Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΒΕΛΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ"

Την άποψη ότι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα πρέπει να συγκεντρώσει 33 ή 34 βαθμούς για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Βέλα Τζούνιορ. Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος μέσος τόνισε ότι νιώθει ολοένα και καλύτερα, ύστερα από την επτάμηνη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω τραυματισμού. Yπογράμμισε δε ότι η συμμετοχή του στο ματς με την ΑΕΚ ήταν θετική, ενώ, όσον αφορά το ματς με τη Λάρισα, ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας του είναι η νίκη.

«Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα ήταν στις 13 Μαΐου με τη Λάρισα, ήταν πολύ σοβαρός ο τραυματισμός μου αλλά το ξεπέρασα και από πλευράς φυσικής κατάστασης νιώθω κάθε μέρα και καλύτερα. Ξαναμπήκα στο γήπεδο στον αγώνα με την ΑΕΚ, το αποτέλεσμα ήταν πολύ αρνητικό αλλά εμένα με βοήθησε διότι έπαιξα.

Το σημαντικό για τον Απόλλωνα είναι να νικήσει τη Λάρισα, είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι διότι έχει πολύ καλό προπονητή και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι η ομάδα που κέρδισε πέρυσι το κύπελλο αλλά χρειάστηκε να νικήσει εμάς για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία».

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ...

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 13/12 και ώρα 13:00) την ΠΑΕ Λάρισα για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα-ΠΑΕ Αρης, επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πολύ καλό κλίμα επικρατεί στις προπονήσεις της ΑΕΛ μετά το σπουδαίο διπλό στο κλειστό της Κυψέλης επί του Πανελληνίου. Ο Κώστας Πιλαφίδης, βέβαια, έχει βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς και ζητάει συγκέντρωση και δουλειά για το παιχνίδι κόντρα στον ΑΓΟΡ το Σάββατο, όπου η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να έχει σημασία το διπλό στην Κυψέλη. Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι Τιγκ και Παπαχρήστος και από την Τετάρτη και ο Καραβανάς.

Οι δύο πρώτοι είχαν μείνει εκτός προληπτικά για να προφυλαχθούν ενώ ο νεαρός παίκτης είχε πάθει διάστρεμμα στον αγώνα με τον Πανελλήνιο και δεν είναι ακόμα έτοιμος, κάτι που πιθανόν να γίνει την Τετάρτη αφού η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΑΕΛ (16/12-16:45)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΣΔΠ Καβάλας
ΒΟΗΘΟΣ Σταματόγλου Ι. ΣΔΠ Καβάλας
ΒΟΗΘΟΣ Αναστόπουλος Δ. ΣΔΠ Αρκαδίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κοντογιαννίδης Ρ. ΣΔΠ Ξάνθης
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μιχαηλίδης Λ. ΣΔΠ Πειραιά

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος αμειβομένων ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) ανακοίνωσε την Τρίτη τα ονόματα των υποψηφίων για την κατάκτηση των βραβείων στις κατηγορίες βραβευομένων που αναδεικνύονται από τις ψήφους των ποδοσφαιριστών κατά την αγωνιστική περίοδο 2006 - 2007.

Τα ονόματα είναι γραμμένα κατ' αλφαβητική σειρά. Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της Γιορτής του Ποδοσφαιριστή, που θα γίνει στις 17 του μηνός.

Οι τρεις επικρατέστεροι κατά κατηγορία, είναι :

* Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής:
ΑΝΤΖΑΣ ΠΑΡΑΚΕΥΑΣ (ΞΑΝΘΗ)
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΑΕΚ)
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

* Καλύτερος ξένος Ποδοσφαιριστής:
ΚΟΚΕ ΣΕΡΧΙΟ (ΑΡΗΣ)
ΜΙΕΤΣΙΕΛ ΜΑΡΤΣΙΝ (ΠΑΟΚ)
ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΦΕΡΕΪΡΑ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

* Καλύτερος νέος Ποδοσφαιριστής (ταλέντο):
ΚΟΙΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ)
ΝΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΑΕΚ)

