε ισοφαρίσει ο Ronaldo την περίοδο 1995-96

4/12/1996 Οι Orlando Magic ισοφαρίζουν το χαμηλότερο σκορ στο ΝΒΑ από την χρήση του χρονομέτρου των 24” την περίοδο 1954-55 όταν χάνουν από τους Cleveland Cavaliers με 84-57

4/12/1991 Η Pan American World Airways, γνωστή ως “Pan Am” καταρρέει αφού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα κυρίως λόγω του ατυχήματος του “Lockerbie” στις 21/12/1988, στη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια της ιστορίας μέχρι την 11/9/2001 στην Νέα Υόρκη

4/12/1980 Κατά τη διάρκεια ληστείας σε σούπερ μάρκετ σκοτώνεται σε ηλικία 69 ετών ο Stefan Walasiewicz, ο οποίος υπήρξε... “νικήτρια” των 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2/8/1932) αφού αγωνίστηκε σαν γυναίκα με το όνομα Stanislawa Walasiewicz, γνωστή και ως Stella Walsh, ξεγελώντας τους διοργανωτές. Η νεκροψία θα αποδείξει ότι ποτέ δεν υπήρξε γυναίκα

4/12/1964 Το baseball επιτρέπει το free-agent draft, δηλαδή το σύστημα επιλογής παικτών γυμνασίων και κολλεγίων από τις μεγάλες ομάδες των διαφόρων πρωταθλημάτων

4/12/1947 Η ΕΣΣΔ γίνεται μέλος της International Amateur Union και αποκτά το δικαίωμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1948