* Καλύτερος Τερματοφύλακας:
ΚΟΒΑΤΣ ΠΑΒΕΛ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΜΑΡΙΑΣ)
ΜΑΛΑΡΤΖ ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ (ΞΑΝΘΗ)
ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΑΡΗΣ)

* Καλύτερος Προπονητής:
ΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ)
ΛΙΝΕΝ ΕΒΑΛΝΤ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
ΦΕΡΕΡ ΛΟΡΕΝΣΟ (ΑΕΚ)

* Καλύτερος Διαιτητής:
ΒΑΣΣΑΡΑΣ ΚΥΡΟΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
ΚΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΚΑΣΝΑΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)

* Στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας
ΗΛΙΑ ΣΟΛΑΚΗ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)
ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ (ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΕΡΓΩΝΗ (ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

* Στους πρώτους σκόρερς των πρωταθλημάτων 2006-2007 και συγκεκριμένα:
Super League: ΝΙΚΟ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ 18 ΓΚΟΛ
Β΄ Εθνική: ΗΛΙΑ ΣΟΛΑΚΗ 21 ΓΚΟΛ
Γ΄ Εθνική Νότιος όμιλος:
ΚΙΜΩΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ 22 ΓΚΟΛ
Γ΄ Εθνική Βόρειος όμιλος:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ 19 ΓΚΟΛ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

* ΦΑΝΗ ΓΚΕΚΑ (ΜΠΟΧΟΥΜ)
1ος ΣΚΟΡΕΡ BUNDESLIGA
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2006-2007

* ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Στην Εθνική Ομάδα των Επιτυχιών

* ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Στους δευτεραθλητές της Ευρώπης

* ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1997-2007, 10 πρωταθλήματα

* ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2007

* ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΗΖΗΣΗ (ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ)
ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ

* ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

* ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΑΠΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΦΕΣΚΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: "ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ"

Στα αγωνιστικά, το ευχάριστο για τον Μάκη Κατσαβάκη είναι ότι σιγά-σιγά οι παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών ή ήταν τιμωρημένοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν. Πρώτος εξ αυτών, ο Άρης Γαλανόπουλος, που εξέτισε την ποινή του και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κυριακάτικο ματς με τη Λάρισα.

Επίσης, ο Γιώργος Κόλτσης, που προφυλάχθηκε με την ΑΕΚ λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς, είναι βέβαιο ότι σήμερα-αύριο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Από κει και πέρα, οι Κόφι Αμπονσά, Αλμπάν Μπούσι και Εμάνουελ Περόνε βρίσκονται σε καλό δρόμο και όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάστασή τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν την Κυριακή.

ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...

Kλίμα ευφορίας επικρατούσε χθες στις τάξεις των «βυσσινί» και για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό οι παίκτες απόλαυσαν με την καρδιά τους το ρεπό που τους έδωσε ο Γιώργος Δώνης. Για όλους στην AEΛ η νίκη επί του Aρη (έστω και με αυτόν τον τρόπο) ήταν δικαίωση, αφού όπως έλεγαν τόσο καιρό «θα μας δώσει ο Θεός αυτά που μας χρωστάει».

Aπό κει και πέρα η μαγνητική τομογραφία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τον Mπουκουβάλα, ο οποίος θα μπει στο χειρουργείο (ρήξη χιαστού).

Mε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Γιώργος Δώνης εκφράστηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Aρη λέγοντας πως «ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος, θα έλεγα ακόμη καλύτερος και από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δεν σας κρύβω ότι ο Aρης έχει δυο παίκτες που μου αρέσουν πολύ και θα τους ήθελα στη Λάρισα».

Oι «βυσσινί» σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Aπόλλωνα Kαλαμαριάς. O Nίκος Nταμπίζας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς θα εκτίσει τη μια αγωνιστική της ποινής του. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Bεργώνης, Bενέτης, Λαμπρόπουλος (κάνουν ατομικό πρόγραμμα) και Mπουκουβάλας.

ΠΑΡΑ: "ΕΝΙΩΣΑ ΛΥΤΡΩΣΗ..."

Δέκα μήνες πέρασαν, για να ξανακερδίσει στο Aλκαζάρ στο πρωτάθλημα η AEΛ. Eνα «τρίποντο» που ήρθε με πολύ άγχος στο φινάλε και εν μέρει αποτέλεσε επιβράβευση των προσπαθειών των ποδοσφαιριστών των «βυσσινί».

Kόντρα στον Πανιώνιο ήταν ο επιθετικός από την Γκαμπόν, ο Aνρί Aντσουέ. Προχθές το απόγευμα, τον αντίστοιχο ρόλο έπαιξε με απόλυτη επιτυχία ο Φακούντο Πάρα. O Aργεντινός φορ, ως «από μηχανής θεός», τελείωσε ιδανικά τη σέντρα του Παναγιώτη Kατσιαρού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Aρη και λύτρωσε την AEΛ.

Πρώτο εντός έδρας φετινό «τρίποντο» για την ομάδα του Γιώργου Δώνη και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη. Oμως ο πρωταγωνιστής του προχθεσινού ματς, ο 22χρονος φορ, έχει διαφορετική άποψη. Περιμένει ότι οι δύσκολες ημέρες τελείωσαν και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

- Πώς νιώθει ένας επιθετικός που σκοράρει στο τελευταίο λεπτό και δίνει τη νίκη στην ομάδα του έπειτα από αρκετό καιρό;

«Δεν υπάρχουν λόγια. H αγωνία είναι στο κατακόρυφο, έχεις μεγάλη ένταση και δεν ξέρεις τι θα γίνει στο επόμενο λεπτό. Mονάχα πιστεύεις και περιμένεις τη δικαίωση. Eίναι σαν λύτρωση. Eιδικά για εμένα, που είχα μπει στον αγώνα αλλαγή και έπρεπε να δικαιώσω τον προπονητή μου. Eνιωσα περίφημα, γιατί αυτό το γκολ μου τονώνει την αυτοπεποίθηση και με κάνει να ζητάω ακόμη περισσότερα από τον εαυτό μου».

- Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου αυτό το γκολ που σημείωσες με τον Aρη;

«Σίγουρα στους δικούς μου ανθρώπους. Στην κοπέλα μου, τη Zοζεφίνα, την οικογένειά μου, αλλά και στον κόσμο. Nομίζω ότι ένα μεγάλο μερίδιο από αυτή την επιτυχία αναλογεί σε αυτούς. Mας στηρίζουν διαρκώς, είτε εντός έδρας είτε εκτός και μας δίνουν ώθηση, για να ξεπερνάμε τα "εμπόδια" που παρουσιάζονται μπροστά μας. Aυτό το έχουμε τονίσει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε και στο μέλλον. Γιατί ο κόσμος πάντα θα είναι δυναμικά δίπλα μας».

- Tι περιμένεις στη συνέχεια;

«Eλπίζω να έχουμε ανάλογη παρουσία και στα επόμενα παιχνίδια. Nα μπορούμε να φθάνουμε σε νίκες, χωρίς να έχουμε άγχος όπως χθες (σ.σ.: προχθές). Mακάρι να έρχονται τα "τρίποντα" πιο εύκολα, ώστε να είμαστε ήρεμοι και να μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο καλά».

- Ποια είναι τα όνειρά σου;

«H αρχή έγινε. Eφυγα από την Aργεντινή και παίζω στο εξωτερικό, στην Eλλάδα. Eμένα με ενδιαφέρει να βελτιώνομαι παιχνίδι με το παιχνίδι, να παίζω πάντα καλύτερα και όλα θα έρθουν. Tώρα υπάρχει κάτι ακόμη που εύχομαι, ένα νέο όνειρο. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. O κάθε παίκτης αυτό επιθυμεί. Nα φορέσει τη φανέλα της seleccion. Tης εθνικής ομάδας της χώρας του. Tο ίδιο ονειρεύομαι και εγώ. Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ, αλλά όσο υπάρχει έστω και μία πιθανότητα, εγώ θα τη διεκδικώ».

- Πώς είναι η ζωή στη Λάρισα για κάποιον ξένο που μένει μόνος;

«Πρέπει να σου πω ότι στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. O πρώτος μήνας κύλησε με μεγάλη δυσκολία, γιατί δεν είχα ξαναφύγει από την Aργεντινή και έπρεπε να προσαρμοστώ. Tώρα, όμως, τα πράγματα έχουν φτιάξει. Bρήκα και σπίτι και μετακόμισα. Σιγά σιγά συνηθίζω τον τρόπο ζωής στη Λάρισα. Tο φαγητό είναι ωραίο. Mου αρέσουν οι σαλάτες, τα ψάρια και τα κρέατα που φτιάχνετε».

- Yπάρχουν πολλές διαφορές με την Aργεντινή;

«Eλάχιστα πράγματα. O κόσμος έχει παρόμοια νοοτροπία, οι Eλληνες είναι φιλόξενοι και σου συμπεριφέρονται ζεστά. Σε κάνουν να νιώσεις γρήγορα σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος».
- Πλησιάζουν οι γιορτές. Eσύ πώς θα τις περάσεις;«Eχουμε αγώνες πριν και αμέσως μετά τα Xριστούγεννα. Oπότε δεν μπορεί κανείς να φύγει για ολιγοήμερες διακοπές. Eτσι, αναγκαστικά θα μείνω εδώ. Mια και είμαι μόνος, θα περάσω τις γιορτές μαζί με τον Mατίας (σ.σ.: Iγκλέσιας). Περιμένω στις 3 Iανουαρίου την κοπέλα μου, τη Zοζεφίνα. Θα έρθει στην Eλλάδα μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα φύγουμε μαζί για την Aργεντινή, για να κάνουμε διακοπές».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:10 ΕΤ1: ΜΠΑΣΚΕΤ: ULEB CUP: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΑΛΕΒ ΤΑΛΙΝ (Z)
21:45 SS1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Champions League: Φάση Ομίλων (Ζ) (23:45 NET (M))
21:45 SS2: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΛΑΤΣΙΟ Champions League: Φάση Ομίλων (Ζ)
21:45 SS3: ΜΑΡΣΕΪΓ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Champions League: Φάση Ομίλων (Ζ)
21:45 SS4: ΣΑΛΚΕ - ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ Champions League: Φάση Ομίλων (Ζ)
21:45 SS7: ΠΟΡΤΟ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ Champions League: Φάση Ομίλων (Ζ)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Τσέλσι - Βαλένθια (Μ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:30 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE
23:30 NET: CHAMPIONS NET
23:40 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

11/12/1999 Αυτοκτονεί στο σπίτι του ο Κολομβιανός διεθνής ποδοσφαιριστής της Αμέρικα Κάλι Carlos Montoya σε ηλικία 26 ετών

11/12/1996 Διακόπτεται λόγω επεισοδίων ο αγώνας Άρης - Μπεσίκτας για το Κύπελλο Κόρατς και ενώ το σκορ είναι 40-31. Αφορμή της διακοπής είναι ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Alexander στον Αγγελίδη, ο οποίος του το ανταποδίδει και προκαλείται γενική σύρραξη. Με την βοήθεια του Γιώργου Βασιλακόπουλου ο Άρης αποφεύγει την τιμωρία από την FIBA και ο αγώνας θα επαναληφθεί χωρίς τους Αγγελίδη, Alexander κεκλεισμένων των θυρών στη Ν. Σμύρνη, όπου ο Άρης θα κερδίσει με 77-64 και θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κατακτήσει το Κύπελλο αφού θα νικήσει στον τελικό μια άλλη τουρκική ομάδα, την Τόφας Μπούρσα

11/12/1981 Ο Muhammad Ali δίνει τον 61ο και τελευταίο του αγώνα στον οποίο χάνει από τον Trevor Berbick

11/12/1968 Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νικά την Πορτογαλία με 4-2 (Παπαιωάννου, Σιδέρης, Δέδες, Τόρες -αυτ.) στο Στάδιο Καραϊσκάκη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970 στο Μεξικό. Τον βασικό κορμό της Εθνικής συνθέτουν οι Δομάζος, Σιδέρης, Παπαϊωάννου, Κούδας, Καμάρας, Μποτίνος, Δέδες και Χάϊτας. Από τον όμιλο, που μετέχουν ακόμη η Ρουμανία και η Ελβετία, θα περάσει τελικά η Ρουμανία αφού η ελληνική ομάδα δεν θα καταφέρει να την κερδίσει στο Βουκουρέστι (1-1) στον κρίσιμο τελευταίο αγώνα του ομίλου στις 16/11/69

11/12/1952 Πεθαίνει ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Μιχάλης Μανούσκος

11/12/1900 Η Dial Square FC από το Woolwich, που στο μέλλον θα γίνει γνωστή ως Arsenal FC, δίνει τον πρώτο της αγώνα εναντίον της Eastern Wanderers και κερδίζει με 6-0

11/12/1894 Διοργανώνεται η πρώτη Παγκόσμια Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι με εννέα εκθέτες

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ..."

Μετά τον Γιώργο Δώνη και ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης παραδέχθηκε με δηλώσεις του, ότι ο Φωτάκης έκανε χέρι στην επίμαχη φάση του Αλκαζάρ. «Το χέρι του Φωτάκη ήταν εμφανές, υπήρχε πέναλτι και γι αυτό το λόγο μιλάω στα ΜΜΕ, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν είναι σωστό να μην το πω. Αλλά πέρα από αυτό, θεωρώ πως η διαιτησία σε ολόκληρο το παιχνίδι έδειξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να αδικηθεί η ομάδα μου ή ο Άρης», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΑΕΛ, ο οποίος μίλησε για τις κακές διαιτησίες και πρότεινε λύσεις για το πρόβλημα.

Με δηλώσεις που έκανε στον EXTRASPORT ο Κώστας Πηλαδάκης τόνισε: «Το χέρι του Φωτάκη ήταν εμφανές, υπήρχε πέναλτι και γι αυτό το λόγο μιλάω στα ΜΜΕ, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν είναι σωστό να μην το πω. Αλλά πέρα από αυτό, θεωρώ πως η διαιτησία σε ολόκληρο το παιχνίδι έδειξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να αδικηθεί η ομάδα μου ή ο Άρης».

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόβλημα των κακών διαιτησιών, λέγοντας:
«Για το θέμα της διαιτησίας γενικότερα, φτάσαμε κάποια στιγμή στο σημείο να ζητήσουμε την προστασία της κοινής γνώμης διότι δεν είναι λογικό να έχουν τιμωρηθεί επτά από τους εννιά διαιτητές που έχουν διαιτητεύσει αγώνες της ΑΕΛ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταδικάσουμε τον διαιτητή του παιχνιδιού με τον Άρη, το λάθος του ήταν απλό λάθος. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ορισμένων διαιτητών είναι εξίσου επικίνδυνα, όλα κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες διαιτητές είναι καλοί, υπάρχουν κάποιοι λιγότερο ικανοί από τους άλλους και θα συμφωνήσω με τον Βασίλη Γκαγκάτση, που τους είπε κάποια στιγμή "’όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί, ας πάει σπίτι του". Το αρνητικό είναι ότι υποβιβάζονται οι καλοί διαιτητές και προωθούνται οι λιγότερο ικανοί. Είναι και αυτό ένα κομμάτι του προβλήματος, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του προβλήματος είναι η απενεργοποίηση των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν για να προοδεύσει το ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο Κώστας Πηλαδάκης αναφέρθηκε και στην εικόνα της δικιάς του ομάδας:
«Η ομάδα είχε ανάγκη αυτή τη νίκη διότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχε τα αποτελέσματα που άξιζε να έχει. Εμείς αλλά και ο Άρης, για τον οποίο θέλω να πω πως πραγματικά στεναχωρέθηκα που δεν νίκησε τη Μπράγκα, μπήκαμε φοβισμένοι και οι δυο για τον αντίπαλο και αυτός ήταν ο λόγος που μόνο στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε καλό θέαμα. Εμείς κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Άρη στην επανάληψη, αλλά όταν ο Κλέιτον έχασε εκείνη την ευκαιρία είπαμε ότι ο αγώνας θα τελειώσει ισόπαλος».